18 פברואר 2012, 22:39
yiffy כתב:MTA2311 כתב:דווידנקו הוא אחד השחקנים הכי יציבים שראיתי. אם הוא היה יותר חזק פיזית, הוא גם כנראה היה זוכה בגראנד סלאם לדעתי.
דווקא התרשמתי שממרום ה-1.78 שלו הוא מייצר חבטות חזקות מספיק בשביל להשחיל לא מעט ווינרים.
דווקא הסרב הוא מה שאני חושב שחסר שם כדי להשלים את הגרוש ללירה.
19 פברואר 2012, 12:20
MTA2311 כתב:yiffy כתב:MTA2311 כתב:דווידנקו הוא אחד השחקנים הכי יציבים שראיתי. אם הוא היה יותר חזק פיזית, הוא גם כנראה היה זוכה בגראנד סלאם לדעתי.
דווקא התרשמתי שממרום ה-1.78 שלו הוא מייצר חבטות חזקות מספיק בשביל להשחיל לא מעט ווינרים.
את הווינרים שלו לאורך הקריירה הוא משיג אחרי הרבה מאוד עבודה, והתשה של השחקן היריב. בסופו של דבר, כשהוא מתייצב מול הגדולים, לרוב הוא פשוט לא מצליח להתמודד עם העוצמות שלהם.
19 פברואר 2012, 12:35
LIAV10 כתב:MTA2311 כתב:yiffy כתב:MTA2311 כתב:דווידנקו הוא אחד השחקנים הכי יציבים שראיתי. אם הוא היה יותר חזק פיזית, הוא גם כנראה היה זוכה בגראנד סלאם לדעתי.
את הווינרים שלו לאורך הקריירה הוא משיג אחרי הרבה מאוד עבודה, והתשה של השחקן היריב. בסופו של דבר, כשהוא מתייצב מול הגדולים, לרוב הוא פשוט לא מצליח להתמודד עם העוצמות שלהם.
דווקא הבעיה שלו היא לא עם חוסר עוצמה אלא חוסר רגש והיה אפשר לראות את זה במשחק נגד פדרר..
19 פברואר 2012, 14:02
yiffy כתב:jol9 כתב:yiffy כתב:עד כמה שזה יישמע מוזר, אני חושב שלנולה זכייה ב-MI ו-IW חשובה יותר מה-RG. זאת אומרת, ברור שהוא היה מעדיף לזכות ב-RG, אבל זכייה בשני המאסטרסים על הקשים תמחיש לכולם שנולה הוא עדיין "אדון הסבב" בכל הקשור למשטחים הנפוצים, ושהגמר הצמוד באוסטרליה היה מקרי. מבחינתו, זכייה של רפא ב-RG היא לא אסון, ואולי אפילו נוח שרפא יחזור למעמד של "מלך החימר ותו לא" בעוד שהוא זוכה בכל שאר הטורנירים, מאשר ששניהם יהיו יריבים שקולים על כל המגרשים.
אני חושב ששניהם יריבים שקולים על כל מגרש.
רפא עשה כבר 4 גמרים רצופים של סלאמים, ויצטרכו לעקור לו את הלב בשביל למנוע ממנו את החמישי.
שניהם היום הטניסאים הכי טובים בסבב בלי תנאי.
אני חושב שהסיכוי של נולה לקחת את IW ומיאמי שוב הוא נמוך יותר מהסיכוי שלו לקחת את RG. אבל בל מקרה שניהם יהיו לו קשים מאוד
ב-6 מתוך 7 הגמרים האחרונים שהשניים שיחקו, הם היו פחות מיריבים שקולים במובן שנובאק היה עדיף. הגמר האחרון היה היחיד שערער את הרושם שהקודמים יצרו (מאז פריצת נולה 2.0), והמשימה העיקרית של נולה היא להחזיר את המצב לסטטוס קוו של הסבב ב-11'.
משחק קשה מאוד היה עכשיו, אך בסופו רוג'ר חזר מפיגור של מערכה ושבירה וניצח את דווידנקו. רוג'ר לא בכושר מי יודע מה, ודווידנקו נמצא בכושר נהדר, אבל איכשהו זה הסתדר בסוף. אישית הייתי מאוד מופתע מדווידנקו - שחקן שאף פעם לא התעמקתי בו קודם לכן. אין לו סרב טוב וגם לא נתונים פיזיים, אבל הוא התקפי בטירוף וכשהוא בזון הוא גם כמעט לא שוגה. הפרשנים אמרו עליו שהוא אחד השחקנים הטובים ביותר שלא זכו בגרנד סלאם מעולם. אני לא יודע אם זה נכון אבל בהחלט יש שם כישרון יוצא דופן, שחבל שלא בא יותר לידי ביטוי בשנים עברו (הילד בן 30).
19 פברואר 2012, 14:05
19 פברואר 2012, 14:44
19 פברואר 2012, 19:46
yiffy כתב:פדרר זוכה ברוטרדם אחרי ניצחון משכנע ביותר על דל פוטרו - 6:1, 6:4.
פדרר אמנם התחיל לשחק טניס אמיתי רק בגמר של הטורניר הזה אבל כנראה שגם בגיל הזה, בטורנירים בהם אין מארי, נדאל או ג'וקוביץ' - זה מספיק.
לגבי נדאל vs. דג'וקוביץ' - אני לא חושב שאפשר לקרוא לווימבלדון או ליו.אס.אופן "צמודים". זה שנדאל "נזכר לשחק" זה טוב ויפה, אבל העובדות בשטח הן שאם בוחנים את המשחקים הללו לכל אורכם start to finish, נולה היה פשוט עדיף בהרבה ועל כן התואר.
19 פברואר 2012, 20:53
jol9 כתב:yiffy כתב:פדרר זוכה ברוטרדם אחרי ניצחון משכנע ביותר על דל פוטרו - 6:1, 6:4.
פדרר אמנם התחיל לשחק טניס אמיתי רק בגמר של הטורניר הזה אבל כנראה שגם בגיל הזה, בטורנירים בהם אין מארי, נדאל או ג'וקוביץ' - זה מספיק.
לגבי נדאל vs. דג'וקוביץ' - אני לא חושב שאפשר לקרוא לווימבלדון או ליו.אס.אופן "צמודים". זה שנדאל "נזכר לשחק" זה טוב ויפה, אבל העובדות בשטח הן שאם בוחנים את המשחקים הללו לכל אורכם start to finish, נולה היה פשוט עדיף בהרבה ועל כן התואר.
זה נכון. שורה תחתונה זה מה שקובע.
אבל בתחושה שלי, הרצף הזה ייפסק בקרוב.
19 פברואר 2012, 22:12
yiffy כתב:jol9 כתב:yiffy כתב:פדרר זוכה ברוטרדם אחרי ניצחון משכנע ביותר על דל פוטרו - 6:1, 6:4.
זה נכון. שורה תחתונה זה מה שקובע.
אבל בתחושה שלי, הרצף הזה ייפסק בקרוב.
בשנה שעברה מיאמי ואינדיאן ווילס הן אלו שסימלו את תחילת הדומיננטיות (אם הזכייה באוסטרליה יכלה להיחשב מקרית בגלל הפציעה של רפא). זה רק הגיוני שהן יתנו רמז גם לגבי השנה הזאת.
סתם נקודה למחשבה: זה רק לי מרגיש ששני הטורנירים הללו הם "החשובים ביותר" מבין טורנירי המאסטרס? איכשהו אני מקבל בשנים האחרונות תחושה שכלל הטניסאים משקיעים בטורנירים אלו את המאמצים העילאיים ביותר. במאסטרסים של החימר הרבה נעלמים, קנדה וסיסינטי הם קצת כמו "לחזור מחופשת פסח" אחרי מיני פגרה ורובם עדיין חלודים, ואז בסבב האסיאתי והאירופאי של סוף השנה מעט מאוד טניסאים מגיעים עם חשק של ממש.
02 מרץ 2012, 18:58
03 מרץ 2012, 11:34
03 מרץ 2012, 16:56
03 מרץ 2012, 20:46
04 מרץ 2012, 06:57
yiffy כתב:תענוג היה לראות את פדרר לוקח את מארי. נתח ניכר מהנקודות הארוכות הלך לכיוונו של רוג'ר, חרף העובדה שלמארי יש סרב טוב, וגם פורהנד ובקהנד יציבים. אחרי שראיתי את נולה-מארי הייתי פאסימי כי מארי ממש ניקה עם נולה את הרצפה, אבל רוג'ר היה קר-רוח ומפוקס ומול מארי. הרבה פעמים זה מספיק. מארי נמצא בדרך הבטוחה לצאת מהרשימה המכובדת של שחקנים עם מאזן חיובי מול פדרר (היחיד הפעיל חוץ ממנו הוא נדאל) - חסר רק ניצחון אחד.
אני לא רוצה לנחס אותו, אבל לדעתי רוג'ר פייבוריט לזכייה באחד משני המאסטרסים, עם יתרון קל לאינדיאן ווילס. בשני הטורנירים האחרונים הוא מאוד הרשים במשחקים לא פשוטים מול דווידנקו, דל פוטרו (פעמיים!), לופז, מארי ועוד. הדבר המעניין מבחינתי הוא שגם כשלא הבריק (ורוב הזמן הוא לא הבריק), הוא שמר על יציבות מתחילת המשחק ועד סופו, ובשום שלב לא נראה כאילו הוא לא מוצא את עצמו ומאבד נקודות בצניחה חופשית. זה שינוי מרוג'ר של השנה וחצי האחרונות, שתמיד הייתה לו נפילת מתח תוך כדי משחק במהלך טורניר. עבור רוג'ר, מיאמי הוא מגרש קשה במיוחד ולכן אני חושב שדווקא באינדיאן וולס הוא יבוא עם הרבה מוטיבציה. יחד עם זאת, אין ספק שהכושר שבו רפא יגיע לטורניר והאופן שבו נולה יתאושש מתצוגה בינונית מינוס בחצי הגמר של דובאי גם כן יהיו פקטור משמעותי.
04 מרץ 2012, 07:14
jol9 כתב:yiffy כתב:תענוג היה לראות את פדרר לוקח את מארי. נתח ניכר מהנקודות הארוכות הלך לכיוונו של רוג'ר, חרף העובדה שלמארי יש סרב טוב, וגם פורהנד ובקהנד יציבים. אחרי שראיתי את נולה-מארי הייתי פאסימי כי מארי ממש ניקה עם נולה את הרצפה, אבל רוג'ר היה קר-רוח ומפוקס ומול מארי. הרבה פעמים זה מספיק. מארי נמצא בדרך הבטוחה לצאת מהרשימה המכובדת של שחקנים עם מאזן חיובי מול פדרר (היחיד הפעיל חוץ ממנו הוא נדאל) - חסר רק ניצחון אחד.
אני לא רוצה לנחס אותו, אבל לדעתי רוג'ר פייבוריט לזכייה באחד משני המאסטרסים, עם יתרון קל לאינדיאן ווילס. בשני הטורנירים האחרונים הוא מאוד הרשים במשחקים לא פשוטים מול דווידנקו, דל פוטרו (פעמיים!), לופז, מארי ועוד. הדבר המעניין מבחינתי הוא שגם כשלא הבריק (ורוב הזמן הוא לא הבריק), הוא שמר על יציבות מתחילת המשחק ועד סופו, ובשום שלב לא נראה כאילו הוא לא מוצא את עצמו ומאבד נקודות בצניחה חופשית. זה שינוי מרוג'ר של השנה וחצי האחרונות, שתמיד הייתה לו נפילת מתח תוך כדי משחק במהלך טורניר. עבור רוג'ר, מיאמי הוא מגרש קשה במיוחד ולכן אני חושב שדווקא באינדיאן וולס הוא יבוא עם הרבה מוטיבציה. יחד עם זאת, אין ספק שהכושר שבו רפא יגיע לטורניר והאופן שבו נולה יתאושש מתצוגה בינונית מינוס בחצי הגמר של דובאי גם כן יהיו פקטור משמעותי.
אני אישית מקווה ומחכה כבר לראות את נובאק נופל. אין ספק שיש סממנים, אם כי הוא עדיין פייבוריט מוחלט בכל טורניר אליו הוא מגיע.
בקשר לפדרר - כתבתי כבר שהוא כנראה הטניסאי בכושר הכי טוב בעולם היום. זה לא אומר דווקא שהוא פייבוריט בטורנירים האלה. ברור שיש לו סיכוי טוב, אבל
לא הייתי אומר שהסיכוי שלו גבוה יותר מזה של רפא או נובאק.
עוד מעט יהיו ההגרלות, ואז נוכל לדעת באמת לצד מי נוטים הסיכויים.
04 מרץ 2012, 11:53
yiffy כתב:jol9 כתב:yiffy כתב:תענוג היה לראות את פדרר לוקח את מארי. נתח ניכר מהנקודות הארוכות הלך לכיוונו של רוג'ר, חרף העובדה שלמארי יש סרב טוב, וגם פורהנד ובקהנד יציבים. אחרי שראיתי את נולה-מארי הייתי פאסימי כי מארי ממש ניקה עם נולה את הרצפה, אבל רוג'ר היה קר-רוח ומפוקס ומול מארי. הרבה פעמים זה מספיק. מארי נמצא בדרך הבטוחה לצאת מהרשימה המכובדת של שחקנים עם מאזן חיובי מול פדרר (היחיד הפעיל חוץ ממנו הוא נדאל) - חסר רק ניצחון אחד.
אני אישית מקווה ומחכה כבר לראות את נובאק נופל. אין ספק שיש סממנים, אם כי הוא עדיין פייבוריט מוחלט בכל טורניר אליו הוא מגיע.
בקשר לפדרר - כתבתי כבר שהוא כנראה הטניסאי בכושר הכי טוב בעולם היום. זה לא אומר דווקא שהוא פייבוריט בטורנירים האלה. ברור שיש לו סיכוי טוב, אבל
לא הייתי אומר שהסיכוי שלו גבוה יותר מזה של רפא או נובאק.
עוד מעט יהיו ההגרלות, ואז נוכל לדעת באמת לצד מי נוטים הסיכויים.
ספציפית לגבי נובאק אני מרשה לעצמי להגיד שפדרר הוא פייבוריט מולו. הרושם שלי היה שנולה מאוד רצה לזכות בדובאי (הטורניר היה בשנה שעברה אבן דרך משמעותית בדרך שלו לכיבוש הסבב) ובכל זאת הוא ניגף. רפא הוא בהחלט wildcard, מה גם שהוא בד"כ לא זקוק ליותר משני משחקי הסיבובים הראשונים מול שחקנים אלמוניים כדי להיכנס לקצב המשחק שלו - אז אני לא מרגיש בנוח להעריך לגביו.
ובכל זאת, אני מאמין שרוג'ר שווה מאסטרס אחד מהשניים. כבר 4 שנים הוא לא הגיע לשלב זה של העונה בכושר ובתנופת תארים כמו זו ואני מאמין שזה ישפיע. כמו כן, אני חושב שאם פדרר לוקח מאסטרס אחד מהשניים, העונה הזו עשויה להתפתח לכיוונים מעניינים מאוד...
04 מרץ 2012, 12:12
04 מרץ 2012, 16:55
yiffy כתב:אני מעדיף נשיקות אציליות על ביסים וולגריים. עד עכשיו היו שתיים, אני מחזיק אצבעות לעוד אחת לפחות...
04 מרץ 2012, 19:22
misha כתב:yiffy כתב:אני מעדיף נשיקות אציליות על ביסים וולגריים. עד עכשיו היו שתיים, אני מחזיק אצבעות לעוד אחת לפחות...
![]()
![]()
תמיד כיף לנצח את פרצוף תחת מארי בגמר.
05 מרץ 2012, 18:56
yiffy כתב:misha כתב:yiffy כתב:אני מעדיף נשיקות אציליות על ביסים וולגריים. עד עכשיו היו שתיים, אני מחזיק אצבעות לעוד אחת לפחות...
![]()
![]()
תמיד כיף לנצח את פרצוף תחת מארי בגמר.
פרצוף אולי תחת אבל יש לו ווחאד גוף! (אני מאורס אז אני חוסך לעצמי את נאום ה"אין לי נטיות").
הגביע של דובאי הוא אחד הגביעים![]()
![]()