דיוקו ממשיך עם הפתיחה החלומית שלו וגם מיאמי נפלה לרגליו. כבר 5-0 העונה על רפא ורוג'ר. אני לא מצפה שזה יימשך בעונת החימר, שם לרפא יש יתרון ברור על כולם, אבל עדיין מאוד מרשים. אף אחד לא ציפה ממנו לפתיחה כזאת.
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yiffy כתב:אני בכלל לא חשבתי שרפא שיחק רע. זה הרגיש כאילו הסגנון הבונקריסטי נכפה עליו ע"י נובאק.
בכלל, מאוד מרשים שנובאק, בניגוד לכל הטניסאים בסבב בשנים האחרונות כולל פדרר, הצליח לשמור על הצד ההתקפי של הראלים במשחקוני ההגשה שלו מול נדאל. נדאל מומחה בלהפוך התקפות יריב להתקפות שלו, אבל הבק-האנד של נובאק מהפינה השמאלית הוא בד"כ דבר שרפא לא צריך להתמודד איתו.
יהיה מאוד מעניין בעונת החימר. נובאק הוא מלכתחילה שחקן חימר לא רע (יש לו גביע רומא אחד) וביכולות המשופרות אני מאמין שהוא יכול לעשות חיל. על הדשא של ווימבלדון לעומת זאת, הוא באופן מסורתי די חלש, ויש לי תחושה שזה יימשך גם השנה.
yiffy כתב:אגב, רק קוריוז:
אחרי ההפסד בגמר אינדיאן וולס, נדאל אמר בראיון שנולה שיחק טוב, כך שהסיבה העיקרית מבחינתו להפסד היו אחוזי ההגשות הראשונות הנמוכים שלו (25%) במערכה השלישית.
לעומת זאת, אחרי ההפסד בגמר מיאמי, רפא סיכם את המשחק במשחק: Nole was just too good for me?
yiffy כתב:יש משהו באמירה כמו זו. זה לא דבר רגיל שפדרר או נדאל אומרים אחרי הפסדים
אפילו אחד לשני.
yiffy כתב:תגיד יוני, החימר במונטה קרלו נחשב "טובעני" ואיטי יותר מאלו ברומה ובמדריד/המבורג לשעבר?
זה בתכל'ס הגיוני בהתחשב בעובדה שנדאל זכה במלא גביעי מונטה קרלו, בעוד שפדרר לקח המון המבורג ומדריד אחד ואפילו נובאק גנב אחד ברומא.
misha כתב:פדרר אכן שחקן חימר טוב, משהו שרבים שוכחים. אם לא נדאל, שחקן החימר הטוב בהיסטוריה ללא ספק, הוא היה זוכה ב3-4 רולאן גארוסים לפחות.
אני אישית אוהב את טורניר מדריד. לפדרר הלך שם לא רע לאורך השנים.
jol9 כתב:misha כתב:פדרר אכן שחקן חימר טוב, משהו שרבים שוכחים. אם לא נדאל, שחקן החימר הטוב בהיסטוריה ללא ספק, הוא היה זוכה ב3-4 רולאן גארוסים לפחות.
אל תיסחף. לא הכי גדול בהיסטוריה ולא קרוב לזה.
אם לא נדאל, אז חימריסט אחר היה מנצח אותו פה ושם. אני לא מאמין שהוא היה לוקח 3-4 RGים, ואם כן אז זה רק כי אין חימריסטים ממש ממש חזקים היום, בניגוד לשנות ה-90 שנשלטו ע"H בורוגרה, מוסטר וקוורטן.
misha כתב:jol9 כתב:misha כתב:פדרר אכן שחקן חימר טוב, משהו שרבים שוכחים. אם לא נדאל, שחקן החימר הטוב בהיסטוריה ללא ספק, הוא היה זוכה ב3-4 רולאן גארוסים לפחות.
אל תיסחף. לא הכי גדול בהיסטוריה ולא קרוב לזה.
אם לא נדאל, אז חימריסט אחר היה מנצח אותו פה ושם. אני לא מאמין שהוא היה לוקח 3-4 RGים, ואם כן אז זה רק כי אין חימריסטים ממש ממש חזקים היום, בניגוד לשנות ה-90 שנשלטו ע"H בורוגרה, מוסטר וקוורטן.
ממש לא ניסחף. אתה מכיר מישהו שהיה יותר דומיננטי מנדאל על חימר? מי המועמדים שלך?
בטח שכן. פדרר הגיע ל4 גמרים רצופים ואין לי ספק שאם לא נדאל, הוא היה לוקח כמעט את כולם. זה שבאותה תקופה לא היו חימריסטים דומיננטיים אחרים זה ויכוח אחר, אבל פדדר בשנים הטובות התקשה רק נגד נדאל על ברולן גארוס.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים