כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס - נובאק סלאם? הסרבי שוב גבר על נדאל

15 מרץ 2012, 18:07

misha כתב:
yiffy כתב:
misha כתב:לא רק שנובאק זכה להגרלה קלה, אז גם השחקנים הרציניים שהוא כן היה אמור לפגוש כבר עפו. גם מארי ועכשיו גם ברדיך, שהובס על ידי אלמגרו.

אם כבר מי שחוגג הוא נדאל. השחקן היחיד "עם עוקץ" שהוא היה אמור להתמודד איתו היה דל-פוטרו והוא הודח הלילה. במקומו הוא ישחק מול נלבנדיאן קשישא.

התכוונת לטסונגה. דל פוטרו ישחק נגד רוג'ר. כן, גם לנדאל הדרך עד לחצי לא קשה. אבל נובאק גם בחצי לא יקבל איזה אתגר גדול (יפגוש את המנצח בין איזנר לסימון).

אכן התכוונתי לצונגה :)

15 מרץ 2012, 20:12

yiffy כתב:
misha כתב:לא רק שנובאק זכה להגרלה קלה, אז גם השחקנים הרציניים שהוא כן היה אמור לפגוש כבר עפו. גם מארי ועכשיו גם ברדיך, שהובס על ידי אלמגרו.

אם כבר מי שחוגג הוא נדאל. השחקן היחיד "עם עוקץ" שהוא היה אמור להתמודד איתו היה דל-פוטרו והוא הודח הלילה. במקומו הוא ישחק מול נלבנדיאן קשישא.

תכלס עבור הG4, ההגרלות זה לא כזה משנה. חוץ מזה אתם באמת רוצים להתחיל לדבר על הגרלות קלות? לרוג'ר לא היו חסרות כאלה לאורך הקריירה.

15 מרץ 2012, 21:29

jol9 כתב:
yiffy כתב:

תכלס עבור הG4, ההגרלות זה לא כזה משנה. חוץ מזה אתם באמת רוצים להתחיל לדבר על הגרלות קלות? לרוג'ר לא היו חסרות כאלה לאורך הקריירה.

כבר הייתה לנו שיחה על זה כאן בעבר (הספקת לשכוח). הרולאן גארוס של 10' והחצי גמר מול יוז'ני באותה שנה כיכבו :)

15 מרץ 2012, 22:15

yiffy כתב:
jol9 כתב:
yiffy כתב:

כבר הייתה לנו שיחה על זה כאן בעבר (הספקת לשכוח). הרולאן גארוס של 10' והחצי גמר מול יוז'ני באותה שנה כיכבו :)

בRG של אותה השנה הוא לא היה מפסיד סט גם אם היה משחק 7 משחקים נגד פדרר.
בכל מקרה פעם לזה יש הגרלה נוחה יותר ופעם לשני. בשורה התחתונה בשביל לזכות, בדר"כ צריך לעבור לפחות אחד בדרך, וזה פחות משנה במי הם נתקלים לפני.

הרי אם נניח, פדרר ורפא ייפגשו בחצי, זה לא שלפדרר יהיה תירוץ של עייפות או משהו כזה.

בינתיים נובאק עלה בקלילות לחצי גמר אחרי ניצחון חלק על אלמגרו. בחצי זה או הענק הלוחש איזנר או הגמד הזועם סימון.

16 מרץ 2012, 21:30

פדרר מדלג מעל דל פוטרו (שכנראה נמצא בדרך הבטוחה להיות אנדי רודיק הבא בכל הקשור למאזנים מול רוג'ר) ועולה לחצי הגמר. הוא יחכה בסבלנות שרפא יעשה את מה שהוא צריך לעשות מול נלבנדיאן, ואז כולנו נקבל עוד משחק מצוין לפנתיאון.

אני אישית מקווה שדוד יזכיר נשכחות. בשנתיים האחרונות אין זכר לשחקן שעשה לפדרר ונדאל את המוות בכל כך הרבה אירועים.

16 מרץ 2012, 21:51

yiffy כתב:פדרר מדלג מעל דל פוטרו (שכנראה נמצא בדרך הבטוחה להיות אנדי רודיק הבא בכל הקשור למאזנים מול רוג'ר) ועולה לחצי הגמר. הוא יחכה בסבלנות שרפא יעשה את מה שהוא צריך לעשות מול נלבנדיאן, ואז כולנו נקבל עוד משחק מצוין לפנתיאון.

