עולם הטניס 3

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס 3

הודעהעל ידי jol9 » 02 יוני 2013, 20:08

זה לא יגיע לשם... סימון נראה די מחוק כרגע.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי or163 » 02 יוני 2013, 20:13

יופי...
עכשיו רק שישמור על ההגשה.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 יוני 2013, 20:46

למה שוב לבק הנד של סימון? פשוט הזוי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 02 יוני 2013, 20:49

לא בטוח שהמשחקון האחרון הזה היה שווה 5 שנים מהחיים שלי...
בכל מקרה, פדרר ברבע. הרחבה תגיע אחרי שאני אנשום קצת.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי or163 » 02 יוני 2013, 20:49

פוווו...
ביכולת כזאת ועם נפילות במשחק כמו במערכה השנייה והשלישית אין לרוג'ר מה למכור
מול צונגה שנמצא בכושר מעולה.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 יוני 2013, 20:50

וואו, זה היה קשה.
סימון כבר הציק לרוג'ר בעבר, אבל לא חשבתי שיש בו את זה.
יש לו בק הנד 2 ידיים מצויין. מהטובים בסבב, ופדרר התעקש לשחק עליו רוב המשחק.
את טסונגה כבר לא נעבור.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי misha » 02 יוני 2013, 20:53

תמונה

still alive.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי or163 » 02 יוני 2013, 20:55

misha כתב:תמונה

still alive.

זה אחד השיאים היותר מרשימים של רוג'ר וספק גדול אם אי פעם יישבר,
הפעם האחרונה שרוג'ר הודח לפני הרבע הייתה ברולאן 04, 9 שנים רצופות להגיע לפחות לרבע!!
זה רק מראה איזה יציבות לאורך שנים תמיד להגיע לשלבים המכריעים בסלאמס וב- 88.8% מהמקרים הגיע לפחות לחצי.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי jol9 » 02 יוני 2013, 21:05

ברכות לפדרר ולאוהדיו. סימון בהחלט סחט ממנו הרבה היום.
פדרר חי הרבה על הסרב שלו. מי שמצליח לנטרל לו את הסרב, עושה חצי מהעבודה. אבל זה בכלל לא קל.

רבעי הגמר בצד הזה יפגישו את פדרר עם טסונגה (שנראה מצויין בינתיים בטורניר) ואת פרר עם סבא טומי.
לא ברור מאיפה הרוברדו הזה הגיע פתאום, אבל זאת בהחלט אחת התצוגות המפתיעות והמרשימות ביותר. מול פרר זה ייגמר בשלוש חלקות.

לפדרר תהיה דרך לא פשוטה לגמר. טסונגה הוא מסוכה גבוהה, שגם יהנה מעידוד מאוזן (חלילה לא לטובתו). פרר בחצי הוא סוג של סימון משודרג, וחזק יותר מנטלית.
אני מבין את הזלזול שלכם בו בגלל המאזן החד צדדי, אבל לדעתי הסיטואציה כאן היא שונה, ופרר לא יבוא לפתוח רגליים כמו שהוא עשה בפעמים האחרונות בהן היה בחצאי גמר
נגד הבכירים.

מחר 4 משחקים מעניינים.
נובאק יעלה שני בשאטרייה מול קולשי, ואולי ייזכר מה זה לקחת מערכה צמודה.
רפא ונישיקורי יעלו מיד אחריהם. נישי יינסה לחכות את סימון, ורפא יינסה לשפר את הטניס שלו ולנצח.

בסוזאן לנגלן ייערכו שני משחקים נוספים - סבא טומי השני יעלה ראשון על המגרש מול יוז'ני. טומי טניסאי טוב יותר, אבל גם מבוגר ועייף יותר.
יוז'ני ניצל את השמינית החלשה שקיבל ואת שחקן הטופ 10 החלש ביותר בסבב בשנים האחרונות - טיפסי.
למשחק השלישי בלנגלן יעלו גאסקה המצויין מול וורינקה הנפיץ שייחפש רבע גמר GS מכובד שמגיע לו כ"כ.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 02 יוני 2013, 21:08

ראיתי כמה הבזקים של המשחק בחדר כושר. סימון שחקן די פח. שחקן יותר טוב כנראה היה מנצח היום.
שחף

הודעהעל ידי misha » 02 יוני 2013, 21:09

or163 כתב:
misha כתב:תמונה

still alive.

זה אחד השיאים היותר מרשימים של רוג'ר וספק גדול אם אי פעם יישבר,
הפעם האחרונה שרוג'ר הודח לפני הרבע הייתה ברולאן 04, 9 שנים רצופות להגיע לפחות לרבע!!
זה רק מראה איזה יציבות לאורך שנים תמיד להגיע לשלבים המכריעים בסלאמס וב- 88.8% מהמקרים הגיע לפחות לחצי.

אכן, שיא מדהים. לא מאמין שיישבר מתישהו וגם את השיא של 23 חצי גמר רצופים יהיה סופר קשה לשבור. לא חושב שיקרה, אבל יכול להיות אדיר אם גם עד הפרישה הוא לא יפסיד עד הרבע.

אגב, זה היה ניצחון מספר 900 בקריירה :cool
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 02 יוני 2013, 21:35

כמות הטעויות הבלתי מחויבות שביצע פדרר מדהימה! אני ראיתי רק את המערכה וחצי האחרונה, בה אפשר היה לספור את הטעויות שלו על כף יד (להוציא את המשחקון האחרון), מה שאומר שבמערכות השנייה והשלישית הוא הפציץ אותם כאילו אין מחר. מה שכן, הטניס שלו במערכה האחרונה היה נפלא (שוב, עד אותו משחקון אחרון, בו באמת הסרב הציל אותו).

מעניין מה תהיה ההשפעה של המשחק הזה. נולה חזר רענן ומלא השראה אחרי הכמעט הדחה שלו מול ואורינקה באוסטרליה, וגם נדאל השתפר משמעותית בזמנו אחרי שהיה קרוב מאוד להדחה מול איזנר. פדרר מבוגר ועייף מהשניים, אבל אולי המשחק הזה יהיה סתירה מצלצלת שתעיר אותו ותרים את הטניס שלו משמעותית. מה שבטוח, המשחק מול צונגה יהיה טוב.

יוני, פדרר הוא כמעט תמיד השחקן שסטטיסטית הכי קשה לשבור אותו. "מי שמסוגל לנטרל את הסרב" מוזמן לעלות ולבוא. אם הוא מאופס (כפי שהיה עכשיו במשחקון האחרון), זה נעשה תלוי בעיקר בו.

השיא הוא כמובן מדהים. בכלל, לי יש תחושה שאם פד לוקח עוד GS הוא מודיע מיד על פרישה בסוף אותה שנה, לא יודע למה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 02 יוני 2013, 21:38

yiffy כתב:כמות הטעויות הבלתי מחויבות שביצע פדרר מדהימה! אני ראיתי רק את המערכה וחצי האחרונה, בה אפשר היה לספור את הטעויות שלו על כף יד (להוציא את המשחקון האחרון), מה שאומר שבמערכות השנייה והשלישית הוא הפציץ אותם כאילו אין מחר. מה שכן, הטניס שלו במערכה האחרונה היה נפלא (שוב, עד אותו משחקון אחרון, בו באמת הסרב הציל אותו).

מעניין מה תהיה ההשפעה של המשחק הזה. נולה חזר רענן ומלא השראה אחרי הכמעט הדחה שלו מול ואורינקה באוסטרליה, וגם נדאל השתפר משמעותית בזמנו אחרי שהיה קרוב מאוד להדחה מול איזנר. פדרר מבוגר ועייף מהשניים, אבל אולי המשחק הזה יהיה סתירה מצלצלת שתעיר אותו ותרים את הטניס שלו משמעותית. מה שבטוח, המשחק מול צונגה יהיה טוב.

יוני, פדרר הוא כמעט תמיד השחקן שסטטיסטית הכי קשה לשבור אותו. "מי שמסוגל לנטרל את הסרב" מוזמן לעלות ולבוא. אם הוא מאופס (כפי שהיה עכשיו במשחקון האחרון), זה נעשה תלוי בעיקר בו.

השיא הוא כמובן מדהים. בכלל, לי יש תחושה שאם פד לוקח עוד GS הוא מודיע מיד על פרישה בסוף אותה שנה, לא יודע למה.

שני דברים:
1. מארי, נדאל ונולה יודעים לנטרל את הסרב של פדרר מצויין. הם פשוט מחזירים טוב ועמוק יותר מהאחרים. בגלל זה פדרר לרוב מפסיד להם בשנים האחרונות.
2. תפסיקו כבר להפריש את פדרר. הוא סה"כ בן 32... טומי האס משחק כמו גדול בגיל 35. כל עוד הוא רלוונטי ומגיע בקביעות למעמדים המכריעים, אז למה לו לפרוש?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 02 יוני 2013, 21:46

1. מנטרלים את הסרב השני אולי. בסרב הראשון אני לא מרגיש שיש הבדל ניכר.
2. 31 (באוגוסט 32), ועם כל הכבוד לסבא טומי מס' 1, מי שמשיג את כל מה שפד השיג בקריירה שלו מן הסתם מפנטז גם לפרוש בשיא או לפחות בתקופה של כושר טוב. סמפראס לדוגמא היה די מעורר רחמים בתקופה של סוף הקריירה, ורק הזכייה הדי לא צפויה ב-U.S open הצילה את הכבוד האבוד לפני הפרישה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 02 יוני 2013, 22:22

yiffy כתב:1. מנטרלים את הסרב השני אולי. בסרב הראשון אני לא מרגיש שיש הבדל ניכר.
2. 31 (באוגוסט 32), ועם כל הכבוד לסבא טומי מס' 1, מי שמשיג את כל מה שפד השיג בקריירה שלו מן הסתם מפנטז גם לפרוש בשיא או לפחות בתקופה של כושר טוב. סמפראס לדוגמא היה די מעורר רחמים בתקופה של סוף הקריירה, ורק הזכייה הדי לא צפויה ב-U.S open הצילה את הכבוד האבוד לפני הפרישה.

מנטרלים גם את הסרב הראשון. ברור שהוא עדיין משיג לא מעט free points, אבל זה לא סתם שמולם תמיד מדברים ש"לא הולך לו בהגשות". זה לא שלא הולך, פשוט הם מחזירים טוב,
ומכריחים את פדרר להתחיל חלק גדול מהנקודות שלו, שלא מעמדת יתרוןעל הסרב שלו. כמובן שהם עושים את זה אחד לשני, וגם פדרר עושה את זה, כי גם הוא מחזיר מצויין.

תסתכל על הסרבים שלו מול נדאל ברומא, אל מול הסרבים שלו מול פייר רק יום קודם לכן ותראה את ההבדל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 02 יוני 2013, 23:13

הסרב של פדרר הוא פחות פקטור על חימר. עם כל הכבוד לאיש, ולמרות שיש לו סרב עדיף על נולה ונאדאל(בעיקר בזכות דיוק טוב. העוצמות שלו לא גבוהות משמעותית מאלו של רפא וזהות לאלו שדיוקוביץ' או מארי מגיעים אליהן), אין בעיה לשחקנים כמו רפא ודיוקוביץ' להחזיר לו מספיק כדור למגרש ברמה שהיתרון שהסרב שלו יוצר, בעיקר על חימר, הוא הרבה יותר קטן(ולא, זה ממש לא תלוי "רק בו" מול שחקנים כאלה. אני זוכר גמרים שלמים ברולאן גארוס שפדרר נשבר על ימין ועל שמאל). האיש אף פעם לא היה מהביג סרברים של הסבב ומכונת אייסים, ומזלו שכך, כי רוב השחקנים האלה מגיעים גג להישגים של אנדי רודיק, ובדרך כלל להרבה פחות מזה(בדרך כלל מדובר על כל מיני שחקנים של 2.00 מ' ומעלה שפדרמן יכול לגייס למכבי בתור סנטרים) כי הם לא מפתחים את המשחק שלהם בשיט.

יפתח, אמרת סרב שני? אני זוכר גמר אחד שפדרר לקח 10% מהנקודות שלו על סרב שני מול רפא ברולאן גארוס. זה כמעט כמו להגיש מלמטה. עדיף לפדרר לא להגיע לסרב שני מול רפא או נולה על חימר.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 02 יוני 2013, 23:32

שחף כתב:הסרב של פדרר הוא פחות פקטור על חימר. עם כל הכבוד לאיש, ולמרות שיש לו סרב עדיף על נולה ונאדאל(בעיקר בזכות דיוק טוב. העוצמות שלו לא גבוהות משמעותית מאלו של רפא וזהות לאלו שדיוקוביץ' או מארי מגיעים אליהן), אין בעיה לשחקנים כמו רפא ודיוקוביץ' להחזיר לו מספיק כדור למגרש ברמה שהיתרון שהסרב שלו יוצר, בעיקר על חימר, הוא הרבה יותר קטן(ולא, זה ממש לא תלוי "רק בו" מול שחקנים כאלה. אני זוכר גמרים שלמים ברולאן גארוס שפדרר נשבר על ימין ועל שמאל). האיש אף פעם לא היה מהביג סרברים של הסבב ומכונת אייסים, ומזלו שכך, כי רוב השחקנים האלה מגיעים גג להישגים של אנדי רודיק, ובדרך כלל להרבה פחות מזה(בדרך כלל מדובר על כל מיני שחקנים של 2.00 מ' ומעלה שפדרמן יכול לגייס למכבי בתור סנטרים) כי הם לא מפתחים את המשחק שלהם בשיט.

יפתח, אמרת סרב שני? אני זוכר גמר אחד שפדרר לקח 10% מהנקודות שלו על סרב שני מול רפא ברולאן גארוס. זה כמעט כמו להגיש מלמטה. עדיף לפדרר לא להגיע לסרב שני מול רפא או נולה על חימר.

אתה צודק שפדרר אף פעם לא היה "ביג סרבר" קלאסי, ובשנים האחרונות הוא לא חובט המון אייסים (אם כי פעם הסיפור היה אחרת), אבל הדיוק, שעמדת עליו, פשוט מייצר עבורו עליונות בנקודות. זה נכון גם מול 3 הגדולים. אני לא מקבל את ההסבר של יוני. הם לא מחזירים הרבה יותר טוב מהשאר, הם פשוט מבצעים את ההגנה המופתית שצריכה להגיע מיד אחרי הסרב על מנת למנוע מפדרר נקודות קלות הרבה יותר טוב מכל אחד אחר.

מה שאמרת על הגמר ב-RG עולה בקנה אחד עם מה שאמרתי - בסרב השני של רוג'ר הם בהחלט מטפלים יותר טוב מכל שאר טניסאי הסבב. מי שעושה את זה יותר טוב מכולם הוא כנראה מארי עם התגובות הקטלניות והמהירות שלו (רפא בד"כ מעדיף פשוט להרחיק את רוג'ר ואז ליצור לעצמו עליונות בנקודה). ובכל זאת, גם הסרב השני של רוג'ר הוא בקלות אחד הסרבים השניים הכי טובים בסבב (מה שמסביר כנראה יותר מכל את העובדה הסטטיסטית לפיה הוא השחקן שנשבר הכי פחות בסבב לאורך העשור האחרון). פשוט ברמה של ה-4 הגדולים, זה מורגש רק בשוליים אם בכלל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 03 יוני 2013, 08:36

yiffy כתב:
שחף כתב:הסרב של פדרר הוא פחות פקטור על חימר. עם כל הכבוד לאיש, ולמרות שיש לו סרב עדיף על נולה ונאדאל(בעיקר בזכות דיוק טוב. העוצמות שלו לא גבוהות משמעותית מאלו של רפא וזהות לאלו שדיוקוביץ' או מארי מגיעים אליהן), אין בעיה לשחקנים כמו רפא ודיוקוביץ' להחזיר לו מספיק כדור למגרש ברמה שהיתרון שהסרב שלו יוצר, בעיקר על חימר, הוא הרבה יותר קטן(ולא, זה ממש לא תלוי "רק בו" מול שחקנים כאלה. אני זוכר גמרים שלמים ברולאן גארוס שפדרר נשבר על ימין ועל שמאל). האיש אף פעם לא היה מהביג סרברים של הסבב ומכונת אייסים, ומזלו שכך, כי רוב השחקנים האלה מגיעים גג להישגים של אנדי רודיק, ובדרך כלל להרבה פחות מזה(בדרך כלל מדובר על כל מיני שחקנים של 2.00 מ' ומעלה שפדרמן יכול לגייס למכבי בתור סנטרים) כי הם לא מפתחים את המשחק שלהם בשיט.

אתה צודק שפדרר אף פעם לא היה "ביג סרבר" קלאסי, ובשנים האחרונות הוא לא חובט המון אייסים (אם כי פעם הסיפור היה אחרת), אבל הדיוק, שעמדת עליו, פשוט מייצר עבורו עליונות בנקודות. זה נכון גם מול 3 הגדולים. אני לא מקבל את ההסבר של יוני. הם לא מחזירים הרבה יותר טוב מהשאר, הם פשוט מבצעים את ההגנה המופתית שצריכה להגיע מיד אחרי הסרב על מנת למנוע מפדרר נקודות קלות הרבה יותר טוב מכל אחד אחר.

מה שאמרת על הגמר ב-RG עולה בקנה אחד עם מה שאמרתי - בסרב השני של רוג'ר הם בהחלט מטפלים יותר טוב מכל שאר טניסאי הסבב. מי שעושה את זה יותר טוב מכולם הוא כנראה מארי עם התגובות הקטלניות והמהירות שלו (רפא בד"כ מעדיף פשוט להרחיק את רוג'ר ואז ליצור לעצמו עליונות בנקודה). ובכל זאת, גם הסרב השני של רוג'ר הוא בקלות אחד הסרבים השניים הכי טובים בסבב (מה שמסביר כנראה יותר מכל את העובדה הסטטיסטית לפיה הוא השחקן שנשבר הכי פחות בסבב לאורך העשור האחרון). פשוט ברמה של ה-4 הגדולים, זה מורגש רק בשוליים אם בכלל.

לא יודע לגבי רפא, אבל לנובאק יש יכולות החזרה אחרות. הוא פחות ממארי מחפש את ההתקפה מיד דרך סרב שני לא טוב, אלא שהוא פשוט לוקח כל סרב כמעט והודף אותו אל קו הבסיס.
עכשיו, לך ותתקוף אותו מקו הבסיס. זה בערך כמו להסתער על קיר עם אקדח.
דווקא הרטרנים של רפא הם קצת יותר גבוהים וקצרים, וטניסאים גבוהים ומפגיזנים נוטים לתקוף אותם מיד.
כשרפא חם, אז גם הרטרנים שלו הם ברמה הכי גבוהה שיש.

אני שוב אומר - תסתכל על משחק של פדרר נגד איזשהו פייר או יאנוביץ' או שחקן מהקליבר הזה, ותראה כמה free points הוא משיג עם הסרב. במשחקים מול רפא, נובאק ומארי, מדובר בסדרי
גודל של הבדל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 03 יוני 2013, 09:57

אני מסכים שיש פחות free points, אבל טוען שזה לא בגלל יכולות החזרה יוצאות דופן (חוץ, מבמקרים מאוד ספציפיים, אצל נולה) אלא בהגנה המטורפת שמגיעה אח"כ על מנת למנוע מפדרר היוון של סרב טוב לכדי נקודה קלה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 03 יוני 2013, 12:51

yiffy כתב:אני מסכים שיש פחות free points, אבל טוען שזה לא בגלל יכולות החזרה יוצאות דופן (חוץ, מבמקרים מאוד ספציפיים, אצל נולה) אלא בהגנה המטורפת שמגיעה אח"כ על מנת למנוע מפדרר היוון של סרב טוב לכדי נקודה קלה.

אני מבין את הטענה, אבל אם כדור עומד גבוה במרכז המגרש, אז בדר"כ פדרר יסיים אותו גם מול נובאק ורפא. החוכמה היא לייצר כדור שקשה לתקוף מייד, ובזה החברה האלה כולם, מאוד טובים (כולל
פדרר עצמו).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד