toja27 כתב:אנ יודע שאמרתי שאין לי כח להתווכח יותר אבל אני פשוט רואה את הפוסט הזה ואני לא יכול להתאפק.
תגיד איך אני יכול להתווכח איתך כשאתה אומר לי שהעונה הזאת לא כישלון? האם אנחנו רואים את אותה עונה, את אותם משחקים? גם מבחינת התוצאות זה כשלון, להפסיד 3-0 בסדרה חד צדדית לגמרי זה לא כשלון? האם אנחנו מדברים על אותו מועדון עם אותם שאיפות? מילא בלאט באמירות הדיפלומטיות המעצבנות שלו היה אומר את זה אבל אוהד מן השורה יגיד שזה לא כשלון?
אתה אומר לי זה לא משנה מי בנה את הקבוצה של לפני שנתיים ואז אתה אומר לי שזה כן משנה כשמדברים על העונה הזאת. אתה מסובב הכל כפי שבא לך וכפי שנוח לך. זה כן משנה מי בנה את הקבוצה כי נכון לעכשיו לא נראה שבלאט הוא גאון גדול בבחירת השחקנים.לפחות יש ספק גדול בקשר לעניין הזה.
אני לא חובב טניס גדול במיוחד. אבל ממה שראיתי אני יכול להגיד לך שדג'קוביץ' לא יהיה אף פעם גדול כמו פדרר גם אם יגיע לתוצאות זהות וזה כן קשור לסגנון המשחק! כי סגנון המשחק הוא ביטוי ממה השחקן עשוי, בסגנון משחק של פדרר אתה רואה קלאסה ואצל דג'קוביץ' לא. כמובן שקלאסה לבד לא מספיקה וביחד עם זה צריך להגיע לתוצאות וגם את זה עשה פדרר. אותו דבר ג'ורדן שאפשר להשוות אותו עם הכוכבים הנוכחיים אבל לג'ורדן יש מה להם כמעט ואין וזה הקלאסה.בגלל זה הוא הגדול מכולם.
לאחר אותה עונה שלפני שנתיים שבה בלאט הביא משהו חדש מאז הוא קפא , שום תחכום שום הברקה, ברב המשחקים אין חיבור ותיאום וזרם של המשחק הקבוצתי. מאז אותה עונה עוד מאמן בין שלל המאמנים שהרקורד עם נבחרת רוסיה שומר אותו מההדחה.
א - אני לא מבין למה אתם כל הזמן בורחים מויכוחים. אתה רוצה שכולם יגידו את אותו הדבר? מילא אם הויכוח לא מוביל לשום דבר, אבל בסה"כ הויכוחים בחלקם מובילים כן לתובנות
ולפעמים אנשים כן מצליחים לשכנע/להשתכנע.
ב - כשלון... הסגל הזה בקושי שווה הצלבה. מכבי הגיעה להצלבה ולקחה את הגביע. עד עכשיו, זה לא כשלון. הכשלון האמיתי הוא בבחירת השחקנים, בסגנון, בהפסדים הביתיים, בניהול המשחקים.
לא בתוצאות. לפעמים צריך להסתפק בזה.
ג - בניית הקבוצה - אני לא אומר שזה לא משנה מי בונה את הקבוצה ברמה הכללית. אבל מה זה עוזר ששני שחקנים מרכזיים מאותו הסגל היו שם מהעונה הקודמת (ד"א הם לא היו איזה שוס גדול
אצל פיני)? זה לא שפיני בנה את כל הסגל, ובלאט רק אימן אותו. היו שם שני שחקנים מאוד משמעותיים ודומיננטיים שהגיעו בעונה של בלאט, והעבודה העיקרית אז היתה של בלאט, לחשוב על סגנון
משחק ייחודי ולחבר את כל החבר'ה האלה לקבוצת כדורסל מצויינת.
העונה הדמות המובילה בבניית הסגל היתה דני פדרמן, והוא האחראי הישיר למה שנבנה. האם לבלאט יש אחריות? בוודאי. אפילו אחריות גדולה. אני גם מסכים איתך שבלאט מתברר כאחד שלא
מבריק בבניית סגלים. הנסיבה המקלה אצלו היא שכנראה שהסגל שהוא ראה בתחילת הקיץ, היה שונה מאוד ממה שהוא קיבל בסוף הקיץ, בעוד אצל דני פדרמן אין נסיבות מקלות.
ד - אז זהו שסגנון זה עניין של טעם. אחד אוהב את הסגנון הרובוטי של פדרר, ואחר אוהב את הסגנון הכוחני של נדאל. אחד אוהב את ההגשות החזקות של ראוניץ' ואחר את כיסוי המגרש של פרר.
אין אמת מוחלטת כאן. אם נדאל או דג'וקוביץ' יגיעו מספרית להישגים של פדרר, אז הם ייחשבו כגדולים ממנו בראייה ההיסטורית. ככה זה עובד.
אפשר לתת גם דוגמאות מהכדורסל - אחד אוהב את הסגנון של הספרס, ואחד את הסגנון של אוקלאהומה... זה בסדר גמור. ואם ממש תתעקש אפשר גם ללכת לאומנות או למוזיקה או לכל תחום אחר.
אפשר להגיד שמכבי שיחקה העונה כדורסל מגעיל. אבל אם הכדורסל המגעיל הזה היה מביא אותה לפיינל פור (ובניגוד למה שאתה אומר, מכבי לא היתה מאוד רחוקה משם - ניצחון ביתי אחד נוסף, או ניצחון במשחק החוץ האחרון בברצלונה, ומכבי היתה מתמודדת מול אפס עם יתרון ביתיות), אז אף אחד לא היה אומר שמדובר בכשלון.