shayD כתב:המטבע המקסיקני מתרסק בינתיים , מעניין.
בארץ?
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
shayD כתב:המטבע המקסיקני מתרסק בינתיים , מעניין.
Holiday_Armadillo כתב:שמואל1 כתב:טטיאנה הופמן (חדשות 2) הלכה לעולמה בגיל 69.
אוי..מה קרה?
שמואל1 כתב:טטיאנה הופמן (חדשות 2) הלכה לעולמה בגיל 69.
jol9 כתב:אחת העיתונאיות היותר מעניינות.
דיווח מקצועי של בן אדם מקצוען, בלי לערב דעות אישיות והשקפה פוליטית
roy1000 כתב:מה זה סיפור הצוללות? למה מדינת ישראל רוכשת נשק כיאלו היא אימפריה צבאית? 10 צוללות ברצינות? מאחורי כל עסקת רכש כזו יש אנשים שמתעשרים. חייבים לעשות רפורמה בדברים האלה. פשוט הפקרות של מליארדים. כל רכש גדול של צוללות או מטוסים צריך להיות מאושר בקונצנזוס של ראש הממשלה, שר הביטחון ושר האוצר.
צהל צריך להתמקד ברכש של טנקים ונגמשים ממוגנים ורקטות זולות ומדוייקות. אין לנו באמת אוייבים שבשבילם צריך כזה חיל אוויר מאסיבי ו/או 10 צוללות כאילו היינו ארה"ב.
MTA2311 כתב:אני חושב שדיברנו על זה פה אז.
מדינת ישראל לא צריכה צי צוללות כזה, אני חושב שזה ברור לכולם.
jol9 כתב:לא מכיר את פרטי העסקה, אבל ברור שכמו תמיד יש כאן נסיון לטפס על עץ גבוה בהקשר לביבי, וברור שבסופו של דבר זה ייגמר בשום דבר כמו תמיד.
לגבי מה שאתה כתבת אני דווקא מסכים.
ישראל צריכה לכלכל את מעשיה ורכישותיה בתבונה. מצד אחד זה חשוב שנהיה מעצמה איזורית חזקה ונרתיע מדינות מלהיכנס איתנו לסכסוך, מצד שני, צוללות לא עוזרות לנו באיומים הרלוונטיים והעכשוויים.
לכן צריך להיות כאן איזשהו איזון נכון.
בכל מקרה, יש לנו שנתיים של שקט ביטחוני יחסי, למעט מפגעים בודדים, ז"א שכנראה שהמדיניות היא לא כזאת גרועה.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:אני חושב שדיברנו על זה פה אז.
נעלמת קצת, עיניים של עוף... מה הולך?
MTA2311 כתב:אני חושב שדיברנו על זה פה אז.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:אני חושב שדיברנו על זה פה אז.
מכבי מנצחת אז אני נעלם מהפורום, ככה זה עובד לפי התיאוריה
roy1000 כתב:jol9 כתב:לא מכיר את פרטי העסקה, אבל ברור שכמו תמיד יש כאן נסיון לטפס על עץ גבוה בהקשר לביבי, וברור שבסופו של דבר זה ייגמר בשום דבר כמו תמיד.
לגבי מה שאתה כתבת אני דווקא מסכים.
ישראל צריכה לכלכל את מעשיה ורכישותיה בתבונה. מצד אחד זה חשוב שנהיה מעצמה איזורית חזקה ונרתיע מדינות מלהיכנס איתנו לסכסוך, מצד שני, צוללות לא עוזרות לנו באיומים הרלוונטיים והעכשוויים.
לכן צריך להיות כאן איזשהו איזון נכון.
בכל מקרה, יש לנו שנתיים של שקט ביטחוני יחסי, למעט מפגעים בודדים, ז"א שכנראה שהמדיניות היא לא כזאת גרועה.
בוא נעזוב בצד שניה את ביבי. ברור שהוא זך וטהור.
אני באמת לא מצליח לבין למה ישראל צריכה צי של 10 צוללות. כמה מדינות בעולם מחזיקות בצי כזה? אני גם לא מבין למה ישראל צריכה 800 מטוסי קרב כשאין שום אוייב מולה שבכלל יש לו חיל אוויר?
עסקאות בטחוניות הן פתח עצום לשחיתות כי הן מתנהלות במחשכים בלי ביקורת ציבורית אמיתית. אף אחד לא יודע אם העלות ה"נכונה" של הצוללות האלה היא מליארד או שני מליארד ואין באמת דיון אם צריך או לא צריך אותן. צריך להיות נוהל שבו בנאדם אחד לא יוכל לקבל החלטה על רכש אסטרטגי כמו צוללות, כי כשבנאדם אחד מקבל החלטות, אז הפיתוי לשחיתות הוא עצום, גם אם הבנאדם הוא אל נשגב וטהור כמו ביבי.
לגבי השקט הביטחוני - אם באמת יש שקט כזה, אז בטח שלא הצוללות הביאו אותו.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:אני חושב שדיברנו על זה פה אז.
מכבי מנצחת אז אני נעלם מהפורום, ככה זה עובד לפי התיאוריה
זה בנהלים הרגילים...
נהנה בטחונים בינתיים?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים