המתת חסד:בעד או נגד?

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

האם צריך לאשר המתת חסד במידה והאדם רוצה ומודע לכך ולהשלכות של המעשה?

כן
5
83%
לא
1
17%

סך הכול הצבעות : 6

המתת חסד:בעד או נגד?

הודעהעל ידי rc4991 » 02 דצמבר 2012, 10:37

היום קראתי לצערי על הטרגדיה הנוראית בה אב רצח את ביתו שסבלה ממחלה נופנית ולאר מכן אף התאבד בעצמו
האישה המסכנה ז"ל סבלה המון אך לא יכלה לקבל המתת חסד ולכן היא ואביה נקטו בפעולה הזאת
מה דעתכם?האם צריך לאשר המתת חסד במידה והאדם רוצה ומודע לכך ולהשלכות של המעשה?

אני חושב שכן ושאין לכלל זכות להחליט לאדם מסוים שצלול בדעתו אם לחיות או למות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

Re: המתת חסד:בעד או נגד?

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 דצמבר 2012, 15:42

100% כן.

לכלבים יש המתת חסד במקרים שאין מה לעשות אבל בן אדם צריך לקפוץ מבניין או להרוג את הבת שלו בשביל לסיים את הסבל?
אם אין מה לעשות ובן אדם רוצה לסיים את החיים בתנאים שלו? לתת לו..ושלא יצטרך לצפות למוות במשך חודשים רק כי אין לו כסף לטוס לשוויץ
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 02 דצמבר 2012, 16:49

תלוי. אם זה לאוהדי הפועל, אז אני בעד! :tongue3
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 דצמבר 2012, 18:17

הרבה טוקבקים מזעזעים קראתי על הפרשה הזאת בימים האחרונים. לצערי, אני לא מופתע שהמוטיב החוזר בהם היה "אלוהים".
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 02 דצמבר 2012, 20:19

תבין ש''מזעזע'' זה לפי נקודת המבט הסובייקטיבית שלך בלבד. יש מליארדים בעולם שיטענו שנקודת המבט שלך היא מזעזעת לחלוטין.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 דצמבר 2012, 04:46

תבין שהמיליארדים האלה הם המוסלמים הפרימיטיבים ברובם והיהודים. לא רשימה מכובדת במיוחד.
מיליארדים חושבים שזה מזעזע למנוע מאדם סבל? חושבים שזה מזעזע לתת לאדם זכות בחירה לגבי החיים שלו? חושבים שזה מזעזע לאפשר לבן אדם למות בכבוד?
טוב.. זאת לא תהיה הפעם הראשונה שמיליארדים טועים ואני צודק.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 04 דצמבר 2012, 00:24

MTA2311 כתב:תבין שהמיליארדים האלה הם המוסלמים הפרימיטיבים ברובם והיהודים. לא רשימה מכובדת במיוחד.
מיליארדים חושבים שזה מזעזע למנוע מאדם סבל? חושבים שזה מזעזע לתת לאדם זכות בחירה לגבי החיים שלו? חושבים שזה מזעזע לאפשר לבן אדם למות בכבוד?

היהודים מהווים אחוז שולי במיוחד, שכן רוב ה''יהודים'' בעולם כבר לא ממש יהודים. לעומת זאת, יש גם מיליארדי נוצרים שעד כמה שידוע לי לא תומכים בהמתות חסד.
ושוב, הדעה שלך לא יותר לגיטימית משלהם.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 דצמבר 2012, 04:46

התנין כתב:
MTA2311 כתב:תבין שהמיליארדים האלה הם המוסלמים הפרימיטיבים ברובם והיהודים. לא רשימה מכובדת במיוחד.

היהודים מהווים אחוז שולי במיוחד, שכן רוב ה''יהודים'' בעולם כבר לא ממש יהודים. לעומת זאת, יש גם מיליארדי נוצרים שעד כמה שידוע לי לא תומכים בהמתות חסד.

שמעת על מדינות נוצריות שאוסרות על המתת חסד בגלל שזה נוגד את ערכי הנצרות(לא בהכרח נכון)? זה ההבדל בין שתי הדתות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 04 דצמבר 2012, 09:28

MTA2311 כתב:
התנין כתב:

שמעת על מדינות נוצריות שאוסרות על המתת חסד בגלל שזה נוגד את ערכי הנצרות(לא בהכרח נכון)? זה ההבדל בין שתי הדתות.

