30 אפריל 2013, 15:28
felix_r כתב:jol9 כתב:חנו'ש כתב:פליקס, אתה יודע שלא כל מה שמתאים לקבוצות אחרות מתאים בהכרח למכבי
לא רק זה.
אפשר להגיד שזה בהכרח לא מתאים למכבי.
ברור שיכול להיות בינגו, אבל לדעתי סיכוי גבוה בהרבה הוא שזה יגרום להנהלה להשקיע פחות, המאמן ייקרוס תחת הלחץ ומכבי תפסיד תארים מקומיים
ותיתן עונה אירופאית חלשה.
דבר אחד זה להצליח בפרטיזן ודבר אחר לגמרי זה להצליח במכבי.
אני רק לא מבין מאיפה מגיע הביטחון הזה, שאם בלאט עוזב, אז במקומו בהכרח יגיע מאמן זול ולא מוכח ברמות הגבוהות?
מאיפה זה בא? תהרגו אותי, אבל אני פשוט לא מבין.
זה לא שבלאט הוא "גניבה", שמכבי החתימה בגרושים וקיבלה הצלחה מעבר לכל דמיון (כפי שהיה עם פיני גרשון בקדנציה הראשונה שלו, אשר הגיע מהליגה המקומית בכסף קטן ותוך שנתים נתן בראש לאוברדוביץ' בגמר אירופי).
בלאט רחוק מלהיות מאמן זול. נכון, יש יקרים ממנו (אלה שזכו ביורוליג ולא פעם אחת, כמו מסינה ואוברדוביץ'), אבל הוא ממש לא זול. 800K דולר נטו עם מיסוי של אזרח ישראלי, זה 1.6M דולר ברוטו. זה כמו לשלם 1.2M נטו למאמן זר. בכסף הזה אפשר להביא מאמן זר ברמה טובה ועם הוכחות. אולי אפילו בפחות כסף.
30 אפריל 2013, 15:29
felix_r כתב:yzafrir כתב:בשלב הזה של עונת המלפפונים (שהתחילה מאוד מקודם) עוד מותר לנו לפנטז על שחקנים יותר יקרים...בספטמבר בערך אני מניח שנשמע קולות אחרים...אבל בגזרת המאמן אנחנו כבר עכשיו אם מאמן יקר כך שלא סביר שיביאו יקר ממנו...
בלאט הוא אולי לא גניבה , אבל היחס עלות תמורה אצלו הוא מצויין .
אגב לתת דוגמא את מה שהיה כשפיני הגיע זה ממש לא רלוונטי כי היורוליג היה במתקונת אחרת וקלה יותר , וגם מכבי הייתה נחשבת קבוצה עשירה יותר. אבל אתה כל הזמן שוכח שכשפיני הגיע , גם בלאט היה שם , ואם אתה שואל היום את הזרים של מכבי אז בלאט היה הרבה יותר מסתם עוד עוזר מאמן והם שיחקו הרבה יותר בשבילו מאשר בשביל פיני...הרבה זרים לא אהבו את העזיבה של בלאט וזה גם היה אחד הטריגרים להתפרקות השושלת...
יחס עלות תמורה מצוין? אני בטוח שיש כאלה שיחלקו עליך. משכורת כל כך גבוהה למאמן שמעולם לא זכה ביורוליג? יש על מה להתווכח. אבל נשאיר את זה, וננמיך קצת את הסופרלטיב לרמה כזאת, שתהיה מקובלת על הרוב המוחלט: אי אפשר לומר שבלאט נכשל. הוא לא נכשל (לפחות עד שנדע את תוצאת הגמר בליגה), ובמבחן התוצאה, התוצאות שלו בהחלט לא רעות. אז מה הבעיה, תשאל? הבעיה היא שעם החסרונות שיש לבלאט (ויש לו חסרונות), התוצאות האלה נראות כאילו הן הגג המקצועי שלו, ואין סיכוי למשהו גדול יותר. אם הינו הולכים לפי ההיגיון שלך, שלא צריך לחפש מישהו טוב יותר, אז צביקה שרף היה מאמן את מכבי עד היום מאז שנות ה 80. כי צביקה בסך הכל מאמן טוב ומצליח (3 גמרים ביורוליג), למה לחפש טוב יותר?
לגבי הדוגמא של פניני. מכבי של שנות ה 90 הייתה עשירה יותר? נו באמת... אתה מקשיב לעצמך? השם קומאג'יס מוכר לך![]()
בבקשה ממך, תחסוך ממני את כל האגדות האורבניות האלה לגבי הקבוצה שבלאט בנה לפיני ושהשחקנים שיחקו בשביל בלאט ולא בשביל פיני. באמת חבל על הזמן של שנינו. יש עוד אגדה אורבנית הקשורה לבלאט - "בלאט הג'נטלמן". העונה כבר נוכחנו לדעת עד כמה היא נכונה...
30 אפריל 2013, 15:34
felix_r כתב:חנו'ש כתב:מאיפה זה בא?
מזה שמר פדרמן הוא הבעלים שלנו....
עוד לא למדת איך הראש שלו עובד??
קודם כל אני כן מכיר את פדרמן ואת אהבתו הגדולה לחסכון, אבל אל תשכחי את העובדה, שגם פיני גרשון בזמנו היה מאמן ישראלי זול ללא נסיון יורוליג. גם דיוויד בלאט, כשקיבל את שרביט המאמן הראשי במכבי, לא אימן הרבה קודם לכך. בתור מאמן ראשי לא היה לבלאט אפילו נסיון גדול בליגה (רק שנה-שנתים בגליל וזהו) המקומית.
דבר שני, אני שוב חוזר ומזכיר את החוזה הגבוה של בלאט. בלאט הוא לא גניבה בכסף קטן. אותו פדרמן כן משלם לו משכורת גבוהה. אפשר להתווכח על גודל ההצלחה של בלאט במכבי, אבל אי אפשר להגיד, שהוא גניבה - מאמן שהתוצאות שלו הרבה מעבר למשכורת שהוא מקבל.
דבר שלישי, אם לצאת מנקודת הנחה, שפדרמן יחתים במקום בלאט מאמן זול יותר, אז למה לא לחשוב שבמקום השחקנים הקיימים הוא הולך להחתים שחקנים אחרים זולים עוד יותר? אם כך הדבר, בואי נשאיר את כל שחקני הסג, כי פדרמן הולך להביא שחקנים יותר זולים. נו באמת, ממך לא ציפיתי לחוסר הגיון כזה...
30 אפריל 2013, 15:43
אדגר פו כתב:עפר כתב:אני חושב שאפשר לסכם את בלאט ככה:
מאמן טוב, לא מדהים, לא זול ,לא גניבה ולא חסר תחליף.
להערכתי הוא לא יהיה שנה הבאה.
את מי יביאו במקומו והאם זה טוב למכבי או לא - כל זה נראה בעתיד.
אני חושב שדבר אחד די ברור לגביו - לא היה אף מאמן במכבי שזכה ליחסי ציבור טובים מבלאט ולסוג של טפלניות יוצאת דופן, פשוט שום דבר לא נדבק אליו.
אני לא יודע אם הוא יהיה בשנה הבאה במכבי אול לא, אבל אנשים עושים מזה היסטריה גדולה מדי, מדוע ? השנה הבאה היא במילא השנה האחרונה שלו לפי החוזה ( כן , יש לו אופציה או לקבוצה יש אופציה עליו , אבל זה לא אומר הרבה ), אז מה האסון הגדול אם הוא יעזוב הקיץ או בקיץ הבא ? זה עד כדי כך חשוב בהיסטוריה של מועדון כל כך גדול ?
אם מכבי באמת בונה קבוצה חדשה עם בעלים נוספים שמצטרפים עם עוד כסף פנוי ( לא בטוח, אבל נניח ), אולי כדאי כבר לבנות משהוא חדש מבחינה קונספוטאלית.
אולי יותר שחקנים אירופאיים על חשבון אמריקאיים , אולי יותר סגנון התקפי מאשר הגנתי, אולי גישה חדשה ומרעננת לבניית קבוצה ולניהול משחקים שאולי יביאו למשהוא מעניין ומענג יותר.
ברור שאפשר גם להיכשל, אבל זה היופי במכבי, אין שום דבר בטוח. אתה יכול ליפול עם מאמן לא טוב או להבריק עם מאמן שמגלה ניצוץ גאוני.
30 אפריל 2013, 16:08
felix_r כתב:
דבר שלישי, אם לצאת מנקודת הנחה, שפדרמן יחתים במקום בלאט מאמן זול יותר, אז למה לא לחשוב שבמקום השחקנים הקיימים הוא הולך להחתים שחקנים אחרים זולים עוד יותר? אם כך הדבר, בואי נשאיר את כל שחקני הסג, כי פדרמן הולך להביא שחקנים יותר זולים. נו באמת, ממך לא ציפיתי לחוסר הגיון כזה...
30 אפריל 2013, 16:29
felix_r כתב:אישית, אני אולי הייתי מהמר על קזלאוסקס, גם אם הפסיד בגמר עם צסקא בעונה שעברה. צסקא של קזלאוסקס שיחקה בסגנון הכי מהנה ואטרקטיבי מזה עשור לפחות. אני רוצה שמכבי תחזור לשחק בסגנון מהנה לעין. נמאס כבר מסגנון "דם, יזע, ציפורניים ושיניים". רוצה לראות בכל משחק מהלכים יפים של כדורסל. כואב הלב לראות את הקבוצות האחרות באירופה עושות בכל משחק אליי-הופים בתרגילים שפיני גרשון הביא לראשונה עם פארקר, וכשבמכבי יש אולי שני אליי-הופים בעונה. אם ארצה לראות כדורסל מכוער של מכללות, אפנה למקור - NCAA
30 אפריל 2013, 16:32
30 אפריל 2013, 16:53
30 אפריל 2013, 16:57
30 אפריל 2013, 17:11
MTA2311 כתב:אני לא אוהב את בלאט. אני לא "דורש ממנו להצטיין", או "חושב שהוא אובררייטד" כמו חלק מהאנשים פה. אני פשוט לא אוהב אותו. מבחינה מקצועית, ההגנה שלו לא חכמה במיוחד( מישהו צריך לספר לו שמאצ' אפ זון זאת לא תמיד הגנה חכמה) וההתקפה שלו מקובעת ומיושנת. מבחינה אנושית, הפכו אותו לסוג של מלאך, למרות לא מעט תקריות וסכסוכים עם שחקנים, חברי הנהלה והחל מיום ראשון גם עם מאמני יריבות.
אחרי כל הדברים האלה, אני חייב לציין שאני ממש לא חושב שבלאט הוא הבעיה של הקבוצה הזאת. להפך. קזלאוסקס לא היה מגיע להישגים כאלה במכבי בכזאת קלות וכנ"ל כל שאר המאמנים מדרג הביניים באירופה. אז אפשר להמר גם בעמדה הזאת, אבל בשביל מה? הרי לכולם פה ברור שהבעיה העיקרית במכבי היא הניהול והנחיתות התקציבית.
30 אפריל 2013, 17:37
MTA2311 כתב:אני לא אוהב את בלאט. אני לא "דורש ממנו להצטיין", או "חושב שהוא אובררייטד" כמו חלק מהאנשים פה. אני פשוט לא אוהב אותו. מבחינה מקצועית, ההגנה שלו לא חכמה במיוחד( מישהו צריך לספר לו שמאצ' אפ זון זאת לא תמיד הגנה חכמה) וההתקפה שלו מקובעת ומיושנת. מבחינה אנושית, הפכו אותו לסוג של מלאך, למרות לא מעט תקריות וסכסוכים עם שחקנים, חברי הנהלה והחל מיום ראשון גם עם מאמני יריבות.
אחרי כל הדברים האלה, אני חייב לציין שאני ממש לא חושב שבלאט הוא הבעיה של הקבוצה הזאת. להפך. קזלאוסקס לא היה מגיע להישגים כאלה במכבי בכזאת קלות וכנ"ל כל שאר המאמנים מדרג הביניים באירופה. אז אפשר להמר גם בעמדה הזאת, אבל בשביל מה? הרי לכולם פה ברור שהבעיה העיקרית במכבי היא הניהול והנחיתות התקציבית.
30 אפריל 2013, 17:41
felix_r כתב:MTA2311 כתב:אני לא אוהב את בלאט. אני לא "דורש ממנו להצטיין", או "חושב שהוא אובררייטד" כמו חלק מהאנשים פה. אני פשוט לא אוהב אותו. מבחינה מקצועית, ההגנה שלו לא חכמה במיוחד( מישהו צריך לספר לו שמאצ' אפ זון זאת לא תמיד הגנה חכמה) וההתקפה שלו מקובעת ומיושנת. מבחינה אנושית, הפכו אותו לסוג של מלאך, למרות לא מעט תקריות וסכסוכים עם שחקנים, חברי הנהלה והחל מיום ראשון גם עם מאמני יריבות.
לא ברור לי לחלוטין מאיפה הביטחון הזה לקבוע מה קזלאוסקס או מאמן אחר היו עושים או לא עושים.
להזכירך, לקזלאוסקס יש גביע יורוליג בארון, מה שלבלאט אין (ואולי לא יהיה אף פעם). אז נכון, היה לו סגל טוב, אבל הוא לא זכה בגביע נגד קבוצה פראירית, אלא נגד קינדר בולוניה הגדולה של מסינה עם אנטואן ריגודו, פרדראג דנילוביץ', רדוסלב נסטרוביץ', הוגו סקאנוקיני (אלוף אולימפי עם ארגנטינה) וכו'.
30 אפריל 2013, 17:45
MTA2311 כתב:felix_r כתב:MTA2311 כתב:אני לא אוהב את בלאט. אני לא "דורש ממנו להצטיין", או "חושב שהוא אובררייטד" כמו חלק מהאנשים פה. אני פשוט לא אוהב אותו. מבחינה מקצועית, ההגנה שלו לא חכמה במיוחד( מישהו צריך לספר לו שמאצ' אפ זון זאת לא תמיד הגנה חכמה) וההתקפה שלו מקובעת ומיושנת. מבחינה אנושית, הפכו אותו לסוג של מלאך, למרות לא מעט תקריות וסכסוכים עם שחקנים, חברי הנהלה והחל מיום ראשון גם עם מאמני יריבות.
לא ברור לי לחלוטין מאיפה הביטחון הזה לקבוע מה קזלאוסקס או מאמן אחר היו עושים או לא עושים.
להזכירך, לקזלאוסקס יש גביע יורוליג בארון, מה שלבלאט אין (ואולי לא יהיה אף פעם). אז נכון, היה לו סגל טוב, אבל הוא לא זכה בגביע נגד קבוצה פראירית, אלא נגד קינדר בולוניה הגדולה של מסינה עם אנטואן ריגודו, פרדראג דנילוביץ', רדוסלב נסטרוביץ', הוגו סקאנוקיני (אלוף אולימפי עם ארגנטינה) וכו'.
איפה ראית ביטחון? להגיד שלא יהיה לו קל להגיע להישגים האלה, זה קביעה בטוחה?
30 אפריל 2013, 17:49
felix_r כתב:MTA2311 כתב:felix_r כתב:MTA2311 כתב:אני לא אוהב את בלאט. אני לא "דורש ממנו להצטיין", או "חושב שהוא אובררייטד" כמו חלק מהאנשים פה. אני פשוט לא אוהב אותו. מבחינה מקצועית, ההגנה שלו לא חכמה במיוחד( מישהו צריך לספר לו שמאצ' אפ זון זאת לא תמיד הגנה חכמה) וההתקפה שלו מקובעת ומיושנת. מבחינה אנושית, הפכו אותו לסוג של מלאך, למרות לא מעט תקריות וסכסוכים עם שחקנים, חברי הנהלה והחל מיום ראשון גם עם מאמני יריבות.
איפה ראית ביטחון? להגיד שלא יהיה לו קל להגיע להישגים האלה, זה קביעה בטוחה?
אולי לא ניסחתי את זה נכון, אבל השאלה נשארת בעינה, איך אתה יודע מה כל אחד אחר היה מצליח לעשות במקומו של בלאט? זה נראה לי יותר מתחום של נוסטרדמוס
30 אפריל 2013, 17:59
איו לי מושג מה מאמנים אחרים יכולים להשיג במכבי, ואני גם חושב שקזלאוסקס מאמן מצויין.
אני חושב שכל עוד מכבי מצליחה לממש את הפוטנציאל שלה( שנה שעברה הקבוצה לא הייתה שווה פיינל פור, והשנה אפילו הצלבה לא היינו שווים), שינוי בעמדת המאמן לא ישנה הרבה. בהחלט יכול להיות שאני טועה, ואולי שווה לקחת את הסיכון, אבל אני פחדן.
30 אפריל 2013, 19:03
30 אפריל 2013, 19:04
felix_r כתב:איו לי מושג מה מאמנים אחרים יכולים להשיג במכבי, ואני גם חושב שקזלאוסקס מאמן מצויין.
אני חושב שכל עוד מכבי מצליחה לממש את הפוטנציאל שלה( שנה שעברה הקבוצה לא הייתה שווה פיינל פור, והשנה אפילו הצלבה לא היינו שווים), שינוי בעמדת המאמן לא ישנה הרבה. בהחלט יכול להיות שאני טועה, ואולי שווה לקחת את הסיכון, אבל אני פחדן.
תשמע, אין ספק ששינוי בעמדת המאמן יכול ללכת לכאן ולכאן, אבל לדעתי בלאט די מיצה את עצמו במכבי. הוא מאמן טוב, אבל לא איזה משיח, כפי שחשבו רבים כשחזר למכבי. גם סגנון המשחק שלו לא ממש מדבר אלי (לא בהתקפה ולא בהגנה). בשלוש שנים האחרונות נהנתי רק מכמה משחקים (בהצלבה מול קאחה). זה לא שלא היו לנו ניצחונות מכובדים עד מאוד, היו גם היו, אבל כמו שכבר אמרו לפני, סגנון המשחק של בלאט מעייף ומייגע. הייתי מוכן לסבול סגנון משחק כזה אם הינו כל שנה משחקים בפיינל-פור, אבל אם לא (בלי לקבוע באשמת מי), אז לדעתי צריך לתת הזדמנות למישהו אחר.
30 אפריל 2013, 19:46
yellowaura כתב:felix_r כתב:איו לי מושג מה מאמנים אחרים יכולים להשיג במכבי, ואני גם חושב שקזלאוסקס מאמן מצויין.
תשמע, אין ספק ששינוי בעמדת המאמן יכול ללכת לכאן ולכאן, אבל לדעתי בלאט די מיצה את עצמו במכבי. הוא מאמן טוב, אבל לא איזה משיח, כפי שחשבו רבים כשחזר למכבי. גם סגנון המשחק שלו לא ממש מדבר אלי (לא בהתקפה ולא בהגנה). בשלוש שנים האחרונות נהנתי רק מכמה משחקים (בהצלבה מול קאחה). זה לא שלא היו לנו ניצחונות מכובדים עד מאוד, היו גם היו, אבל כמו שכבר אמרו לפני, סגנון המשחק של בלאט מעייף ומייגע. הייתי מוכן לסבול סגנון משחק כזה אם הינו כל שנה משחקים בפיינל-פור, אבל אם לא (בלי לקבוע באשמת מי), אז לדעתי צריך לתת הזדמנות למישהו אחר.
פליקס אתה בעצמך אמרת שמגיע לבלאט שאפו ענק אחרי המשחק מול אולימפיאקוס שהיה לא כל כך מזמן.
אני מבין שאתה מתוסכל מהסגנון. אבל זה הסגנון שהוא יכול לשחק עם הסגל הזה. שהיה לו את פארגו+פרקינס+אידסון זה היה אחד ההרכבים המלהיבים שהיו.
חוץ מריאל מדריד, אין אף קבוצה שמשחקת בסגנון אטרקטיבי בפיינל פור הזה. ברצלונה ואולימפיאקוס הן קבוצות יותר אטרקטיביות ?
אני חושב שאם תתן לבלאט הרכב עם כישרון (משמע הוצאה כספית של הבעלים) אתה תראה כדורסל יפה אבל גם יעיל.
לי אישית אין ספק שבלאט אחד מ- 5 המאמנים הטובים באירופה כיום. סוף סוף יש ישראלי שמגיע לו להיות במכבי ודווקא אותו אתם רוצים להעיף ?
אתם חייבים להבין שמאמן שמאמן קבוצה שאין לו אמון בה והוא מרגיש שחלקה הגדול נכפתה עליו גם הוא מרגיש מתוסכל. בלאט גם מבין שההנהלה כועסת עליו על האשמה שלו שלא נעשה ניסיון אמיתי לבנות קבוצה לפיינל פור וגם יש סוג של מומנטום שלילי של הקבוצה שעלול להסתיים באובדן האליפות בסבירות לא רעה.
ההנהלה תשמח להיפטר מבלאט (שתהיה לו לגיטימציה השנה ללחוץ על הגדלת התקציב), בשביל זה היא צריכה שהוא יאבד את תמיכת האוהדים.
30 אפריל 2013, 19:51
30 אפריל 2013, 20:22
חנו'ש כתב:פליקס, אני יכולה להבין את מה שאתה אומר
וכן, אין לי בעיה להודות שבלאט רחוק מלהיות מאמן מושלם, לא הכי מבריק והרבה פעמים הכדורסל של קבוצותיו לא ממש שובה עין, מה גם שלפעמים ברגעי השפל שלו יוצא לו הפיני![]()
אבל בשביל להיות מאמן במכבי וגם להצליח בה יש עוד לא מעט תכונות אופי חשובות שהם בכלל לא קשורות לכדורסל אלא הרבה יותר מנטליות.
לא לכל מאמן יש את היכולות ותכונות האופי הללו - היכולות לעמוד בלחץ, לא להתחשב במדינה שלמה + תשקורת עוינת שממליכה אותך ומפילה אותך לפי המשחק האחרון (מאחורי וויטוריה, סיינה, בילבאו ואחרות לא עומדת אומה שלה), היכולת לעמוד כמה שיותר בציפיות של מועדון על כמו מכבי עם תקציב עלוב ועם הרבה תקיעות בגלגלים מצד ההנהלה, היכולת להיות פוליטיקאי שאולי נחשב בנסיבות מסוימות כגנאי אבל חשוב ביותר כדי להתמודד מול כל גורמי ההנהלה שלנו, ובעיקר היכולת להבין ולהפנים מה זו מכבי ומה משמעותה בכל המובנים.
עכשיו, מאמנים אחרים יוכלו אולי להביא כדורסל טוב יותר (אולי, כי עדיין לא פתרנו את בעיית הסגל החלש), אבל זה עדיין לא יהיה בהכרח מתכון להצלחה כי לא בטוח שהם יוכלו להביא את כל הנ"ל.
בלאט לעומת זאת כבר הוכיח שהוא יכול להתמודד עם הנ"ל, מאמנים אחרים עדיין לא ואנחנו עוד עלולים לחכות שנים ולהחליף לא מעט מאמנים בזמן הזה עם הרבה חוסר יציבות (כמו שהיה בשנים לפני בלאט), עד שנמצא את המאמן המתאים.
כמובן שיכול להתמזל מזלינו וזה יקרה כבר על המאמן הראשון, אבל זה ידרוש הרבה מזל ואני לא בטוחה שעל זה כדאי לנו להסתמך.
או שאפשר לחלופין לתת לבלאט צ'אנס אמיתי, וכשאני אומר צ'אנס אמיתי אני מתכוונת לסגל שיהווה קבוצת כדורסל ולא הדבר הזוועתי הזה שלובש כרגע מדים צהובים.פעם אחרונה שהיה לבלאט קבוצה כמו שצריך, זה עבד לא רע בכלל.
אם יקרה הנס ויתנו לבלאט סגל טוב הקיץ שיכול להוות קבוצת כדורסל, אז נשפוט אותו בסוף העונה הבאה ולפי זה יהיה אפשר להחליט על ההמשך.