אני אישית מקווה שדוד יזכיר נשכחות. בשנתיים האחרונות אין זכר לשחקן שעשה לפדרר ונדאל את המוות בכל כך הרבה אירועים.

לא ראיתי את המשחק. עושה רושם שהוא קצת מפחד מפדרר. לא מבין למה. הוא עשה לו את תרגיל רפא המפורסם וניצח אותו במגרש הביתי שלו בבמה הכי גדולה בגמר של UO.
נכון שזה לא אותו שחקן כמו לפני הפציעה, אבל עדיין זה קצת מוזר לי.

16 מרץ 2012, 21:57

באמת נראה כאילו דל פוטרו נחנק, כשהוא פוגש את פדרר.. מוזר..
נלבדיאן, נראה טוב מאוד בינתיים, כבר מזמן לא ראיתי אותו משחק ככה. בנוסף, יש לו גם מאץ' אפ טוב עם רפא(בהנחה שהבק הנד שלו יהיה מאופס). נקווה למשחק צמוד.
עוד 10 דקות מתחיל.. מישהו נשאר ער? :D

16 מרץ 2012, 22:12

MTA2311 כתב:באמת נראה כאילו דל פוטרו נחנק, כשהוא פוגש את פדרר.. מוזר..
נלבדיאן, נראה טוב מאוד בינתיים, כבר מזמן לא ראיתי אותו משחק ככה. בנוסף, יש לו גם מאץ' אפ טוב עם רפא(בהנחה שהבק הנד שלו יהיה מאופס). נקווה למשחק צמוד.
עוד 10 דקות מתחיל.. מישהו נשאר ער? :D

אני ער בינתיים.

16 מרץ 2012, 23:05

סט ראשון לנלבנדיאן.. ניצח 6-4 כשהוא שובר את רפא בגיים האחרון.. הבק הנד שלו פשוט מושלם, כבר שכחתי עד כמה הוא נקי וטוב. נראה מה יהיה בהמשך

17 מרץ 2012, 00:54

קלאסיקו..

17 מרץ 2012, 07:02

למזלנו הקלאסיקו יהיה ב-21:30 ולא לפנות בוקר.

17 מרץ 2012, 07:44

ראיתי רק את הסט הראשון. רפא היה חלש מאוד בהחזרות, וטעה יותר מדי. תכלס למרות הכל הוא עדיין היה צריך לפחות למשוך את הסט לשובר שוויון.
נלבי שיחק טוב וניצל יפה את הרפיון של רפא.

בכל מקרה, המשחק הערב יהיה חזק וקשה ורפא יצטרך לשחק טוב יותר בשביל לנצח.

17 מרץ 2012, 08:01

misha כתב:למזלנו הקלאסיקו יהיה ב-21:30 ולא לפנות בוקר.

נכון יותר להגיד שהקלאסיקו יהיה אחרי החצי של נובאק-איזנר שמתחיל ב20:00.
זה יכול להתחיל גם לפני וגם אחרי 21:30

17 מרץ 2012, 08:44

דל-פוטרו שחקן נפלא עם אפסייד נהדר, אך יש לו גם חולשות ברורות. התנועה שלו צפון-דרום על המגרש היא רעה מאוד והוא קטלני בעיקר כשיש לו זמן להנפה מלאה של המחבט על הפורהנד, מה שאומר שללכת על הבק-הנד ועל כדורים ארוכים לפורהנד מוציא מהעוקץ של המשחק שלו. פדרר נכבה בגמר היו.אס.אופן - שם הוא עשה בדיוק את מה שאנחנו יודעים היום שאסור לעשות מול דלפו, אבל מאז ובעיקר השנה הוא נינוח מאוד מול דלפו ומוציא אותו משיווי משקל כל הזמן. מוסיפים לזה יום הגשות רע של הארגנטינאי (0 אייסים מול 13 של פדרר) ובכלל לא ברור איך התסריט יכול להיות שונה.

נלבנדיאן ממש הפתיע לטובה. הטניס שלו יפיפיה ופשוט effortless. בלי סרב חזק ובלי עוצמות וזריזות יוצאי דופן הוא היה רחוק שגיאה לא מחויבת אחת מלשבור את נדאל במערכה השנייה. ייתכן שלנדאל פשוט קשה מול שחקנים עם בק-הנד טוב? זה בהחלט יכול להסביר את תוצאת 7 המשחקים האחרונים מול נולה.