אני לא שמעתי על זה בדיוק כמו שאתה לא שמעת על מדינות נוצריות שמאפשרות המתת חסד.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 דצמבר 2012, 10:01

מדינות כמו שוויץ ובלגיה מאפשרות אפילו מעשים אקטיביים. גם כמה מדינות בארצות הברית התירו המתת חסד חסד אקטיבית, אבל רוב המדינות באירופה מתירות היום ניתוק של מכשירי הנשמה/הזנה וכו'. בארץ היו כמה מקרים בודדים, עם התנגדות של בתי הדין הרבניים.
אף מדינה נוצרית בעולם( עד כמה שאני יודע), לא משתמשת בתירוצי דת בשביל להצדיק איסור על המתת חסד אקטיבית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 04 דצמבר 2012, 10:11

אני לא בטוח עד כמה הדת היא חלק אינטגרלי מהמדינות שציינת. אבל לך לדוגמא למדינות בהן לדת יש יותר משמעות כמו מדינות דרום אמריקה, ולדעתי גם בספרד ואיטליה. ההבדל הוא שמדינת ''יהודים'' יש רק אחת ולנוצרים יותר ממה שאוכל לספור על אצבעות ידי ורגליי גם יחד. אפילו בארה''ב שהיא מדינה חילונית לחלוטין המתת חסד אקטיבית היא לא דבר כ''כ נפוץ ומקובל.
חוץ מזה זה לא רלוונטי לדיון שלנו אילו מדינות מאפשרות זאת, אלא הכמות העצומה של אנשים שנגד המתות חסד, שהם לא בהכרח יהודים.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 דצמבר 2012, 10:41

הרבה מדינות מתנגדות לזה, כי זה מעשה שנוי במחלוקת. לא יודע כמה אנשים מתנגדים לזה, ובטח שאני לא יודע כמה אנשים חילוניים( מכל הדתות), מתנגדים לזה.
אני באופן אישי בעד ניתוק ממכשירים מאריכי חיים, אבל לא בטוח שבעד נתינת מרשמים לתרופות ממיתות או דברים בסגנון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 04 דצמבר 2012, 10:57

MTA2311 כתב:הרבה מדינות מתנגדות לזה, כי זה מעשה שנוי במחלוקת. לא יודע כמה אנשים מתנגדים לזה, ובטח שאני לא יודע כמה אנשים חילוניים( מכל הדתות), מתנגדים לזה.
אני באופן אישי בעד ניתוק ממכשירים מאריכי חיים, אבל לא בטוח שבעד נתינת מרשמים לתרופות ממיתות או דברים בסגנון.

תודה רבה. מדובר במעשה שנוי במחלוקת ולכן אין צודק או לא צודק.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 דצמבר 2012, 11:41

התנין כתב:
MTA2311 כתב:הרבה מדינות מתנגדות לזה, כי זה מעשה שנוי במחלוקת. לא יודע כמה אנשים מתנגדים לזה, ובטח שאני לא יודע כמה אנשים חילוניים( מכל הדתות), מתנגדים לזה.

לתת לאנשים תרופות במינון קטלני זה שנוי במחלוקת, לאפשר ניתוק ממכשירים זה זכות טבעית של בני אדם.
וחוץ מזה, אם אין צודק, אני מניח שרבנים יהיו מוכנים לשקול מקרים יוצאי דופן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 04 דצמבר 2012, 12:12

MTA2311 כתב:
התנין כתב:

לתת לאנשים תרופות במינון קטלני זה שנוי במחלוקת, לאפשר ניתוק ממכשירים זה זכות טבעית של בני אדם.

רבנים הולכים עפ''י ההלכה, וההלכה קובעת שבשום מצב אין להביא למותו של אדם, סובל ככל שיהיה, כי כך הוא למעשה מכפר על עוונותיו. הם הולכים עם זה מאוד רחוק, ויש ספורים לא מעטים על אנשים שממש קיבלו באהבה את הייסורים שעברו עליהם.
אתה לעומת זאת טוען שזו זכותו של אדם להפסיק את סבלו, ויש רבים התומכים בגישה זו, ולמעשה הדיון הזה הוא דתי-חילוני נטו, ובויכוחים כאלה בד''כ אין מנצחים.
התנין

הודעהעל ידי rc4991 » 04 דצמבר 2012, 12:56

התנין כתב:
MTA2311 כתב:
התנין כתב:

רבנים הולכים עפ''י ההלכה, וההלכה קובעת שבשום מצב אין להביא למותו של אדם, סובל ככל שיהיה, כי כך הוא למעשה מכפר על עוונותיו. הם הולכים עם זה מאוד רחוק, ויש ספורים לא מעטים על אנשים שממש קיבלו באהבה את הייסורים שעברו עליהם.
אתה לעומת זאת טוען שזו זכותו של אדם להפסיק את סבלו, ויש רבים התומכים בגישה זו, ולמעשה הדיון הזה הוא דתי-חילוני נטו, ובויכוחים כאלה בד''כ אין מנצחים.

הסיבה המרכזית שדתיים לא עושים דברים כאלה זה בגלל שאנחנו מאמינים שתמיד המצב יכול להשתנות ולקרות נס,שנאמר"אפילו חרב מונחת על צווארך אל תתייאש מן הרחמים"
בכל מקרה אני חושב שלכל אחד יש את הזכות להחליט בשבילו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 04 דצמבר 2012, 13:25

זה הפרט השולי. הפרט המרכזי הוא שכך רצה ה', ויש לקבל זאת. הרי אם ברור לכולם שהחולה ימות עוד יום, ובנתיים הוא סובל מייסורים קשים, תמצא רב אחד שייתן לו לגיטימציה לקפוץ מהחלון ולסיים את ייסוריו?
התנין

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים