אפשר להתחיל לתכנן את העונה הבאה?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אפשר להתחיל לתכנן את העונה הבאה?

הודעהעל ידי jol9 » 29 ינואר 2013, 15:13

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:בואו תהיו קצת יותר רציניים, ותביאו את המספרים שלו מהטופ 16 ומעלה, ונגד קבוצות גדולות, ב3 עונות האחרונות. לא משלמים לשחקן כל כך הרבה כסף בשביל שיהיה "סולידי". כשדייויד בלו ירוויח סכומים כאלה, יהיה אפשר להשוות בינהם.

ליאור תמיד פותח את העונה מצויין, אתם פותחים עליו ת'רדים מהללים, ואחרי חודשיים כולנו נזכרים שמדובר בדיוק באותו שחקן. גם מבחינה התקפית וגם מבחינה הגנתית. והשחקן הזה, לא צריך להיות פורוורד פותח במכבי.

לא יודע מה זה "אפשר יהיה להשוות"... שני שחקנים, שמשחקים על אותה עמדה, פחות או יותר אותן דקות.
בטח שתשווה בינהם.
אין קשר לסכומים שהם מרוויחים.

אני שוב אומר אור, רוב הסיכויים שלא תמצא היום PF בשכר של ליאור, שיביא לך מספרים טובים יותר. אולי בקצת.
זה לא שקארל מלון נכנס למכונת זמן וחזר 15 שנה אחורה, והחליט שבא לו לשחק במכבי.

את הכסף צריך להשקיע בעמדות אחרות.

אם ככה אז גם צריך לציין שבלו נתן מספרים טובים יותר בשלבים המכריעים, בשתי העונות האחרונות. אי אפשר להתעלם מהמשכורות, אין מה לעשות. ליאור מרוויח הכי הרבה כסף בקבוצה, ונותן תפוקה בינונית במקרה הטוב. בלו לעומת זאת, הרוויח כל הקריירה גרושים, ונתן תפוקה מצויינת ביחס לעלות שלו.

יוני, אני לא יודע על סמך מה אתה מעריך את הסיכויים. בסכומים שליאור מרוויח, אפשר להביא לפה זר במיליון+. זה סכום לא קטן בכלל, ואפשר לעשות איתו דברים יפים.

כמה כבר פאוור פורוורדים יש לך באירופה שיוכלו להיות שחקנים מובילים במכבי.
לדעתי לא הרבה.
עוד הרבה פחות יש לך בסכומים שעליהם אתה מדבר.

אתה תמיד יכול ליפול על איזה טרנס מוריס כזה, אבל זה כבר עניין של מזל יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 ינואר 2013, 15:15

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:בואו תהיו קצת יותר רציניים, ותביאו את המספרים שלו מהטופ 16 ומעלה, ונגד קבוצות גדולות, ב3 עונות האחרונות. לא משלמים לשחקן כל כך הרבה כסף בשביל שיהיה "סולידי". כשדייויד בלו ירוויח סכומים כאלה, יהיה אפשר להשוות בינהם.

ליאור תמיד פותח את העונה מצויין, אתם פותחים עליו ת'רדים מהללים, ואחרי חודשיים כולנו נזכרים שמדובר בדיוק באותו שחקן. גם מבחינה התקפית וגם מבחינה הגנתית. והשחקן הזה, לא צריך להיות פורוורד פותח במכבי.

לא יודע מה זה "אפשר יהיה להשוות"... שני שחקנים, שמשחקים על אותה עמדה, פחות או יותר אותן דקות.
בטח שתשווה בינהם.
אין קשר לסכומים שהם מרוויחים.

אני שוב אומר אור, רוב הסיכויים שלא תמצא היום PF בשכר של ליאור, שיביא לך מספרים טובים יותר. אולי בקצת.
זה לא שקארל מלון נכנס למכונת זמן וחזר 15 שנה אחורה, והחליט שבא לו לשחק במכבי.

את הכסף צריך להשקיע בעמדות אחרות.