פדרר ונדאל שגו לא מעט ברבעי הגמר שלהם, אבל סה"כ עושה רושם ששניהם בכושר סביר. התנאים לא אידיאליים מבחינת פדרר כיוון שהמגרש יחסית איטי והלחות גבוהה. כמו שיוני כבר אמר כאן, זה טורניר שיהיה לו קשה מאוד לקחת (לא זכה מאז 06'), אבל הוא הגן על הנקודות שלו וזה כבר סימן טוב. יום הגשות טוב שלו יכול לאזן את העדיפות של נדאל על הנייר במגרש זה. אציין שזו גם הפעם הראשונה שהשניים נפגשים בטורניר הזה.

17 מרץ 2012, 11:28

לא זוכר מתי בפעם האחרונה הייתי אפאטי לפני משחק כזה. כנראה שריבוי ההפסדים לנולה, וזה שרפא לא באמת הביא בשורה
בטניס שלו בטורניר הזה, עושים את שלהם.

הטורניר הזה חשוב מאוד לשלישייה הגדולה, ואני מאמין שיהיו כאן קרבות גדולים גם בחצי וגם בגמר.

17 מרץ 2012, 15:18

כרגיל, פדרר יצטרך להגיש מצויין ולנסות לקצר את הנקודות. אני מהמר שהוא ייקח את המערכה הראשונה, ויפסיד את ה2 הבאות.

17 מרץ 2012, 15:35

MTA2311 כתב:כרגיל, פדרר יצטרך להגיש מצויין ולנסות לקצר את הנקודות. אני מהמר שהוא ייקח את המערכה הראשונה, ויפסיד את ה2 הבאות.

אתמול מול נלבי משחק ההחזרה של רפא היה ממש רע. לטעמי זה לא רק עניין ההגשות.
הבקהנד של פדרר מאוד חשוב בקטע הזה. סה"כ המגרש הזה אוהב את הטופ ספינים של רפא, וזה יקשה על רוג'ר. מנגד רפא יהיה חייב לצמצם את כמות השגיאות.
אמנם זה טוב שהוא משחק יותר אגרסיבי, אבל מול פדרר אסור יהיה לטעות כ"כ הרבה.

17 מרץ 2012, 15:45

בסופו של דבר, המטרה של פדרר תהיה להכות כמה שפחות בק הנדס. את זה אפשר לעשות מול רפא רק אם השליטה בנקודה היא שלך. בהנחה שגם ביום שהבק הנד שלו טוב, הוא עדיין מהווה חיסרון מול רפא, הסרב ופורהנד יהיו הגורם המכריע מבחינתו(לדעתי כמובן).

17 מרץ 2012, 16:15

MTA2311 כתב:בסופו של דבר, המטרה של פדרר תהיה להכות כמה שפחות בק הנדס. את זה אפשר לעשות מול רפא רק אם השליטה בנקודה היא שלך. בהנחה שגם ביום שהבק הנד שלו טוב, הוא עדיין מהווה חיסרון מול רפא, הסרב ופורהנד יהיו הגורם המכריע מבחינתו(לדעתי כמובן).

האמת, שאין כאן סודות. הם כבר שיחקו כ"כ הרבה משחקים בינהם, שהכל ברור וידוע.
מי שינצח הוא זה שיהיה יציב יותר (יחסית לעצמו) מהקו האחורי, ושיהיה חזק יותר מנטלית מהיריב. לשניהם כבר היו משחקים בהם הגישו טוב, חבטו בקהנד טוב,
חבטו פורהנד טוב, וכו' וכו', אבל נדמה לי שהמכנה המשותף של הניצחונות וההפסדים, זה הדברים הבסיסיים שציינתי.

לי זה מוזר שעדיין אוהדי לפדרר (ואני לאו דווקא מכוון אליך) אומרים שהמצ'אפ בינהם תלוי בפדרר ובאיך שהוא יישחק, כשהמאזן בינהם הוא כ"כ חד צדדי לטובת רפא.
נכון שמדובר במשטח קשה והייתי אומר שהמצ'אפ שלהם על המשטחים האלה הוא תמיד 50-50, אבל עדיין...

17 מרץ 2012, 16:31

אני באופן אישי ממש לא חושב שזה תלוי בפדרר. אני כבר מזמן הפסקתי להאמין שפדרר יכול לנצח את רפא בטורניר גדול. גם אם הוא יגיש טוב, וגם אם יהיה לו יום מדהים בבק הנד, בסופו של דבר סגנון המשחק של רפא ישחוק אותו. רפא צריך להיות ביום מאוד רע בשביל להפסיד לרוג׳ר בטורניר בסדר גודל הזה.
נושא נעול