jol9 כתב:yiffy כתב:MTA2311 כתב:מהם אותם כישורים? כי חקיקה ומעורבות זה לא זה.
קצרה היריעה מכדי לתאר הכל, אבל מבחינתי זה סבלנות ופתיחות לפתרונות ומדיניות מעבר לרמת האידיאולוגיה הצרה, ניהול מדיניות (בעיקר חוץ) תוך הסתמכות על דעות רוב המומחים והיועצים (ולא באופן אגוצנטרי ויהיר כמו שעשו ביבי וברק בשנים האחרונות), מסוגלות לשנות פאזה ולא להתמיד רק באותה גישה, ראייה ארוכת טווח לכל נושא הסכסוך (ולא התבצרות בתוך סטטוס קוו שאינו ניתן לשימור) ועוד.
אלו הם יותר גישות מכישורים, וייתכן שהגישה חשובה הרבה יותר. מבחינת כישורים טהורים, בעיקר רצוי שראש הממשלה יהיה "איש של אנשים" שמנהל יחסי עבודה תקינים עם הסובבים אותו. דוגמאות לאנשים שעומדים בתקן הזה: ליברמן, אולמרט, פרס, דרעי ובראש ובראשונה אריק שרון. דוגמאות לאנשים שבפירוש לא: ברק, שטייניץ ובראש ובראשונה ביבי. נושא זה מקרין באופן ישיר על יחסי חוץ (ליברמן הוא חריג כי הוא מתנהל הרבה יותר טוב כלפי פנים מאשר כלפי חוץ).
זה כ"כ לא משכנע שזה מפחיד.
דבר ראשון שלי היא לא בדיוק אשה כזאת נעימה ונחמדה ולא אשה של אנשים - תראה מה קורה במפלגת העבודה עכשיו.
דבר שני, אפילו אם נניח שיש לה את כל הכישורים (ואין לי מושג איך אתה יכול להחליט על זה כשהאשה לא ניהלה שום דבר בחייה), אז הרי שהעמדות שלה לא מקובלות בציבור.
אני מאמין שמשהו כמו חצי מהמנדטים שלה הגיעו ממצביעי עבודה מסורתיים, שלא יצביעו לשום מפלגה אחרת גם אם אחמד טיבי יעמוד בראשה.
ביבי בהחלט לא מושלם ויכול לתפקד טוב יותר, אבל הוא מנוסה וטוב בשני תחומים עיקריים - ביטחון וכלכלה, שתחת השלטון שלו נמצאים במצב ממוצע טוב ומעלה (על פני 7 שנים).
מה קורה עכשיו במפלגת העבודה בדיוק? קולות של ביקורת כלפי מנהיג שלא הביא מספיק מדנטים? במה זה שונה מכל מנהיג של כל מפלגה שאי פעם לא עמדה ביעדים שלה בבחירות, כולל ביבי ב-06'?
אני לא אומר שיש לה את כל הכישורים, אבל עובדה שבכל הנוגע ליחסי עבודה, שלי מוערכת ע"י הרבה מאוד אנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית. יש לך את כרמל שאמה ואפילו גדעון סער (שלפי השמועות גם ניהל איתה רומן) שמהללים אותה ואת העשייה שלה לא אחת, גם אם יוצאים בפומבי נגד המדיניות שלה. את מס' המנדטים הנמוך אני מייחס לזה שהיא "מרכזה" את הקמפיין שלה יותר מדי סביב עצמה ולזה שהיא לא דיברה מספיק על נושא הסכסוך. הרבה מאוד אנשים הצביעו ללפיד ולא לה בגלל שהיא לא הייתה "שמאלנית" מספיק וזו עובדה (הסקרים כבר עמדו על 24 מנדטים בשלב מסוים, והרבה מהם זרמו ללפיד).
שים לב שלא כתבתי "ניסיון" בתנאים המוקדמים שרשמתי. לביבי יש בעיקר ניסיון בלייצר נזקים בלתי הפיכים בכלכלה (שר אוצר ב-03' וכתוצאה מהרפורמות שלו העוני הכפיל את עצמו, ראש ממשלה עכשיו ומס' הילדים הרעבים במדינה זינק, חרף העובדה שהמיתון נמשך בישראל פחות משנה). בתחום הבטחוני הוא בעיקר ניהל מבצע אחד לא מוצלח שהחליש את מעמד ישראל מול מצרים והחמאס. אם אלא הקבלות שלו אני לא משתכנע.
***תוספת: ביבי שאמור להיות "מבוגר אחראי" בתחום התקציב פישל בצורה חסרת תקדים. איך לעזאזל הגירעון הוא כפול מהצפוי (עכשיו יש פרסומים שאומרים שהוא יותר קרוב ל-50 מיליארד מ-40)? זה היה הדבר העיקרי שביבי חרט על דגלו והוא נכשל מתחת לכל ביקורת. את ההשלכות כולנו נרגיש עם הגזרות הכלכליות של עוד חודש-חודשיים.