01 מאי 2014, 15:15
01 מאי 2014, 15:45
התנין כתב:למי שלא בקיא - מדובר בחייל שצולם דורך נשק לכיוונם של מס' נערים ערבים שהטרידו אותו וכשרואים אחד מהם בבירור מתגנב מאחוריו עם אגרופן בידו. דובר צבא הגנה לפלסטין כמובן שמהר לגנות את האירוע, שכן איננו עומד בקנה עם ''ערכי צה"ל'', והחייל צפוי לעמוד לעונש לאור התקרית (יש כאלה שמדברים על הדחתו מתפקיד לוחמה). מס' הערות שלי:
(1) טוב יעשה צה"ל לחייל אם ישחרר אותו מהעול המתיש שכרוך בשירות קרבי (יציאות מסריחות, יחס לא הוגן, הפקרות וטחינה בשירות מילואים). על צה"ל ועליכם תמיד לזכור שלא הוא עושה לכם טובה בכך שאתם משרתים בו, אלא אתם אלה שעושים לו טובה בפעולה זו.
(2) אני חושב שכל בחור שקרוב לגיל הגיוס צריך לשקול טוב טוב אם הוא באמת רוצה לתת את התחת שלו עבור צבא כזה. חיילים כבר מזמן לא עסוקים "בשמירה על המולדת", אלא משמשים ככלי פוליטי - בידם של פוליטיקאים קטנים וקצינים תאווי כוח - שברגע שהוא מפסיק להביא תועלת נפטרים ומתנערים ממנו.
(3) החיילים התומכים, במקום להצטלם עם השלטים, צריכים היו לבוא למפקדיהם ולהניח את נשקם ולפתוח במרד. לא יעלה על הדעת שדמם של חיילים, שהשירות הקרבי במדינה דמוקרטית נכפה עליהם, יהיה הפקר. לא מספיק שהם מפסידים את השנים הטובות ביותר שלהם בעבור שירות שהוא על סף עבדות מודרנית, אלא שגם הם נדרשים לקחת סיכונים מיותרים על חייהם ומוטל עליהם איסור לעשות כל מה שנדרש כדי להגן על עצמם.
01 מאי 2014, 16:16
01 מאי 2014, 17:07
01 מאי 2014, 17:47
01 מאי 2014, 18:21
Roni1 כתב:הוא הפעיל אלימות והשליך אבנים על מפקדים ואז עלה לשמירה ולא למשפט, ברור. בהודעה הראשונה של צה״ל נכתב שהוא לא פעל לפי ערכי צה״ל והודח מתפקידו, אחרי שנפתח עמוד בפייסבוק והתחילה ה״מחאה״ הם הוציאו הודעה שהחייל בכלל הודח בגלל אלימות ואת התקרית המצולמת הם טרם חקרו. הזוי שיש אנשים שקונים את הספינים האלה.
אגב, גם אם זה נכון, באיזה עולם בעיות משמעת של חייל הם משהו שצריך לצאת לציבור בהודעה של דובר צה״ל? אין לצה״ל שום דרך לצאת מזה טוב, הם ניהלו מלחמה תדמיתית וניסו לתקן פאדיחה על גבו של ילד בן 19.
01 מאי 2014, 18:25
התנין כתב:יוני, באמת שאני לא חושב שהדברים שאמרתי חורגים מגבולות חופש הביטוי הנהוג בארצנו. בחיי שנאמרו דברים הרבה יותר חמורים שזכו בסופו של דבר להגנה ע"י בתי המשפט.
אני חושב שהמתכונת הנורמלית צריכה להיות חצי התנדבותית. כלומר שאלו שימצאו טובים לשרת בקרבי וביחידות תומכות לחימה יתוגמלו כראוי. מאיפה ניקח את הכסף? הצבא מבזבז מידי שנה מעל למיליארד ש"ח על כוח אדם שהוא לא צריך (עובדי הרס"ר, המוני טבחים וכו') ובכסף שנחסוך מאי גיוסם נוכל להעניק שכר ראוי לאלו שתרומתם גדולה. אני מאמין שתגמול כראוי גם יביא לכך שחומר אנושי יותר טוב יפקוד את היחידות הללו. כל זמן שהמצב הוא כזה שחיילים מקבלים 700 - 400 ש"ח לחודש, אני באמת יכול להבין כל מרד, כל סירוב פקודה (לשמאל ולימין) וכו'.
01 מאי 2014, 21:37
Roni1 כתב:הוא הפעיל אלימות והשליך אבנים על מפקדים ואז עלה לשמירה ולא למשפט, ברור. בהודעה הראשונה של צה״ל נכתב שהוא לא פעל לפי ערכי צה״ל והודח מתפקידו, אחרי שנפתח עמוד בפייסבוק והתחילה ה״מחאה״ הם הוציאו הודעה שהחייל בכלל הודח בגלל אלימות ואת התקרית המצולמת הם טרם חקרו. הזוי שיש אנשים שקונים את הספינים האלה.
אגב, גם אם זה נכון, באיזה עולם בעיות משמעת של חייל הם משהו שצריך לצאת לציבור בהודעה של דובר צה״ל? אין לצה״ל שום דרך לצאת מזה טוב, הם ניהלו מלחמה תדמיתית וניסו לתקן פאדיחה על גבו של ילד בן 19.
01 מאי 2014, 22:02
01 מאי 2014, 22:08
Maccabikid כתב:אור עזוב את דוד ספציפית, ככלל אתה לא חושב שצריך לשנות את הנהלים? שלא ייתכן שחיילים שלנו יצטרכו לברוח מפני נערים ערבים כי אסור להם לעשות כלום?ר
01 מאי 2014, 22:13
MTA2311 כתב:Maccabikid כתב:אור עזוב את דוד ספציפית, ככלל אתה לא חושב שצריך לשנות את הנהלים? שלא ייתכן שחיילים שלנו יצטרכו לברוח מפני נערים ערבים כי אסור להם לעשות כלום?ר
לא יודע מה להגיד לך על זה.
זה כואב ומתסכל לראות חיילים חסרי אונים מול אלימות פלסטינית, אבל אני לא חושב שהפיתרון הוא בהכרח שינוי בנהלי הפתיחה באש. צריך לאפשר לחיילים הרבה יותר חופש בסיטואציות כאלה, אבל לא באמצעות נשק חם לדעתי.
01 מאי 2014, 22:13
MTA2311 כתב:Roni1 כתב:הוא הפעיל אלימות והשליך אבנים על מפקדים ואז עלה לשמירה ולא למשפט, ברור. בהודעה הראשונה של צה״ל נכתב שהוא לא פעל לפי ערכי צה״ל והודח מתפקידו, אחרי שנפתח עמוד בפייסבוק והתחילה ה״מחאה״ הם הוציאו הודעה שהחייל בכלל הודח בגלל אלימות ואת התקרית המצולמת הם טרם חקרו. הזוי שיש אנשים שקונים את הספינים האלה.
באיזה עולם זה צריך לצאת בהודעה של דובר צה"ל? בעולם שבו מתפתחת מחאה פופוליסטית שמבוססת על כלום ושום דבר.
אף אחד לא יודע מה הרקע של החייל ומה היה באירוע עצמו.
01 מאי 2014, 22:27
Maccabikid כתב:MTA2311 כתב:Maccabikid כתב:אור עזוב את דוד ספציפית, ככלל אתה לא חושב שצריך לשנות את הנהלים? שלא ייתכן שחיילים שלנו יצטרכו לברוח מפני נערים ערבים כי אסור להם לעשות כלום?ר
לא יודע מה להגיד לך על זה.
זה כואב ומתסכל לראות חיילים חסרי אונים מול אלימות פלסטינית, אבל אני לא חושב שהפיתרון הוא בהכרח שינוי בנהלי הפתיחה באש. צריך לאפשר לחיילים הרבה יותר חופש בסיטואציות כאלה, אבל לא באמצעות נשק חם לדעתי.
איך כן?
02 מאי 2014, 00:12
02 מאי 2014, 00:46
02 מאי 2014, 08:18
02 מאי 2014, 16:04
jol9 כתב:
הדברים הם חמורים.
אם כל אחד יחליט שבא לו לעשות מרד על כל דבר, אז מהר מאוד נמצא את עצמנו בצרות גדולות.
הצבא בנוי ומתקיים בזכות המשמעת, ובזכות גיוס כללי ובזכות המילואים.
אני בסה"כ יכול להתחבר לדברים שאתה אומר לגבי צבא מקצועני או חצי מקצועני, אבל זה אוטופי מדי, ואני לא רואה איך זה קורה בזמן הקרוב.
אבל ענייני המרד הם מחוץ לדיון. גם הקיצוניים ביותר, מהימין ומהשמאל, בוודאי מבינים שצבא שיש בו מרידות של חיילים, הוא לא צבא, ובהיעדר צבא
ראוי לשמו, אתה וודאי מבין מה יקרה.
02 מאי 2014, 16:20
02 מאי 2014, 19:57
rc4991 כתב:נו באמת תנין,נשמע שאתה ממש שונא את הצבא וזה ממש מגעיל כי בלעדיו אתה כבר מזמן היית מת
יש הרבה דברים ותנאים שהם חרא בצבא אבל אין מה לעשות ובסופו של דבר הצבא הוקם למטרה נעלה אז תפסיק לכתוב כאלה דברים שיגרמו לאנשים להשתמט
אני לא יודע אם שפטו את דוד על המקרה הזה או שזה באמת בגלל איזה אירוע אלימות עם המפקדים שלו אבל אני כן עצבני על איך ששולחים חיילים למקומות כאלה עם ידיים כבולות וכאן בהחלט צריך לעשות שינוי
אני חושב שאסור להגיב בירי (גם כי זה יגיע לחו"ל ויפגע משמעותית בתדמית שלנו וגם כי זה עשוי לגרום להתססה נוספת) אבל אני חושב שצריך לתת להם אמצעים לפיזור הפגנות וגם לאפשר יותר אלימות
02 מאי 2014, 22:51
התנין כתב:jol9 כתב:
הדברים הם חמורים.
אם כל אחד יחליט שבא לו לעשות מרד על כל דבר, אז מהר מאוד נמצא את עצמנו בצרות גדולות.
הצבא בנוי ומתקיים בזכות המשמעת, ובזכות גיוס כללי ובזכות המילואים.
אני בסה"כ יכול להתחבר לדברים שאתה אומר לגבי צבא מקצועני או חצי מקצועני, אבל זה אוטופי מדי, ואני לא רואה איך זה קורה בזמן הקרוב.
אבל ענייני המרד הם מחוץ לדיון. גם הקיצוניים ביותר, מהימין ומהשמאל, בוודאי מבינים שצבא שיש בו מרידות של חיילים, הוא לא צבא, ובהיעדר צבא
ראוי לשמו, אתה וודאי מבין מה יקרה.
חמורים חמורים, אבל בסופו של דבר כולנו בני אדם עם רצונות, שאיפות, פחדים וכו' ולא רובוטים. התפיסה המיושנת של ''לציית בכל מחיר'' כבר מאוסה ומעייפת ולא מתאימה לרוח התקופה, ותראה שיגיע היום בו יגיעו מים עד נפש וחיילים יתחילו למרוד יותר ויותר ועוד יותר תהיה בטוח שהצבא לא יוכל להרשות לעצמו להכניס אותם בהמוניהם לכלא, או להטיל עליהם כל עונש אחר, שלא לדבר על לתת להם את המתנה הנפלאה (בלי טיפת ציניות) של הדחתם מתפקיד לוחמה או טוב מכך - לשחררם משירות.