24 ינואר 2013, 20:06
yiffy כתב:את זה שהוא איום על כל טניסאי בכל מגרש גם אני אמרתי. כל הכבוד על המאזן החיובי, רק שמול נולה המאזן האפקטיבי הוא זה שלאחר הפריצה של 11', ומשם לאף אחד אין מאזן חיובי מולו. המאזן מול מארי ורוג'ר כבודו במקומו מונח.
פדרר כנראה קצת מדגדג אותו, כי הוא הביס אותו במאסטרס על HC בסינסינטי וכבר הוביל עליו בשני חצאי הגמר של ניו יורק שהם שיחקו לפני שנתיים ושלוש (באחרון בשתי מערכות). שוב, זה לא שנדאל לא מדגדג אותו, אבל העליונות של נולה על נדאל במשטחים הקשים ניכרת בכל משחק ביניהם (להוציא אולי אולי את אותו גמר באוסטרליה) ומול פדרר, חרף המהפכים והנצחונות, זה לא המקרה.
מאטס וילנדר אמר היום בפרשנות שנולה כנראה לא אוהב יריבים חזקים לא צפויים, כי פדרר לא צפוי ולכן הוא תמיד מאיים עליו. באופן דומה, פדרר לא אוהב יריבים חזקים צפויים, כי נדאל לא משחק באופן שונה במיוחד בכל משחק ופדרר תמיד מתקשה איתו. זה בערך מתמצת את ההרגשה הכללית שלי לגבי יחסי הכוחות, כאשר הנתונים הנוספים שתמיד צריך להשאיר במשוואה הם הגיל של פדרר והכשירות הגופנית של נדאל.
ד"א, אני בטוח שנדאל יחזור לעצמו מהר מאוד. לא רואה סיבה שזה יהיה שונה מהפציעות הקודמות.
24 ינואר 2013, 20:42
25 ינואר 2013, 11:34
25 ינואר 2013, 11:44
25 ינואר 2013, 12:09
25 ינואר 2013, 12:11
25 ינואר 2013, 12:19
misha כתב:אין מה לעשות, מארי פשוט טוב מדי היום. כל הכבוד לו, הוא באמת עלה מדרגה בעונה שעברה ומשהק טניס מדהים.
25 ינואר 2013, 12:27
yiffy כתב:misha כתב:אין מה לעשות, מארי פשוט טוב מדי היום. כל הכבוד לו, הוא באמת עלה מדרגה בעונה שעברה ומשחק טניס מדהים.
ככה גם אני מרגיש. יכול מאוד להיות שכדי להתמודד עם הטובים ביותר היום, פדרר צריך לקוות להגרלות נוחות ככל האפשר, ולא פשוט קשה לו לסחוב מולם.
25 ינואר 2013, 12:37
misha כתב:yiffy כתב:misha כתב:אין מה לעשות, מארי פשוט טוב מדי היום. כל הכבוד לו, הוא באמת עלה מדרגה בעונה שעברה ומשחק טניס מדהים.
ככה גם אני מרגיש. יכול מאוד להיות שכדי להתמודד עם הטובים ביותר היום, פדרר צריך לקוות להגרלות נוחות ככל האפשר, ולא פשוט קשה לו לסחוב מולם.
כן, בגילו קשה לנצח גם את מארי וגם נובאק באותו טורניר (למרות שהוא עשה את זה בוימבלדון) כשגם בסיבובים הקודמים הוא קיבל הגרלה הכי קשה שאפשר.
אם הוא היה מקבל את הצד של פרר למשל, כבר היינו מחכים בגמר ומקווים שנובאק ומארי יהרגו אחד את השני בחצי.
25 ינואר 2013, 13:12
25 ינואר 2013, 13:19
25 ינואר 2013, 13:23
yiffy כתב:לא ייאמן!!!!!
פדרר שבר במצב של 6:5, כפה טאי-ברייק ולקח אותה בסערה.
מערכה חמישית מתחילה מיד.
25 ינואר 2013, 13:39
25 ינואר 2013, 13:51
25 ינואר 2013, 13:52
25 ינואר 2013, 14:13
25 ינואר 2013, 14:14
misha כתב:לא נשאר לפדרר דלק למערכה האחרונה אבל למארי הגיע לנצח פה בכל מקרה. תצוגה סופר מרשימה שלו.
25 ינואר 2013, 14:16
jol9 כתב:הפעם האחרונה שבה לא היה אחד מבין מארי או נולה בגמר GS היתה בRG 2011.
נראה שההגמוניה משתנה לה...
ד"א גמר הGS האחרון שבו לא היה אחד מבין הG4 היה...AO ב2005 שם סאפין פגש את יואיט...
מאז זה לא קרה...
25 ינואר 2013, 14:18
yiffy כתב:misha כתב:לא נשאר לפדרר דלק למערכה האחרונה אבל למארי הגיע לנצח פה בכל מקרה. תצוגה סופר מרשימה שלו.
אמת. עדיין זה הרגיש בשוליים שפדרר יותר חזק בראש. בכל פעם שהיה רגע מכריע ושמארי היה צריך לעמוד בלחץ, הוא נשבר. אם פדרר לא היה נגמר פיזית, זה יכול היה להיראות אחרת. בניגוד לנדאל או נולה, הוא לא באמת יכול לשחק 5 מערכות ברבע ואז להתמודד ב-100% עם השחקנים הטובים ביותר בחצי.
בכל מקרה אין מה להתבאס. רוג'ר צריך לנוח כמה שרק אפשר, לנסות לצבור ביטחון ברוטרדם ואולי גם בדובאי ובעיקר לשמור על הגב.
25 ינואר 2013, 14:34
jol9 כתב:yiffy כתב:misha כתב:לא נשאר לפדרר דלק למערכה האחרונה אבל למארי הגיע לנצח פה בכל מקרה. תצוגה סופר מרשימה שלו.
אמת. עדיין זה הרגיש בשוליים שפדרר יותר חזק בראש. בכל פעם שהיה רגע מכריע ושמארי היה צריך לעמוד בלחץ, הוא נשבר. אם פדרר לא היה נגמר פיזית, זה יכול היה להיראות אחרת. בניגוד לנדאל או נולה, הוא לא באמת יכול לשחק 5 מערכות ברבע ואז להתמודד ב-100% עם השחקנים הטובים ביותר בחצי.
בכל מקרה אין מה להתבאס. רוג'ר צריך לנוח כמה שרק אפשר, לנסות לצבור ביטחון ברוטרדם ואולי גם בדובאי ובעיקר לשמור על הגב.
אם הייתי אוהד פדרר הייתי מקווה שהוא לא יופיע לתחרויות זניחות כמו דובאי ורוטרדם, ויחלק את הכוחות נכון יותר.
אין ספק שיש לו את היכולת לנצח עוד תחרויות גדולות, אז בשביל מה להתעסק עם הקטנות? את השיא של השבועות הוא כבר שבר. איזה אתגר יש לו עוד בדיוק, חוץ מלהמשיך
לאיים על הטורנירים הגדולים?