הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

הולכים לבחירות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 30 אפריל 2012, 17:11

אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, בקיץ שוב נלך לקלפי.
לדעתי, בזבוז כסף מיותר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי jol9 » 30 אפריל 2012, 19:43

אולי נעשה מדגם פרטי של צהבת??

אני גם חושב שזה מיותר. הממשלה יציבה, וסה"כ עובדת טוב, ואין באמת משבר באופק. העניין הוא שבמצב שנוצר
זה הדבר הנוח ביותר עבור יותר מדי גורמים, וכשזה ככה, זה בדר"כ גובר על האינטרס הציבורי.

לדעתי גם אחרי הבחירות, המצב של המנדטים יהיה דומה למה שהוא היום. הליכוד מעט יתחזק, ביבי יהיה ראש ממשלה, ליברמן ישמור על כוחו, המנדטים של קדימה,
יעברו בחלקם ליאיר לפיד ובחלקם לשלי, ברק כנראה יעוף מהכנסת, וביבי יחזיר אותו לתפקיד שר הביטחון בדלת האחורית, ובסופו של דבר נראה קואליציה די דומה למה שיש היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי michael » 04 מאי 2012, 17:20

פורסם הערב שהקדמת הבחירות קשורה לתוכנית תקיפת הגרעין.
מי יודע...
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי אבי » 04 מאי 2012, 18:26

בזבוז כסף וזמן. לבחור בין דרעק X לדרעק Y. לפחות נקבל יום חופש.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 05 מאי 2012, 08:43

מצד אחד, כבר הרבה מאוד זמן אני מחכה לנפילה של ממשלה זו, אשר חוץ מלהעביר חוקים פשיסטיים לא עשתה דבר במשך שלוש וחצי שנים והביאה את התהליך המדיני לקיפאון חסר תקדים.

מצד שני, די ברור שעצם העובדה שהולכים לבחירות היא פרי רצונו ועצלנותו של מר ליברמן. הוא זכה למספר חסר תקדים של מנדטים בבחירות האחרונות, כאשר כמות לא מעטה מהם הגיע אליו בזכות המצע האזרחי שלו. יחד עם זאת, במשך שלוש וחצי שנים בקואליציה הוא גירד את המפשעה ולא עשה לדבר על מנת לקדם אג'נדה זו, בזמן שמנגד הממשלות החרדיות חגגו על תקציבים וסיכלו כל ניסיון להפחית את מעמד הדת במדינה. עכשיו, כאשר יאיא לפיד מקים מפלגה שתתמקד בדיוק בסוגיה זו, פ-ת-א-ו-ם ליברמן נזכר שהוא זה שאמור להיות הלוחם מס' אחת נגד החרדים והחליט "לשבור את הכלים" וללכת לבחירות, שניונת לפני שגם ככה הן אמורות להיות.

אני ריאלי. גוש הימין יישאר גדול מהשמאל (אם כי יש סיכוי לא רע שהפער יצטמצם) והליכוד בכל מקרה יהיה בקואליציה. הקטע הוא שבאמת כל קואליציה עדיפה על ברית הימין הפשיסטי שיש כרגע. ביבי אולי לא יתפקח ברמה של שרון, אבל נראה לי שהוא כן רוצה "להגמיש" את הקואליציה שלו ולנוע לכיוון מחושב של הסדר מדיני ולכן ייקח לתוך הקואליציה את קדימה או את העבודה. אם ישראל ביתינו תישאר בחוץ - פחות חוקים פשיסטיים ואולי גם התנעה מחדש של התהליך המדיני. אם ש"ס תישאר בחוץ - הזדמנות פז לעשות קצת "ניקיון אורוות" בכל מה שקשר להתנהלות הביזיונית של המגזר החרדי במדינה.

מהפך פוליטי לא יהיה. שינוי מגמות פוליטי בהחלט ייתכן.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 05 מאי 2012, 19:28

yiffy כתב:מצד אחד, כבר הרבה מאוד זמן אני מחכה לנפילה של ממשלה זו, אשר חוץ מלהעביר חוקים פשיסטיים לא עשתה דבר במשך שלוש וחצי שנים והביאה את התהליך המדיני לקיפאון חסר תקדים.

מצד שני, די ברור שעצם העובדה שהולכים לבחירות היא פרי רצונו ועצלנותו של מר ליברמן. הוא זכה למספר חסר תקדים של מנדטים בבחירות האחרונות, כאשר כמות לא מעטה מהם הגיע אליו בזכות המצע האזרחי שלו. יחד עם זאת, במשך שלוש וחצי שנים בקואליציה הוא גירד את המפשעה ולא עשה לדבר על מנת לקדם אג'נדה זו, בזמן שמנגד הממשלות החרדיות חגגו על תקציבים וסיכלו כל ניסיון להפחית את מעמד הדת במדינה. עכשיו, כאשר יאיא לפיד מקים מפלגה שתתמקד בדיוק בסוגיה זו, פ-ת-א-ו-ם ליברמן נזכר שהוא זה שאמור להיות הלוחם מס' אחת נגד החרדים והחליט "לשבור את הכלים" וללכת לבחירות, שניונת לפני שגם ככה הן אמורות להיות.

אני ריאלי. גוש הימין יישאר גדול מהשמאל (אם כי יש סיכוי לא רע שהפער יצטמצם) והליכוד בכל מקרה יהיה בקואליציה. הקטע הוא שבאמת כל קואליציה עדיפה על ברית הימין הפשיסטי שיש כרגע. ביבי אולי לא יתפקח ברמה של שרון, אבל נראה לי שהוא כן רוצה "להגמיש" את הקואליציה שלו ולנוע לכיוון מחושב של הסדר מדיני ולכן ייקח לתוך הקואליציה את קדימה או את העבודה. אם ישראל ביתינו תישאר בחוץ - פחות חוקים פשיסטיים ואולי גם התנעה מחדש של התהליך המדיני. אם ש"ס תישאר בחוץ - הזדמנות פז לעשות קצת "ניקיון אורוות" בכל מה שקשר להתנהלות הביזיונית של המגזר החרדי במדינה.

ההתפכחות של שרון לא הביאה קסאמים לבאר שבע ואשדוד? אני באמת מקווה שביבי לא "יתפכח" ככה.
אולי עם לפיד יש תקווה לקואליציה בלי החרדים העלוקות מוצצות הדם.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 05 מאי 2012, 19:38

פשיסטי... בכל מדינה מתוקנת אנשים שמפיצים את הפרופוגאנדה השיקרית הזאת, היו מזמן נתבעים על דיבה במקרה הטוב, ובמקרה הרע יושבים בכלא כי עברו על חוק נגד הסטה. אבל במדינה השמאלנית האנרכיסטית שלנו לכל אחד יש זכות להפיץ שקרים והבלים בתנאי שהוא שייך למחנה השמאל הקיצוני. אז אם בכל זאת יש במדינה שלנו פאשיזם כלשהו, אז הוא ללא ספק פאשיזם שמאלני.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 05 מאי 2012, 20:02

yiffy כתב:מצד אחד, כבר הרבה מאוד זמן אני מחכה לנפילה של ממשלה זו, אשר חוץ מלהעביר חוקים פשיסטיים לא עשתה דבר במשך שלוש וחצי שנים והביאה את התהליך המדיני לקיפאון חסר תקדים.

מסכים מאוד עם הניתוח, אבל אני לא רואה שום סיבה מוצדקת והגיונית להקדמת הבחירות ואני בהחלט לא חושב שמדובר בצעד טוב, בטח לאור העובדה שההוצאות הישירות של הקדמת הביכרות יסתכמו בקרוב לשני מליארד ש"ח.

לגבי ההתפכחות של ביבי, קשה לי מאוד לראות איש ימין לא מתון במיוחד הופך את סדר עדיפויותיו ושם את קדושת החיים מעל קדושת האדמה.
לא מתאים לביבי וגם לא למפלגות איתן הוא יושב.
מצד שני, גם שרון וגם בגין עברו כאלו התפכחויות, אז אולי בכל זאת כדאי להיות אופטימיים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 05 מאי 2012, 21:03

felix_r כתב:פשיסטי... בכל מדינה מתוקנת אנשים שמפיצים את הפרופוגאנדה השיקרית הזאת, היו מזמן נתבעים על דיבה במקרה הטוב, ובמקרה הרע יושבים בכלא כי עברו על חוק נגד הסטה. אבל במדינה השמאלנית האנרכיסטית שלנו לכל אחד יש זכות להפיץ שקרים והבלים בתנאי שהוא שייך למחנה השמאל הקיצוני. אז אם בכל זאת יש במדינה שלנו פאשיזם כלשהו, אז הוא ללא ספק פאשיזם שמאלני.

אני בהחלט מסכים עם מה שאתה אומר אבל כמובן לא מאחל בשום צורה ליפתח למצוא את עצמו בכלא, כי אז לא יהיה לי עם מי לדבר על טניס... :laugh1

אני מתקשה להבין איך אנשים ממשיכים לקרוא לליברמן פשיסט, גזען, קיצוני, כשהוא ממש לא מראה שום דבר שתומך בביטויים האלה.
בכלל, הביטויים האלה הם הוכחה לזה שיש פחד ממנו, שהוא ימשיך להתחזק, וזה בהחלט יכול לקרות.

ד"א, להכתים את ליברמן במילה פשיסט (מעבר לכל הדברים שפליקס ציין), זה גם להכתים את קהל הבוחרים שלו. נראה לי שאין אדם אחד היום בארץ שלא היה לו מרצה,
מורה, חבר בצבא, רופא, שותף לספסל הלימודים וכו' מהמוצא הרוסי. די בטוח שחלק לא קטן מהאנשים האלה, דווקא כן הצביע עבור ליברמן, וקשה לי להאמין שמישהו מהם הוא פשיסט.

לגבי הבחירות - גם אותי זה הפתיע. נראה לי קצת חבל שקואליציה יציבה כזאת, מסיימת את העבודה שלה אחרי שלוש וחצי שנים, רק קצת יותר מזו של אולמרט.
מעבר לעניין של חרדים כן או לא, תהליך שלום כן או לא, יוקר המחייה כן או לא, וכל השאלות הבוערות האחרות, ישנו עניין חשוב מאוד שנקרא יציבות שלטונית.
אין לנו כזאת. הדבר הזה לא מאפשר לשרים להעביר תהליכים אמיתיים, ומחייב אותם להתעסק בפתרונות שיציגו מעטפת יפה, לתוכן ריק.
אני אישית, הייתי רוצה לראות מה יש לגדעון סער לתרום למערכת החינוך בטווח רחב יותר של 5-6 שנים, שזהו פרק זמן שאפשר להוביל בו תהליכים אמיתיים. החשש שלי הוא
שמחר אחרי הבחירות, יבואו יאיר או שלי ויהפכו את כל מה שסער התחיל, רק בשביל להראות שהם עובדים ומשנים, וזה חבל בעיניי.

גם בהסתכלות מאקרו, זה לא טוב למדינה, שיש בחירות כ"כ תכופות, מאותן הסיבות בדיוק.
הדבר היחיד שכנראה לא נפגע אלה ענייני ביטחון ואוצר, שם יש לראש הממשלה SAY חזק מאוד, וגם המון המון צוות מסביב (רמטכ"ל, ראשי השב"ק והמוסד, הנגיד, החשב הכללי וכו') שימנע
התעסקות לא עניינית של שרים חדשים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 05 מאי 2012, 21:08

יוני, בחירות בגדול אמורות להיות כל 4 שנים אם לא מקדימים אותן, אז לא רואה כמה חצי שנה יכולה להיות כל כך קריטית.
אני לא בעד הקדמת הבחירות, אבל אני גם לא חושבת שצריך להגדיל את תדירות הבחירות ל-5-6 שנים. זה קצת יותר מידי.
4 שנים זה בהחלט מצוין לדעתי.

את שיטת הבחירות לעומת זאת, כן הייתי משנה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yiffy » 06 מאי 2012, 05:54

בוא נעשה סדר,
באף דמוקרטיה טענות נגד פוליטיקאי אינן טענות נגד הציבור המצביע לו. לכל אחד יש סיבה להצביע למי שהוא מצביע לו וזה לא בהכרח הופך אותו לשיבוט של אנשי המפלגה להם הוא מצביע. ייתכן שמי שמצביע לליברמן עושה זאת בגלל המצע האזרחי שלו. ייתכן שבדומה לפליקס, הוא עושה את זה בגלל צלקות שיש לו ממערכות קומוניסטיות שהוא גדל בהן. ייתכן שזה בגלל שערכי דמוקרטיה הם אמנם חשובים לו, אך לא חשובים כמו ערכים אחרים. בכל המקרים הללו, יכולים להיות מצביעים אשר אינם מאמינים בערכים פאשיסטיים גרידא ואולי אפילו דוגלים בערכי חירות להצביע למפלגה כמו ישראל ביתינו. אני לא עשיתי הכללות או קראתי למצביעי המפלגה בשמות.

הדיון לא על ליברמן ולכן לא ארחיב בהרבה. צר לי אך הוא ההגדרה המודרנית המדויקת למילה פאשיזם. החקיקה שהוא מקדם ביתר שאת היא חקיקה שבמפגין יוצאת נגד ערכי הדמוקרטיה. שבירה של מעמד הרשות השופטת לצרכים הפוליטיים שלו, חיוב בני מיעוטים להצהיר נאמנות למדינה (שכפי שכבר הוכח ובניגוד מוחלט לטענות המגוחכות של ליברמן - לא קיים באף מקום בעולם בנוסח בו ישראל העבירה), חוק נגד התארגנות ספונטנית ואזרחית להבעת מחאה על נושאים אזרחיים לגיטימיים כמו הסכסוך, שטחים וכו' (חוק החרם) ולצערנו הרשימה עוד ארוכה. מעל כל אלה, הראיה הטובה ביותר היא שכאשר עיתונאים מקשים על ליברמן בראיונות ומעלים מולו טענות שהחקיקה שלו אינה דמוקרטית, הוא אינו מתיימר להגיד שהיא כן דמוקרטית, אלא מגן עליה בטענה שהיא נועדה להגן על האופי הציוני והיהודי של מדינת ישראל. הסאב-קונטקסט: הדמוקרטיה היא משהו גמיש שאפשר להכפיף לצרכי הדעות הנקודתיות (ובמקרה הזה - הקיצוניות) של פוליטיקאים כאלה ואחרים.

פשיסטי... בכל מדינה מתוקנת אנשים שמפיצים את הפרופוגאנדה השיקרית הזאת, היו מזמן נתבעים על דיבה במקרה הטוב, ובמקרה הרע יושבים בכלא כי עברו על חוק נגד הסטה.

ומה זה המחשה יותר טובה לפאשיזם מאשר סתימת פיות מהסוג שאתה כ"כ מייחל לו?
במדינות מתוקנות אם קוראים למישהו פאשיסט הוא עונה ומסביר בצורה הגיונית ורציונלית למה הוא לא פאשיסט. במדינה פאשיסטית אם קוראים למישהו פאשיסט הוא יושב בכלא. לפחות עכשיו אנחנו יודעים בוודאות באיזו מדינה אתה היית רוצה לחיות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 06 מאי 2012, 06:49

חנו'ש כתב:יוני, בחירות בגדול אמורות להיות כל 4 שנים אם לא מקדימים אותן, אז לא רואה כמה חצי שנה יכולה להיות כל כך קריטית.
אני לא בעד הקדמת הבחירות, אבל אני גם לא חושבת שצריך להגדיל את תדירות הבחירות ל-5-6 שנים. זה קצת יותר מידי.
4 שנים זה בהחלט מצוין לדעתי.

את שיטת הבחירות לעומת זאת, כן הייתי משנה.

4 שנים זה בסדר. אבל הבחירות במועד המקורי שלהן היו צריכות להיות בנובמבר 2013, מה שאומר - בערך 4.5 שנות כהונה, מהן כמה חודשים שמוקדשים לבחירות.

מתי את זוכרת שכנסת סיימה את הקדנציה שלה?? את לא זוכרת כי זה קרה כנראה מאוד מזמן.
תחשבי מה חושב שר שנכנס למשרד - הוא חושב שיש לו זמן די מוגבל לעשות מהלכים די גדולים, ושהוא צריך להראות קבלות ותוצאות, כדי שבקדנציה הבאה
ראש הממשלה, ייקדם אותו ולא ישאיר אותו חלילה באותו משרד.
אז במקום לעשות עבודה אמיתית הם עושים דברים למראית עין, מעבירים רפורמות וחוקים, והרבה פעמים זה לא יוצא טוב.

כמובן שגם את שיטת הבחירות כדאי לשנות, בשביל להקל על ראש הממשלה לשלוט ולא ליהסחט, כמו שקורה היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 מאי 2012, 07:02

yiffy כתב:בוא נעשה סדר,
באף דמוקרטיה טענות נגד פוליטיקאי אינן טענות נגד הציבור המצביע לו. לכל אחד יש סיבה להצביע למי שהוא מצביע לו וזה לא בהכרח הופך אותו לשיבוט של אנשי המפלגה להם הוא מצביע. ייתכן שמי שמצביע לליברמן עושה זאת בגלל המצע האזרחי שלו. ייתכן שבדומה לפליקס, הוא עושה את זה בגלל צלקות שיש לו ממערכות קומוניסטיות שהוא גדל בהן. ייתכן שזה בגלל שערכי דמוקרטיה הם אמנם חשובים לו, אך לא חשובים כמו ערכים אחרים. בכל המקרים הללו, יכולים להיות מצביעים אשר אינם מאמינים בערכים פאשיסטיים גרידא ואולי אפילו דוגלים בערכי חירות להצביע למפלגה כמו ישראל ביתינו. אני לא עשיתי הכללות או קראתי למצביעי המפלגה בשמות.

הדיון לא על ליברמן ולכן לא ארחיב בהרבה. צר לי אך הוא ההגדרה המודרנית המדויקת למילה פאשיזם. החקיקה שהוא מקדם ביתר שאת היא חקיקה שבמפגין יוצאת נגד ערכי הדמוקרטיה. שבירה של מעמד הרשות השופטת לצרכים הפוליטיים שלו, חיוב בני מיעוטים להצהיר נאמנות למדינה (שכפי שכבר הוכח ובניגוד מוחלט לטענות המגוחכות של ליברמן - לא קיים באף מקום בעולם בנוסח בו ישראל העבירה), חוק נגד התארגנות ספונטנית ואזרחית להבעת מחאה על נושאים אזרחיים לגיטימיים כמו הסכסוך, שטחים וכו' (חוק החרם) ולצערנו הרשימה עוד ארוכה. מעל כל אלה, הראיה הטובה ביותר היא שכאשר עיתונאים מקשים על ליברמן בראיונות ומעלים מולו טענות שהחקיקה שלו אינה דמוקרטית, הוא אינו מתיימר להגיד שהיא כן דמוקרטית, אלא מגן עליה בטענה שהיא נועדה להגן על האופי הציוני והיהודי של מדינת ישראל. הסאב-קונטקסט: הדמוקרטיה היא משהו גמיש שאפשר להכפיף לצרכי הדעות הנקודתיות (ובמקרה הזה - הקיצוניות) של פוליטיקאים כאלה ואחרים.

פשיסטי... בכל מדינה מתוקנת אנשים שמפיצים את הפרופוגאנדה השיקרית הזאת, היו מזמן נתבעים על דיבה במקרה הטוב, ובמקרה הרע יושבים בכלא כי עברו על חוק נגד הסטה.

במדינות מתוקנות אם קוראים למישהו פאשיסט הוא עונה ומסביר בצורה הגיונית ורציונלית למה הוא לא פאשיסט. במדינה פאשיסטית אם קוראים למישהו פאשיסט הוא יושב בכלא. לפחות עכשיו אנחנו יודעים בוודאות באיזו מדינה אתה היית רוצה לחיות.

יפתח, תסתכל על ההגדרה של פשיזם, ותגיד לי מה אצל ליברמן מתאים להגדרה הזאת.
חוק אחד או שניים שהוא העביר, שלא נראה לך? הדיאלוג הכללי שהוא מוביל? החקירה נגדו שנמשכת כבר 15 שנה ולא תגיע לשום מקום כמובן?

