כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

דוד הנחלאווי - מה דעתכם?

01 מאי 2014, 15:15

למי שלא בקיא - מדובר בחייל שצולם דורך נשק לכיוונם של מס' נערים ערבים שהטרידו אותו וכשרואים אחד מהם בבירור מתגנב מאחוריו עם אגרופן בידו. דובר צבא הגנה לפלסטין כמובן שמהר לגנות את האירוע, שכן איננו עומד בקנה עם ''ערכי צה"ל'', והחייל צפוי לעמוד לעונש לאור התקרית (יש כאלה שמדברים על הדחתו מתפקיד לוחמה). מס' הערות שלי:

(1) טוב יעשה צה"ל לחייל אם ישחרר אותו מהעול המתיש שכרוך בשירות קרבי (יציאות מסריחות, יחס לא הוגן, הפקרות וטחינה בשירות מילואים). על צה"ל ועליכם תמיד לזכור שלא הוא עושה לכם טובה בכך שאתם משרתים בו, אלא אתם אלה שעושים לו טובה בפעולה זו.
(2) אני חושב שכל בחור שקרוב לגיל הגיוס צריך לשקול טוב טוב אם הוא באמת רוצה לתת את התחת שלו עבור צבא כזה. חיילים כבר מזמן לא עסוקים "בשמירה על המולדת", אלא משמשים ככלי פוליטי - בידם של פוליטיקאים קטנים וקצינים תאווי כוח - שברגע שהוא מפסיק להביא תועלת נפטרים ומתנערים ממנו.
(3) החיילים התומכים, במקום להצטלם עם השלטים, צריכים היו לבוא למפקדיהם ולהניח את נשקם ולפתוח במרד. לא יעלה על הדעת שדמם של חיילים, שהשירות הקרבי במדינה דמוקרטית נכפה עליהם, יהיה הפקר. לא מספיק שהם מפסידים את השנים הטובות ביותר שלהם בעבור שירות שהוא על סף עבדות מודרנית, אלא שגם הם נדרשים לקחת סיכונים מיותרים על חייהם ומוטל עליהם איסור לעשות כל מה שנדרש כדי להגן על עצמם.

Re: דוד הנחלאווי - מה דעתכם?

01 מאי 2014, 15:45

התנין כתב:למי שלא בקיא - מדובר בחייל שצולם דורך נשק לכיוונם של מס' נערים ערבים שהטרידו אותו וכשרואים אחד מהם בבירור מתגנב מאחוריו עם אגרופן בידו. דובר צבא הגנה לפלסטין כמובן שמהר לגנות את האירוע, שכן איננו עומד בקנה עם ''ערכי צה"ל'', והחייל צפוי לעמוד לעונש לאור התקרית (יש כאלה שמדברים על הדחתו מתפקיד לוחמה). מס' הערות שלי:

(1) טוב יעשה צה"ל לחייל אם ישחרר אותו מהעול המתיש שכרוך בשירות קרבי (יציאות מסריחות, יחס לא הוגן, הפקרות וטחינה בשירות מילואים). על צה"ל ועליכם תמיד לזכור שלא הוא עושה לכם טובה בכך שאתם משרתים בו, אלא אתם אלה שעושים לו טובה בפעולה זו.
(2) אני חושב שכל בחור שקרוב לגיל הגיוס צריך לשקול טוב טוב אם הוא באמת רוצה לתת את התחת שלו עבור צבא כזה. חיילים כבר מזמן לא עסוקים "בשמירה על המולדת", אלא משמשים ככלי פוליטי - בידם של פוליטיקאים קטנים וקצינים תאווי כוח - שברגע שהוא מפסיק להביא תועלת נפטרים ומתנערים ממנו.
(3) החיילים התומכים, במקום להצטלם עם השלטים, צריכים היו לבוא למפקדיהם ולהניח את נשקם ולפתוח במרד. לא יעלה על הדעת שדמם של חיילים, שהשירות הקרבי במדינה דמוקרטית נכפה עליהם, יהיה הפקר. לא מספיק שהם מפסידים את השנים הטובות ביותר שלהם בעבור שירות שהוא על סף עבדות מודרנית, אלא שגם הם נדרשים לקחת סיכונים מיותרים על חייהם ומוטל עליהם איסור לעשות כל מה שנדרש כדי להגן על עצמם.

אתה עושה סלט גדול וגם מסיט לדברים לא חוקיים.

על מרד בצבא הולכים לכלא ולהרבה זמן. בחיים אסור לעודד דבר כזה.

החייל אמור להישלח לכלא (או שכבר נשלח), לא בגלל התקרית הזאת, אלא בגלל אלימות שלו כלפי המפקדים שלו.
לפחות זה מה שאני שמעתי בתקשורת.
מה שהוא עשה זה בסדר גמור, ואני לא חושב שיש מישהו בר דעת שחושב שעליו היה לנהוג אחרת (גם אם היה יורה, היה יוצא
בסה"כ סביר).

לגבי הדברים הכלליים - יש בזה משהו, אבל בסה"כ הצבא הוא גוף שיחסית מגבה את החיילים שלו. אני לא זוכר הרבה דוגמאות, שחיילים
זוטרים הואשמו בדברים גדולים.
פה ושם, יש חיילים שלא מתנהגים כראוי, ולכן נענשים, וזה בסדר.
כולם מחוייבים לתת 3 שנים. זאת המדינה וזה מה יש. גם אני נתתי, והיה נכון יותר לנצל את השנים האלה בשביל לימודים וטיול, אבל לא
הייתי ממליץ לאף אחד לוותר על זה במבט לאחור.

01 מאי 2014, 16:16

הוא הפעיל אלימות והשליך אבנים על מפקדים ואז עלה לשמירה ולא למשפט, ברור. בהודעה הראשונה של צה״ל נכתב שהוא לא פעל לפי ערכי צה״ל והודח מתפקידו, אחרי שנפתח עמוד בפייסבוק והתחילה ה״מחאה״ הם הוציאו הודעה שהחייל בכלל הודח בגלל אלימות ואת התקרית המצולמת הם טרם חקרו. הזוי שיש אנשים שקונים את הספינים האלה.

אגב, גם אם זה נכון, באיזה עולם בעיות משמעת של חייל הם משהו שצריך לצאת לציבור בהודעה של דובר צה״ל? אין לצה״ל שום דרך לצאת מזה טוב, הם ניהלו מלחמה תדמיתית וניסו לתקן פאדיחה על גבו של ילד בן 19.

01 מאי 2014, 17:07

יוני, באמת שאני לא חושב שהדברים שאמרתי חורגים מגבולות חופש הביטוי הנהוג בארצנו. בחיי שנאמרו דברים הרבה יותר חמורים שזכו בסופו של דבר להגנה ע"י בתי המשפט.
אני חושב שהמתכונת הנורמלית צריכה להיות חצי התנדבותית. כלומר שאלו שימצאו טובים לשרת בקרבי וביחידות תומכות לחימה יתוגמלו כראוי. מאיפה ניקח את הכסף? הצבא מבזבז מידי שנה מעל למיליארד ש"ח על כוח אדם שהוא לא צריך (עובדי הרס"ר, המוני טבחים וכו') ובכסף שנחסוך מאי גיוסם נוכל להעניק שכר ראוי לאלו שתרומתם גדולה. אני מאמין שתגמול כראוי גם יביא לכך שחומר אנושי יותר טוב יפקוד את היחידות הללו. כל זמן שהמצב הוא כזה שחיילים מקבלים 700 - 400 ש"ח לחודש, אני באמת יכול להבין כל מרד, כל סירוב פקודה (לשמאל ולימין) וכו'.

01 מאי 2014, 17:47

אני ממש לא אהבתי את זה שלקחו דווקא אותו כדוגמא, כסמל המאבק, בטוח יכלו למצוא דוגמאות טובות יותר.

01 מאי 2014, 18:21

Roni1 כתב:הוא הפעיל אלימות והשליך אבנים על מפקדים ואז עלה לשמירה ולא למשפט, ברור. בהודעה הראשונה של צה״ל נכתב שהוא לא פעל לפי ערכי צה״ל והודח מתפקידו, אחרי שנפתח עמוד בפייסבוק והתחילה ה״מחאה״ הם הוציאו הודעה שהחייל בכלל הודח בגלל אלימות ואת התקרית המצולמת הם טרם חקרו. הזוי שיש אנשים שקונים את הספינים האלה.

אגב, גם אם זה נכון, באיזה עולם בעיות משמעת של חייל הם משהו שצריך לצאת לציבור בהודעה של דובר צה״ל? אין לצה״ל שום דרך לצאת מזה טוב, הם ניהלו מלחמה תדמיתית וניסו לתקן פאדיחה על גבו של ילד בן 19.

כל עוד העובדות לא יידועות לציבור הרחב, אין לדעת מהו ספין ומהי האמת.

01 מאי 2014, 18:25

התנין כתב:יוני, באמת שאני לא חושב שהדברים שאמרתי חורגים מגבולות חופש הביטוי הנהוג בארצנו. בחיי שנאמרו דברים הרבה יותר חמורים שזכו בסופו של דבר להגנה ע"י בתי המשפט.
אני חושב שהמתכונת הנורמלית צריכה להיות חצי התנדבותית. כלומר שאלו שימצאו טובים לשרת בקרבי וביחידות תומכות לחימה יתוגמלו כראוי. מאיפה ניקח את הכסף? הצבא מבזבז מידי שנה מעל למיליארד ש"ח על כוח אדם שהוא לא צריך (עובדי הרס"ר, המוני טבחים וכו') ובכסף שנחסוך מאי גיוסם נוכל להעניק שכר ראוי לאלו שתרומתם גדולה. אני מאמין שתגמול כראוי גם יביא לכך שחומר אנושי יותר טוב יפקוד את היחידות הללו. כל זמן שהמצב הוא כזה שחיילים מקבלים 700 - 400 ש"ח לחודש, אני באמת יכול להבין כל מרד, כל סירוב פקודה (לשמאל ולימין) וכו'.

הדברים הם חמורים.
אם כל אחד יחליט שבא לו לעשות מרד על כל דבר, אז מהר מאוד נמצא את עצמנו בצרות גדולות.
הצבא בנוי ומתקיים בזכות המשמעת, ובזכות גיוס כללי ובזכות המילואים.
אני בסה"כ יכול להתחבר לדברים שאתה אומר לגבי צבא מקצועני או חצי מקצועני, אבל זה אוטופי מדי, ואני לא רואה איך זה קורה בזמן הקרוב.

אבל ענייני המרד הם מחוץ לדיון. גם הקיצוניים ביותר, מהימין ומהשמאל, בוודאי מבינים שצבא שיש בו מרידות של חיילים, הוא לא צבא, ובהיעדר צבא
ראוי לשמו, אתה וודאי מבין מה יקרה.

01 מאי 2014, 21:37

Roni1 כתב:הוא הפעיל אלימות והשליך אבנים על מפקדים ואז עלה לשמירה ולא למשפט, ברור. בהודעה הראשונה של צה״ל נכתב שהוא לא פעל לפי ערכי צה״ל והודח מתפקידו, אחרי שנפתח עמוד בפייסבוק והתחילה ה״מחאה״ הם הוציאו הודעה שהחייל בכלל הודח בגלל אלימות ואת התקרית המצולמת הם טרם חקרו. הזוי שיש אנשים שקונים את הספינים האלה.

באיזה עולם זה צריך לצאת בהודעה של דובר צה"ל? בעולם שבו מתפתחת מחאה פופוליסטית שמבוססת על כלום ושום דבר.
אף אחד לא יודע מה הרקע של החייל ומה היה באירוע עצמו.

01 מאי 2014, 22:02

אור עזוב את דוד ספציפית, ככלל אתה לא חושב שצריך לשנות את הנהלים? שלא ייתכן שחיילים שלנו יצטרכו לברוח מפני נערים ערבים כי אסור להם לעשות כלום?ר

01 מאי 2014, 22:08

Maccabikid כתב:אור עזוב את דוד ספציפית, ככלל אתה לא חושב שצריך לשנות את הנהלים? שלא ייתכן שחיילים שלנו יצטרכו לברוח מפני נערים ערבים כי אסור להם לעשות כלום?ר

לא יודע מה להגיד לך על זה.
זה כואב ומתסכל לראות חיילים חסרי אונים מול אלימות פלסטינית, אבל אני לא חושב שהפיתרון הוא בהכרח שינוי בנהלי הפתיחה באש. צריך לאפשר לחיילים הרבה יותר חופש בסיטואציות כאלה, אבל לא באמצעות נשק חם לדעתי.

01 מאי 2014, 22:13

MTA2311 כתב:
Maccabikid כתב:אור עזוב את דוד ספציפית, ככלל אתה לא חושב שצריך לשנות את הנהלים? שלא ייתכן שחיילים שלנו יצטרכו לברוח מפני נערים ערבים כי אסור להם לעשות כלום?ר

זה כואב ומתסכל לראות חיילים חסרי אונים מול אלימות פלסטינית, אבל אני לא חושב שהפיתרון הוא בהכרח שינוי בנהלי הפתיחה באש. צריך לאפשר לחיילים הרבה יותר חופש בסיטואציות כאלה, אבל לא באמצעות נשק חם לדעתי.

איך כן?

01 מאי 2014, 22:13

MTA2311 כתב:

באיזה עולם זה צריך לצאת בהודעה של דובר צה"ל? בעולם שבו מתפתחת מחאה פופוליסטית שמבוססת על כלום ושום דבר.
אף אחד לא יודע מה הרקע של החייל ומה היה באירוע עצמו.

מה הוא אשם? למה צה״ל צריך לבזות חייל בצורה כזאת?
יצא סרטון של הארגון שצילם, צה״ל הובך והוציא הודעה מביכה וכשהתפתחה המחאה בעקבות הסרטון והתגובה, הוציאו הודעה נוספת עם פירוט בעיות המשמעת שלו וסתירה של ההודעה הראשונה שלהם. מיותר ולא יגרום לצעירים לרצות להתגייס לקרבי.

01 מאי 2014, 22:27

Maccabikid כתב:
MTA2311 כתב:

איך כן?

אמצעים שונים לפיזור הפגנות.
אי אפשר להגיב לזריקת אבנים וכו' על ידי ירי חם.

02 מאי 2014, 00:12

ונגיד ואין עליך כעת את אותם אמצעים?

02 מאי 2014, 00:46

אז הייתי מגדיר שלא נכנסים למקומות כאלה בלי אותם אמצעים.
זה לא מידתי להילחם באבנים עם m16.

02 מאי 2014, 08:18

אני באמת מאמין שאחרי פעם-פעמיים שלוש של תגובה לא מידתית כזו, אוטומטית האירועים האלו יהפכו לנדירים הרבה יותר.

02 מאי 2014, 16:04

jol9 כתב:
הדברים הם חמורים.
אם כל אחד יחליט שבא לו לעשות מרד על כל דבר, אז מהר מאוד נמצא את עצמנו בצרות גדולות.
אני בסה"כ יכול להתחבר לדברים שאתה אומר לגבי צבא מקצועני או חצי מקצועני, אבל זה אוטופי מדי, ואני לא רואה איך זה קורה בזמן הקרוב.

אבל ענייני המרד הם מחוץ לדיון. גם הקיצוניים ביותר, מהימין ומהשמאל, בוודאי מבינים שצבא שיש בו מרידות של חיילים, הוא לא צבא, ובהיעדר צבא

חמורים חמורים, אבל בסופו של דבר כולנו בני אדם עם רצונות, שאיפות, פחדים וכו' ולא רובוטים. התפיסה המיושנת של ''לציית בכל מחיר'' כבר מאוסה ומעייפת ולא מתאימה לרוח התקופה, ותראה שיגיע היום בו יגיעו מים עד נפש וחיילים יתחילו למרוד יותר ויותר ועוד יותר תהיה בטוח שהצבא לא יוכל להרשות לעצמו להכניס אותם בהמוניהם לכלא, או להטיל עליהם כל עונש אחר, שלא לדבר על לתת להם את המתנה הנפלאה (בלי טיפת ציניות) של הדחתם מתפקיד לוחמה או טוב מכך - לשחררם משירות.

02 מאי 2014, 16:20

נו באמת תנין,נשמע שאתה ממש שונא את הצבא וזה ממש מגעיל כי בלעדיו אתה כבר מזמן היית מת
יש הרבה דברים ותנאים שהם חרא בצבא אבל אין מה לעשות ובסופו של דבר הצבא הוקם למטרה נעלה אז תפסיק לכתוב כאלה דברים שיגרמו לאנשים להשתמט

אני לא יודע אם שפטו את דוד על המקרה הזה או שזה באמת בגלל איזה אירוע אלימות עם המפקדים שלו אבל אני כן עצבני על איך ששולחים חיילים למקומות כאלה עם ידיים כבולות וכאן בהחלט צריך לעשות שינוי
אני חושב שאסור להגיב בירי (גם כי זה יגיע לחו"ל ויפגע משמעותית בתדמית שלנו וגם כי זה עשוי לגרום להתססה נוספת) אבל אני חושב שצריך לתת להם אמצעים לפיזור הפגנות וגם לאפשר יותר אלימות

02 מאי 2014, 19:57

rc4991 כתב:נו באמת תנין,נשמע שאתה ממש שונא את הצבא וזה ממש מגעיל כי בלעדיו אתה כבר מזמן היית מת
יש הרבה דברים ותנאים שהם חרא בצבא אבל אין מה לעשות ובסופו של דבר הצבא הוקם למטרה נעלה אז תפסיק לכתוב כאלה דברים שיגרמו לאנשים להשתמט

אני לא יודע אם שפטו את דוד על המקרה הזה או שזה באמת בגלל איזה אירוע אלימות עם המפקדים שלו אבל אני כן עצבני על איך ששולחים חיילים למקומות כאלה עם ידיים כבולות וכאן בהחלט צריך לעשות שינוי
אני חושב שאסור להגיב בירי (גם כי זה יגיע לחו"ל ויפגע משמעותית בתדמית שלנו וגם כי זה עשוי לגרום להתססה נוספת) אבל אני חושב שצריך לתת להם אמצעים לפיזור הפגנות וגם לאפשר יותר אלימות

מה זה ''שונא את הצבא''? אני לא שונא את החיילים חלילה ולא את המטרה שלשמה הצבא קם, אבל כבר זמן רב שהצבא הזה וקציניו הבכירים עסוקים ביחסי ציבור ותקשורת במקום בדברים המהותיים. כל זה לא רק באשמת הצבא כמובן, אלא גם באשמת המדינה.
ברור לי שלא צריך לתת לצבא כוח חסר פרופורציות, כפי שלא צריך לתת כוח כזה למשטרה, אבל המצב הנוכחי הוא אבסורדי. בסופו של דבר לא מדובר בחייל שהתחיל לרסס נערים חסרי ישע, אלא סה"כ הרגיש מאוים כשסביבו חגים 3-2 חבר'ה, אשר ברור שהם עשויים ברמת סבירות גבוהה למדי להוות לו סיכון, וכתוצאה מכך דרך את נשקו כדי להוות עליהם איום. לא יותר מזה. רק אם הם היו מתחילים לתקוף אותו, או להוציא מגופם אמצעים המרמזים ברמת סבירות גבוהה שהם מתכוונים לעשות כן, אז הייתי מצדיק ירי בהם.

ושוב, אני לא מבין מתי הפכנו לחברה כה עיוורת ביחס לצבא וממתי העברת ביקורת נוקבת כלפיו היא בבחינת פגיעה "בקודש הקודשים". אני אחזור על דבריי, אני חושב שבמצב הנוכחי הצבא מפגין את חולשתו ברבים, וזה תהליך שרץ כבר זמן רב - תנסה להשוות את כוח ההרתעה שלו לפני 15-20 שנה לעומת היום. כל אלה אינם גורמים שמתמרצים צעירים לרצות להתגייס לקרבי, ואני מבין אותם לחלוטין. ובגלל שאני בטוח שיבוא יום והמצב יהיה בלתי נסבל עבור החיילים וכתוצאה מכך הם יפתחו במרד, אני כבר רואה באופק את האפשרות של צבא התנדבותי - חצי התנדבותי, שלדעתי איננו שייך למציאות אוטופית אלא בדיוק למציאות של ימינו אנו - יהיה זול יותר משמעותית, יעיל יותר, מקצועי יותר ומסורבל פחות. יש לך כ"כ הרבה חיילים שאינם נחוצים לצורכי הצבא, כ"כ הרבה אנשי קבע (ביניהם אף קצינים) אוכלי חינם שניתן היה לוותר עליהם בקלות וכו', והשיח בדבר צבא מקצועי הינו רחב מאוד גם בקרב אנשי צבא ומביני עניין, ולא מדובר בגחמה או תקווה אישית שלי.

02 מאי 2014, 22:51

התנין כתב:
jol9 כתב:
הדברים הם חמורים.

חמורים חמורים, אבל בסופו של דבר כולנו בני אדם עם רצונות, שאיפות, פחדים וכו' ולא רובוטים. התפיסה המיושנת של ''לציית בכל מחיר'' כבר מאוסה ומעייפת ולא מתאימה לרוח התקופה, ותראה שיגיע היום בו יגיעו מים עד נפש וחיילים יתחילו למרוד יותר ויותר ועוד יותר תהיה בטוח שהצבא לא יוכל להרשות לעצמו להכניס אותם בהמוניהם לכלא, או להטיל עליהם כל עונש אחר, שלא לדבר על לתת להם את המתנה הנפלאה (בלי טיפת ציניות) של הדחתם מתפקיד לוחמה או טוב מכך - לשחררם משירות.

מעניין, שבהקשר לויכוח הקודם שלנו, התעלמת מ"רוח התקופה"... ואפילו סתרת את הטענות האלה, שהחרדים צריכים קצת להתיישר לפיה.

לא, אני לא חושב שבצבא יש מקום לרצונות ולשאיפות ובטח שלא לפחדים. אולי ברמת הפרט, אבל בטח לא ברמה הכוללת יותר.
לצורך העניין, אני מניח שהייתי יכול לעשות שירות משמעותי יותר שהיה תורם לי ולצבא יותר ממה שעשיתי, וכנ"ל גם בשירות המילואים, אבל שובצתי
לתפקיד מסויים, וזה מה שהצבא היה צריך, וכך גם היה.

לא יגיע יום שבו חיילים יתחילו למרוד, כי הרוב המוחלט לא חושב כמוך, ובני נוער היום, הולכים לצבא באותה ההתלהבות כמו פעם, כולל לתפקידי לחימה
התנדבותיים.

מה שכן, הצבא צריך להמשיך ולתחקר ולהבין את הטעויות שלו ולתקן. אני בטוח שזה נעשה רוב הזמן טוב, ולפעמים יש פיספוסים.

זה שיש בצבא הרבה מאוד ביזבוז, וזה שהיה אולי אפשר לעבור לצבא מקצועני או חצי מקצועני, זה כנראה נכון, אבל כרגע המערכת הזאת כבר גדולה מדי,
ויהיה קשה מאוד להניע תהליך לכיוון, אם כי, זה יהיה ראוי ונכון שהנושא ייבדק ושהמסקנות וההמלצות יוגשו לציבור.
פרסם תגובה