חידוש המו"מ

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חידוש המו"מ

הודעהעל ידי Maccabikid » 28 יולי 2013, 22:12

בנימין נעמן כתב:איזה הסכם?!
אם אבו מאזן חותם על הסכם (בתנאים שהגיוני שישראל תסכים להם), הוא בורח לירדן כי ישחטו אותו ברשות

אוקי. ברגע שזוהי נקודת הפתיחה שלנו, מישהו יכול להסביר לי למה בדיוק שיחררנו מחבלים? מה הטעם בשיחרור הרוצחים האלו???
Maccabikid

הודעהעל ידי CYellow7 » 28 יולי 2013, 22:41

Maccabikid כתב:
בנימין נעמן כתב:איזה הסכם?!
אם אבו מאזן חותם על הסכם (בתנאים שהגיוני שישראל תסכים להם), הוא בורח לירדן כי ישחטו אותו ברשות

אוקי. ברגע שזוהי נקודת הפתיחה שלנו, מישהו יכול להסביר לי למה בדיוק שיחררנו מחבלים? מה הטעם בשיחרור הרוצחים האלו???

לא בשביל המו"מ נתניהו החליט לשחרר אסירים. יש נושאים בוערים וחשובים - איראן, החרם והבידוד המדיני וכמו שאמר ראש השב"כ זה מרגיע את האזור ומוריד את החשש מאינתיפאדה שלישית.
אני חושב שנושאים אלה שהביאו את נתניהו להחלטה הזו ולא רק המו"מ.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 28 יולי 2013, 22:45

מסכים.
לנתניהו חשוב להראות נכון לשלום בעיני העולם ע"מ שיעזור לו בנושא איראן והחרם על ההתנחלויות
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 יולי 2013, 22:49

גם אני מתנגד לשחרור הרוצחים האלו, אבל איזו גישה מגעילה יש לך מכביקיד, כאילו אתה בטוח שאתה חכם יותר מכל אחד ואחד מ-800K מצביעי הליכוד.
אגב, אתה רומז שהליכוד הם מרכז-שמאל? ומי היית רוצה שיהיה ראש הממשלה שלנו? אריה אלדד?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MaccabiTA » 28 יולי 2013, 23:08

אני חושב שאין יותר מדי אנשים (מחוץ לכותלי המוסדות הסגורים) שחושבים שייצא משהו מהסבב הזה.. אבל במציאות המעוותת של ימינו גם מו"מ לשם מו"מ משרת את האינטרסים שלנו כי אם אין מו"מ אז, כמו בכל מצב אחר, ברירת המחדל היא שישראל אשמה וזה לא משהו שאנחנו יכולים לתת לו להמשך יותר מדי זמן. בטח כשאיראן עומדת בפתח ואלוהים יודע אילו צעדים נצטרך לנקוט בעתיד הקרוב בסוריה ולבנון אם דברים ייצאו שם משליטה ובאמת שלא צריך יותר מניצוץ כדי להבעיר את האיזור. אז שוב, כל עול קטן שאפשר להוריד מהכתפיים בזירה הבינלאומית הוא יקר ערך וזה מה שחידוש השיחות באו לעשות בעצם, הפלסטינים הבינו את המצב ורצו להרוויח ממנו אז לחצו עלינו ביודעין שאם נסרב זה יראה לעולם כאילו אנחנו מפילים את המו"מ שוב בשביל "סתם" עוד איזה 20 אסירים. בשבילנו מדובר במחבלים מסוכנים ורוצחי ילדים, בשביל פלצנים אירופאים עם מעט שיער ועוד פחות שכל מתחתיו זה סתם מכשול חסר ערך לשיחות ואם ישראל תסרב היא תראה קטנונית.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 28 יולי 2013, 23:22

החשש היותר גדול לדעתי הוא זה שכתב עליו אורי אליצור במקור ראשון השבת.
השיחות יכשלו, האשמה תיפול על ביבי וביבי בצעד נואש להראות טוב בעיני העולם יבצע פינוי חד צצדי סטייל ההתנתקות 2.
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי CYellow7 » 28 יולי 2013, 23:26

בנימין נעמן כתב:החשש היותר גדול לדעתי הוא זה שכתב עליו אורי אליצור במקור ראשון השבת.
השיחות יכשלו, האשמה תיפול על ביבי וביבי בצעד נואש להראות טוב בעיני העולם יבצע פינוי חד צצדי סטייל ההתנתקות 2.

לא יקרה. עובדים על חוק משאל עם ולהערכתי שום מסירת שטחים ללא הסכם לא יעבור.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 28 יולי 2013, 23:27

זה הקטע, מסירת שטחים באופן חד צדדי אינה הסכם ולכן לא נאסרת במסגרת החוק.
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי rc4991 » 29 יולי 2013, 07:34

MaccabiTA כתב:אני חושב שאין יותר מדי אנשים (מחוץ לכותלי המוסדות הסגורים) שחושבים שייצא משהו מהסבב הזה.. אבל במציאות המעוותת של ימינו גם מו"מ לשם מו"מ משרת את האינטרסים שלנו כי אם אין מו"מ אז, כמו בכל מצב אחר, ברירת המחדל היא שישראל אשמה וזה לא משהו שאנחנו יכולים לתת לו להמשך יותר מדי זמן. בטח כשאיראן עומדת בפתח ואלוהים יודע אילו צעדים נצטרך לנקוט בעתיד הקרוב בסוריה ולבנון אם דברים ייצאו שם משליטה ובאמת שלא צריך יותר מניצוץ כדי להבעיר את האיזור. אז שוב, כל עול קטן שאפשר להוריד מהכתפיים בזירה הבינלאומית הוא יקר ערך וזה מה שחידוש השיחות באו לעשות בעצם, הפלסטינים הבינו את המצב ורצו להרוויח ממנו אז לחצו עלינו ביודעין שאם נסרב זה יראה לעולם כאילו אנחנו מפילים את המו"מ שוב בשביל "סתם" עוד איזה 20 אסירים. בשבילנו מדובר במחבלים מסוכנים ורוצחי ילדים, בשביל פלצנים אירופאים עם מעט שיער ועוד פחות שכל מתחתיו זה סתם מכשול חסר ערך לשיחות ואם ישראל תסרב היא תראה קטנונית.

בדיוק,אנחנו עושים את זה למען אינטרסים אחרים ולא למען דלום שלא יהיה
זה מאוד כואב לשחרר מחבלים אבל נראה שזה המחיר
תאמינו לי שנתניהו וכל אדם שפוי אחר לא רוצה לשחרר סתם כך מאה מחבלים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 29 יולי 2013, 09:22

המחבלים זה כבר סיפור אחר, זה מחווה על כלום למה רק אנחנו עושים פה מחוות למה הם לא?
למה זה מרגיש ונשמע כאילו אנחנו הילדי כאפות של המזה"ת?
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי Maccabikid » 29 יולי 2013, 11:35

קודם כל הנקודת פתיחה שלנו טובה, אף אחד פה לא מאמין שיש סיכוי להסכם כלשהו.
כלומר המחוות הם כדי לרצות את העולם? למישהו יש ספק שלא משנה מה יקרה יאשימו אותו? נגיד וידחו את ההאשמות עלינו ב9 חודשים, זה יעזור לנו איכשהו?
אני לא ממש מצליח להבין איך שיחרור האסירים יעזור לנושא איראן, אבל אולי אתם תוכלו להסביר לי? בגלל ששיחרנו מחבלים אז גרמניה פתאום תשלח את חיל האוויר שלה כדי לתקוף באיראן? איך זה יעזור ל"בידוד המדיני"? בזכות העובדה ששיחרנו טרוריסטים פתאום בריטניה וצרפת יהיו פחות אנטישמיות? מספר המוסלמים באירופה ירד? פתאום כולם יהיו בעד ישראל?
איך שיחרור רוצחים וטרוריסטים אחרים בדיוק מרגיע את האזור? זה מוריד את החשש מאינתיפאדה בדיוק כמו ששחרור 1150 הטרוריסטים בעסקת ג'יבריל עזר להרגעת האזור, בדיוק כמו שקמפ דיוויד הוריד את החשש מאינתיפאדה, אני לא מבין אנחנו חדשים בשטח? אנחנו עוצמים עיניים ולא מסתכלים סביב? לא רואים מה קרה בעבר? כל פעם בעבר ששוחררו מחבלים קיבלנו יותר ויותר פיגועים על הראש שלנו, לא למדנו? כל פעם ופעם שמסרנו להם ברוב טימטומנו חלקים מהארץ שלנו קיבלנו עוד טילים על הראש, אנחנו לא יודעים לפקוח עיניים ולראות מה קורה מסביב? כשאנחנו מתקיפים בחמלה את קני המחבלים שיושבים להם בעזה, זה עזר לנו? בדוחות של האו"ם נכתבנו כצדיקים? או אולי כשהמטוס הישראלי שבא במלחמת לבנון השנייה לתקוף רקטות שלהם ועשה פרסה כי ראה שכמה עשרות\מאות מטרים משם יש ילדים ערבים ולכן פחד לפוצץ זה עזר לנו? נתנו לנו "אות כבוד על סובלנות ושלום"?
אירופה ואמריקה משחררות להם אסירים שיושבים אצלהם בכלא בתור "מחוות"? למה אמריקה לא מחזירה מחבלים לארגון השלום העולמי אל קאעידה? אמריקה שיחררה את פולארד? פולארד רצח מישהו או העביר מידע שעל פי ההסכמים בינינו לאמריקה היה אמור לעבור אלינו בכל מקרה (והם לא העבירו בניגוד להסכם)?
ואגב, זה נשמע ונראה כאילו אנחנו ילדי הכאפות של העולם, לא רק של המזרח התיכון. וכמו שכולנו יודעים:
If it looks like a duck, if it walks like a duck, if it quacks like a duck, then what is it? Yeah, that’s right, it’s a duck.
ואגב, בוא נשמע מהי מדיניות הממשלה:
http://www.mako.co.il/news-columns/Arti ... =565984153
Maccabikid

הודעהעל ידי CYellow7 » 29 יולי 2013, 13:59

קל לשבת בבית ולהגיד "לא נשחרר את האסירים וכולם יכולים לקפוץ לנו".
איראן - בלי גב מדיני מארה"ב ואירופה, מדינת ישראל תאכל כל כך הרבה סנקציות ותקבל בראש במקרה של פעולה צבאית. ככה ששיחרור האסירים זה בתמורה לתמיכה ואור ירוק לתקיפה באיראן.
בנושא החרם על ישראל - זה סכום כסף גדול מאוד שאסור לזלזל בו. אם המו"מ לא היה מתחיל בגלל אי שיחרור האסירים ברור לך שכל החיצים היו מכוונים אלינו. אז שוב זה שיקול מאוד חשוב.
וכן, שיחרור האסירים ופתיחת מו"מ מרגיע את האזור. לא אני אמרתי, ראש השב"כ אמר.
זה לא פשוט כמו שאתה מתאר את זה ולא פשוט להגיד לעולם את כל מה שאתה חושב. צריך להיות חכמים, ללכת למו"מ הזה כשברור לנו שלא יצא ממנו כלום, אבל אנחנו נרוויח ממנו לא מעט דברים חשובים.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 29 יולי 2013, 14:02

