felix_r כתב:דרך אגב, מחירי הדירות בישראל לא קשורות בכלל לכמות הדירות החדשות שנבנות.
למעשה המחירים גבוהים הם בגלל הבנקים, והם ישארו גבוהים גם אם יבנו פה עוד מיליון דירות.
איך בדיוק הבנקים קשורים? אני אסביר.
בישראל אתה לא מקבל כמעט שום רווח על כסף שאתה שם בבנק. האחוז שמקבלים בבנק הוא נמוך מאוד ביחס לשאר המדינות.
לכן כל בן אדם שחסך כסף מעבודה של שנים (אני לא מדבר על מיליונרים) לא שומר את הכסף שלו בבנק, כי בבנק הוא לא מרוויח כמעט כלום. אז במה הוא כן יכול לשהקיע את חסכונותיו? אפשר בבורסה, אבל זה מסוכן, אפשר לאבד הכל. אז מה כן? נדל"ן. דירה. דירה זו השקעה הכי טובה בישראל. רווח מובטח. לכן האנשים קונים דירה גם אם הם לא צריכים אותה למגורים, כי פשוט אין אפיק השקעה טוב יותר.
לכן רק אם יסדרו את כל ההפקרות עם הבנקים, כך שהאנשים יוכלו לשים בבנק את החסכונות שלהם ולהרוויח מזה אחוזים סבירים, מחירי הדירות לא ימשיכו להמריא.
בנוגע להודעה הקודמת שלך - לא דיברתי על התוכנית הכלכלית של יחימוביץ'. אני לא כלכלן וגם לא בדיוק התעמקתי בה. דיברתי על הבעיה הכללית.
לגבי מה שכתבת כאן - אני לא בדיוק מסכים מכמה סיבות:
א. יש בעיה בכל מה שקשור להקצאת הקרקעות מצד המדינה. א,ב של כלכלה זה היצע וביקוש, וכרגע מחירי הדירות גבוהים כי יש יותר ביקוש מהיצע. חד וחלק.
ב. בנוגע לריביות של הבנקים - אלו לא קבועות ונגזרות בהתאם לתקופה ע"פ החלטה של בנק ישראל. ברגע שבנק ישראל, שתפקידו בין היתר זה לשמור על רמת המחירים במשק ועל הכסף שזורם בו, מחליט להעלות את הריבית הוא מעודד אנשים להפקיד את הכסף שלהם בבנק במקום לבזבז אותו, ומהצד השני מרתיע אנשים מלקחת הלוואות (כי הריבית גבוה) ובכך הוא מונע עודף של כסף שמסתובב "בחוץ". אותו דבר גם לכיוון השני, ברגע שהבנק רוצה לעודד קנייה הוא מפחית את הריבית ובכך מעודד הלוואות מצד אחד ומאידך לא מעודד חיסכון בבנק, כך שלומר באופן אבסולוטי שלא שווה לשים את הכסף בחיסכון בבנק זה לא נכון.
בכל דבר יש יתרונות וחסרונות - הבנק נותן תשואה קטנה יותר על הכסף שלך אבל מאידך זה אפיק הרבה יותר בטוח לשמור בו את הכסף מלעשות עסקות מפוקפקות בנדל"ן או בנירות ערך.
מה שאמרת בנוגע לנדל"ן גם הוא לא נכון - יש אנשים שאיבדו את רכושם מהשקעות נדל"ן (אתה יכול לראות לא מעט דוגמאות בארה"ב של משבר הסאב פריים). זה שהתקופה הנוכחית האירה פנים לחלק גדול ממשקיעי נדל"ן לא אומר שכל מי שמשקיע בנדל"ן יעשה בוננזה.