felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:התנין כתב:אבל עוד לפני שהגבת לי, ראית שחזרתי בי מהנוסח, לפחות במובן הרחב והמכליל, על אף שאני אישית לא סובל את ליאור כשחקן.
ובבקשה, אל תגיד לי ''מי יודע''.. אולי לגביי ליאור הדבר עוד יכול לתפוס, אבל לגביי סופו??? בנאדם שבמשך קריירה שלמה לא מסוגל לשחק יותר מרבע שעה, זה נשמע לך הגיוני?
קודם כל אתה לא מדייק. בשנה הראשונה שלו במכבי סופו שיחק כמעט 20 דקות למשחק בממוצע.
דבר שני, אתה פשוט לא מבין, ששחקנים בגודל ובמשקל של סופו בדרך כלל לא משחקים הרבה דקות, פשוט כי המאמץ גדול מדי.
כמה לדעתך שיחק ג'אוואי העונה? 15 דקות למשחק!
אתה יכול לטעון שמכבי היא לא בארסה, והיא לא יכולה להרשות לעצמה שחקן שישחק רק 15 דקות למשחק. אם תגיד את זה, תהיה צודק. אבל מה אתה מאשים את סופו? זה הגוף שהוא נולד איתו. לגוף הזה יש מגבלות, וזה לא תלוי ברצונו של סופו או מוסר העבדה שלו.
אז איך תסביר את זה ששאק שיחק 35 דקות בממוצע למשחק בקריירה, כולל עונות של 40 דקות... וזה כשמדובר בכדורסל הרבה יותר פיזי ואינטנסיבי...
גם פטריק יואינג שיחק כמות דקות דומה, וגם סנטרי על גדולים אחרים בהיסטוריה.
אני חושב שדווקא מה שתנין אומר מחובר למציאות.
ידעתי שמישהו יביא את דוגמת שאק, אבל לא ציפיתי לזה ממך דווקא.
יש לי תשובה בשבילך: פעם במאה שנה מתוך 7 מיליארד אנשים בעולם נולד שאק אחד, שהוא כן יכול לעשות את זה למרות כל הגודל. יופי! על כל שאק אחד יש מיליון אנשים בגודל חריג שסובלים מבעיות בריאות ומגבלות גופניות כל החיים שלהם.
טוב שאתה לא דורש מכל הספורטאים לרוץ במהירות של אוסיין בולט. נו באמת.
נ.ב. פטריק יואינג לא היה שחקן בגודל חריג או במשקל חריג. יש מאות סנטרים בגודל שלו.
אוקיי, גם סופואים אין הרבה. אף אחד לא הכריח אותו לנהל אורח חיים לא ספורטיבי ולאכול כמו חיה.
לבחור יש טכניקה מדהימה, אבל הוא חלש מאוד בראש וכנראה גם לא אוהב לעבוד קשה.
צודק לגבי יואינג... משום מה זכרתי שהוא היה גדול מהממוצע... אז קח דוגמא אחרת - סאבאס. נכון גם הוא עילוי וגם הוא שחקן חד פעמי, אבל שוב - גם סופו הוא כזה, והוא יכל לעשות עבודה
טובה יותר עם עצמו ועל עצמו.