אם ככה אז גם צריך לציין שבלו נתן מספרים טובים יותר בשלבים המכריעים, בשתי העונות האחרונות. אי אפשר להתעלם מהמשכורות, אין מה לעשות. ליאור מרוויח הכי הרבה כסף בקבוצה, ונותן תפוקה בינונית במקרה הטוב. בלו לעומת זאת, הרוויח כל הקריירה גרושים, ונתן תפוקה מצויינת ביחס לעלות שלו.

יוני, אני לא יודע על סמך מה אתה מעריך את הסיכויים. בסכומים שליאור מרוויח, אפשר להביא לפה זר במיליון+. זה סכום לא קטן בכלל, ואפשר לעשות איתו דברים יפים.

כמה כבר פאוור פורוורדים יש לך באירופה שיוכלו להיות שחקנים מובילים במכבי.
לדעתי לא הרבה.
עוד הרבה פחות יש לך בסכומים שעליהם אתה מדבר.

אתה תמיד יכול ליפול על איזה טרנס מוריס כזה, אבל זה כבר עניין של מזל יותר.

לא יודע.. כמה רכזים/sg/ סנטרים יש? אני לא סקאוט ואני לא חורש את אירופה, אבל אני יודע שכשמשלמים לשחקן 1.6 ברוטו מצפים לתפוקה מסויימת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 29 ינואר 2013, 15:47

נכון. אתה צודק.
ועדיין אני עומד על דעתי שאת הכסף צריך להשקיע בעמדות האחרות.
מה שקרה העונה די מחזק את זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי itay92 » 30 ינואר 2013, 21:05

http://www.globes.co.il/news/article.as ... ref=sport5
יופי עוד תירוץ לקיצוץ בשנה הבאה...
itay92

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 ינואר 2013, 21:26

itay92 כתב:http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000818281&ref=sport5

או לחלופין יגרום להם להבין שאם הם לא ישקיעו כמו שצריך עונה הבאה, אז גם שנה הבאה הם לא יראו את הכסף מהעליה להצלבה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 30 ינואר 2013, 21:31

חנו'ש כתב:
itay92 כתב:http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000818281&ref=sport5

או לחלופין יגרום להם להבין שאם הם לא ישקיעו כמו שצריך עונה הבאה, אז גם שנה הבאה הם לא יראו את הכסף מהעליה להצלבה.

הם לא ישקיעו עד שהם לא ירגישו שאין להם הכנסות יותר(AKA אנשים יפסיקו לקנות מנויים, מה שלא יקרה)
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 30 ינואר 2013, 23:02

מישהו ראה איפשהו שמכבי מדברת עם ביינום?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 30 ינואר 2013, 23:59

LIAV10 כתב:מישהו ראה איפשהו שמכבי מדברת עם ביינום?

איפה שמעת על זה? :o
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 31 ינואר 2013, 00:15

rc4991 כתב:

אבא שלי אמר לי שהוא ראה באחד האתרים הגדולים, אולי הורידו את זה

(הוא לא עבד עלי 100%)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי קודי » 31 ינואר 2013, 10:16

הירידה בהכנסות מזכויות השידור, אשר לאור הכשלון של מכבי העונה והרייטינג הנמוך צפויה לרדת משמעותית בעונה הבאה, היא רק ההתחלה של המכה שמכבי תחטוף בגלל הכשלון והירידה באיכות הקבוצה משנה לשנה. כבר השנה לא הצליחו למכור את כל תאי הצפיה ושיווקו את חלקם בחצי המחיר ואין סיבה שזה ישתפר בשנה הבאה. הרייטינג הנמוך, איכות הקבוצה ובכלל ההתעניינות ההולכת ופוחתת תשפיע קרוב לוודאי גם על ההכנסות מספונסרים שגם ירדו בשנה הבאה. הבעיה הכי גדולה היא שמדובר בכדור שלג - אחרי קבוצה גרועה ולא מצליחה יש ירידה בהכנסות, מה שמקטין עוד יותר את התקציב וגורם לקבוצה עוד פחות טובה וכן הלאה. כדור השלג הזה יכול להיעצר באחד משני מקרים: 1. הכנסת היד לכיס מצד הבעלים ובניית קבוצה איכותית. 2. מזל ענק והצלחה עם קבוצה זולה כמו בעונה הראשונה של גרשון ובלאט. הבעיה היא שהיום, בעידן האינטרנט ואינספור השידורים, קשה מאוד לקבוצה עם תקציב מוגבל כמו מכבי לשים יד על כל מיני האפמנים או מקדונלדסים שלא נעלמים מהעין של קבוצות אחרות.
החשש שלי הוא גם התרחיש הכי צפוי - לא יכניסו יד לכיס אבל יביאו גימיק שיווקי דוגמת עמרי כספי.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי rc4991 » 31 ינואר 2013, 10:26

קודי כתב:הירידה בהכנסות מזכויות השידור, אשר לאור הכשלון של מכבי העונה והרייטינג הנמוך צפויה לרדת משמעותית בעונה הבאה, היא רק ההתחלה של המכה שמכבי תחטוף בגלל הכשלון והירידה באיכות הקבוצה משנה לשנה. כבר השנה לא הצליחו למכור את כל תאי הצפיה ושיווקו את חלקם בחצי המחיר ואין סיבה שזה ישתפר בשנה הבאה. הרייטינג הנמוך, איכות הקבוצה ובכלל ההתעניינות ההולכת ופוחתת תשפיע קרוב לוודאי גם על ההכנסות מספונסרים שגם ירדו בשנה הבאה. הבעיה הכי גדולה היא שמדובר בכדור שלג - אחרי קבוצה גרועה ולא מצליחה יש ירידה בהכנסות, מה שמקטין עוד יותר את התקציב וגורם לקבוצה עוד פחות טובה וכן הלאה. כדור השלג הזה יכול להיעצר באחד משני מקרים: 1. הכנסת היד לכיס מצד הבעלים ובניית קבוצה איכותית. 2. מזל ענק והצלחה עם קבוצה זולה כמו בעונה הראשונה של גרשון ובלאט. הבעיה היא שהיום, בעידן האינטרנט ואינספור השידורים, קשה מאוד לקבוצה עם תקציב מוגבל כמו מכבי לשים יד על כל מיני האפמנים או מקדונלדסים שלא נעלמים מהעין של קבוצות אחרות.
החשש שלי הוא גם התרחיש הכי צפוי - לא יכניסו יד לכיס אבל יביאו גימיק שיווקי דוגמת עמרי כספי.

אני דווקא מאמין שיכניסו את היד לכיס,אם לא שנה הבאה אז בשנים הקרובות
יש גבול לסבלנות שלנו ואם נמשיך להיראות ככה ואפילו גרוע מזה יהיו כבר מחאות שיצריכו את ההנהלה לשנות גישה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 31 ינואר 2013, 10:46

LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:

אבא שלי אמר לי שהוא ראה באחד האתרים הגדולים, אולי הורידו את זה

(הוא לא עבד עלי 100%)

חרטא ברטא. השחקן מצליח מעבר למצופה באנ.בי.איי. הוא לא יבוא לחצי מליון-מליון המפתים שפדרמן יציע לו.
er79

הודעהעל ידי קודי » 31 ינואר 2013, 12:05

rc4991 כתב:
קודי כתב:הירידה בהכנסות מזכויות השידור, אשר לאור הכשלון של מכבי העונה והרייטינג הנמוך צפויה לרדת משמעותית בעונה הבאה, היא רק ההתחלה של המכה שמכבי תחטוף בגלל הכשלון והירידה באיכות הקבוצה משנה לשנה. כבר השנה לא הצליחו למכור את כל תאי הצפיה ושיווקו את חלקם בחצי המחיר ואין סיבה שזה ישתפר בשנה הבאה. הרייטינג הנמוך, איכות הקבוצה ובכלל ההתעניינות ההולכת ופוחתת תשפיע קרוב לוודאי גם על ההכנסות מספונסרים שגם ירדו בשנה הבאה. הבעיה הכי גדולה היא שמדובר בכדור שלג - אחרי קבוצה גרועה ולא מצליחה יש ירידה בהכנסות, מה שמקטין עוד יותר את התקציב וגורם לקבוצה עוד פחות טובה וכן הלאה. כדור השלג הזה יכול להיעצר באחד משני מקרים: 1. הכנסת היד לכיס מצד הבעלים ובניית קבוצה איכותית. 2. מזל ענק והצלחה עם קבוצה זולה כמו בעונה הראשונה של גרשון ובלאט. הבעיה היא שהיום, בעידן האינטרנט ואינספור השידורים, קשה מאוד לקבוצה עם תקציב מוגבל כמו מכבי לשים יד על כל מיני האפמנים או מקדונלדסים שלא נעלמים מהעין של קבוצות אחרות.

יש גבול לסבלנות שלנו ואם נמשיך להיראות ככה ואפילו גרוע מזה יהיו כבר מחאות שיצריכו את ההנהלה לשנות גישה

כל שנה של דחיה בהכנסת היד לכסי רק תגרום לבעיה גדולה יותר ולצורך בהזרמה גדולה יותר של הבעלים, כך שכל שנה שיחכו עם זה תעלה להם ביוקר.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 ינואר 2013, 12:16

עזבו נו... אף אחד לא יכניס את היד לכיס גם שנה הבאה. הם ימכרו לנו את השקרים הרגילים על המצב המצויין שהם נמצאים בו בקיץ, ועל זה שאין סיבה להשתולל, ועל שפיות תקציבית ואז בסוף אוגוסט יחתימו כאן איזה כספי והמנויים(וזכויות השידור) יעופו כמו תמיד.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 31 ינואר 2013, 12:35

קודי כתב:
rc4991 כתב:

כל שנה של דחיה בהכנסת היד לכסי רק תגרום לבעיה גדולה יותר ולצורך בהזרמה גדולה יותר של הבעלים, כך שכל שנה שיחכו עם זה תעלה להם ביוקר.

ובגלל זה אני מאמין (או מקווה) שהם ישקיעו כבר בעונה הבאה כדי לעצור את כדור השלג הזה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2013, 13:05

קודי כתב:
rc4991 כתב:

זה פשוט לא יקרה. אין לבעלים של מכבי כסף להביא מהבית. הדבר היחיד שיש לו סיכוי הוא שינסו למצוא ספונסרים להביא את כספי, אבל זה עניין לעונת 14/15 ולא לעונה הבאה.
אולי תהיה פגיעה מסויימת בהכנסות מספונסרים וזכויות שידור, אבל הקהל של מכבי הוא קהל שבוי והמנויים יימכרו לא משנה מה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2013, 13:23

MTA2311 כתב:עזבו נו... אף אחד לא יכניס את היד לכיס גם שנה הבאה. הם ימכרו לנו את השקרים הרגילים על המצב המצויין שהם נמצאים בו בקיץ, ועל זה שאין סיבה להשתולל, ועל שפיות תקציבית ואז בסוף אוגוסט יחתימו כאן איזה כספי והמנויים(וזכויות השידור) יעופו כמו תמיד.

אני חושב שיובל צודק. התיאור שלו לכדור השלג, הוא גם מה שאני מרגיש וגם כתבתי את זה בהזדמנויות קודמות.

אני חושב שהקהל של מכבי מהתבגר וההצלחות הגדולות, עליהן הקבוצה נישאת גם היום, כבר מזמן מאחורינו.
אין ספק, שיש את הגרעין הקשה של המנויים שימשיכו לא משנה מה. אבל רוב הקהל בנוקיה, וחשוב יותר - רוב הצופים בבית, אינם כאלה.
הם יעדיפו להשקיע את כספם ואת זמנם במקום אחר, ולמעשה כבר עושים את זה.

הכסף מאותם הצופים בבית, הוא משמעותי מאוד, שכן זכויות השידור והספונסרים בונים בעיקר עליהם כמובן.

החזרה של מכבי לשנות ה-90, בה הפופולריות של המועדון היתה בשפל, וכך גם ההצלחה המקצועית, היא קרובה מאוד.
בלאט כנראה לא ימשיך, ולא יגיע לכאן שום מאמן שיהיה אפילו חצי ממנו. אני יכול לעלות את השמות של המאמנים בשנות ה-90 כמו קצורין, ילובאץ', חרוש וכו',
אל תצפו למשהו מעבר לזה.
כנ"ל בזרים...

בקיצור - יד לכיס = משקיע חדש, זה הדבר הנכון לעשות. הייתי גם שמח אם הGM החדשים של המועדון, היו לוקחים צעד אחורה, אחרי הכשלון של העונה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 31 ינואר 2013, 13:38

הבעיה היא יותר הקהל בבית מאשר המנויים .
עונה/עונות כאלו יכולות לעשות טוב מבחינת תחלופת המנויים בהיכל . יש גרעין של 7-8K ואני בניהם שיחדש מנוי לא משנה מה יהיה הסגל וזה רק בשביל לשמור על המקום שלי בהיכל בשביל עונות כמו שהיה לפני 10 שנים .
אבל יש עוד 3000-4000 שהם מנוים זמניים , כלומר כאלו שעושים מנוי שנתיים שלוש וזהו או לפחות עד שהמותג מכבי כבר לא אופנתי יותר...חוץ מהמנויים יש רשימת המתנה גדולה מאוד למנויים שרק מחכים שהחברה הזמניים האלו יוותרו על המנויים כדי שהאוהדים היותר מסורים וקולניים יחליפו אותם . אני בזכות עונות כאלו (איבוד אליפות לגליל בשנות ה-90) הצלחתי להיכנס להיכל מההתחלה ובשלב יותר מאוחר (סוף עידן קטש כשחקן מכבי ) לעבור משער 11 למעלה לאיפה שאני יושב היום .
בסופו של דבר לטווח הרחוק יותר זה יכול לשפר את רמת העידוד במשחקים .
איבוד הרייטינג בשידורים הם הבעיה היותר גדולה כי זה אומר שחוץ מכספי זכויות השידור גם ספונסרים ומפרסמים אחרים יהיה קשה יותר למצוא . שזה חלק לא מבוטל מהתקציב .
אני פחות מודאג לגבי העונה הבאה כי תמיד לאורך השנים אחרי עונה כושלת במיוחד ההנהלה ידע להגדיל את התקציב כמו שקרה אחרי עונת ארויו . אני די בטוח שזה מה שיקרה שנה הבאה במיחד אחרי האש בתקשורת , ואם הפיינלפור יהיה בתל אביב (בנתיים הבנתי שיש סיכום על שנתיים רצוף בלונדון..) אז בכלל לא תיהיה להנהלה ברירה...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2013, 13:49

צפריר, לדעתי אתה מפריז בכמות המנויים הקבועים.
אל תשכח גם שהתקופות השתנו, ושהיום זה כבר לא כמו פעם גם במיתוג של המועדון בעיני האוהדים וגם בעלות המנוי.

אני גם לא יודע כמה מתדפקים על דלתות המועדון ומתחננים לקנות מנויים. כל מי שאני מכיר שרצה לעשות מנוי, עשה זאת בלי הרבה בעיות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 31 ינואר 2013, 14:14

jol9 כתב:צפריר, לדעתי אתה מפריז בכמות המנויים הקבועים.
אל תשכח גם שהתקופות השתנו, ושהיום זה כבר לא כמו פעם גם במיתוג של המועדון בעיני האוהדים וגם בעלות המנוי.

אני גם לא יודע כמה מתדפקים על דלתות המועדון ומתחננים לקנות מנויים. כל מי שאני מכיר שרצה לעשות מנוי, עשה זאת בלי הרבה בעיות.

אני ממש לא מגזים , למכבי יש כ-7000-8000 מנויים של שנים שלא יוותרו על המקום שלהם בחיים...
מנוי למכבי אף פעם לא היה זול וזה ידוע שהקהל של מכבי הוא בדרך כלל עמיד יותר מאשר של קבוצות אחרות . מדובר פה בעונה אחת לא טוב אחרי שתתי עונות טובות ( גמר וכמעט עליה לפיינל פור ללא יתרון ביתיות..) , גם עונה לפני זה עם פיני הייתה לא רעה יחסית...
המותג לא מאבד מכוחו יותר מידי בגלל עונה אחת כזאת . לפחות לא מבחינת המנויים .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים