02 מאי 2013, 09:09
toja27 כתב:אנ יודע שאמרתי שאין לי כח להתווכח יותר אבל אני פשוט רואה את הפוסט הזה ואני לא יכול להתאפק.
תגיד איך אני יכול להתווכח איתך כשאתה אומר לי שהעונה הזאת לא כישלון? האם אנחנו רואים את אותה עונה, את אותם משחקים? גם מבחינת התוצאות זה כשלון, להפסיד 3-0 בסדרה חד צדדית לגמרי זה לא כשלון? האם אנחנו מדברים על אותו מועדון עם אותם שאיפות? מילא בלאט באמירות הדיפלומטיות המעצבנות שלו היה אומר את זה אבל אוהד מן השורה יגיד שזה לא כשלון?
אתה אומר לי זה לא משנה מי בנה את הקבוצה של לפני שנתיים ואז אתה אומר לי שזה כן משנה כשמדברים על העונה הזאת. אתה מסובב הכל כפי שבא לך וכפי שנוח לך. זה כן משנה מי בנה את הקבוצה כי נכון לעכשיו לא נראה שבלאט הוא גאון גדול בבחירת השחקנים.לפחות יש ספק גדול בקשר לעניין הזה.
אני לא חובב טניס גדול במיוחד. אבל ממה שראיתי אני יכול להגיד לך שדג'קוביץ' לא יהיה אף פעם גדול כמו פדרר גם אם יגיע לתוצאות זהות וזה כן קשור לסגנון המשחק! כי סגנון המשחק הוא ביטוי ממה השחקן עשוי, בסגנון משחק של פדרר אתה רואה קלאסה ואצל דג'קוביץ' לא. כמובן שקלאסה לבד לא מספיקה וביחד עם זה צריך להגיע לתוצאות וגם את זה עשה פדרר. אותו דבר ג'ורדן שאפשר להשוות אותו עם הכוכבים הנוכחיים אבל לג'ורדן יש מה להם כמעט ואין וזה הקלאסה.בגלל זה הוא הגדול מכולם.
לאחר אותה עונה שלפני שנתיים שבה בלאט הביא משהו חדש מאז הוא קפא , שום תחכום שום הברקה, ברב המשחקים אין חיבור ותיאום וזרם של המשחק הקבוצתי. מאז אותה עונה עוד מאמן בין שלל המאמנים שהרקורד עם נבחרת רוסיה שומר אותו מההדחה.
02 מאי 2013, 09:12
toja27 כתב:יוני יש לי כמה שאלות קטנות על בניית הסגל של העונה.
למשל שאלה קטנה...עד כמה קשה לראות שהיקמן לא רכז?כמה קשה? כמה קלטות של משחקים צריך לראות שהיקמן לא רכז? עזוב אם הוא מספיק טוב ליורוליג(הוא כן אבל לא במועדון בסדר גודל של מכבי) אבל אחרי 2 משחקים אפשר לראות שהוא לא רכז. מה היה קורה עם אוחיון לא היה מגיע?
שאלה נוספתמה בדיוק דיוויד גילה בשרמדיני שהוא לא ידע קודם? שהוא לא אתלט? שהוא לא חזק מספיק? מה? הרי מלכתחילה אלה לא היו התכונות החזקות שלו, אז למה הבאת אותו אם הוא לא מתאים לך או למה הסכמת להביא אותו?
שאלה נוספתאיך הגעת למצב שסמית הוא הגו טו גאי שלך? וכמה סקאוטינג עשית על קיינר מדלי?
יש פה כמה שאלות שמתייחסות למאמן ולא להנהלה. אלה דברים שהמאמן מחליט ולא ההנהלה.
02 מאי 2013, 09:14
למשל שאלה קטנה...עד כמה קשה לראות שהיקמן לא רכז?כמה קשה? כמה קלטות של משחקים צריך לראות שהיקמן לא רכז? עזוב אם הוא מספיק טוב ליורוליג(הוא כן אבל לא במועדון בסדר גודל של מכבי) אבל אחרי 2 משחקים אפשר לראות שהוא לא רכז. מה היה קורה עם אוחיון לא היה מגיע?
שאלה נוספתמה בדיוק דיוויד גילה בשרמדיני שהוא לא ידע קודם? שהוא לא אתלט? שהוא לא חזק מספיק? מה? הרי מלכתחילה אלה לא היו התכונות החזקות שלו, אז למה הבאת אותו אם הוא לא מתאים לך או למה הסכמת להביא אותו?
שאלה נוספתאיך הגעת למצב שסמית הוא הגו טו גאי שלך? וכמה סקאוטינג עשית על קיינר מדלי?
02 מאי 2013, 09:34
אדגר פו כתב:toja27 כתב:יוני יש לי כמה שאלות קטנות על בניית הסגל של העונה.
שאלות מצוינות שלא בטוח שאנשים יודעים לענות עליהן בוודאות כי אין לנו את העובדות בידנו.
הייתי מחדד את העניין בכל מה שקשור לקו הקדמי - מה חלקו של בלאט בכך שלמכבי יש רק גבוה אחד בכושר משחק נורמלי בתחילת מאי ? האם אפשר לפטור את בלאט מכל מה שקרה מתחילת הקיץ בגזרה הזאת ?, אני לא בטוח בכלל.
02 מאי 2013, 09:38
02 מאי 2013, 09:44
02 מאי 2013, 13:58
אדגר פו כתב:אני דווקא לא מתרגש ממה שקורה בליגה יותר מדי, העניין הוא שאי אפשר לאחוז בחבל בשתי קצותיו. מצד אחד טוענים שהליגה לא מעניינת ולא חשובה, מצד שני טוענים לזכותו של בלאט שהוא לא מאבד תארים בארץ וזה לכאורה טיעון שצריך לחזק את אפשרות הישארותו .
כשפיני או שרף איבדו תואר בארץ זה היה טיעון חזק נגד הישארותם . ( למרות ששרף הגיע לגמר יורוליג ).
בכלל, אני לא נגד הישארותו של בלאט במכבי גם בשנה הבאה, אני רק טוען שזה לא היה אסון גדול אם ילך ובפורום הזה יש קצת היסטריה סביב הנושא הזה.
מכבי כנראה תמשיך להיות מנוהלת ע"י משפחת פדרמן, לטוב ולרע, היא תמיד תתערב בהחלטות המאמנים ברמה המקצועית וזה נתון שכל מאמן יצטרך לחיות איתו גם בעתיד.
גם מזרחי התערב וימשיך להתערב בדברים מקצועיים ובהחלטות לגבי שחקנים, זה תמיד היה ותמיד יהיה.
מאמן יכול תמיד להתבכיין ולהטיל הכול על ההנהלה או שהוא מחליט מראש להיכנס לזה בראש טוב ולראות איך הוא עושה את הכי טוב בנתונים הקיימים. אם בלאט חושב שזה כבר לא נוח או לא מתאים לו הוא יצטרך לפנות את הכיסא.
להערכתי בלאט מתחיל להראות סימנים של נרגנות ואי נוחות, כמו גם אי סבלנות. טוב יעשה אם ישאל את עצמו אם הוא מסוגל לזה עוד שנה.
02 מאי 2013, 14:11
ankram כתב:toja27 כתב:יוני יש לי כמה שאלות קטנות על בניית הסגל של העונה.
אפשר להגיד על זה על כל מאמן
פיני - עד כמה קשה לראות שלמפה הוא לא סנטר? שווישנייבסקי הוא לא רכז?
לגבי היקמן - הוא הוחתם בידיעה שאוחיון הוא הרכז בקבוצה עוד לפני הבלאגן עם קובאן , מה שדייויד רצה זה שחקן חצי חצי , והוא קיבל את זה עד רמות מסויימות.
בפועל , החולשה של הקו האחורי היא את שהביאה לכך שקו הגבוהים שלנו למעט שון , קרס.
שרמנדיני צריך רכז שיפעיל אותו , מדלי הוא החתמה נכונה שנפלה בפועל , מה חסרים שחקנים שהוחתמו ע"ס המלצות ווידאו ולא הצליחו להשתלב בקבוצה? ראית השנה את לורבק?
שלא לדבר על פרוייקטי הגלאקטיקוס של פנר , חימקי שנפלו ברעש גדול. בלאט לא אלוהי בחירת השחקנים.
גם אובראדוביץ' נפל עם שחקנים - מאריץ' , יבטוקס.
גם מסינה נפל עם שחקנים - תקופתו בריאל.
בתקציב שנתנו לו , בלאט היה יכול לעשות בחירות טובות יותר , אבל זה לא חוכמה להיות חכם בדיעבד.
אבל בלאט מאמן טוב , שמצליח להוציא מין הקבוצות שלו , יותר מסה"כ השווי של השחקנים. עוד מעט תגיד לנו שהוא אשם בפציעות של ליאור ומדלי , בהתנהגות של פניני (שהוציאה אותו לגמרי מאיפוס), ובהתערבות הבוטה של פדרמן ובניו.
תגיד תודה שבלאט חסם בגופו את הטרייד של ג'יימס בסמית' מירושליים , ושהצליח להחזיר את מכבי להצלבה לאחר שמכבי היתה בקבר.
בשל זה הוא מאמן מכבי תל אביב עם משכורת רצינית , ואתה כותב פה בפורום , עם כל הכבוד ל2 הצדדים.
02 מאי 2013, 14:18
02 מאי 2013, 14:21
02 מאי 2013, 14:28
yzafrir כתב:אדגר פו כתב:אני דווקא לא מתרגש ממה שקורה בליגה יותר מדי, העניין הוא שאי אפשר לאחוז בחבל בשתי קצותיו. מצד אחד טוענים שהליגה לא מעניינת ולא חשובה, מצד שני טוענים לזכותו של בלאט שהוא לא מאבד תארים בארץ וזה לכאורה טיעון שצריך לחזק את אפשרות הישארותו .
כשפיני או שרף איבדו תואר בארץ זה היה טיעון חזק נגד הישארותם . ( למרות ששרף הגיע לגמר יורוליג ).
בכלל, אני לא נגד הישארותו של בלאט במכבי גם בשנה הבאה, אני רק טוען שזה לא היה אסון גדול אם ילך ובפורום הזה יש קצת היסטריה סביב הנושא הזה.
מכבי כנראה תמשיך להיות מנוהלת ע"י משפחת פדרמן, לטוב ולרע, היא תמיד תתערב בהחלטות המאמנים ברמה המקצועית וזה נתון שכל מאמן יצטרך לחיות איתו גם בעתיד.
גם מזרחי התערב וימשיך להתערב בדברים מקצועיים ובהחלטות לגבי שחקנים, זה תמיד היה ותמיד יהיה.
מאמן יכול תמיד להתבכיין ולהטיל הכול על ההנהלה או שהוא מחליט מראש להיכנס לזה בראש טוב ולראות איך הוא עושה את הכי טוב בנתונים הקיימים. אם בלאט חושב שזה כבר לא נוח או לא מתאים לו הוא יצטרך לפנות את הכיסא.
להערכתי בלאט מתחיל להראות סימנים של נרגנות ואי נוחות, כמו גם אי סבלנות. טוב יעשה אם ישאל את עצמו אם הוא מסוגל לזה עוד שנה.
אז זהו שבמצב הזה (תקציב נמוך , חוסר בכשרונות ישראלים , חוקי הליגה בארץ , חוסר במאמנים טובים זמינים וזולים....) זה כן יהיה אסון אם בלאט יעזוב .
אולי עוד כמה שנים כשיתפתח פה עוד מאמן ישראלי טוב (אני מאוד מאמין במאמנים הישראלים ) ויצבור קצת ניסיון אז אולי נוכל לראות פה מחליף לגיטימי לבלאט אבל לא כרגע .
העונה הזאת היא לא כשלון . היא בטח לא הצלחה גדולה אבל ממש לא כשלון כשמסתכלים על השורה התחתונה .
היא יכלה להפוך לכשלון מהדהד (ועוד יכולה אם נאבד את האליפות) אם מכבי לא הייתה חוזרת בטופ 16 אחרי שכבר פדרמן הודה בפה מלא שהסגל הזה לא שווה הצלבה .
מוזר שאותו פדרמן לא התראיין אחרי זה כדי להגיד תודה לבלאט שהציל לו את התחת...
02 מאי 2013, 15:40
yzafrir כתב:ברור שמאמן כמו אוברדוביץ' ומסינה יצליחו יותר מבלאט גם כשהם טועים , כי נקודת הפתיחה שלהם מבחינה תקציבית היא הרבה יותר טובה . יש להם כסף לבצע את התיקונים במהלך העונה ולמכבי אין את הכסף אפילו לבנות קבוצה נורמאלית עוד בקיץ .
טוז'ה , במקום לזרוק פה סיסמאות בגנותו של בלאט , תן שם של מאמן שיכול להחליף אותו .....
02 מאי 2013, 15:42
02 מאי 2013, 16:53
ankram כתב:השערה שלי - בלאט יישאר , וזאת תהיה העונה האחרונה שלו במכבי , ועונת מבחן.
02 מאי 2013, 18:54
MTA2311 כתב:ankram כתב:השערה שלי - בלאט יישאר , וזאת תהיה העונה האחרונה שלו במכבי , ועונת מבחן.
זאת אומרת שאתה חושב שהוא יכשל שנה הבאה?
02 מאי 2013, 19:55
MTA2311 כתב:ankram כתב:השערה שלי - בלאט יישאר , וזאת תהיה העונה האחרונה שלו במכבי , ועונת מבחן.
זאת אומרת שאתה חושב שהוא יכשל שנה הבאה?
02 מאי 2013, 22:17
02 מאי 2013, 22:19
felix_r כתב:במילה אחת: הביתה!
02 מאי 2013, 22:22
שמואל1 כתב:felix_r כתב:במילה אחת: הביתה!
במילה אחת: לא.
02 מאי 2013, 22:28