עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

הודעהעל ידי misha » 05 אפריל 2011, 17:41

התגעגעתי לדיוני טניס עם יוני ויפתח 8-)

דיוקו ממשיך עם הפתיחה החלומית שלו וגם מיאמי נפלה לרגליו. כבר 5-0 העונה על רפא ורוג'ר. אני לא מצפה שזה יימשך בעונת החימר, שם לרפא יש יתרון ברור על כולם, אבל עדיין מאוד מרשים. אף אחד לא ציפה ממנו לפתיחה כזאת.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

Re: עולם הטניס - שנת הפריצה של נובאק

הודעהעל ידי jol9 » 05 אפריל 2011, 17:46

זה נכון.

האמת שהייתי ממש מבואס אחרי מיאמי. רפא היה פשוט נוראי כל המשחק. שיחק אנטי טניס בונקריסטי. בדיוק הפוך ממה שהוא שיחק בUO כשניצח את נובאק.

אני מאמין שהוא יחזור לעצמו על חימר ויהיה לו יותר קל לנצח, אבל נובאק יכול להיות מאושר מפתיחת השנה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 05 אפריל 2011, 18:38

אני בכלל לא חשבתי שרפא שיחק רע. זה הרגיש כאילו הסגנון הבונקריסטי נכפה עליו ע"י נובאק.
בכלל, מאוד מרשים שנובאק, בניגוד לכל הטניסאים בסבב בשנים האחרונות כולל פדרר, הצליח לשמור על הצד ההתקפי של הראלים במשחקוני ההגשה שלו מול נדאל. נדאל מומחה בלהפוך התקפות יריב להתקפות שלו, אבל הבק-האנד של נובאק מהפינה השמאלית הוא בד"כ דבר שרפא לא צריך להתמודד איתו.

יהיה מאוד מעניין בעונת החימר. נובאק הוא מלכתחילה שחקן חימר לא רע (יש לו גביע רומא אחד) וביכולות המשופרות אני מאמין שהוא יכול לעשות חיל. על הדשא של ווימבלדון לעומת זאת, הוא באופן מסורתי די חלש, ויש לי תחושה שזה יימשך גם השנה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 05 אפריל 2011, 18:45

yiffy כתב:אני בכלל לא חשבתי שרפא שיחק רע. זה הרגיש כאילו הסגנון הבונקריסטי נכפה עליו ע"י נובאק.
בכלל, מאוד מרשים שנובאק, בניגוד לכל הטניסאים בסבב בשנים האחרונות כולל פדרר, הצליח לשמור על הצד ההתקפי של הראלים במשחקוני ההגשה שלו מול נדאל. נדאל מומחה בלהפוך התקפות יריב להתקפות שלו, אבל הבק-האנד של נובאק מהפינה השמאלית הוא בד"כ דבר שרפא לא צריך להתמודד איתו.

יהיה מאוד מעניין בעונת החימר. נובאק הוא מלכתחילה שחקן חימר לא רע (יש לו גביע רומא אחד) וביכולות המשופרות אני מאמין שהוא יכול לעשות חיל. על הדשא של ווימבלדון לעומת זאת, הוא באופן מסורתי די חלש, ויש לי תחושה שזה יימשך גם השנה.

זה נכון הוא שחקן טוב גם על חימר. בכל זאת, לדעתי הדברים תלויים כאן ברפא. לא יודע מה קרה לו במיאמי, אבל הוא נראה שביר מנטלית, חלש פיזית, ושיחק רע. זאת דעתי לאחר שצפיתי בו במאות משחקים, כולל שני משחקים מול אותו דג'וקוביץ' בניו יורק ובלונדון 2010. בשני המשחקים, הוא תקף ולא נתן לנובאק סיכוי להישאר איתו בראליז.

בכל מקרה, הבוץ בMC הוא משטח די אידיאלי בשביל רפא על מנת לחזור למסלול הניצחונות והזכיות, אבל קל זה ממש לא הולך להיות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 05 אפריל 2011, 19:45

אגב, רק קוריוז:
אחרי ההפסד בגמר אינדיאן וולס, נדאל אמר בראיון שנולה שיחק טוב, כך שהסיבה העיקרית מבחינתו להפסד היו אחוזי ההגשות הראשונות הנמוכים שלו (25%) במערכה השלישית.
לעומת זאת, אחרי ההפסד בגמר מיאמי, רפא סיכם את המשחק במשחק: Nole was just too good for me?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 05 אפריל 2011, 20:23

yiffy כתב:אגב, רק קוריוז:
אחרי ההפסד בגמר אינדיאן וולס, נדאל אמר בראיון שנולה שיחק טוב, כך שהסיבה העיקרית מבחינתו להפסד היו אחוזי ההגשות הראשונות הנמוכים שלו (25%) במערכה השלישית.
לעומת זאת, אחרי ההפסד בגמר מיאמי, רפא סיכם את המשחק במשחק: Nole was just too good for me?

מה רצית שהוא יגיד? נובאק שיחק טוב מאוד, אבל רפא עזר לו עם חוסר האגרסיביות שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 05 אפריל 2011, 21:11

יש משהו באמירה כמו זו. זה לא דבר רגיל שפדרר או נדאל אומרים אחרי הפסדים
אפילו אחד לשני.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 06 אפריל 2011, 10:27

yiffy כתב:יש משהו באמירה כמו זו. זה לא דבר רגיל שפדרר או נדאל אומרים אחרי הפסדים
אפילו אחד לשני.

לא מסכים כ"כ.

רפא תמיד מפרגן ליריבים שלו אחרי שהוא מפסיד להם.

בסה"כ הוא אמר את האמת. אם הוא מרוצה מהטניס של עצמו, אז הוא בטח יודע יותר טוב. לדעתי, הוא היה סופר פסיבי מהשניה הראשונה של המשחק, כולל כשהוביל
5-1. זאת היתה הסיבה העיקרית לכך שנובאק חזר למשחק. אם רפא היה מעלה הילוך, ומתחיל ללכת על חבטות יותר אגרסיביות, ומכניס את עצמו למשחק מבחינה התקפית,
אני מאמין שהיה זוכה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 06 אפריל 2011, 21:45

תגיד יוני, החימר במונטה קרלו נחשב "טובעני" ואיטי יותר מאלו ברומה ובמדריד/המבורג לשעבר?
זה בתכל'ס הגיוני בהתחשב בעובדה שנדאל זכה במלא גביעי מונטה קרלו, בעוד שפדרר לקח המון המבורג ומדריד אחד ואפילו נובאק גנב אחד ברומא.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 07 אפריל 2011, 07:04

yiffy כתב:תגיד יוני, החימר במונטה קרלו נחשב "טובעני" ואיטי יותר מאלו ברומה ובמדריד/המבורג לשעבר?
זה בתכל'ס הגיוני בהתחשב בעובדה שנדאל זכה במלא גביעי מונטה קרלו, בעוד שפדרר לקח המון המבורג ומדריד אחד ואפילו נובאק גנב אחד ברומא.

עד כמה שאני יודע, MC נחשב לטורניר הבית של רפא, בעיקר כי עליו הוא יכול להציג את הארסנל הכי חזק של יתרונות החימר שלו (והם רבים גם ככה).
בעיקרון מבין הטורנירים הגדולים על חימר, MC נחשב למשטח האיטי ביותר ומדריד נחשב למהיר ביותר.
RG הוא אולי משטח החימר הקלאסי, כי הוא נמצא איפשהו באמצע.

המבורג זה טורניר חימר גדול שפינה את מקומו לטובת מדריד, והיום הוא נחשב לטורניר 500, אבל למיטב ידיעתי, גם שם המשטח הוא לא מאוד מהיר, וזה שפדרר זכה שם,
רק אומר שהוא גם שחקן מעולה על חימר.
הזכיה של נובאק ברומא, באה בעיצומה של עונת החימר הטובה בחייו, וגם בעזרתו הנדיבה של חואן קרלוס פררו שהעיף את רפא בסיבוב הראשון של אותו הטורניר.

בכל אופן רפא יכול לעשות עוד היסטוריה אם ייקח את MC, כי זאת תהיה הפעם השביעית ברציפות שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 07 אפריל 2011, 13:36

פדרר אכן שחקן חימר טוב, משהו שרבים שוכחים. אם לא נדאל, שחקן החימר הטוב בהיסטוריה ללא ספק, הוא היה זוכה ב3-4 רולאן גארוסים לפחות.

אני אישית אוהב את טורניר מדריד. לפדרר הלך שם לא רע לאורך השנים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 07 אפריל 2011, 14:50

misha כתב:פדרר אכן שחקן חימר טוב, משהו שרבים שוכחים. אם לא נדאל, שחקן החימר הטוב בהיסטוריה ללא ספק, הוא היה זוכה ב3-4 רולאן גארוסים לפחות.

אל תיסחף. לא הכי גדול בהיסטוריה ולא קרוב לזה.

אם לא נדאל, אז חימריסט אחר היה מנצח אותו פה ושם. אני לא מאמין שהוא היה לוקח 3-4 RGים, ואם כן אז זה רק כי אין חימריסטים ממש ממש חזקים היום, בניגוד לשנות ה-90 שנשלטו ע"H בורוגרה, מוסטר וקוורטן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 07 אפריל 2011, 14:58

jol9 כתב:
misha כתב:פדרר אכן שחקן חימר טוב, משהו שרבים שוכחים. אם לא נדאל, שחקן החימר הטוב בהיסטוריה ללא ספק, הוא היה זוכה ב3-4 רולאן גארוסים לפחות.

אם לא נדאל, אז חימריסט אחר היה מנצח אותו פה ושם. אני לא מאמין שהוא היה לוקח 3-4 RGים, ואם כן אז זה רק כי אין חימריסטים ממש ממש חזקים היום, בניגוד לשנות ה-90 שנשלטו ע"H בורוגרה, מוסטר וקוורטן.

ממש לא ניסחף. אתה מכיר מישהו שהיה יותר דומיננטי מנדאל על חימר? מי המועמדים שלך?

בטח שכן. פדרר הגיע ל4 גמרים רצופים ואין לי ספק שאם לא נדאל, הוא היה לוקח כמעט את כולם. זה שבאותה תקופה לא היו חימריסטים דומיננטיים אחרים זה ויכוח אחר, אבל פדדר בשנים הטובות התקשה רק נגד נדאל על ברולן גארוס.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 07 אפריל 2011, 16:12

misha כתב:
jol9 כתב:

ממש לא ניסחף. אתה מכיר מישהו שהיה יותר דומיננטי מנדאל על חימר? מי המועמדים שלך?

בטח שכן. פדרר הגיע ל4 גמרים רצופים ואין לי ספק שאם לא נדאל, הוא היה לוקח כמעט את כולם. זה שבאותה תקופה לא היו חימריסטים דומיננטיים אחרים זה ויכוח אחר, אבל פדדר בשנים הטובות התקשה רק נגד נדאל על ברולן גארוס.

הוא שחקן מצויין גם על חימר, אבל הוא לא יכול להיחשב מעל לשחקנים כמו מוסטר ובורוגרה (שאת שניהם לא ממש אהבתי) וגם לא מעל קוורטן לדעתי.
בסופו של דבר, אתה לא יכול להגיד שהוא טניסאי החימר השני בהיסטוריה. זאת תהיה הגזמה פרועה לדעתי.
אתה כן יכול להגיד שהוא שחקן הHC הכי טוב שהיה ושחקן הדשא השני הכי טוב (אחרי פיסטול כמובן) וממש לא הרבה לפני בוריס בקר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 07 אפריל 2011, 16:19

אני חושב שלא הבנת אותי נכון. דיברתי על נדאל כעל שחקן חימר הטוב ביותר.

לא אמרתי שפדרר הוא שחקן חימר השני בהיסטוריה. אמרתי שבשיאו, הוא התקשה על חימר רק מול נדאל. לגבי השמות שהעלית, לא יודע. יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, זה משהו שאי אפשר באמת לבחון.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי קובי » 07 אפריל 2011, 18:04

שחר פאר שוב מפספסת טופ10... עד מתיייי ???

http://sports.walla.co.il/?w=/152/1813490
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 08 אפריל 2011, 04:38

אני פחות מתרגש מעניין הטופ 10. זה די חסר משמעות.

מבחינתי מה שחשוב הוא שתזכה בטורנירים קטנים ותגע לשלבים הגבוהים בטורנירים הגדולים.
זה לא קרה כבר המון זמן, ולכן כל העניין הזה הוא חסר משמעות (אין הבדל בין מקום 10 ל-11 בכל מה שקשור בהגרלות).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 08 אפריל 2011, 06:56

מצד אחד, עכשיו מתחילה עונת החימר. שחר היא (באמת בלי הגזמה) אחת משחקניות החימר הטובות בסבב. בשנה שעברה היא הייתה השחקנית שניצחה הכי הרבה משחקים על חימר.
מצד שני, היא מגנה על לא מעט נקודות בגלל ההצלחה שלה בטורנירי המאסטרס. אני מאוד מקווה שזה לא ייפגע בה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 09 אפריל 2011, 16:11

נובאק פרש ממונטה קארלו בטענה שנצפע בברך.
מעניין האם אכן מדובר בפציעה הדורשת היעדרות או שהוא נערך לקראת הטורנירים של סוף עונת החימר, וכמובן ה-RG.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 09 אפריל 2011, 16:30

הוא הולך לפי האמרה Choose your battles wisely ;) . סופר קשה לנצח את נדאל במונטה קרלו, פלוס הוא בטח קצת עייף אחרי המאסטרסים האחרונים, אז מעדיף לנסות את מזלו בטורנירים אחרים.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים