כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס - נובאק סלאם? הסרבי שוב גבר על נדאל

18 פברואר 2012, 22:39

yiffy כתב:
MTA2311 כתב:דווידנקו הוא אחד השחקנים הכי יציבים שראיתי. אם הוא היה יותר חזק פיזית, הוא גם כנראה היה זוכה בגראנד סלאם לדעתי.

דווקא התרשמתי שממרום ה-1.78 שלו הוא מייצר חבטות חזקות מספיק בשביל להשחיל לא מעט ווינרים.
דווקא הסרב הוא מה שאני חושב שחסר שם כדי להשלים את הגרוש ללירה.

את הווינרים שלו לאורך הקריירה הוא משיג אחרי הרבה מאוד עבודה, והתשה של השחקן היריב. בסופו של דבר, כשהוא מתייצב מול הגדולים, לרוב הוא פשוט לא מצליח להתמודד עם העוצמות שלהם.

19 פברואר 2012, 12:20

MTA2311 כתב:
yiffy כתב:
MTA2311 כתב:דווידנקו הוא אחד השחקנים הכי יציבים שראיתי. אם הוא היה יותר חזק פיזית, הוא גם כנראה היה זוכה בגראנד סלאם לדעתי.

דווקא התרשמתי שממרום ה-1.78 שלו הוא מייצר חבטות חזקות מספיק בשביל להשחיל לא מעט ווינרים.

את הווינרים שלו לאורך הקריירה הוא משיג אחרי הרבה מאוד עבודה, והתשה של השחקן היריב. בסופו של דבר, כשהוא מתייצב מול הגדולים, לרוב הוא פשוט לא מצליח להתמודד עם העוצמות שלהם.

דווקא הבעיה שלו היא לא עם חוסר עוצמה אלא חוסר רגש והיה אפשר לראות את זה במשחק נגד פדרר..

19 פברואר 2012, 12:35

LIAV10 כתב:
MTA2311 כתב:
yiffy כתב:

דווקא הבעיה שלו היא לא עם חוסר עוצמה אלא חוסר רגש והיה אפשר לראות את זה במשחק נגד פדרר..

היה אפשר לראות את זה בנקודה אחת במשחק.
כמו הרבה מאוד שחקנים היום(כולל בטופ 10), הוא לא שחקן וולי טוב. אני עוקב אחריו כבר הרבה זמן, ואפשר לראות בבירור שכשהוא משחק מול שחקנים בטופ 10, הוא פשוט לא מצליח להתמודד עם העוצמות שלהם.

19 פברואר 2012, 14:02

yiffy כתב:
jol9 כתב:
yiffy כתב:עד כמה שזה יישמע מוזר, אני חושב שלנולה זכייה ב-MI ו-IW חשובה יותר מה-RG. זאת אומרת, ברור שהוא היה מעדיף לזכות ב-RG, אבל זכייה בשני המאסטרסים על הקשים תמחיש לכולם שנולה הוא עדיין "אדון הסבב" בכל הקשור למשטחים הנפוצים, ושהגמר הצמוד באוסטרליה היה מקרי. מבחינתו, זכייה של רפא ב-RG היא לא אסון, ואולי אפילו נוח שרפא יחזור למעמד של "מלך החימר ותו לא" בעוד שהוא זוכה בכל שאר הטורנירים, מאשר ששניהם יהיו יריבים שקולים על כל המגרשים.

אני חושב ששניהם יריבים שקולים על כל מגרש.

רפא עשה כבר 4 גמרים רצופים של סלאמים, ויצטרכו לעקור לו את הלב בשביל למנוע ממנו את החמישי.
שניהם היום הטניסאים הכי טובים בסבב בלי תנאי.

אני חושב שהסיכוי של נולה לקחת את IW ומיאמי שוב הוא נמוך יותר מהסיכוי שלו לקחת את RG. אבל בל מקרה שניהם יהיו לו קשים מאוד

ב-6 מתוך 7 הגמרים האחרונים שהשניים שיחקו, הם היו פחות מיריבים שקולים במובן שנובאק היה עדיף. הגמר האחרון היה היחיד שערער את הרושם שהקודמים יצרו (מאז פריצת נולה 2.0), והמשימה העיקרית של נולה היא להחזיר את המצב לסטטוס קוו של הסבב ב-11'.

משחק קשה מאוד היה עכשיו, אך בסופו רוג'ר חזר מפיגור של מערכה ושבירה וניצח את דווידנקו. רוג'ר לא בכושר מי יודע מה, ודווידנקו נמצא בכושר נהדר, אבל איכשהו זה הסתדר בסוף. אישית הייתי מאוד מופתע מדווידנקו - שחקן שאף פעם לא התעמקתי בו קודם לכן. אין לו סרב טוב וגם לא נתונים פיזיים, אבל הוא התקפי בטירוף וכשהוא בזון הוא גם כמעט לא שוגה. הפרשנים אמרו עליו שהוא אחד השחקנים הטובים ביותר שלא זכו בגרנד סלאם מעולם. אני לא יודע אם זה נכון אבל בהחלט יש שם כישרון יוצא דופן, שחבל שלא בא יותר לידי ביטוי בשנים עברו (הילד בן 30).

לא מסכים איתך.
הגמרים בIW ובמיאמי היו צמודים מאוד, גם בווימבי ובארה"ב, רפא משום מה ויתר על שתי מערכות ראשונות אבל אח"כ זה התייצב ובסיטואציה מסויימת זה יכל ללכת לכל כיוון.

אני לא חושב שיהיה עוד סטטוס קוו. זאת לא תקופה שבה אפשר להטיל שליטה פדררית על הסבב, והטניסאים היריבים הם לא באותה הרמה שהסתובבו אז בסבב.
אם נובאק יצליח לעשות את זה, אז אפשר להכתיר אותו לטניסאי הטוב בהיסטוריה כבר היום.

הטניס של נובאק לא יאפשר לו להמשיך כך לאורך זמן, בדיוק כמו שהטניס של רפא לא נתן לו לשלוט ברצף. אבל פרט לטניס, רפא, רוג'ר ומארי, והמזדנבים
דלפו, ברדיץ', פרר ואחרים, הם פשוט טובים מכדי לתת לנובאק לזלול את כל התארים.

19 פברואר 2012, 14:05

לגבי דווי - הוא שחקן נפלא (היה). בעצם הוא סוג של רול מודל, לכל מי שלא גדול מימדים, או אתלט מדהים.
הוא הטניסאי הקטן היחיד שהצליח להתמודד מול כל הגדולים ובצורה נפלאה. הבעיה שלו היא כמובן פיזית, והיא זאת שמנעה ממנו תואר GS,
וגם אחד, פדרר, שיודע לשחק מצויין מול טניסאים כאלה.

אבל מאז הפציעה, הוא צל של מה שהיה, ואני מאוד מופתע שהוא גרר את פדרר לשלוש מערכות.

19 פברואר 2012, 14:44

פדרר זוכה ברוטרדם אחרי ניצחון משכנע ביותר על דל פוטרו - 6:1, 6:4.
פדרר אמנם התחיל לשחק טניס אמיתי רק בגמר של הטורניר הזה אבל כנראה שגם בגיל הזה, בטורנירים בהם אין מארי, נדאל או ג'וקוביץ' - זה מספיק.

לגבי נדאל vs. דג'וקוביץ' - אני לא חושב שאפשר לקרוא לווימבלדון או ליו.אס.אופן "צמודים". זה שנדאל "נזכר לשחק" זה טוב ויפה, אבל העובדות בשטח הן שאם בוחנים את המשחקים הללו לכל אורכם start to finish, נולה היה פשוט עדיף בהרבה ועל כן התואר.

19 פברואר 2012, 19:46

yiffy כתב:פדרר זוכה ברוטרדם אחרי ניצחון משכנע ביותר על דל פוטרו - 6:1, 6:4.
פדרר אמנם התחיל לשחק טניס אמיתי רק בגמר של הטורניר הזה אבל כנראה שגם בגיל הזה, בטורנירים בהם אין מארי, נדאל או ג'וקוביץ' - זה מספיק.

לגבי נדאל vs. דג'וקוביץ' - אני לא חושב שאפשר לקרוא לווימבלדון או ליו.אס.אופן "צמודים". זה שנדאל "נזכר לשחק" זה טוב ויפה, אבל העובדות בשטח הן שאם בוחנים את המשחקים הללו לכל אורכם start to finish, נולה היה פשוט עדיף בהרבה ועל כן התואר.

זה נכון. שורה תחתונה זה מה שקובע.

אבל בתחושה שלי, הרצף הזה ייפסק בקרוב.

19 פברואר 2012, 20:53

jol9 כתב:

בשנה שעברה מיאמי ואינדיאן ווילס הן אלו שסימלו את תחילת הדומיננטיות (אם הזכייה באוסטרליה יכלה להיחשב מקרית בגלל הפציעה של רפא). זה רק הגיוני שהן יתנו רמז גם לגבי השנה הזאת.

סתם נקודה למחשבה: זה רק לי מרגיש ששני הטורנירים הללו הם "החשובים ביותר" מבין טורנירי המאסטרס? איכשהו אני מקבל בשנים האחרונות תחושה שכלל הטניסאים משקיעים בטורנירים אלו את המאמצים העילאיים ביותר. במאסטרסים של החימר הרבה נעלמים, קנדה וסיסינטי הם קצת כמו "לחזור מחופשת פסח" אחרי מיני פגרה ורובם עדיין חלודים, ואז בסבב האסיאתי והאירופאי של סוף השנה מעט מאוד טניסאים מגיעים עם חשק של ממש.

19 פברואר 2012, 22:12

yiffy כתב:
jol9 כתב:

בשנה שעברה מיאמי ואינדיאן ווילס הן אלו שסימלו את תחילת הדומיננטיות (אם הזכייה באוסטרליה יכלה להיחשב מקרית בגלל הפציעה של רפא). זה רק הגיוני שהן יתנו רמז גם לגבי השנה הזאת.

סתם נקודה למחשבה: זה רק לי מרגיש ששני הטורנירים הללו הם "החשובים ביותר" מבין טורנירי המאסטרס? איכשהו אני מקבל בשנים האחרונות תחושה שכלל הטניסאים משקיעים בטורנירים אלו את המאמצים העילאיים ביותר. במאסטרסים של החימר הרבה נעלמים, קנדה וסיסינטי הם קצת כמו "לחזור מחופשת פסח" אחרי מיני פגרה ורובם עדיין חלודים, ואז בסבב האסיאתי והאירופאי של סוף השנה מעט מאוד טניסאים מגיעים עם חשק של ממש.

אני חושב שבזמנו קראו למיאמי הGS החמישי. יש משהו במה שאתה אומר, אם כי, מאסטרס הוא מאסטרס, ושווה אותו מספר נקודות. אצל הגדולים, אפשר להגיד
שהמאסטרסים האלה באים ללא קשר לשום GS, ולכן הם כן משקיעים בהם.

לגבי זהות המנצח - תשמע, הרבה יותר קל להגיע לפסגה, מאשר להשאר בה לאורך זמן. המקרה של רפא מוכיח את זה ואפילו פעמיים. הוא צבר
הפרשי נקודות עצומים בשתי הפעמים בהם היה ראשון בדירוג, אבל הוא לא ידע לשמור על זה. פעם אחת בגלל פציעה ובפעם השניה בגלל דג'וקוביץ'.

בשנה שעברה, לקח זמן עד שכולם קלטו שנובאק הוא השחקן שאותו צריך לנצח. השנה הוא כבר מגיע כפייבוריט מוחלט לכל משחק ולכל טורניר. זה לא אומר עדיין
שיהיה קל לנצח אותו, אבל אני מניח שהוא יתחיל להפסיד נקודות באיזשהו שלב.

02 מרץ 2012, 18:58

וואו.. דודי ניצח את קולשרייבר ברבע גמר דלריי ביץ'. 4-6 7-6 0-6(!!).. כל שנה הוא נותן איזה טורניר מדהים אחד, וחוזר לסורו. נקווה שהפעם הוא יצליח לשמור על יציבות.

בינתיים בדובאי, מארי ניצח את נובאק בחצי ויפגוש את פדרר שניצח את דל פוטרו.

03 מרץ 2012, 11:34

הגיע הזמן לאוורר קצת את שרשור הטניס...
כמו שMTA ציין, גמר טורניר דובאי יהיה בין פדרר למארי. צריך לציין ששניהם נותנים מקבץ די מדהים בחודשים האחרונים.
בעצם אפשר להגיד שנובאק ורפא מגיחים בסלאמים, אבל מאז הUO, ובניקוי אוסטרליה, מארי ופדרר הם שני הטניסאים המובילים מבחינת תארים וניצחונות.

מעניין לאן אפשר לפתח את העניין הזה.
בכל אופן, יהיה גמר צמוד מאוד לדעתי.פדרר מגיע אחרי זכיה ברוטרדם, ורוצה לרשום לעצמו תואר נוסף, במניין האינסופי שלו של התארים.

בשבוע הבא יתחיל השלב המוקדם של טורניר המאסטרס של אינדיאן וולס. הבכירים ייכנסו למאבק כמה ימים אחרי תחילת הטורניר, וצפוי להיות טורניר מרתק.

רפא משחק טוב בIW בדר"כ. הקשים שם מתאימים בצורה די מושלמת לטניס שלו. בשנה שעברה הוא הפסיד לנובאק בגמר, והשנה הוא ירצה שהטורניר הזה יהיה המפנה
עבורו, והוא יעדיף לעשות את זה, עוד לפני תחילת עונת החימר. רפא מגיע אחרי בערך חודש של regrouping ואני מאמין שזה יעשה לו טוב, אם כי ברור שתהיה לו חלודה בהתחלה.

נובאק נראה פגיע יותר השנה. השאלה הגדולה היא האם ימשיך להיות פגיע, או שבטורנירים הגדולים, הוא בלתי ניתן להכנעה. מכל מקום, הוא מגיע כפייבוריט ברור לטורניר.

רוג'ר מגיע לטורניר אולי כשחקן בכושר הכי טוב בעולם. אבל הוא יצטרך הרבה מזל בשביל לקחת את הטורניר הזה, בו לא זכה מ2006. רוג'ר יקווה לדעתי לקבל דווקא
את נובאק בחצי הגמר, ולא את רפא, מולו הוא די מתקשה על המשטחים האלה.

מארי הוא הסוס השחור שלי כמעט בכל טורניר. זאת כנראה כבר סוג של מחלת נפש. אני עדיין חושב, שעל המשטחים הקשים, מאוד קשה להכניע אותו.
נובאק יצא מולו במזל באוסטרליה, ונראה מה יהיה מחר מול פדרר, אבל אם מארי לוקח, אז הוא הימור מצויין בשביל זכיה גם בטורניר הזה, בו לא זכה מעולם.

03 מרץ 2012, 16:56

רוג'ר :heart :worship

פדרר ניצח את מארי בגמר 5-7 4-6.
גם מארי היה בכושר מצויין, אבל כנראה שכשפדרר משחק ככה, היחיד שיכול לנצח אותו זה רפא. הולך להיות מעניין ה iw

03 מרץ 2012, 20:46

תענוג היה לראות את פדרר לוקח את מארי. נתח ניכר מהנקודות הארוכות הלך לכיוונו של רוג'ר, חרף העובדה שלמארי יש סרב טוב, וגם פורהנד ובקהנד יציבים. אחרי שראיתי את נולה-מארי הייתי פאסימי כי מארי ממש ניקה עם נולה את הרצפה, אבל רוג'ר היה קר-רוח ומפוקס ומול מארי. הרבה פעמים זה מספיק. מארי נמצא בדרך הבטוחה לצאת מהרשימה המכובדת של שחקנים עם מאזן חיובי מול פדרר (היחיד הפעיל חוץ ממנו הוא נדאל) - חסר רק ניצחון אחד.

אני לא רוצה לנחס אותו, אבל לדעתי רוג'ר פייבוריט לזכייה באחד משני המאסטרסים, עם יתרון קל לאינדיאן ווילס. בשני הטורנירים האחרונים הוא מאוד הרשים במשחקים לא פשוטים מול דווידנקו, דל פוטרו (פעמיים!), לופז, מארי ועוד. הדבר המעניין מבחינתי הוא שגם כשלא הבריק (ורוב הזמן הוא לא הבריק), הוא שמר על יציבות מתחילת המשחק ועד סופו, ובשום שלב לא נראה כאילו הוא לא מוצא את עצמו ומאבד נקודות בצניחה חופשית. זה שינוי מרוג'ר של השנה וחצי האחרונות, שתמיד הייתה לו נפילת מתח תוך כדי משחק במהלך טורניר. עבור רוג'ר, מיאמי הוא מגרש קשה במיוחד ולכן אני חושב שדווקא באינדיאן וולס הוא יבוא עם הרבה מוטיבציה. יחד עם זאת, אין ספק שהכושר שבו רפא יגיע לטורניר והאופן שבו נולה יתאושש מתצוגה בינונית מינוס בחצי הגמר של דובאי גם כן יהיו פקטור משמעותי.

04 מרץ 2012, 06:57

yiffy כתב:תענוג היה לראות את פדרר לוקח את מארי. נתח ניכר מהנקודות הארוכות הלך לכיוונו של רוג'ר, חרף העובדה שלמארי יש סרב טוב, וגם פורהנד ובקהנד יציבים. אחרי שראיתי את נולה-מארי הייתי פאסימי כי מארי ממש ניקה עם נולה את הרצפה, אבל רוג'ר היה קר-רוח ומפוקס ומול מארי. הרבה פעמים זה מספיק. מארי נמצא בדרך הבטוחה לצאת מהרשימה המכובדת של שחקנים עם מאזן חיובי מול פדרר (היחיד הפעיל חוץ ממנו הוא נדאל) - חסר רק ניצחון אחד.

אני לא רוצה לנחס אותו, אבל לדעתי רוג'ר פייבוריט לזכייה באחד משני המאסטרסים, עם יתרון קל לאינדיאן ווילס. בשני הטורנירים האחרונים הוא מאוד הרשים במשחקים לא פשוטים מול דווידנקו, דל פוטרו (פעמיים!), לופז, מארי ועוד. הדבר המעניין מבחינתי הוא שגם כשלא הבריק (ורוב הזמן הוא לא הבריק), הוא שמר על יציבות מתחילת המשחק ועד סופו, ובשום שלב לא נראה כאילו הוא לא מוצא את עצמו ומאבד נקודות בצניחה חופשית. זה שינוי מרוג'ר של השנה וחצי האחרונות, שתמיד הייתה לו נפילת מתח תוך כדי משחק במהלך טורניר. עבור רוג'ר, מיאמי הוא מגרש קשה במיוחד ולכן אני חושב שדווקא באינדיאן וולס הוא יבוא עם הרבה מוטיבציה. יחד עם זאת, אין ספק שהכושר שבו רפא יגיע לטורניר והאופן שבו נולה יתאושש מתצוגה בינונית מינוס בחצי הגמר של דובאי גם כן יהיו פקטור משמעותי.

אני אישית מקווה ומחכה כבר לראות את נובאק נופל. אין ספק שיש סממנים, אם כי הוא עדיין פייבוריט מוחלט בכל טורניר אליו הוא מגיע.

בקשר לפדרר - כתבתי כבר שהוא כנראה הטניסאי בכושר הכי טוב בעולם היום. זה לא אומר דווקא שהוא פייבוריט בטורנירים האלה. ברור שיש לו סיכוי טוב, אבל
לא הייתי אומר שהסיכוי שלו גבוה יותר מזה של רפא או נובאק.
עוד מעט יהיו ההגרלות, ואז נוכל לדעת באמת לצד מי נוטים הסיכויים.

04 מרץ 2012, 07:14

jol9 כתב:
yiffy כתב:תענוג היה לראות את פדרר לוקח את מארי. נתח ניכר מהנקודות הארוכות הלך לכיוונו של רוג'ר, חרף העובדה שלמארי יש סרב טוב, וגם פורהנד ובקהנד יציבים. אחרי שראיתי את נולה-מארי הייתי פאסימי כי מארי ממש ניקה עם נולה את הרצפה, אבל רוג'ר היה קר-רוח ומפוקס ומול מארי. הרבה פעמים זה מספיק. מארי נמצא בדרך הבטוחה לצאת מהרשימה המכובדת של שחקנים עם מאזן חיובי מול פדרר (היחיד הפעיל חוץ ממנו הוא נדאל) - חסר רק ניצחון אחד.

אני אישית מקווה ומחכה כבר לראות את נובאק נופל. אין ספק שיש סממנים, אם כי הוא עדיין פייבוריט מוחלט בכל טורניר אליו הוא מגיע.

בקשר לפדרר - כתבתי כבר שהוא כנראה הטניסאי בכושר הכי טוב בעולם היום. זה לא אומר דווקא שהוא פייבוריט בטורנירים האלה. ברור שיש לו סיכוי טוב, אבל

ספציפית לגבי נובאק אני מרשה לעצמי להגיד שפדרר הוא פייבוריט מולו. הרושם שלי היה שנולה מאוד רצה לזכות בדובאי (הטורניר היה בשנה שעברה אבן דרך משמעותית בדרך שלו לכיבוש הסבב) ובכל זאת הוא ניגף. רפא הוא בהחלט wildcard, מה גם שהוא בד"כ לא זקוק ליותר משני משחקי הסיבובים הראשונים מול שחקנים אלמוניים כדי להיכנס לקצב המשחק שלו - אז אני לא מרגיש בנוח להעריך לגביו.

ובכל זאת, אני מאמין שרוג'ר שווה מאסטרס אחד מהשניים. כבר 4 שנים הוא לא הגיע לשלב זה של העונה בכושר ובתנופת תארים כמו זו ואני מאמין שזה ישפיע. כמו כן, אני חושב שאם פדרר לוקח מאסטרס אחד מהשניים, העונה הזו עשויה להתפתח לכיוונים מעניינים מאוד...

04 מרץ 2012, 11:53

yiffy כתב:
jol9 כתב:

ספציפית לגבי נובאק אני מרשה לעצמי להגיד שפדרר הוא פייבוריט מולו. הרושם שלי היה שנולה מאוד רצה לזכות בדובאי (הטורניר היה בשנה שעברה אבן דרך משמעותית בדרך שלו לכיבוש הסבב) ובכל זאת הוא ניגף. רפא הוא בהחלט wildcard, מה גם שהוא בד"כ לא זקוק ליותר משני משחקי הסיבובים הראשונים מול שחקנים אלמוניים כדי להיכנס לקצב המשחק שלו - אז אני לא מרגיש בנוח להעריך לגביו.

ובכל זאת, אני מאמין שרוג'ר שווה מאסטרס אחד מהשניים. כבר 4 שנים הוא לא הגיע לשלב זה של העונה בכושר ובתנופת תארים כמו זו ואני מאמין שזה ישפיע. כמו כן, אני חושב שאם פדרר לוקח מאסטרס אחד מהשניים, העונה הזו עשויה להתפתח לכיוונים מעניינים מאוד...

תמיד יש לכם תקוות אתם.... :happy2
לא חושב שהוא יותר פייבוריט ממישהו אחר מהG4. הוא בכושר טוב, זה נכון, אבל לא צריך להיסחף

אני אישית מקווה לראות לפחות ביס אחד לפני החימר. זה חשוב.

04 מרץ 2012, 12:12

אגב - אם מותר לי לסמן עוד קוואזי-פיבוריט: דוד פרר. שלושה תארים מאז פתיחת העונה! כבוד!

אני מעדיף נשיקות אציליות על ביסים וולגריים. עד עכשיו היו שתיים, אני מחזיק אצבעות לעוד אחת לפחות...

04 מרץ 2012, 16:55

yiffy כתב:אני מעדיף נשיקות אציליות על ביסים וולגריים. עד עכשיו היו שתיים, אני מחזיק אצבעות לעוד אחת לפחות...

:) :worship

תמיד כיף לנצח את פרצוף תחת מארי בגמר.

תמונה

04 מרץ 2012, 19:22

misha כתב:
yiffy כתב:אני מעדיף נשיקות אציליות על ביסים וולגריים. עד עכשיו היו שתיים, אני מחזיק אצבעות לעוד אחת לפחות...

תמונה

פרצוף אולי תחת אבל יש לו ווחאד גוף! (אני מאורס אז אני חוסך לעצמי את נאום ה"אין לי נטיות").
הגביע של דובאי הוא אחד הגביעים :clap2 :clap2 :clap2

05 מרץ 2012, 18:56

yiffy כתב:
misha כתב:

תמונה

פרצוף אולי תחת אבל יש לו ווחאד גוף! (אני מאורס אז אני חוסך לעצמי את נאום ה"אין לי נטיות").
הגביע של דובאי הוא אחד הגביעים :clap2 :clap2 :clap2

דו-מיני? ;) מזל טוב על האירוסים!
נושא נעול