דייויד בלאט

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דייויד בלאט

הודעהעל ידי jol9 » 02 מאי 2013, 09:09

toja27 כתב:אנ יודע שאמרתי שאין לי כח להתווכח יותר אבל אני פשוט רואה את הפוסט הזה ואני לא יכול להתאפק.
תגיד איך אני יכול להתווכח איתך כשאתה אומר לי שהעונה הזאת לא כישלון? האם אנחנו רואים את אותה עונה, את אותם משחקים? גם מבחינת התוצאות זה כשלון, להפסיד 3-0 בסדרה חד צדדית לגמרי זה לא כשלון? האם אנחנו מדברים על אותו מועדון עם אותם שאיפות? מילא בלאט באמירות הדיפלומטיות המעצבנות שלו היה אומר את זה אבל אוהד מן השורה יגיד שזה לא כשלון?
אתה אומר לי זה לא משנה מי בנה את הקבוצה של לפני שנתיים ואז אתה אומר לי שזה כן משנה כשמדברים על העונה הזאת. אתה מסובב הכל כפי שבא לך וכפי שנוח לך. זה כן משנה מי בנה את הקבוצה כי נכון לעכשיו לא נראה שבלאט הוא גאון גדול בבחירת השחקנים.לפחות יש ספק גדול בקשר לעניין הזה.
אני לא חובב טניס גדול במיוחד. אבל ממה שראיתי אני יכול להגיד לך שדג'קוביץ' לא יהיה אף פעם גדול כמו פדרר גם אם יגיע לתוצאות זהות וזה כן קשור לסגנון המשחק! כי סגנון המשחק הוא ביטוי ממה השחקן עשוי, בסגנון משחק של פדרר אתה רואה קלאסה ואצל דג'קוביץ' לא. כמובן שקלאסה לבד לא מספיקה וביחד עם זה צריך להגיע לתוצאות וגם את זה עשה פדרר. אותו דבר ג'ורדן שאפשר להשוות אותו עם הכוכבים הנוכחיים אבל לג'ורדן יש מה להם כמעט ואין וזה הקלאסה.בגלל זה הוא הגדול מכולם.
לאחר אותה עונה שלפני שנתיים שבה בלאט הביא משהו חדש מאז הוא קפא , שום תחכום שום הברקה, ברב המשחקים אין חיבור ותיאום וזרם של המשחק הקבוצתי. מאז אותה עונה עוד מאמן בין שלל המאמנים שהרקורד עם נבחרת רוסיה שומר אותו מההדחה.

א - אני לא מבין למה אתם כל הזמן בורחים מויכוחים. אתה רוצה שכולם יגידו את אותו הדבר? מילא אם הויכוח לא מוביל לשום דבר, אבל בסה"כ הויכוחים בחלקם מובילים כן לתובנות
ולפעמים אנשים כן מצליחים לשכנע/להשתכנע.

ב - כשלון... הסגל הזה בקושי שווה הצלבה. מכבי הגיעה להצלבה ולקחה את הגביע. עד עכשיו, זה לא כשלון. הכשלון האמיתי הוא בבחירת השחקנים, בסגנון, בהפסדים הביתיים, בניהול המשחקים.
לא בתוצאות. לפעמים צריך להסתפק בזה.

ג - בניית הקבוצה - אני לא אומר שזה לא משנה מי בונה את הקבוצה ברמה הכללית. אבל מה זה עוזר ששני שחקנים מרכזיים מאותו הסגל היו שם מהעונה הקודמת (ד"א הם לא היו איזה שוס גדול
אצל פיני)? זה לא שפיני בנה את כל הסגל, ובלאט רק אימן אותו. היו שם שני שחקנים מאוד משמעותיים ודומיננטיים שהגיעו בעונה של בלאט, והעבודה העיקרית אז היתה של בלאט, לחשוב על סגנון
משחק ייחודי ולחבר את כל החבר'ה האלה לקבוצת כדורסל מצויינת.
העונה הדמות המובילה בבניית הסגל היתה דני פדרמן, והוא האחראי הישיר למה שנבנה. האם לבלאט יש אחריות? בוודאי. אפילו אחריות גדולה. אני גם מסכים איתך שבלאט מתברר כאחד שלא
מבריק בבניית סגלים. הנסיבה המקלה אצלו היא שכנראה שהסגל שהוא ראה בתחילת הקיץ, היה שונה מאוד ממה שהוא קיבל בסוף הקיץ, בעוד אצל דני פדרמן אין נסיבות מקלות.

ד - אז זהו שסגנון זה עניין של טעם. אחד אוהב את הסגנון הרובוטי של פדרר, ואחר אוהב את הסגנון הכוחני של נדאל. אחד אוהב את ההגשות החזקות של ראוניץ' ואחר את כיסוי המגרש של פרר.
אין אמת מוחלטת כאן. אם נדאל או דג'וקוביץ' יגיעו מספרית להישגים של פדרר, אז הם ייחשבו כגדולים ממנו בראייה ההיסטורית. ככה זה עובד.
אפשר לתת גם דוגמאות מהכדורסל - אחד אוהב את הסגנון של הספרס, ואחד את הסגנון של אוקלאהומה... זה בסדר גמור. ואם ממש תתעקש אפשר גם ללכת לאומנות או למוזיקה או לכל תחום אחר.

אפשר להגיד שמכבי שיחקה העונה כדורסל מגעיל. אבל אם הכדורסל המגעיל הזה היה מביא אותה לפיינל פור (ובניגוד למה שאתה אומר, מכבי לא היתה מאוד רחוקה משם - ניצחון ביתי אחד נוסף, או ניצחון במשחק החוץ האחרון בברצלונה, ומכבי היתה מתמודדת מול אפס עם יתרון ביתיות), אז אף אחד לא היה אומר שמדובר בכשלון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 02 מאי 2013, 09:12

toja27 כתב:יוני יש לי כמה שאלות קטנות על בניית הסגל של העונה.

למשל שאלה קטנה...עד כמה קשה לראות שהיקמן לא רכז?כמה קשה? כמה קלטות של משחקים צריך לראות שהיקמן לא רכז? עזוב אם הוא מספיק טוב ליורוליג(הוא כן אבל לא במועדון בסדר גודל של מכבי) אבל אחרי 2 משחקים אפשר לראות שהוא לא רכז. מה היה קורה עם אוחיון לא היה מגיע?

שאלה נוספתמה בדיוק דיוויד גילה בשרמדיני שהוא לא ידע קודם? שהוא לא אתלט? שהוא לא חזק מספיק? מה? הרי מלכתחילה אלה לא היו התכונות החזקות שלו, אז למה הבאת אותו אם הוא לא מתאים לך או למה הסכמת להביא אותו?

שאלה נוספתאיך הגעת למצב שסמית הוא הגו טו גאי שלך? וכמה סקאוטינג עשית על קיינר מדלי?

יש פה כמה שאלות שמתייחסות למאמן ולא להנהלה. אלה דברים שהמאמן מחליט ולא ההנהלה.

שאלות מצוינות שלא בטוח שאנשים יודעים לענות עליהן בוודאות כי אין לנו את העובדות בידנו.

הייתי מחדד את העניין בכל מה שקשור לקו הקדמי - מה חלקו של בלאט בכך שלמכבי יש רק גבוה אחד בכושר משחק נורמלי בתחילת מאי ? האם אפשר לפטור את בלאט מכל מה שקרה מתחילת הקיץ בגזרה הזאת ?, אני לא בטוח בכלל.
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 02 מאי 2013, 09:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי ankram » 02 מאי 2013, 09:14

למשל שאלה קטנה...עד כמה קשה לראות שהיקמן לא רכז?כמה קשה? כמה קלטות של משחקים צריך לראות שהיקמן לא רכז? עזוב אם הוא מספיק טוב ליורוליג(הוא כן אבל לא במועדון בסדר גודל של מכבי) אבל אחרי 2 משחקים אפשר לראות שהוא לא רכז. מה היה קורה עם אוחיון לא היה מגיע?

שאלה נוספתמה בדיוק דיוויד גילה בשרמדיני שהוא לא ידע קודם? שהוא לא אתלט? שהוא לא חזק מספיק? מה? הרי מלכתחילה אלה לא היו התכונות החזקות שלו, אז למה הבאת אותו אם הוא לא מתאים לך או למה הסכמת להביא אותו?

שאלה נוספתאיך הגעת למצב שסמית הוא הגו טו גאי שלך? וכמה סקאוטינג עשית על קיינר מדלי?

אפשר להגיד על זה על כל מאמן

פיני - עד כמה קשה לראות שלמפה הוא לא סנטר? שווישנייבסקי הוא לא רכז?

לגבי היקמן - הוא הוחתם בידיעה שאוחיון הוא הרכז בקבוצה עוד לפני הבלאגן עם קובאן , מה שדייויד רצה זה שחקן חצי חצי , והוא קיבל את זה עד רמות מסויימות.

בפועל , החולשה של הקו האחורי היא את שהביאה לכך שקו הגבוהים שלנו למעט שון , קרס.

שרמנדיני צריך רכז שיפעיל אותו , מדלי הוא החתמה נכונה שנפלה בפועל , מה חסרים שחקנים שהוחתמו ע"ס המלצות ווידאו ולא הצליחו להשתלב בקבוצה? ראית השנה את לורבק?

שלא לדבר על פרוייקטי הגלאקטיקוס של פנר , חימקי שנפלו ברעש גדול. בלאט לא אלוהי בחירת השחקנים.

גם אובראדוביץ' נפל עם שחקנים - מאריץ' , יבטוקס.
גם מסינה נפל עם שחקנים - תקופתו בריאל.

בתקציב שנתנו לו , בלאט היה יכול לעשות בחירות טובות יותר , אבל זה לא חוכמה להיות חכם בדיעבד.

אבל בלאט מאמן טוב , שמצליח להוציא מין הקבוצות שלו , יותר מסה"כ השווי של השחקנים. עוד מעט תגיד לנו שהוא אשם בפציעות של ליאור ומדלי , בהתנהגות של פניני (שהוציאה אותו לגמרי מאיפוס), ובהתערבות הבוטה של פדרמן ובניו.
תגיד תודה שבלאט חסם בגופו את הטרייד של ג'יימס בסמית' מירושליים , ושהצליח להחזיר את מכבי להצלבה לאחר שמכבי היתה בקבר.

בשל זה הוא מאמן מכבי תל אביב עם משכורת רצינית , ואתה כותב פה בפורום , עם כל הכבוד ל2 הצדדים.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 02 מאי 2013, 09:34

אדגר פו כתב:

שאלות מצוינות שלא בטוח שאנשים יודעים לענות עליהן בוודאות כי אין לנו את העובדות בידנו.

הייתי מחדד את העניין בכל מה שקשור לקו הקדמי - מה חלקו של בלאט בכך שלמכבי יש רק גבוה אחד בכושר משחק נורמלי בתחילת מאי ? האם אפשר לפטור את בלאט מכל מה שקרה מתחילת הקיץ בגזרה הזאת ?, אני לא בטוח בכלל.

תגיד ,

יש מאמן שלא טועה , שוגה או לוקח החלטות לא טובות?

בואו ונראה כמה לבלאט היה חלק בהתפרקות הסגל של שנה שעברה , סגל שלקח 3 תארים (אני מודע שהתארים למעט תואר היורוליג , לא נחשבים פה בפורום , אבל מיילא) והיה רחוק צעד וחצי מהעפלה לפיינל פור.

לנגפורד והנדריקס הלכו לכסף הגדול למרות שבלאט התעקש מאמד מאד להשאיר אותם.
בלו פרש , סופו סיים חוזה והיתה לו עונה סה"כ לא טובה שנה שעברה + התפרצויות זעם , ומשחקי העלבויות שהיו יותר מדי עבור המערכת.
לאוחיון היתה את הסאגה של קובאן בקיץ , אני בטוח שזה גם השפיע עליו השנה.

4 שחקני מפתח עזבו את הקבוצה (על פאפאלוקס ומאלט אני כלל לא מדבר) , לא פשוט לפרק הכל ולהרכיב מחדש.

שבלאט בנה את הרכב הגבוהים שלו , הוא עשה החלטות מובנות לחלוטין.
הוא הרכיב קו גבוהים שמורכב משון , שרמנדיני שנתן עונת יורוליג טובה מאד במדי קאנטו , מדלי שהיה שחקן טוב מאד בספרד , וליאור שעד העונה הזאת עוד הצטייר כשחקן יורוליג טוב.
על הנייר ולפי הערכות של אנשים שמבינים גם יותר ממני , זהו קו סביר ומעלה במושגי התקציב של מכבי , על הנייר.

בפועל הקו האחורי שיחק ברוגז עם הקו הקדמי , שרמנדיני לא יכל להיות אפקטיבי בליגה , מדלי נפצע על תחילת העונה ועד היום הוא מנסה להשיג את הרכבת , ליאור פתח טוב , נחלש מאד בהמשך , ומהפציעה זה לא אותו אדם.

פציעות , BAD LUCK,וגם הימור מושכל שלא מימש את עצמו (מדלי) , והופ אתה עם שון המסכן לבד.

כן , לבלאט יש חלק גדול גם בזה, הוא לא השכיל לשמור הגנות שונות מהגנות החילופים כדי ששרמדיני לא יתבאס לרוץ אחרי גארדים עם ה 2.17 שלו.
הוא לא גרם לקו האחורי שלו להפעיל את הגבוהים כמו שצריך , לא האמין מספיק בספסל שלו , ולקח את הליגה הישראלית יותר מדי ברצינות , במקום להשתמש בה כדי לתת לשחקנים ביטחון.

ועם זאת , לדעתי הוא הפיק למעלה מ100$ מהסגל הזה ביורוליג.

לא צריך להתרגש ממה שקורה עכשיו בליגה , זה אפטרשוק של היורוליג , וירידת מתח גדולה , מספיק לראות את זה על היקמן.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי jol9 » 02 מאי 2013, 09:38

שאלות מצויינות שאני שאלתי את עצמי גם כן.
טעויות של בלאט בשימוש בהם וגם בהחתמה שלהם. אבל שוב, כמו שאמרתי, אנחנו לא יודעים מה בלאט חשב בתחילת הקיץ כשכל השלישייה הזאת הוחתמה. אולי הוא חשב
שיהיה לו את לאנגפורד ואת מאריץ' ואז היקמן בכלל יהיה שחקן ספסל... לא יודע.

בשורה התחתונה, הכשלון של בניית הסגל הוא גדול מאוד. אין ספק בכך.

עוד דבר קטן לגבי אוחיון - אם לא בלאט, אז סביר להניח שהוא בכלל לא היה חוזר, ואז באמת היינו במצב נוראי, וזה למרות העונה הרעה שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 02 מאי 2013, 09:44

אני דווקא לא מתרגש ממה שקורה בליגה יותר מדי, העניין הוא שאי אפשר לאחוז בחבל בשתי קצותיו. מצד אחד טוענים שהליגה לא מעניינת ולא חשובה, מצד שני טוענים לזכותו של בלאט שהוא לא מאבד תארים בארץ וזה לכאורה טיעון שצריך לחזק את אפשרות הישארותו .

כשפיני או שרף איבדו תואר בארץ זה היה טיעון חזק נגד הישארותם . ( למרות ששרף הגיע לגמר יורוליג ).

בכלל, אני לא נגד הישארותו של בלאט במכבי גם בשנה הבאה, אני רק טוען שזה לא היה אסון גדול אם ילך ובפורום הזה יש קצת היסטריה סביב הנושא הזה.

מכבי כנראה תמשיך להיות מנוהלת ע"י משפחת פדרמן, לטוב ולרע, היא תמיד תתערב בהחלטות המאמנים ברמה המקצועית וזה נתון שכל מאמן יצטרך לחיות איתו גם בעתיד.
גם מזרחי התערב וימשיך להתערב בדברים מקצועיים ובהחלטות לגבי שחקנים, זה תמיד היה ותמיד יהיה.

מאמן יכול תמיד להתבכיין ולהטיל הכול על ההנהלה או שהוא מחליט מראש להיכנס לזה בראש טוב ולראות איך הוא עושה את הכי טוב בנתונים הקיימים. אם בלאט חושב שזה כבר לא נוח או לא מתאים לו הוא יצטרך לפנות את הכיסא.

להערכתי בלאט מתחיל להראות סימנים של נרגנות ואי נוחות, כמו גם אי סבלנות. טוב יעשה אם ישאל את עצמו אם הוא מסוגל לזה עוד שנה.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי yzafrir » 02 מאי 2013, 13:58

אדגר פו כתב:אני דווקא לא מתרגש ממה שקורה בליגה יותר מדי, העניין הוא שאי אפשר לאחוז בחבל בשתי קצותיו. מצד אחד טוענים שהליגה לא מעניינת ולא חשובה, מצד שני טוענים לזכותו של בלאט שהוא לא מאבד תארים בארץ וזה לכאורה טיעון שצריך לחזק את אפשרות הישארותו .

כשפיני או שרף איבדו תואר בארץ זה היה טיעון חזק נגד הישארותם . ( למרות ששרף הגיע לגמר יורוליג ).

בכלל, אני לא נגד הישארותו של בלאט במכבי גם בשנה הבאה, אני רק טוען שזה לא היה אסון גדול אם ילך ובפורום הזה יש קצת היסטריה סביב הנושא הזה.

מכבי כנראה תמשיך להיות מנוהלת ע"י משפחת פדרמן, לטוב ולרע, היא תמיד תתערב בהחלטות המאמנים ברמה המקצועית וזה נתון שכל מאמן יצטרך לחיות איתו גם בעתיד.
גם מזרחי התערב וימשיך להתערב בדברים מקצועיים ובהחלטות לגבי שחקנים, זה תמיד היה ותמיד יהיה.

מאמן יכול תמיד להתבכיין ולהטיל הכול על ההנהלה או שהוא מחליט מראש להיכנס לזה בראש טוב ולראות איך הוא עושה את הכי טוב בנתונים הקיימים. אם בלאט חושב שזה כבר לא נוח או לא מתאים לו הוא יצטרך לפנות את הכיסא.

להערכתי בלאט מתחיל להראות סימנים של נרגנות ואי נוחות, כמו גם אי סבלנות. טוב יעשה אם ישאל את עצמו אם הוא מסוגל לזה עוד שנה.

אז זהו שבמצב הזה (תקציב נמוך , חוסר בכשרונות ישראלים , חוקי הליגה בארץ , חוסר במאמנים טובים זמינים וזולים....) זה כן יהיה אסון אם בלאט יעזוב .
אולי עוד כמה שנים כשיתפתח פה עוד מאמן ישראלי טוב (אני מאוד מאמין במאמנים הישראלים ) ויצבור קצת ניסיון אז אולי נוכל לראות פה מחליף לגיטימי לבלאט אבל לא כרגע .

העונה הזאת היא לא כשלון . היא בטח לא הצלחה גדולה אבל ממש לא כשלון כשמסתכלים על השורה התחתונה .
היא יכלה להפוך לכשלון מהדהד (ועוד יכולה אם נאבד את האליפות) אם מכבי לא הייתה חוזרת בטופ 16 אחרי שכבר פדרמן הודה בפה מלא שהסגל הזה לא שווה הצלבה .
מוזר שאותו פדרמן לא התראיין אחרי זה כדי להגיד תודה לבלאט שהציל לו את התחת...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי toja27 » 02 מאי 2013, 14:11

ankram כתב:

אפשר להגיד על זה על כל מאמן

פיני - עד כמה קשה לראות שלמפה הוא לא סנטר? שווישנייבסקי הוא לא רכז?

לגבי היקמן - הוא הוחתם בידיעה שאוחיון הוא הרכז בקבוצה עוד לפני הבלאגן עם קובאן , מה שדייויד רצה זה שחקן חצי חצי , והוא קיבל את זה עד רמות מסויימות.

בפועל , החולשה של הקו האחורי היא את שהביאה לכך שקו הגבוהים שלנו למעט שון , קרס.

שרמנדיני צריך רכז שיפעיל אותו , מדלי הוא החתמה נכונה שנפלה בפועל , מה חסרים שחקנים שהוחתמו ע"ס המלצות ווידאו ולא הצליחו להשתלב בקבוצה? ראית השנה את לורבק?

שלא לדבר על פרוייקטי הגלאקטיקוס של פנר , חימקי שנפלו ברעש גדול. בלאט לא אלוהי בחירת השחקנים.

גם אובראדוביץ' נפל עם שחקנים - מאריץ' , יבטוקס.
גם מסינה נפל עם שחקנים - תקופתו בריאל.

בתקציב שנתנו לו , בלאט היה יכול לעשות בחירות טובות יותר , אבל זה לא חוכמה להיות חכם בדיעבד.

אבל בלאט מאמן טוב , שמצליח להוציא מין הקבוצות שלו , יותר מסה"כ השווי של השחקנים. עוד מעט תגיד לנו שהוא אשם בפציעות של ליאור ומדלי , בהתנהגות של פניני (שהוציאה אותו לגמרי מאיפוס), ובהתערבות הבוטה של פדרמן ובניו.
תגיד תודה שבלאט חסם בגופו את הטרייד של ג'יימס בסמית' מירושליים , ושהצליח להחזיר את מכבי להצלבה לאחר שמכבי היתה בקבר.

בשל זה הוא מאמן מכבי תל אביב עם משכורת רצינית , ואתה כותב פה בפורום , עם כל הכבוד ל2 הצדדים.

נכון התנאים של בלאט לא היו נוחים במיוחד לאור העובדה ששחקני מפתח לא נשארו במיוחד בגלל משכורות וחלום של NBA . וגם נכון שאין אדם שלא טועה.
אבל כשאתה מתחיל לדבר על מאמנים כמו אוברדוביץ',פיני ומסינה יש הבדל אחד והוא שביחד עם הטעויות הם עשו יותר החלטות נכונות מבלאט. אוברדוביץ', פיני ומסינה טעו אבל מצד שני הביאו תארי יורוליג עם החלטות בינגו. ככה שלשים את בלאט עם אותם רשימת מאמנים באותה רמה רק בגלל שכל האנשים ובפרט המאנים טועים זה לא להיות כנה עד הסוף.

לגבי מועד החתמתו של היקמן יש לי ספק במה שאתה אומר אבל נניח שאתה צודק כי אני לא בטוח. כן אני יודע ששרמדיני צריך רכז שיפעיל אותו , זה טבעו של סנטר שהוא לא מנהל את ההתקפה והכדור לא בידיים שלו נו ו..?
אם ההחתמה של מדלי נפלה בפועל אז היא החתמה שגויה. זה לא שהוא לא הצליח בגלל הפציעה של השבועיים( לא זוכר לכמה זמן הוא נפצע בדיוק) הוא פשוט שחקן לא חכם, ובלי רגש לזריקה ככל שהוא מתקרב לסל. אבל זה נכון שגם החתמות כאלו קורות.

אני שמח שאתה מודה שבלאט יכל לעשות בחירות טובות יותר זה בדיוק מה שהיה חסר לי בפורום הזה, שלמאמן יש חלק בעונה הגרועה הזאת , ואם מביעים ביקורת לגיטימית על המאמן, שלא יקפצו איזה 10 חברי פורום ויעשו לך "נו נו נו".תאמין או לא אני חושב שבלאט הוא מאמן מעל הממוצע( למרות שאני לא חושב עליו הרבה מעבר לזה) ושהתנאים שבלאט צריך לאמן הם לא קלים לאור העובדה שהשחקנים עוזבים שנה אחרי שנה ונחיתות תקציבית מול הקבוצות הגדולות( אבל בעצם מתי זה לא היה?).
מאמן טוב זאת דעתך, זאת לא עובדה. כשאני אגיד שבלאט אשם בפציעות של אליהו ומדלי ובהתנהגות של פניני, אתה רשאי לציין זאת, עד אז חסוך ממני את דברי ההבל שלך.

תודה בלאט שחסמת בגופך את ההעברה של שון ג'יימס(כשבשנה שעברה לא נתת לו הזדמנות והיה חסר לנו סנטר בסדרה נגד פנא' עם סופו הדועך).
תודה בלאט שסוף סוף התנהגת כמו מאמן והזכרת שאתה הסמכות שקובעת מי יהיה הסנטר שלך.

אם אני לא טועה אתה בעצמך ביקרת את ההתנהגות העצבנית והנרגנת שלו בזמן האחרון לא? תגיד, היית פעם מאמן במועדון לחוץ כמו מכבי? מי אתה שתקבע איך מאמן צריך להתנהג עם השחקנים שלו? בגלל זה הוא מאמן עם משכורת רצינית ואתה כותב בפורום וכם כל הכבוד לשני הצדדים.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי yzafrir » 02 מאי 2013, 14:18

ברור שמאמן כמו אוברדוביץ' ומסינה יצליחו יותר מבלאט גם כשהם טועים , כי נקודת הפתיחה שלהם מבחינה תקציבית היא הרבה יותר טובה . יש להם כסף לבצע את התיקונים במהלך העונה ולמכבי אין את הכסף אפילו לבנות קבוצה נורמאלית עוד בקיץ .

טוז'ה , במקום לזרוק פה סיסמאות בגנותו של בלאט , תן שם של מאמן שיכול להחליף אותו .....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yellowaura » 02 מאי 2013, 14:21

העונה הזאת נידונה לכישלון עוד לפני שהתחילה בעיקר בגלל ההנהלה (והתגובות של כולנו עוד בשלב הבנייה הם העדות לכך) .

אני חושב שלבלאט היה שיגעון גדלות שחשב שיוכל לקחת גם קבוצה מוגבלת כזאת לרמה גבוהה ולצאת גיבור.

מבחינתי העונה:
בלאט אשם ב- 15% (אימון טוב , לחץ על ההנהלה בבנייה רע) ו- ההנהלה ב- 70% (לא סיפקה תקציב וסגל הולם...בלאט קיבל עדיפויות 4-5 שלו)...
והאוהדים שהמשיכו לקנות מנויים למרות שראו שלא בונים כלום אשמים ב- 15%.

שנה הבאה אם בלאט מסכים לקבל תקציב נמוך ללא יכולת לבנות סגל נורמאלי והאוהדים ממשיכים לקנות מנויים כמו כבשים אז אני מאשים לגמרי את האוהדים +בלאט. צריך להיות טיפשים בשביל לחזור על טעות פעמיים.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2013, 14:28

yzafrir כתב:
אדגר פו כתב:אני דווקא לא מתרגש ממה שקורה בליגה יותר מדי, העניין הוא שאי אפשר לאחוז בחבל בשתי קצותיו. מצד אחד טוענים שהליגה לא מעניינת ולא חשובה, מצד שני טוענים לזכותו של בלאט שהוא לא מאבד תארים בארץ וזה לכאורה טיעון שצריך לחזק את אפשרות הישארותו .

אז זהו שבמצב הזה (תקציב נמוך , חוסר בכשרונות ישראלים , חוקי הליגה בארץ , חוסר במאמנים טובים זמינים וזולים....) זה כן יהיה אסון אם בלאט יעזוב .
אולי עוד כמה שנים כשיתפתח פה עוד מאמן ישראלי טוב (אני מאוד מאמין במאמנים הישראלים ) ויצבור קצת ניסיון אז אולי נוכל לראות פה מחליף לגיטימי לבלאט אבל לא כרגע .

העונה הזאת היא לא כשלון . היא בטח לא הצלחה גדולה אבל ממש לא כשלון כשמסתכלים על השורה התחתונה .
היא יכלה להפוך לכשלון מהדהד (ועוד יכולה אם נאבד את האליפות) אם מכבי לא הייתה חוזרת בטופ 16 אחרי שכבר פדרמן הודה בפה מלא שהסגל הזה לא שווה הצלבה .
מוזר שאותו פדרמן לא התראיין אחרי זה כדי להגיד תודה לבלאט שהציל לו את התחת...

כל מה שאתה אומר מאוד יחסי. חוסר כישרונות ישראלים? זה שבלאט הקפיא את הישראלים שלו, ועכשיו מתלונן, לא אומר שהישראלים העונה גרועים יותר מעונות הקודמות. מי שלא משקיע בספסל שלו כל העונה, לא יכול לבכות אחר כך שהספסל לו תורם.

אין מאמנים ישראלים מוכשרים? אף אחד לא אמר שהמאמן הבא חייב להיות ישראלי. משכורתו של בלאט עולה לקבוצה 1.6 מיליון דולר. אפשר להביא הרבה מאמנים זרים מוכשרים במחיר הרבה יותר זול.

תקציב נמוך? מכבי אף פעם לא הייתה מהקבוצות העשירות באירופה מאז שנות ה 80. אז נכון, יש שנים טובות יותר ושנים טובות פחות. כל המאמנים סובלים במכבי מקוצר תקציב. ככה שזה לא תירוץ עבור בלאט. מה גם שבלאט עצמו לא אוהב כוכבים, וגם אם היה מקבל תקציב מוגדל, סביר להניח שהיה מבזבז אותו על כל מיני שחקנים בנוניים סטייל להשאיר את הנדריקס במיליון דולר פלוס.

לא רואה איך התבוסות המבישות לריאל הופכות את העונה הזאת ליותר מוצלחת, מאשר חוסר העפלה להצלבה בכלל. גם אם אתה רושם לזכותו של בלאט את הקאמבק הגדול בטופ-16, הוא גם אחראי לזה שהגענו למצב כזה, שהינו צריכים קאמבק.

לסיכום, לא רשמת כלום ושום דבר שבאמת מוכיח שבלאט חייב להשאר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי ankram » 02 מאי 2013, 15:40

yzafrir כתב:ברור שמאמן כמו אוברדוביץ' ומסינה יצליחו יותר מבלאט גם כשהם טועים , כי נקודת הפתיחה שלהם מבחינה תקציבית היא הרבה יותר טובה . יש להם כסף לבצע את התיקונים במהלך העונה ולמכבי אין את הכסף אפילו לבנות קבוצה נורמאלית עוד בקיץ .

טוז'ה , במקום לזרוק פה סיסמאות בגנותו של בלאט , תן שם של מאמן שיכול להחליף אותו .....

לא חבל על המאמץ , שאפשר לזרוק סיסמאות?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 02 מאי 2013, 15:42

השערה שלי - בלאט יישאר , וזאת תהיה העונה האחרונה שלו במכבי , ועונת מבחן.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מאי 2013, 16:53

ankram כתב:השערה שלי - בלאט יישאר , וזאת תהיה העונה האחרונה שלו במכבי , ועונת מבחן.

זאת אומרת שאתה חושב שהוא יכשל שנה הבאה?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי ankram » 02 מאי 2013, 18:54

MTA2311 כתב:
ankram כתב:השערה שלי - בלאט יישאר , וזאת תהיה העונה האחרונה שלו במכבי , ועונת מבחן.

הנבואה ניתנה ל......
בכל מקרה זאת תהיה עונה אחרונה של בלאט במכבי להערכתי , ועונת מבחן להמשך הקרייריה שלו , הצלחה - והוא יחתום בקבוצה גדולה , כשלון 0 והוא יחתום בקבוצת מרכז טבלא יורוליג.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 מאי 2013, 19:55

MTA2311 כתב:

תלוי בחומר השחקנים שיקבל.
שלשם שינוי יתנו לו את מה שהוא רוצה (ובסה"כ אני בטוחה דהוא מציאותי ולא דורש את לורבק ביחד עם ספאנוליס) ואז נוכל באמת לשפוט אותו.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2013, 22:17

במילה אחת: הביתה!
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שמואל1 » 02 מאי 2013, 22:19

felix_r כתב:במילה אחת: הביתה!

במילה אחת: לא.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 02 מאי 2013, 22:22

שמואל1 כתב:
felix_r כתב:במילה אחת: הביתה!

במילה אחת: לא.

במילה אחת:אובססיה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 02 מאי 2013, 22:28

אנ חושב שאנשים כאן קצת נסחפו עם הדבקת התווית של " אובססיה " עם העמדה של פליקס, הוא ממש לא לבד כאן בפורום בעניין בלאט.

יכול להיות שאנשים קצת פתחו רגישות יתר לגבי בלאט כי אני רואה שדווקא תוקפים ומעליבים כאן לא מעט מהשחקנים ( יש אפילו כאלו שפיתחו "אובססיה " לאיזה שחקן עם פנים לא הכי יפות;) ), אני לא רואה מדוע בלאט חסין .
בלאט הוא חלק מהמערכת ואחראי על הצד המקצועי ועל הכושר של שחקנים בקבוצה בשלב זה של העונה. בוודאי שאפשר לבוא אליו בטענות אם השחקנים לא מתפקדים.
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 02 מאי 2013, 22:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot], liran, WendelA, מקאדו 3 ו־11 אורחים