מי שקורא למפלגת ימין יחסית מתונה פשיסטים, שייך לשמאל הרדיקלי ביותר, שתכלס לא פחות מסוכן מהימין הרדיקלי ביותר.
אני לא שמעתי את שלי או את נציגי מרץ, מכנים באופן זה מישהו מהמפלגה של ליברמן או את ליברמן עצמו. רק הערבים עושים את זה, וכבר למדנו להבין למי שייכת הנאמנות שלהם.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7% ... 7%96%D7%9D
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 06 מאי 2012, 08:28

yiffy

תפתח את העיניים!
סתימת הפיות היחידה שיש לנו במדינה, היא סתימת פיו של כל אדם שיש לו דיעה קצת שונה משמאל קיצוני!
במדינה שלנו רק השמאל הקיצוני הוא בעל זכות חופש הדיבור (לא מוגבלת לחלוטין). כל אדם אחר באופן אוטומאטי מקבל תגית של פאשיסט, נאציסט, או סתם אידיוט (כי אם הוא לא מבין עד כמה טוב הבולשביזם, אז הוא אידיוט).

זה נראה לך דמוקרטי, שרק לצד אחד יש את זכות הדיבור? תתחיל להיות קצת אובייקטיבי (כמו שאתה חושב את עצמך מסיבה לא ברורה לעין).
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 06 מאי 2012, 08:28

jol9 כתב:

חוק אחד או שניים שהוא העביר, שלא נראה לך? הדיאלוג הכללי שהוא מוביל? החקירה נגדו שנמשכת כבר 15 שנה ולא תגיע לשום מקום כמובן?

מי שקורא למפלגת ימין יחסית מתונה פשיסטים, שייך לשמאל הרדיקלי ביותר, שתכלס לא פחות מסוכן מהימין הרדיקלי ביותר.
אני לא שמעתי את שלי או את נציגי מרץ, מכנים באופן זה מישהו מהמפלגה של ליברמן או את ליברמן עצמו. רק הערבים עושים את זה, וכבר למדנו להבין למי שייכת הנאמנות שלהם.

ראש ההגדרה ששלחת:
פשיזם (באיטלקית: fascismo) היא אידאולוגיה ושיטת ממשל לאומנית וטוטליטרית

התשובה היא שמי שרואה בישראל ביתינו מפלגת ימין מתונה הוא זה ששייך למכנה רדיקלי - הימין הרדיקלי. צריך להיות עיוור במקרה הטוב ומניפולטור דעת קהל במקרה הרע כדי לטעון ההיפך. זה מזכיר מעט את המקרה המפורסם בו העמידו פעילי IRL בסדנה וביקשו מהם לדרג את מידת הלגיטימיות לעומת קיצוניות של פעולותיהם והם סימלו את עצמם בקטגוריה השנייה הכי מתונה מתוך 10 (1 המתון ביותר ו-2 הקיצוני ביותר). אולי נדמה לך שבגלל שיש דבר כזה ברוך מרזל אז ליברמן הוא מתון, אבל מה שקובע זה חקיקה בשטח ולא מי מטריד הכי הרבה תושבי קרית ארבע ומבקרים.

שלי או מרץ לא יקראו לליברמן בשמות כי הם צריכים לעבוד איתו, גם אם ברוב המקרים הם מתנגדים לו. תבדוק ותראה שגם מצביעי ליברמן קוראים לשלי בשמות ובכינויים שליברמן עצמו לעולם לא יבחר כדי לכנות אותה בעצמו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 06 מאי 2012, 08:39

yiffy

אתה פשוט מסלף את העובדות באופן קיצוני, כמו שתמיד היה נהוג בברה"מ וסין של מאו.
די לבולשביזם!
חייבים לעצור את השמאל הקיצוני שמנסה לדרדר את מדינתו לעבר "גן עדן" של דיקטטורת הפרולטריון.
חייבים לעצור את "יפי הנפש" שמתחבקים עם המחבלים רוצחי הילדים, ובמימון של סעודיה ואיראן פועלים לחורבן מדינת ישראל! אותם האנשים, שבמסווה של פעילי זכויות אדם, נתמכים על ידי אותם המקורות כמו מחבלי אל-קאידה.
חייבים לעצור את הפושעים שמשתלטים על התקשורת כולה על מנת לנצל אותה לפרופוגאנדה אנטי ישראלית ואנטי ציונית.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 06 מאי 2012, 09:26

yiffy כתב:
jol9 כתב:

ראש ההגדרה ששלחת:
פשיזם (באיטלקית: fascismo) היא אידאולוגיה ושיטת ממשל לאומנית וטוטליטרית

התשובה היא שמי שרואה בישראל ביתינו מפלגת ימין מתונה הוא זה ששייך למכנה רדיקלי - הימין הרדיקלי. צריך להיות עיוור במקרה הטוב ומניפולטור דעת קהל במקרה הרע כדי לטעון ההיפך. זה מזכיר מעט את המקרה המפורסם בו העמידו פעילי IRL בסדנה וביקשו מהם לדרג את מידת הלגיטימיות לעומת קיצוניות של פעולותיהם והם סימלו את עצמם בקטגוריה השנייה הכי מתונה מתוך 10 (1 המתון ביותר ו-2 הקיצוני ביותר). אולי נדמה לך שבגלל שיש דבר כזה ברוך מרזל אז ליברמן הוא מתון, אבל מה שקובע זה חקיקה בשטח ולא מי מטריד הכי הרבה תושבי קרית ארבע ומבקרים.

שלי או מרץ לא יקראו לליברמן בשמות כי הם צריכים לעבוד איתו, גם אם ברוב המקרים הם מתנגדים לו. תבדוק ותראה שגם מצביעי ליברמן קוראים לשלי בשמות ובכינויים שליברמן עצמו לעולם לא יבחר כדי לכנות אותה בעצמו.

ראש ההגדרה זה לא ההגדרה עצמה. תסתכל קצת יותר לעומק בהמשך ותראה.

אני חושב שליברמן הוא ממש לא רדיקלי. אולי פעם הוא היה כזה, אבל היום גם באמירות שלו, גם במצע הבחירות וגם בחוקים, הוא יושב לו יפה בצד הימני של המפה.
ודווקא זה שיש את מרזל, פייגלין ואחרים, כן ממפה באופן שונה את המפה הפוליטית.

בכל מקרה, אני לא ראיתי שכשליברמן ישב בממשלה, המדינה הוציאה מחוץ לחוק את התקשורת העויינת, את השמאל הרדיקלי, את הערבים, גם לא יצאנו למלחמת קודש למען
שימור היהדות, ואפילו לא למבצע בעזה.
כנראה שליברמן בכל זאת הוא לא כזה קיצוני.
לגבי החוקים שהוא מעביר - כל הנושא של הנאמנות זה באמת דבר מיותר, אבל לא בגלל התוכן של החוק, אלא כי זה פשוט לא כזה חשוב עבורי. יצהירו, לא יצהירו - זה סמלי,
ולא מחייב אף אחד ושום דבר. אני הייתי מעדיף שהיו מתעסקים בחוקים עם תוכן אמיתי ולא סמלי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 06 מאי 2012, 10:17

יש רק אחד שירוויח מהבחירות האלו, קוראים לו לפיד. הוא הולך להיות שר חינוך או שר לעניני כלום אצל ביבי. גם המכשפה יחימוביץ' תקבל שר תמ"ת והכול יסתדר במדינה.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי jol9 » 06 מאי 2012, 11:04

yarinsaky כתב:יש רק אחד שירוויח מהבחירות האלו, קוראים לו לפיד. הוא הולך להיות שר חינוך או שר לעניני כלום אצל ביבי. גם המכשפה יחימוביץ' תקבל שר תמ"ת והכול יסתדר במדינה.

כן אה?
לא, ביבי הולך על משהו כאן. כנראה שהוא בטוח שהוא יכול לחזק את עצמו.

מקווה שהוא לא יתרסק, ושלא נמצא את עצמינו עם חלי גונזלס כראש ממשלה.... בהההההההההההה :nonono
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 06 מאי 2012, 13:20

jol9 כתב:
yarinsaky כתב:יש רק אחד שירוויח מהבחירות האלו, קוראים לו לפיד. הוא הולך להיות שר חינוך או שר לעניני כלום אצל ביבי. גם המכשפה יחימוביץ' תקבל שר תמ"ת והכול יסתדר במדינה.

כן אה?
לא, ביבי הולך על משהו כאן. כנראה שהוא בטוח שהוא יכול לחזק את עצמו.

מקווה שהוא לא יתרסק, ושלא נמצא את עצמינו עם חלי גונזלס כראש ממשלה.... בהההההההההההה :nonono

חחחחח
למה גונזלס?
yiffy
חבר כבוד

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים