Euroleague Final Four 2013 - ריפיט מדהים של אולימפיאקוס

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: Euroleague Final Four 2013

הודעהעל ידי felix_r » 10 מאי 2013, 23:58

יכול להיות גם פאסקואל
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 11 מאי 2013, 01:55

קראתי עכשיו בחור ליטאי מספר, שכמה דקות לפני תחילת המשחק הוא קנה ב 30 פאונד כרטיס עם ערך נקוב של כמעט 300+ יורו, כי המגרש היה חצי ריק, ואף אחד לא רצה לקנות את הכרטיסים מהספסרים :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 11 מאי 2013, 02:39

jol9 כתב:הצפייה ברסיסי משחקים בפיינל פור ולאחר קצת אינטגרציה של כל המידע הידוע לנו על מצבה של מכבי ושל קבוצות טופ יורוליג מובילים אותי למסקנה, שמכבי חייבת
לבנות קו אחורי חזק ולא להתפשר בעניין הזה. ספאנוליס בצד אחד יול, רודריגז, קארול ופרננדז בצד השני, וגם הקווים האחוריים של פאו, בארסה וצסקא טובים מאוד.

מנגד, בקו הקדמי אפשר להסתפק בכמה שחקנים טובים, אבל לא לחפש את הסנטר הגדול והכבד. ג'יימס, הנדריקס, היינס, סלוטר - שחקנים מהסוג הזה, פשוט מספיקים, ליד
קווים אחוריים טובים.
אני מקווה שדני פדרמן יגיע לאותה מסקנה וינחית כאן שני גארדים ברמה שמאחוריהם עולה אוחיון ועוד ישראלי/זר נחמד.

עמדות 4-5 יכולות להיות יחסית זולות עם שחקנים כמו טיוס, הנדריקס (בשכר נורמלי) וכו'.

לא הבנתי למה אתה רוצה קו קדמי שיבנה רהיטים עם הנדריקס וטיוס. לפני שלוש שנים סך הכל ברצלונה לקחה את היורוליג עם קו קדמי סופר עמוק שכלל שמות כמו לורבק, ואסקז, נ'דונג ומוריס. שנה לפני זה פאנאתנייקוס דרסה את היריבות בצבע עם מייק באטיסט(מי שישווה אותו להנדריקס צריך לקבל נבוט בראש) ופקוביץ', היום סנטר NBA לגיטימי. ב-2011 פאנאתנייקוס עשתה את זה, שוב עם מייק באטיסט. מה זה אומר בעצם? כלום. לכל קבוצה יש שיטה וכדורסל שמצליחים לה. מה שאנחנו יודעים כרגע זה שהשיטה הנוכחית לא טובה, ושהקבוצה צריכה להיבנות מסביב לשחקן או שניים מובילים ולא סביב 10 שחקנים בינוניים.

אגב רמת הפיזיות במשחקים האלה רק מראה לי כמה ליאור צריך ללכת. האיש באופי לא שייך לרמות האלה.
שחף

הודעהעל ידי er79 » 11 מאי 2013, 07:58

כנראה ריאל לא תפרה אותנו בכדי, היא הקבוצה הכי קטלנית באירופה, ומההצלבה היא בכושר שיא. לאף קבוצה אין מענה לשלשות ולריבאונד התקפה שלהם. יול ורודריגז מצטרפים אט אט למשפחת שחקני העל. אני מהמר שהם יניפו את הגביע, אבל כל הכבוד לאולי׳ ששנה שנייה ברציפות צוחקים על כולם, בזכות שחקן על אחד. מדהים. אגב, שתי קבוצות בלי קו קדמי מרשים הגיעו לגמר. מעניין. כמו שנאמר פה, חשוב להשקיע בקו אחורי, אבל גם אסור לשכוח ששתי קבוצות שהגיעו לפיינל פור, צסק״א ובארסה, מאיישות שתיהן סנטרים מהטופ של אירופה. לא שעזר להם מעבר לכך, אבל נוכחותם בכל זאת הייתה משמעותית לאורך הדרך.
er79

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2013, 08:47

הכוונה שלי היא פשוטה.
אם מכבי תחליט שהיא משקיעה כסף אז היא יכולה בהחלט להביא את פארגו ואת לאנגפורד לקו האחורי שיוכלו לתת פייט לכל קו אחורי באירופה.
מנגד אם תשקיע את הכסף ותביא את פול דייויס או וויוקאס, אז אתה חושב שזה יהפוך את מכבי לקבוצה יותר טובה? במיוחד שמי שיצטרך להפעיל אותם זה שחקנים מהסוג של היקמן
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 מאי 2013, 11:04

jol9 כתב:הצפייה ברסיסי משחקים בפיינל פור ולאחר קצת אינטגרציה של כל המידע הידוע לנו על מצבה של מכבי ושל קבוצות טופ יורוליג מובילים אותי למסקנה, שמכבי חייבת
לבנות קו אחורי חזק ולא להתפשר בעניין הזה. ספאנוליס בצד אחד יול, רודריגז, קארול ופרננדז בצד השני, וגם הקווים האחוריים של פאו, בארסה וצסקא טובים מאוד.

מנגד, בקו הקדמי אפשר להסתפק בכמה שחקנים טובים, אבל לא לחפש את הסנטר הגדול והכבד. ג'יימס, הנדריקס, היינס, סלוטר - שחקנים מהסוג הזה, פשוט מספיקים, ליד
קווים אחוריים טובים.
אני מקווה שדני פדרמן יגיע לאותה מסקנה וינחית כאן שני גארדים ברמה שמאחוריהם עולה אוחיון ועוד ישראלי/זר נחמד.

עמדות 4-5 יכולות להיות יחסית זולות עם שחקנים כמו טיוס, הנדריקס (בשכר נורמלי) וכו'.

שישחקו במכבי ספאנוליס, דיאמנטידיס, רודריגז ויול, אולי יהיה אפשר להסתפק בקו קידמי כזה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 מאי 2013, 11:05

jol9 כתב:הכוונה שלי היא פשוטה.
אם מכבי תחליט שהיא משקיעה כסף אז היא יכולה בהחלט להביא את פארגו ואת לאנגפורד לקו האחורי שיוכלו לתת פייט לכל קו אחורי באירופה.
מנגד אם תשקיע את הכסף ותביא את פול דייויס או וויוקאס, אז אתה חושב שזה יהפוך את מכבי לקבוצה יותר טובה? במיוחד שמי שיצטרך להפעיל אותם זה שחקנים מהסוג של היקמן

פארגו ולנגפורד ביחד? קודם היית ריאלי ;)
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 11 מאי 2013, 11:38

מה מונע ממכבי במצב הזה להביא סנטר נורמלי? ולמה אתה חושב שהנדריקס יהיה כל כך זול? זה לא אותו אחד שדרש מיליון דולר לעונה?
בשנה הזאת זרקו 1.5 מיליון דולר על 3 סנטרים שלא שווים כלום. אתה לא חושב שאפשר להביא אחד כזה במיליון?
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2013, 11:41

MTA2311 כתב:

קווים אחוריים טובים.

שישחקו במכבי ספאנוליס, דיאמנטידיס, רודריגז ויול, אולי יהיה אפשר להסתפק בקו קידמי כזה.

לא צריך את כולם ביחד. מספיק שניים טובים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2013, 11:43

MTA2311 כתב:

מה לא ריאלי בזה? 3 מליון דולר ברוטו ואני מאמין שאפשר להביא אותם.

ברגע שמכבי תפסיק להביא בכל עונה 14-15 שחקנים (וזה מה שהיה העונה) ותפסיק לשלם לשחקני ספסל זניחים חצי מליון דולר ומעלה, אלא תבנה סגל קצר יותר,
שיחייב את המאמן להשתמש בכולו, אז גם יהיה כסף לשני כוכבים בקו האחורי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 11 מאי 2013, 11:45

זאת דעתך. אני אגב חושב שלאנגפורד ופארגו ביחד זה שילוב לא טוב. פארגו הוא לא רכז טבעי כמו דיאמנטידיס, או מוסר נהדר כמו ספאנוליס שיודע להפעיל אחרים.
אם כבר, להביא את אחד היוונים, שבאמת הראו שיודעים להרים קבוצה שלמה למעלה. פארגו נתן עונה אחת טובה ו..זהו.

אתה מתעלם מזה שלריאל חוץ מסנטר יש את ה-4 הטוב באירופה, קלעי מהטובים באירופה(קארול), סמול שהוא אולי הטוב באירופה גם כן(פרננדז) ועוד 2 מעולה.
אולימפיאקוס זה פשוט מקרה מאוד מאוד לא מייצג, ואף אחד לא הולך להביא לפה את ספאנוליס.
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 מאי 2013, 11:49

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

ברגע שמכבי תפסיק להביא בכל עונה 14-15 שחקנים (וזה מה שהיה העונה) ותפסיק לשלם לשחקני ספסל זניחים חצי מליון דולר ומעלה, אלא תבנה סגל קצר יותר,

למה זה לא ריאלי? כי אנחנו רואים איך ההנהלה הזאת פועלת כל קיץ.
לנו זה נראה מאוד הגיוני כבר כמה עונות לצמצם את הסגל, ולהשקיע ב2-3 שחקנים טובים, ואיכשהו זה לא קורה. העונה לא קרה שום דבר יוצא דופן, שיחייב את ההנהלה לשנות כיוון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2013, 11:54

שחף כתב:מה מונע ממכבי במצב הזה להביא סנטר נורמלי? ולמה אתה חושב שהנדריקס יהיה כל כך זול? זה לא אותו אחד שדרש מיליון דולר לעונה?
בשנה הזאת זרקו 1.5 מיליון דולר על 3 סנטרים שלא שווים כלום. אתה לא חושב שאפשר להביא אחד כזה במיליון?

אבל בשנה הזאת בנו קו אחורי שעולה אולי קצת יותר ממליון דולר ברוטו לכולו (היקמן, לוגאן, אוחיון ורוט). זה שליד קו אחורי זול שכזה, היה קו קדמי מהגרועים בהיסטוריה
של מכבי, זה רק נ' גדול להנהלה ולצוות המקצועי.

אם אני מבקש להשקיע בקו האחורי, אני לא יכול לצפות לבצע את אותה ההשקעה גם בקדמי, אחרת היינו ברצלונה.

מה שאני אומר זה שמכבי יכולה להתמודד עם הקבוצות הגדולות ביורוליג (עובדה שניצחנו את אול' בחוץ והיינו ממש קרובים לנצח אותם גם בבית וגם את בארסה היינו קרובים לנצח בשני המשחקים).
אבל היא תצטרך להראות עליונות לפחות בחלק מסויים על הפרקט. פארגו ולאנגפורד הם שני זרים לא זולים, אבל איכותיים, נמצאים בגיל המתאים ואפשר להחתים אותם לדעתי לפחות לשנתיים,
מה שיאפשר ליצור את ההמשכיות הדרושה.
מסביבם יש את סמית' וג'יימס שהם שחקנים מצויינים, עוד כמה שחקני אנרגיה והגנה כמו אוחיון, טיוס, היינס/הנדריקס ועוד איזה 2-3 שחקנים שייתנו את התוספת ההתקפית כמו אליהו,
הלפרין, לאנדסברג או לוגאן.
כמובן שאפשר לחשוב על אופציות אחרות, אבל העיקרון הוא העיקרון הזה.

אם סמית' וג'יימס יהיו השחקנים המובילים שלנו, אז לא ניראה יותר טוב ממה שנראינו העונה. אם מכבי תחפש בנרות ותשקיע מלא כסף באיזה סנטר יקר, זאת תהיה השקעה
מיותרת כי יש את ג'יימס שגם הוא לא יהיה זול וכי זה יפגע בקו האחורי ושוב נראה כאן קו קדמי ברמה של אוחיון-היקמן פותח ב100% מהמשחקים וחוטף בראש מקבוצות כשרוניות יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2013, 11:59

שחף כתב:זאת דעתך. אני אגב חושב שלאנגפורד ופארגו ביחד זה שילוב לא טוב. פארגו הוא לא רכז טבעי כמו דיאמנטידיס, או מוסר נהדר כמו ספאנוליס שיודע להפעיל אחרים.
אם כבר, להביא את אחד היוונים, שבאמת הראו שיודעים להרים קבוצה שלמה למעלה. פארגו נתן עונה אחת טובה ו..זהו.

אתה מתעלם מזה שלריאל חוץ מסנטר יש את ה-4 הטוב באירופה, קלעי מהטובים באירופה(קארול), סמול שהוא אולי הטוב באירופה גם כן(פרננדז) ועוד 2 מעולה.
אולימפיאקוס זה פשוט מקרה מאוד מאוד לא מייצג, ואף אחד לא הולך להביא לפה את ספאנוליס.

מסכים. אחד היוונים עדיף בוודאי, ואולי באמת השילוב הזה הוא לא מושלם. אפשר לחשוב על שילוב יותר טוב. אני מדבר על העיקרון.
ד"א פלאניניץ' מבחינתי הוא לא שחקן ברמה הזאת, ולא חושב שהוא יכול לסחוב סגל יחסית בינוני שיהיה סביבו למקומות רחוקים מדי.

לריאל יש הרבה מאוד כסף, אבל עיקר הכוח שלה הוא בקו האחורי. אתה הרי לא יכול להתמודד עם הכסף שלה, ולשים כשרון גדול ב-4 אל מול מירוטיץ'. אבל אתה כן יכול לשים
מולו איזה לאסמה או היינס או הנדריקס כזה שימררו לו את החיים ויגררו אותו לקרבות רחוב, מה שהוא לא יאהב.
זה בערך מה שעושה אול' וגם פאו (שבעונה הבאה תחזור לדעתי להיות כוח גדול ביורוליג).

מצד שני, אם תשים מול יול, קארול, רודריגז ופרננדז את היקמן ואוחיון, אז גם אם בצבע יחכה להם קרסטיץ' או פקוביץ', זה לא ייתן לך כלום, פרט לעבירות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2013, 12:04

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

למה זה לא ריאלי? כי אנחנו רואים איך ההנהלה הזאת פועלת כל קיץ.
לנו זה נראה מאוד הגיוני כבר כמה עונות לצמצם את הסגל, ולהשקיע ב2-3 שחקנים טובים, ואיכשהו זה לא קורה. העונה לא קרה שום דבר יוצא דופן, שיחייב את ההנהלה לשנות כיוון.

אוקיי.. זה משהו אחר.
אבל יש כמה שינויים בכל זאת:
1 - עונה רעה מאוד שכמעט ונגמרה בטופ 16
2 - דיבורים מפורשים על שינוי שיטת בניית הקבוצה, והשקעה בשחקן או שניים מהטופ של אירופה
3 - ההצלחה של אול', שזה מודל שבטוח מדבר לדני פדרמן
4 - הזדמנות להביא שחקנים מצויינים במחיר סביר
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 11 מאי 2013, 12:57

יוני, פקוביץ' סחב לרבע הגמר קבוצה מאוד בינונית של פרטיזן, שרוב השחקנים בה לא ממש הצליחו אחר כך במקומות אחרים על חשבון פאנאתנייקוס שזכתה שנה לפני כן בתואר. הוא היה game changer באירופה. עובדתית לפני שנתיים הצלחנו עם סנטר שהוא גם כן כזה ב-20 דקות שהוא משחק, גם אם הוא לא קולע. הנדריקס לא זול, וגם לא קייל היינס אחרי אתמול. בכל מקרה תצטרך להשקיע סכום כסף מסויים כדי להביא סנטר סביר, ועדיף שזה יהיה סנטר שמשלים את ג'יימס(שמתקשה לשחק 30 דקות כל ערב) מאשר עוד פלאניניץ'.
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 מאי 2013, 13:49

אם כבר מאמנים שצריכים ללכת הביתה, פסקוואל חייב להתפטר. הקבוצה שלו שוב נכשלה במאני טיים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2013, 14:16

שחף כתב:יוני, פקוביץ' סחב לרבע הגמר קבוצה מאוד בינונית של פרטיזן, שרוב השחקנים בה לא ממש הצליחו אחר כך במקומות אחרים על חשבון פאנאתנייקוס שזכתה שנה לפני כן בתואר. הוא היה game changer באירופה. עובדתית לפני שנתיים הצלחנו עם סנטר שהוא גם כן כזה ב-20 דקות שהוא משחק, גם אם הוא לא קולע. הנדריקס לא זול, וגם לא קייל היינס אחרי אתמול. בכל מקרה תצטרך להשקיע סכום כסף מסויים כדי להביא סנטר סביר, ועדיף שזה יהיה סנטר שמשלים את ג'יימס(שמתקשה לשחק 30 דקות כל ערב) מאשר עוד פלאניניץ'.

נכון. פקוביץ' גם שייך לחבורת העילית, מה שהופך אותה לחמישה.
סופו לא בליגה הזאת.

הנדריקס לא זול, אבל אחרי העונה האחרונה הוא גם לא יהיה יקר. ברור שצריך להשקיע כסף, אבל אפשר להסתפק בהשקעה סבירה של עד 800K, או לכל היותר מליון, ולא להתפרע.

הגישה של שחקן שצריך להשלים את ג'יימס היא נכונה בעיקרה, אבל אני אסתפק גם בשחקן שעושה את אותם הדברים, וככה נוכל לקבל 40 דקות של שחקן שמשחק היטב בהגנה, לוקח ריבאונדים,
אגרסיבי, ומסוגל גם לצבור פה ושם כמה נקודות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 מאי 2013, 14:45

jol9 כתב:
שחף כתב:יוני, פקוביץ' סחב לרבע הגמר קבוצה מאוד בינונית של פרטיזן, שרוב השחקנים בה לא ממש הצליחו אחר כך במקומות אחרים על חשבון פאנאתנייקוס שזכתה שנה לפני כן בתואר. הוא היה game changer באירופה. עובדתית לפני שנתיים הצלחנו עם סנטר שהוא גם כן כזה ב-20 דקות שהוא משחק, גם אם הוא לא קולע. הנדריקס לא זול, וגם לא קייל היינס אחרי אתמול. בכל מקרה תצטרך להשקיע סכום כסף מסויים כדי להביא סנטר סביר, ועדיף שזה יהיה סנטר שמשלים את ג'יימס(שמתקשה לשחק 30 דקות כל ערב) מאשר עוד פלאניניץ'.

נכון. פקוביץ' גם שייך לחבורת העילית, מה שהופך אותה לחמישה.
סופו לא בליגה הזאת.

הנדריקס לא זול, אבל אחרי העונה האחרונה הוא גם לא יהיה יקר. ברור שצריך להשקיע כסף, אבל אפשר להסתפק בהשקעה סבירה של עד 800K, או לכל היותר מליון, ולא להתפרע.

הגישה של שחקן שצריך להשלים את ג'יימס היא נכונה בעיקרה, אבל אני אסתפק גם בשחקן שעושה את אותם הדברים, וככה נוכל לקבל 40 דקות של שחקן שמשחק היטב בהגנה, לוקח ריבאונדים,
אגרסיבי, ומסוגל גם לצבור פה ושם כמה נקודות.

איפה אנחנו חוסכים אם אנחנו משלמים על הנדריקס 800- מיליון?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 11 מאי 2013, 15:33

ואם כבר משלמים את הסכום הזה, לא עדיף שזה יהיה לסנטר אמיתי מאשר לשחקן בינוני כ''כ שלא נותן שום אלמנט שג'יימס לא נותן? ערב אחד טוב של קייל היינס והתאהבת בכל הסנטרים הגמדיים, יוני?
אתה מודע לזה ששחקן כזה הוא לא יתרון אפילו בליגה המצחיקה שלנו?
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים