המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:עושים מה שבא להם...
נמאס כבר שמשביתים חצי מדינה כל שני וחמישי.
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:עושים מה שבא להם...
אני מניחה שקל לי לתמוך בשביתה כי לא ביטלו לי שום טיסה לעומת אנשים אחרים שהזמינו כרטיסים אבל אני מוכנה שיהיו כמה שביתות במדינה הזאת שיכאיבו לנו בשביל שאחרי זה יתנהלו פה הדברים כמו שצריך(טיסות, רכבות, נמלי אשדוד וחיפה וכו' וכו')
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:עושים מה שבא להם...
אני מניחה שקל לי לתמוך בשביתה כי לא ביטלו לי שום טיסה לעומת אנשים אחרים שהזמינו כרטיסים אבל אני מוכנה שיהיו כמה שביתות במדינה הזאת שיכאיבו לנו בשביל שאחרי זה יתנהלו פה הדברים כמו שצריך(טיסות, רכבות, נמלי אשדוד וחיפה וכו' וכו')
מתי בפעם האחרונה שביתה של עובדי הנמלים\רכבות\ טיסות וכו' גרמה לדברים להתנהל פה כמו שצריך?
להפך, העובדים האלה מחזיקים את המדינה בביצים, מרוויחים מיליונים, במקרה של הטיסות גם מעלים לנו את המחירים ועוד מעיזים לשבות.
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:עושים מה שבא להם...
מתי בפעם האחרונה שביתה של עובדי הנמלים\רכבות\ טיסות וכו' גרמה לדברים להתנהל פה כמו שצריך?
להפך, העובדים האלה מחזיקים את המדינה בביצים, מרוויחים מיליונים, במקרה של הטיסות גם מעלים לנו את המחירים ועוד מעיזים לשבות.
על זה דיברתי
פה הטיסות זה לא כמו שביתות קודמות אלא זה בגלל רפורמה שכבר עברה ואני מוכנה לסבול את זה
אם יהיו שביתות בנמלים וברכבת בגלל שמביאים רפורמות חדשות שיפסיקו את השכונה פה אז גם את זה אני אהיה מוכנה לספוג
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:עושים מה שבא להם...
על זה דיברתי
פה הטיסות זה לא כמו שביתות קודמות אלא זה בגלל רפורמה שכבר עברה ואני מוכנה לסבול את זה
אם יהיו שביתות בנמלים וברכבת בגלל שמביאים רפורמות חדשות שיפסיקו את השכונה פה אז גם את זה אני אהיה מוכנה לספוג
ידעתי שלא הבנתי נכון... לא היה נראה לי הגיוני שתצדדי בעובדים.
חנו'ש כתב:הסיפור הזה לא כזה פשוט.
לא מדובר כאן על מצב דומה לשוק הסלולר שבו בכניסו תחרות של חברות ישראליות נוספות לחברות הישראליות הקיימות כבר.
כאן מדובר על הכנסת תחרות לא הוגנת של חברות זרות שלהן אין את הוצאות הביטחון שיש לחברות הישראליות.
זה בערך כמו סגירת מפעלים ופיטורי עובדים כדי להעביר את המפעל למזרח הרחוק שם כוח העבודה זול ואז אפשר יהיה למכור את המוצר ביותר זול עבור הצרכנים, אבל אלפי פועלים מקבלים מכתב פיטורין.
אז אם אכפת לנו רק מעצמינו ומזה שהטיסות שלנו יהיו יותר זולות, אז סבבה.
אבל יש לנו גם קצת אכפתיות מהעובדים הפשוטים של חברות התעופה הישראליות (ותהיו בטוחים שהם יהיו הראשונים ללכת הביתה) ובכלל מזה שימשיכו להתקיים, אז כדאי קצת להקשיב למה שהם דורשים.
Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:הסיפור הזה לא כזה פשוט.
לא מדובר כאן על מצב דומה לשוק הסלולר שבו בכניסו תחרות של חברות ישראליות נוספות לחברות הישראליות הקיימות כבר.
כאן מדובר על הכנסת תחרות לא הוגנת של חברות זרות שלהן אין את הוצאות הביטחון שיש לחברות הישראליות.
זה בערך כמו סגירת מפעלים ופיטורי עובדים כדי להעביר את המפעל למזרח הרחוק שם כוח העבודה זול ואז אפשר יהיה למכור את המוצר ביותר זול עבור הצרכנים, אבל אלפי פועלים מקבלים מכתב פיטורין.
אז אם אכפת לנו רק מעצמינו ומזה שהטיסות שלנו יהיו יותר זולות, אז סבבה.
אבל יש לנו גם קצת אכפתיות מהעובדים הפשוטים של חברות התעופה הישראליות (ותהיו בטוחים שהם יהיו הראשונים ללכת הביתה) ובכלל מזה שימשיכו להתקיים, אז כדאי קצת להקשיב למה שהם דורשים.
תשמעי
גם כשפלאפון, סלקום ואורנג' פיטרו הרבה עובדים כאב לי עליהם אבל לא אלינו צריכות להגיע התלונות
זה שהחברות בוחרות לגנוב מאיתנו את מיטב כספנו בלי מחשבה שזה אי פעם ייגמר ואנחנו נעזוב אותם כי לא מוכנים יותר..זה לא אשמתם של העובדים הקטנים אבל זה גם לא אשמתי
חנו'ש כתב:את יודעת שהחוק בישראל מכריח את חברות התעופה הישראליות לסידורי אבטחה קפדניים הרבה יותר מאילו של החברות הזרות?
חוק שכמובן לא תקף על החברות הזרות.
סידורי האבטחה הללו אינם באים בחינם.
ומה לגבי העובדה שחברות ישראליות אינן יכולות לטוס בחופשיות בכל העולם כמו חברות זרות וכשהן רוצות לטוס למזרח הן חייבות לעשות חתיכת סיבוב שצורך כמובן הרבה דלק.
האם הגורמים הללו שגורמים להם לייקר את הכרטיס הם באשמתן של החברות הישראליות?
אז כשיש לך תחרות כזו, האם היא נראית לך הוגנת?? האם כל משתתפי התחרות מקבלים תנאי פתיחה דומים??
אני חוששת שלא, ובאופן אירוני המדינה שלנו דופקת דווקא את מי שהיא אמורה להגן עליהן - החברות המקומיות.
עכשיו, ברור לי שיש הרבה מאוד מקום להתייעלות והרבה מאוד בזבוזים מיותרים באל על, ואין לי שום בעיה עם הכנסת תחרות בריאה שמיטיבה עם הצרכן.
אבל קודם תתנו נקודת פתיחה זהה לכל משתתפות התחרות, ואולי אפילו מקדמה מסוימת לאלה הישראליות ותעזרו לצמצם את הפערים בגורמים שגורמים למחירים הגבוהים שלא באשמתם של החברות חוץ מזה שהן ישראליות.
במאבק בין פלאפון, לסלקום לרמי לוי וכולי לא לי ולא למדינה אכפת מי ינצח ומי יפסיד או אפילו יפשוט רגל, לכולם יש אותה נקודת פתיחהומי שיהיה נדיב וטוב ביותר עבור הצרכן ינצח.
במאבק בין אל על לבין בריטיש או טורקיש איירליינס, אני חושבת למדינה צריך להיות אינטרס מאוד ברור למי לעזור ולמי לא לתת בשום אופן לפשוט רגל בעיקר בשל חוקים של המדינה עצמה ושל עצם היותה של החברה - ישראלית.
חנו'ש כתב:פעם אחרונה שבדקתי, גם ארקיע וישראייר משתתפות בשביתה הזו, אז כנראה שגם להם זה חשוב....
מה לעשות שאל על היא החברה הגדולה ביותר מבין כולם ולכן מדברים עליה הכי הרבה.
אם המדינה תתן לחברות הללו את הפיצוי על ההפסדים בשל הגורמים שמפריעים להם מעצם היותם ישראלים, ותתן להם נקודת פתיחה שווה לחברות הזרות, אז התחרות תהיה מקובלת ביותר ואז אם אל על תחגוג על חשבון הציבור (ואני לא מתכחשת לעובדה שזה מה שקורה) ותיפול, זו תהיה בעיה שלה.
כל עוד זה לא המצב, אני לגמרי יכולה להבין את השביתה.
חנו'ש כתב:כמו שציינתי.
אם מלכתחילה שרי הממשלה היו יושבים עם ראשי החברות וועדי העובדים של החברות ומוצאים הסכמה משותפת למהלך שיהיה הוגן לחברות הללו, אז זה היה בסדר גמור מבחינתי.
אבל הממשלה כרגיל החליטה להתעלם ולעשות מה בראש שלה.
Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:כמו שציינתי.
אם מלכתחילה שרי הממשלה היו יושבים עם ראשי החברות וועדי העובדים של החברות ומוצאים הסכמה משותפת למהלך שיהיה הוגן לחברות הללו, אז זה היה בסדר גמור מבחינתי.
מתי פעם אחרונה ועדי העובדים לא נשלטו בידי גנבים מושחתים?
מה יש לשבת איתם? זה ברור ששום דבר לא ישתנה בתנאים שלהם
חנו'ש כתב:Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:כמו שציינתי.
מתי פעם אחרונה ועדי העובדים לא נשלטו בידי גנבים מושחתים?
מה יש לשבת איתם? זה ברור ששום דבר לא ישתנה בתנאים שלהם
תתפלאי, אבל וועדי עובדים לא חייב להיות בהכרח דבר רע, לפעמים הם באמת מנסים פשוט לדאוג לעובדים....
או שאולי עדיף להיות עובד קבלן שאין אף אחד שמגן עליך ועל הזכויות שלך??
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים