המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:גם אני לא מבין את העליהום.
כל הקמפיין של יאיר היה סביב מעמד הביניים, אז עכשיו כשהוא באמת מנסה לקיים את מה שהוא הבטיח יש תלונות?
Holiday_Armadillo כתב:מה מצפים? שהוא יעזור לשכבות החלשות ביותר? וממי הכסף הזה ייצא בדיוק אם לא ממעמד הביניים? ברגע שאתה בוחר לעזור ל''עניים'' ואם לוקח כסף ממעמד הביניים אתה יוצר עוד שכבה ענייה שגם לה תצטרך לעזור
הוא מנסה לחזק את מעמד הביניים בשביל שגם השכבות מתחת יתחזקו כתוצאה מכך
לא יכול להיות שהיום ל''מעמד הביניים'' זה צריך להיות luxury מטורף לטוס לחו''ל
Holiday_Armadillo כתב:ד''א, רק אם זה לא היה ברור, שלפיד דיבר על 20 אלף הכנסה הוא דיבר על 20 אלף ברוטו
אם יש שני אנשים בבית והם עובדים אז הממוצע הוא 10,700 למעמד הביניים ועל המעמד הזה הוא מדבר ודיבר גם בבחירות
אם חושבים על כל ההוצאות שיש, 10K זה כמעט כלום
שכר דירה של 3,500-4,500 שקל בחודש
לא יודעת איך לנו יוצא בערך 300 שקל חשמל אבל רוב האנשים שאני מכירה מקבלים חשבון של בערך 2,300-3,000 שקל חשמל
קניות שאנשים עושים במאות אם לא אלפי שקלים כל חודש(שוב, אין לי מושג איך לנו זה בסביבות ה-200-300)
חשבון מים
כל הדברים האלה
לדבר על 20K ברוטו זה מעמד הביניים במצב הכלכלה הישראלית היום
כל דבר פחות מ-6,000 שקל נטו בחודש כבר יכול להיחשב ''מעמד חלש''
yiffy כתב:Holiday_Armadillo כתב:ד''א, רק אם זה לא היה ברור, שלפיד דיבר על 20 אלף הכנסה הוא דיבר על 20 אלף ברוטו
אם יש שני אנשים בבית והם עובדים אז הממוצע הוא 10,700 למעמד הביניים ועל המעמד הזה הוא מדבר ודיבר גם בבחירות
לא יודעת איך לנו יוצא בערך 300 שקל חשמל אבל רוב האנשים שאני מכירה מקבלים חשבון של בערך 2,300-3,000 שקל חשמל
קניות שאנשים עושים במאות אם לא אלפי שקלים כל חודש(שוב, אין לי מושג איך לנו זה בסביבות ה-200-300)
חשבון מים
כל הדברים האלה
הכל טוב ויפה, אבל גם עם כל הנתונים שאת מתארת, האנשים שחיים ככה הם עדיין במעמד הגבוה-בינוני של החברה. אף אחד לא אומר שהמצב שלהם צודק או שלא צריך לשפר אותו, פשוט יש עכשיו גל של התפקחות בקרב אנשים שמרווחים גם פחות מ-20K בחודש, בעיקר כי לפי הרמזים העבים של לפיד, המצב שלהם רק הולך להיות גרוע יותר.
rc4991 כתב:הכעס (מוצדק לטעמי אם כי לא ברמה הזאת) הוא מפני שעשרים אלף שקל בחודש זו הכנסה גבוהה ובטח שמעל לממוצע
אם כבר לנקוב במספר אז נראה לי שש עשרה-שבע עשרה אלף שקל זה כבר יותר הגיוני
Holiday_Armadillo כתב:ד''א, רק אם זה לא היה ברור, שלפיד דיבר על 20 אלף הכנסה הוא דיבר על 20 אלף ברוטו
חשבון מים
כל הדברים האלה
Holiday_Armadillo כתב:rc4991 כתב:הכעס (מוצדק לטעמי אם כי לא ברמה הזאת) הוא מפני שעשרים אלף שקל בחודש זו הכנסה גבוהה ובטח שמעל לממוצע
אבל למה? הוא לא דיבר על 20K נטו, הוא דיבר על 20K ברוטו שזה ההכנסה הממוצעת מבחינת נטו למעמד הביניים
20K זה סתם כותרת מפוצצת
rc4991 כתב:Holiday_Armadillo כתב:ד''א, רק אם זה לא היה ברור, שלפיד דיבר על 20 אלף הכנסה הוא דיבר על 20 אלף ברוטו
חשבון מים
כל הדברים האלה
חלק מההתבכיינות של מעמד הביניים ממש מפריע לי
רובם אנשים שקונים לילד בן השמונה שלהם אייפון עם שיחות ללא הגבלה,לא מפסיקים להשתמש במזגן גם כשנעים,מבזבזים מלא כסף על שופינג,בתי קפה וכו' ואחרי זה בוכים שמשלמים סכומים כל כך גבוהים ונשארים עם מעט כסף בכל חודש או אפילו לא סוגרים את החודש.הם פשוט מתנהלים בחוסר אחריות ומבזבזים וזו הסיבה העיקרית שהם לא גומרים את החודש.
אני כן מסכים לגמרי עם המחאה שמחירי הדיור פה גבוהים מאוד וכך גם מחירי המזון ומוצרי צריכה נוספים ויש לטפל בזה בהקדם אבל גם לאנשים יש אחריות והם צריכים לדעת לא לבזבז כך את ההכנסות שלהם
rc4991 כתב:Holiday_Armadillo כתב:rc4991 כתב:הכעס (מוצדק לטעמי אם כי לא ברמה הזאת) הוא מפני שעשרים אלף שקל בחודש זו הכנסה גבוהה ובטח שמעל לממוצע
אבל למה? הוא לא דיבר על 20K נטו, הוא דיבר על 20K ברוטו שזה ההכנסה הממוצעת מבחינת נטו למעמד הביניים
20K זה סתם כותרת מפוצצת
אני יודע שמדובר בברוטו וזו משכורת די גבוהה לטעמי
LIAV10 כתב:כרמל, אני לא בטוח שהבנתי אותך, אם כן אז אני כמעט בטוח שזה לא נכון
Holiday_Armadillo כתב:LIAV10 כתב:כרמל, אני לא בטוח שהבנתי אותך, אם כן אז אני כמעט בטוח שזה לא נכון
בקשר למה? מדרגות המס? זה לא רק מס הכנסה אלא עוד דברים כמו בריאות וכל מיני
אם אתה מביא ביחד עם אשתך 11K ונשאר לך 10K ואתה מביא 20K ונשאר לך 10.5 נטו..
LIAV10 כתב:Holiday_Armadillo כתב:LIAV10 כתב:כרמל, אני לא בטוח שהבנתי אותך, אם כן אז אני כמעט בטוח שזה לא נכון
בקשר למה? מדרגות המס? זה לא רק מס הכנסה אלא עוד דברים כמו בריאות וכל מיניאם אתה מביא ביחד עם אשתך 11K ונשאר לך 10K ואתה מביא 20K ונשאר לך 10.5 נטו..
לא בטוח שהבנתי מה אמרת פה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים