המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
misha כתב:
still alive.
or163 כתב:misha כתב:
still alive.
זה אחד השיאים היותר מרשימים של רוג'ר וספק גדול אם אי פעם יישבר,
הפעם האחרונה שרוג'ר הודח לפני הרבע הייתה ברולאן 04, 9 שנים רצופות להגיע לפחות לרבע!!
זה רק מראה איזה יציבות לאורך שנים תמיד להגיע לשלבים המכריעים בסלאמס וב- 88.8% מהמקרים הגיע לפחות לחצי.
yiffy כתב:כמות הטעויות הבלתי מחויבות שביצע פדרר מדהימה! אני ראיתי רק את המערכה וחצי האחרונה, בה אפשר היה לספור את הטעויות שלו על כף יד (להוציא את המשחקון האחרון), מה שאומר שבמערכות השנייה והשלישית הוא הפציץ אותם כאילו אין מחר. מה שכן, הטניס שלו במערכה האחרונה היה נפלא (שוב, עד אותו משחקון אחרון, בו באמת הסרב הציל אותו).
מעניין מה תהיה ההשפעה של המשחק הזה. נולה חזר רענן ומלא השראה אחרי הכמעט הדחה שלו מול ואורינקה באוסטרליה, וגם נדאל השתפר משמעותית בזמנו אחרי שהיה קרוב מאוד להדחה מול איזנר. פדרר מבוגר ועייף מהשניים, אבל אולי המשחק הזה יהיה סתירה מצלצלת שתעיר אותו ותרים את הטניס שלו משמעותית. מה שבטוח, המשחק מול צונגה יהיה טוב.
יוני, פדרר הוא כמעט תמיד השחקן שסטטיסטית הכי קשה לשבור אותו. "מי שמסוגל לנטרל את הסרב" מוזמן לעלות ולבוא. אם הוא מאופס (כפי שהיה עכשיו במשחקון האחרון), זה נעשה תלוי בעיקר בו.
השיא הוא כמובן מדהים. בכלל, לי יש תחושה שאם פד לוקח עוד GS הוא מודיע מיד על פרישה בסוף אותה שנה, לא יודע למה.
yiffy כתב:1. מנטרלים את הסרב השני אולי. בסרב הראשון אני לא מרגיש שיש הבדל ניכר.
2. 31 (באוגוסט 32), ועם כל הכבוד לסבא טומי מס' 1, מי שמשיג את כל מה שפד השיג בקריירה שלו מן הסתם מפנטז גם לפרוש בשיא או לפחות בתקופה של כושר טוב. סמפראס לדוגמא היה די מעורר רחמים בתקופה של סוף הקריירה, ורק הזכייה הדי לא צפויה ב-U.S open הצילה את הכבוד האבוד לפני הפרישה.
שחף כתב:הסרב של פדרר הוא פחות פקטור על חימר. עם כל הכבוד לאיש, ולמרות שיש לו סרב עדיף על נולה ונאדאל(בעיקר בזכות דיוק טוב. העוצמות שלו לא גבוהות משמעותית מאלו של רפא וזהות לאלו שדיוקוביץ' או מארי מגיעים אליהן), אין בעיה לשחקנים כמו רפא ודיוקוביץ' להחזיר לו מספיק כדור למגרש ברמה שהיתרון שהסרב שלו יוצר, בעיקר על חימר, הוא הרבה יותר קטן(ולא, זה ממש לא תלוי "רק בו" מול שחקנים כאלה. אני זוכר גמרים שלמים ברולאן גארוס שפדרר נשבר על ימין ועל שמאל). האיש אף פעם לא היה מהביג סרברים של הסבב ומכונת אייסים, ומזלו שכך, כי רוב השחקנים האלה מגיעים גג להישגים של אנדי רודיק, ובדרך כלל להרבה פחות מזה(בדרך כלל מדובר על כל מיני שחקנים של 2.00 מ' ומעלה שפדרמן יכול לגייס למכבי בתור סנטרים) כי הם לא מפתחים את המשחק שלהם בשיט.
יפתח, אמרת סרב שני? אני זוכר גמר אחד שפדרר לקח 10% מהנקודות שלו על סרב שני מול רפא ברולאן גארוס. זה כמעט כמו להגיש מלמטה. עדיף לפדרר לא להגיע לסרב שני מול רפא או נולה על חימר.
yiffy כתב:שחף כתב:הסרב של פדרר הוא פחות פקטור על חימר. עם כל הכבוד לאיש, ולמרות שיש לו סרב עדיף על נולה ונאדאל(בעיקר בזכות דיוק טוב. העוצמות שלו לא גבוהות משמעותית מאלו של רפא וזהות לאלו שדיוקוביץ' או מארי מגיעים אליהן), אין בעיה לשחקנים כמו רפא ודיוקוביץ' להחזיר לו מספיק כדור למגרש ברמה שהיתרון שהסרב שלו יוצר, בעיקר על חימר, הוא הרבה יותר קטן(ולא, זה ממש לא תלוי "רק בו" מול שחקנים כאלה. אני זוכר גמרים שלמים ברולאן גארוס שפדרר נשבר על ימין ועל שמאל). האיש אף פעם לא היה מהביג סרברים של הסבב ומכונת אייסים, ומזלו שכך, כי רוב השחקנים האלה מגיעים גג להישגים של אנדי רודיק, ובדרך כלל להרבה פחות מזה(בדרך כלל מדובר על כל מיני שחקנים של 2.00 מ' ומעלה שפדרמן יכול לגייס למכבי בתור סנטרים) כי הם לא מפתחים את המשחק שלהם בשיט.
יפתח, אמרת סרב שני? אני זוכר גמר אחד שפדרר לקח 10% מהנקודות שלו על סרב שני מול רפא ברולאן גארוס. זה כמעט כמו להגיש מלמטה. עדיף לפדרר לא להגיע לסרב שני מול רפא או נולה על חימר.
אתה צודק שפדרר אף פעם לא היה "ביג סרבר" קלאסי, ובשנים האחרונות הוא לא חובט המון אייסים (אם כי פעם הסיפור היה אחרת), אבל הדיוק, שעמדת עליו, פשוט מייצר עבורו עליונות בנקודות. זה נכון גם מול 3 הגדולים. אני לא מקבל את ההסבר של יוני. הם לא מחזירים הרבה יותר טוב מהשאר, הם פשוט מבצעים את ההגנה המופתית שצריכה להגיע מיד אחרי הסרב על מנת למנוע מפדרר נקודות קלות הרבה יותר טוב מכל אחד אחר.
מה שאמרת על הגמר ב-RG עולה בקנה אחד עם מה שאמרתי - בסרב השני של רוג'ר הם בהחלט מטפלים יותר טוב מכל שאר טניסאי הסבב. מי שעושה את זה יותר טוב מכולם הוא כנראה מארי עם התגובות הקטלניות והמהירות שלו (רפא בד"כ מעדיף פשוט להרחיק את רוג'ר ואז ליצור לעצמו עליונות בנקודה). ובכל זאת, גם הסרב השני של רוג'ר הוא בקלות אחד הסרבים השניים הכי טובים בסבב (מה שמסביר כנראה יותר מכל את העובדה הסטטיסטית לפיה הוא השחקן שנשבר הכי פחות בסבב לאורך העשור האחרון). פשוט ברמה של ה-4 הגדולים, זה מורגש רק בשוליים אם בכלל.
yiffy כתב:אני מסכים שיש פחות free points, אבל טוען שזה לא בגלל יכולות החזרה יוצאות דופן (חוץ, מבמקרים מאוד ספציפיים, אצל נולה) אלא בהגנה המטורפת שמגיעה אח"כ על מנת למנוע מפדרר היוון של סרב טוב לכדי נקודה קלה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד