לפיד ומעמד הביניים

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

לפיד ומעמד הביניים

הודעהעל ידי jol9 » 06 אפריל 2013, 11:31

לא רוצה להיכנס לעומק של המונחים יותר מדי (אולי מאוחר יותר), אלא רק להתייחס לעניין הכללי.

יש כאן גישה מסויימת של יאיר לפיד, שהיא מן הסתם מדברת אליי, אבל יותר מכך, זה מה שהוא דיבר עליו כל מערכת הבחירות - מעמד הביניים.
הוא לא הלך על הטיקט של שכבות המצוקה, ולא של הטייקונים, ולא הגישה הסוציאליסטית של שלי וארגוני העובדים וכו'. הוא הלך על מעמד הביניים - זה שלא רעב ללחם, זה שיכול
להרשות לעצמו לטוס פעם ב לחופשה בחו"ל, לקנות טלויזיה טובה, להחזיק מטפלת לתינוק, לשלוח את הילדים לחוגים וכו'.

מדובר כראה בסקטור הגדול במדינה, שעובד קשה ומשתכר בסדר גמור, אבל לא מרגיש שהוא ממצה את היכולות ואת פוטנציאל ההשתכרות שלו כי הכל נורא יקר היום.

אני באופן טבעי מתחבר לגמרי לרצון שלו לעזור לסקטור הזה (גם כי אני שייך אליו אבל גם כי זה מה שהוא הבטיח במערכת הבחירות) ולכן אני מתקשה להבין את הביקורת
הקשה אותה הוא סופג על כך שהוא לא מדבר יותר על שכבות המצוקה והמעמדות הנמוכים יותר.

מה דעתכם?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: לפיד ומעמד הביניים

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 אפריל 2013, 11:32

גם אני לא מבין את העליהום.
כל הקמפיין של יאיר היה סביב מעמד הביניים, אז עכשיו כשהוא באמת מנסה לקיים את מה שהוא הבטיח יש תלונות?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 אפריל 2013, 11:36

MTA2311 כתב:גם אני לא מבין את העליהום.
כל הקמפיין של יאיר היה סביב מעמד הביניים, אז עכשיו כשהוא באמת מנסה לקיים את מה שהוא הבטיח יש תלונות?

אני אישית חושב שלפיד באמת מביא משהו חדש, ומאוד מרוצה מהתפקוד שלו בתקופה הקצרה שבה הוא נמצא במשרד (ברמה ההצהרתית כמובן, כי מעשים עדיין לא היו).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אפריל 2013, 12:00

מה מצפים? שהוא יעזור לשכבות החלשות ביותר? וממי הכסף הזה ייצא בדיוק אם לא ממעמד הביניים? ברגע שאתה בוחר לעזור ל''עניים'' ואתה לוקח כסף ממעמד הביניים אתה יוצר עוד שכבה ענייה שגם לה תצטרך לעזור
הוא מנסה לחזק את מעמד הביניים בשביל שגם השכבות מתחת יתחזקו כתוצאה מכך
לא יכול להיות שהיום ל''מעמד הביניים'' זה צריך להיות luxury מטורף לטוס לחו''ל
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 06 אפריל 2013, 12:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 אפריל 2013, 12:19

Holiday_Armadillo כתב:מה מצפים? שהוא יעזור לשכבות החלשות ביותר? וממי הכסף הזה ייצא בדיוק אם לא ממעמד הביניים? ברגע שאתה בוחר לעזור ל''עניים'' ואם לוקח כסף ממעמד הביניים אתה יוצר עוד שכבה ענייה שגם לה תצטרך לעזור
הוא מנסה לחזק את מעמד הביניים בשביל שגם השכבות מתחת יתחזקו כתוצאה מכך
לא יכול להיות שהיום ל''מעמד הביניים'' זה צריך להיות luxury מטורף לטוס לחו''ל

אני מסכים.
אבל זה הרבה יותר פופולרי לדבר על שכבות מצוקה מאשר על משפחות בעלות הכנסה ממוצעת ואף מעל הממוצעת.
רק שוכחים להגיד לנו שאותן המשפחות נושאות את הכלכלה של ישראל על הכתפיים שלה, ולכן אין שום פסול בלנסות לחזק אותן ולשפר את מצבן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 06 אפריל 2013, 15:11

אני חושב שהעליהום נובע בעיקר מהעובדה שבעקבות הטור השנוי במחלוקת של לפיד, הרבה אנשים שחשבו שהם חלק מאותו "מעמד ביניים" שיאיר לפיד פנה אליו גילו שהם בעצם מבחינתו מעמד נמוך או בינוני נמוך - עיין ערך לא זה שהוא מתכוון להגן עליו במסגרת הגזרות שעומדות להגיע.

יאיר לפיד אמר "מעמד ביניים" הרבה, אבל בפועל המדיניות הכלכלית שלו נועדה לסייע לטייקונים וגם למעמד הבינוני-גבוה. מי שלא מציע כלל להעלות את נטל המס השולי על רמת ההכנסות הגבוה ביותר, העלאת מס החברות או סגירת "לולאות" שמאפשרות לעשירים לחמוק מתשלום נטל המס הנוכחי, בעצם מאפשר ל"חגיגה" להימשך. במקביל, אם הוא מבטיח הבטחות לאנשי המעמד הבינוני-הגבוה, אז המימון חייב להגיע ממעמד הביניים הנמוך והמעמד הנמוך במיוחד. הטייקונים יהנו בכל מקרה. המעמד הבינוני גבוה יהנה רק אם לפיד יקיים את הבטחותיו, אבל לשאר אין ממש למה לצפות.

יוני,
אם אתה לא שונה מבחינת רמת הכנסה מאותה "גברת כהן", אין סיבה שתהיה מעוצבן. יכול מאוד להיות שמצבך ישתפר או לא יורע. אבל בד בבד, אתה בוודאי יכול להבין את כל אלה שכבר עכשיו מתפקחים מקמפיין הבחירות של לפיד לאור ההבנה שהם אינם אלה שאליהם התייחס כשדיבר על מעמד הביניים. הם לתומם חשבו שאם הם לא רעבים ללחם ומצליחים להלביש את הילדים שלהם אז הם מעמד ביניים (ובעיני הם גם צדקו) אבל עכשיו הם גילו שאם הם לא יכולים להרשות לעצמם לטוס לחו"ל, הם לא יהיו במחשבות של לפיד לקראת התקציב הבא.
נערך לאחרונה על ידי yiffy בתאריך 06 אפריל 2013, 17:15, נערך 3 פעמים בסך הכל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 אפריל 2013, 15:22

אני דווקא מסכים איתו בקטע הזה. יש פה אנשים שמרוויחים הרבה מעל לממוצע( כמו ריקי כהן לדוגמה), שחיים טובים, ואפילו מצליחים לטוס לחול פעם בשנתיים( אפשר לחשוב, ממש מותרות), אבל לעולם לא יצליחו לחסוך ועל דירה אין בכלל על מה לדבר. הוא דיבר על זה לפני חצי שנה והוא אומר את זה גם היום.
מי שהצביע לו, ומופתע מזה, אז כנראה שמגיע לו, כי יאיר דיבר על הדברים האלה בדיוק לאורך כל הדרך.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אפריל 2013, 15:27

ד''א, רק אם זה לא היה ברור, שלפיד דיבר על 20 אלף הכנסה הוא דיבר על 20 אלף ברוטו
אם יש שני אנשים בבית והם עובדים אז הממוצע הוא 10,700 למעמד הביניים ועל המעמד הזה הוא מדבר ודיבר גם בבחירות

אם חושבים על כל ההוצאות שיש, 10K זה כמעט כלום
שכר דירה של 3,500-4,500 שקל בחודש
לא יודעת איך לנו יוצא בערך 300 שקל חשמל אבל רוב האנשים שאני מכירה מקבלים חשבון של בערך 2,300-3,000 שקל חשמל
קניות שאנשים עושים במאות אם לא אלפי שקלים כל חודש(שוב, אין לי מושג איך לנו זה בסביבות ה-200-300)
חשבון מים
כל הדברים האלה
לדבר על 20K ברוטו זה מעמד הביניים במצב הכלכלה הישראלית היום
כל דבר פחות מ-6,000 שקל נטו בחודש כבר יכול להיחשב ''מעמד חלש''
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 06 אפריל 2013, 15:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 06 אפריל 2013, 15:31

"יש 17 סוגי לחם אחיד"

לפנתיאון...
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yiffy » 06 אפריל 2013, 17:19

Holiday_Armadillo כתב:ד''א, רק אם זה לא היה ברור, שלפיד דיבר על 20 אלף הכנסה הוא דיבר על 20 אלף ברוטו
אם יש שני אנשים בבית והם עובדים אז הממוצע הוא 10,700 למעמד הביניים ועל המעמד הזה הוא מדבר ודיבר גם בבחירות

לא יודעת איך לנו יוצא בערך 300 שקל חשמל אבל רוב האנשים שאני מכירה מקבלים חשבון של בערך 2,300-3,000 שקל חשמל
קניות שאנשים עושים במאות אם לא אלפי שקלים כל חודש(שוב, אין לי מושג איך לנו זה בסביבות ה-200-300)
חשבון מים
כל הדברים האלה

הכל טוב ויפה, אבל גם עם כל הנתונים שאת מתארת, האנשים שחיים ככה הם עדיין במעמד הגבוה-בינוני של החברה. אף אחד לא אומר שהמצב שלהם צודק או שלא צריך לשפר אותו, פשוט יש עכשיו גל של התפקחות בקרב אנשים שמרווחים גם פחות מ-20K בחודש, בעיקר כי לפי הרמזים העבים של לפיד, המצב שלהם רק הולך להיות גרוע יותר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אפריל 2013, 17:33

yiffy כתב:
Holiday_Armadillo כתב:ד''א, רק אם זה לא היה ברור, שלפיד דיבר על 20 אלף הכנסה הוא דיבר על 20 אלף ברוטו

חשבון מים
כל הדברים האלה

הכל טוב ויפה, אבל גם עם כל הנתונים שאת מתארת, האנשים שחיים ככה הם עדיין במעמד הגבוה-בינוני של החברה. אף אחד לא אומר שהמצב שלהם צודק או שלא צריך לשפר אותו, פשוט יש עכשיו גל של התפקחות בקרב אנשים שמרווחים גם פחות מ-20K בחודש, בעיקר כי לפי הרמזים העבים של לפיד, המצב שלהם רק הולך להיות גרוע יותר.

תראה, עם כמה שמורידים לאנשים שעושים 20K ברוטו, זה כמו לעשות 11K כי בסוף כולם נשארים בערך עם אותו דבר שזה 10 וחצי פחות או יותר
שני אנשים שמביאים 20K ברוטו ביחד זה כמו שני אנשים שמביאים 11 וחצי ברוטו ביחד כי אחרי מס הכנסה זה נשאר אותו דבר והיום 10 או 10 וחצי זה מעמד הביניים כי זה לא כמה אתה מביא זה כמה אתה צריך להוציא ו-10K נטו זה כמעט כלום

יש כתבה מרתיחה עכשיו ב-YNET על משפחות נזקקות וחלק שם הם ניצולי שואה שזה נורא עצוב אבל יש שם את משפחת קפויה שרוצים שנרחם עליהם אחרי שהם עשו 8(!!!!!)ילדים עד גיל 34
על אחריותם!!
למה אני צריכה לממן אנשים כל כך לא אחראים ופרזיטים? שיעשו 2-3 ילדים ולא 8 אם הם לא יכולים לעמוד בזה כי אני לא מתכוונת לרחם עליהם
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 06 אפריל 2013, 19:41

הכעס (מוצדק לטעמי אם כי לא ברמה הזאת) הוא מפני שעשרים אלף שקל בחודש זו הכנסה גבוהה ובטח שמעל לממוצע
אם כבר לנקוב במספר אז נראה לי שש עשרה-שבע עשרה אלף שקל זה כבר יותר הגיוני
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אפריל 2013, 19:44

rc4991 כתב:הכעס (מוצדק לטעמי אם כי לא ברמה הזאת) הוא מפני שעשרים אלף שקל בחודש זו הכנסה גבוהה ובטח שמעל לממוצע

אבל למה? הוא לא דיבר על 20K נטו, הוא דיבר על 20K ברוטו שזה ההכנסה הממוצעת מבחינת נטו למעמד הביניים
20K זה סתם כותרת מפוצצת
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 06 אפריל 2013, 19:51

חשבון מים
כל הדברים האלה

חלק מההתבכיינות של מעמד הביניים ממש מפריע לי
רובם אנשים שקונים לילד בן השמונה שלהם אייפון עם שיחות ללא הגבלה,לא מפסיקים להשתמש במזגן גם כשנעים,מבזבזים מלא כסף על שופינג,בתי קפה וכו' ואחרי זה בוכים שמשלמים סכומים כל כך גבוהים ונשארים עם מעט כסף בכל חודש או אפילו לא סוגרים את החודש.הם פשוט מתנהלים בחוסר אחריות ומבזבזים וזו הסיבה העיקרית שהם לא גומרים את החודש.
אני כן מסכים לגמרי עם המחאה שמחירי הדיור פה גבוהים מאוד וכך גם מחירי המזון ומוצרי צריכה נוספים ויש לטפל בזה בהקדם אבל גם לאנשים יש אחריות והם צריכים לדעת לא לבזבז כך את ההכנסות שלהם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 06 אפריל 2013, 19:52

Holiday_Armadillo כתב:
rc4991 כתב:הכעס (מוצדק לטעמי אם כי לא ברמה הזאת) הוא מפני שעשרים אלף שקל בחודש זו הכנסה גבוהה ובטח שמעל לממוצע

אבל למה? הוא לא דיבר על 20K נטו, הוא דיבר על 20K ברוטו שזה ההכנסה הממוצעת מבחינת נטו למעמד הביניים
20K זה סתם כותרת מפוצצת

אני יודע שמדובר בברוטו וזו משכורת די גבוהה לטעמי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אפריל 2013, 19:54

rc4991 כתב:

חשבון מים
כל הדברים האלה

חלק מההתבכיינות של מעמד הביניים ממש מפריע לי
רובם אנשים שקונים לילד בן השמונה שלהם אייפון עם שיחות ללא הגבלה,לא מפסיקים להשתמש במזגן גם כשנעים,מבזבזים מלא כסף על שופינג,בתי קפה וכו' ואחרי זה בוכים שמשלמים סכומים כל כך גבוהים ונשארים עם מעט כסף בכל חודש או אפילו לא סוגרים את החודש.הם פשוט מתנהלים בחוסר אחריות ומבזבזים וזו הסיבה העיקרית שהם לא גומרים את החודש.
אני כן מסכים לגמרי עם המחאה שמחירי הדיור פה גבוהים מאוד וכך גם מחירי המזון ומוצרי צריכה נוספים ויש לטפל בזה בהקדם אבל גם לאנשים יש אחריות והם צריכים לדעת לא לבזבז כך את ההכנסות שלהם

אני לגמרי מסכימה איתך בזה
לא חושבת שעבדתי עם מישהו שלא התלונן על כספים אבל לכל אחד היה אייפון שעולה איזה 4,000 שקל

rc4991 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

20K זה סתם כותרת מפוצצת

אני יודע שמדובר בברוטו וזו משכורת די גבוהה לטעמי

אבל זהו, שזה לא
אני מכירה מישהו שעבד כמנהל בתחנת דלק ושם אתה גם מקבל בונוסים על מכירות
הוא היה מביא הביתה כל חודש 19K ואמרתי לו ''וואו!'' אבל הוא הסביר לי שנשאר לו מזה 8,000 נטו
ככל שאתה מביא יותר ככה מורידים לך יותר
אם אתה מביא ביחד עם אשתך 11K ונשאר לך 10K ואתה מביא 20K ונשאר לך 10.5 נטו..מה זה משנה? גבוה זה לא
אם אתה מביא 5K נטו בכולל אז אתה לא בדיון ולא צריך להיות בדיון
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 06 אפריל 2013, 19:58

כרמל, אני לא בטוח שהבנתי אותך, אם כן אז אני כמעט בטוח שזה לא נכון
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אפריל 2013, 20:00

LIAV10 כתב:כרמל, אני לא בטוח שהבנתי אותך, אם כן אז אני כמעט בטוח שזה לא נכון

בקשר למה? מדרגות המס? זה לא רק מס הכנסה אלא עוד דברים כמו בריאות וכל מיני
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 06 אפריל 2013, 20:01

Holiday_Armadillo כתב:

אם אתה מביא ביחד עם אשתך 11K ונשאר לך 10K ואתה מביא 20K ונשאר לך 10.5 נטו..

לא בטוח שהבנתי מה אמרת פה
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אפריל 2013, 20:03

LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אם אתה מביא ביחד עם אשתך 11K ונשאר לך 10K ואתה מביא 20K ונשאר לך 10.5 נטו..

לא בטוח שהבנתי מה אמרת פה

אם אתה מביא נגיד 5K ואשתך מביאה 6K זה 11K ברוטו
מזה מורידים לך כל מיני דברים ונשאר לך 10K נטו
ככל שאתה מרוויח יותר ככה מורידים לך יותר מהברוטו ככה שמי שמביא 20K(ביחד)נשאר לו מזה בערך כמו מי שמביא 11K שזה בסביבות 10-10 וחצי
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים