שמואל1 כתב:Shay_uzan כתב:שמואל1 כתב:Shay_uzan כתב:אילה כרם היא אלופת ישראל לבולדרינג 2020 לאחר שסיימה את כל המסלולים (היחידה שעשתה זאת)
אלכס חזנוב הוא אלוף ישראל לגברים לשנת 2020 למרות 2 מסלולים נהדרים (פלאשים) ו2 נסיונות טובים ב2 הנוספים של נמרוד מרקוס אשר סיים שני.
במקום השלישי הוא של רם לוין והוא סוגר את הפודיום (שמלא רביעי).
בנשים יעל בהרד במקום השני (המקום השלישי אעדכן).
שמלא אכזב לא?
שמלא מתמחה יותר בהובלה, הפיבוריטים בסופו של דבר הגיעו ל2 מקומות הראשונים במלחמה מאוד יפה. אכזב? אולי יכל להילחם יותר על המקום השלישי... אני לא מומחה בתחום אבל גם ללווין מגיע והוא לא הפתעה
הובלה? מה זה אומר?
מתנצל, אני לא מבין בספורט הזה.
גם אני לא מומחה גדול אבל יש 3 סגנונות של טיפוס:
•הובלה
•בלודרינג
•ספייד
כל אחת מהן עם אליפויות שונות ובאולימפידה הולך להיות "קרב רב" של 3 הסגנונות.
•בולדרינג: אם ראית את האליפות אפשר לראות בדיוק מה זה, יש 4 מסלולים קצרים וקשים (עם הפסקות בינהם) אשר "מחקים" סלעים והמטרה היא להגיע לסוף בהכי פחות נסיונות ויש לך 4 דקות לעשות את זה. (יש גם נקודת אמצע שהיא שווה ניקוד). המתמודדים לא רואים את המסלולים עד שהם עולים עליו וגם לא יודעים מה מצב המתחרים שלהם. אין אבטחה בטיפוס הזה חוץ ממזרון.
•הובלה: יש קיר גבוה של 15 מטר והמטרה היא להגיע כמה שיותר גבוה בניסיון אחד תוך 6 דקות. גם זה נסיון עיוור והם לא יודעים מי עשה מה. אם 2 או יותר סימו את הקיר, המנצח הוא מי שעשה את זה הכי מהר.
• ספייד: 2 מתמודדים מתחרים אחד מול השני ב2 מסלולים זהים בקיר בגובה 15 מטר ובזווית של 95°. (מאובטחים) הם עושים את זה לרוב בין 6-7 שניות (הנשים עוד שניה). אם נפלת, נפסלת אין לי מושג איך מגיעים למנצח הסופי אבל זה בגדול.
יש עוד סגונות אבל אלו הם העיקריים והנחשבים ביותר