קודם כל הנקודת פתיחה שלנו טובה, אף אחד פה לא מאמין שיש סיכוי להסכם כלשהו.
כלומר המחוות הם כדי לרצות את העולם? למישהו יש ספק שלא משנה מה יקרה יאשימו אותו? נגיד וידחו את ההאשמות עלינו ב9 חודשים, זה יעזור לנו איכשהו?
אני לא ממש מצליח להבין איך שיחרור האסירים יעזור לנושא איראן, אבל אולי אתם תוכלו להסביר לי? בגלל ששיחרנו מחבלים אז גרמניה פתאום תשלח את חיל האוויר שלה כדי לתקוף באיראן? איך זה יעזור ל"בידוד המדיני"? בזכות העובדה ששיחרנו טרוריסטים פתאום בריטניה וצרפת יהיו פחות אנטישמיות? מספר המוסלמים באירופה ירד? פתאום כולם יהיו בעד ישראל?
איך שיחרור רוצחים וטרוריסטים אחרים בדיוק מרגיע את האזור? זה מוריד את החשש מאינתיפאדה בדיוק כמו ששחרור 1150 הטרוריסטים בעסקת ג'יבריל עזר להרגעת האזור, בדיוק כמו שקמפ דיוויד הוריד את החשש מאינתיפאדה, אני לא מבין אנחנו חדשים בשטח? אנחנו עוצמים עיניים ולא מסתכלים סביב? לא רואים מה קרה בעבר? כל פעם בעבר ששוחררו מחבלים קיבלנו יותר ויותר פיגועים על הראש שלנו, לא למדנו? כל פעם ופעם שמסרנו להם ברוב טימטומנו חלקים מהארץ שלנו קיבלנו עוד טילים על הראש, אנחנו לא יודעים לפקוח עיניים ולראות מה קורה מסביב? כשאנחנו מתקיפים בחמלה את קני המחבלים שיושבים להם בעזה, זה עזר לנו? בדוחות של האו"ם נכתבנו כצדיקים? או אולי כשהמטוס הישראלי שבא במלחמת לבנון השנייה לתקוף רקטות שלהם ועשה פרסה כי ראה שכמה עשרות\מאות מטרים משם יש ילדים ערבים ולכן פחד לפוצץ זה עזר לנו? נתנו לנו "אות כבוד על סובלנות ושלום"?
אירופה ואמריקה משחררות להם אסירים שיושבים אצלהם בכלא בתור "מחוות"? למה אמריקה לא מחזירה מחבלים לארגון השלום העולמי אל קאעידה? אמריקה שיחררה את פולארד? פולארד רצח מישהו או העביר מידע שעל פי ההסכמים בינינו לאמריקה היה אמור לעבור אלינו בכל מקרה (והם לא העבירו בניגוד להסכם)?
ואגב, זה נשמע ונראה כאילו אנחנו ילדי הכאפות של העולם, לא רק של המזרח התיכון. וכמו שכולנו יודעים:
If it looks like a duck, if it walks like a duck, if it quacks like a duck, then what is it? Yeah, that’s right, it’s a duck.

אתה מערבב פה בין שני דברים.
את המחוות, המו"מ וכו' שבקטע הזה אנחנו אכן ילדי כאפות עולמיים וביבי מזגזג בקטע הזה ויוצא גרוע עוד יותר.
ויש את המוסר שעליו אנחנו רוצים לשמור בלי קשר לאו"ם.
צה"ל לא הורג חפים מפשע בלי קשר לאו"ם אלא בגלל מוסר אנושי/יהודי בסיסי שעליו אני כן חושב שצריך לשמור.
וכמו שבנט אמר, מחבלים צריך להרוג, לא לכלוא ע"ח משלם המיסים ולשחרר אחרי 20 שנה במחווה/החלפת שבויים הוגנת ביחס של 1:1027.
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי Maccabikid » 29 יולי 2013, 14:49

CYellow7 כתב:קל לשבת בבית ולהגיד "לא נשחרר את האסירים וכולם יכולים לקפוץ לנו".
איראן - בלי גב מדיני מארה"ב ואירופה, מדינת ישראל תאכל כל כך הרבה סנקציות ותקבל בראש במקרה של פעולה צבאית. ככה ששיחרור האסירים זה בתמורה לתמיכה ואור ירוק לתקיפה באיראן.
בנושא החרם על ישראל - זה סכום כסף גדול מאוד שאסור לזלזל בו. אם המו"מ לא היה מתחיל בגלל אי שיחרור האסירים ברור לך שכל החיצים היו מכוונים אלינו. אז שוב זה שיקול מאוד חשוב.
וכן, שיחרור האסירים ופתיחת מו"מ מרגיע את האזור. לא אני אמרתי, ראש השב"כ אמר.
זה לא פשוט כמו שאתה מתאר את זה ולא פשוט להגיד לעולם את כל מה שאתה חושב. צריך להיות חכמים, ללכת למו"מ הזה כשברור לנו שלא יצא ממנו כלום, אבל אנחנו נרוויח ממנו לא מעט דברים חשובים.

אתה באמת חושב ששחרור האסירים זה מה שיתן לך אור ירוק לתקיפה באיראן? אני בטוח שלא. החצים יופנו אלינו בכל אופן, זה שלא הבנתם את זה - זה בעיה, כבר שנים שהחצים מופנים אלינו ואני יכול להבטיח לך שזה ימשיך לקרות עוד הרבה שנים. הבעיה היא שאתה לא חושב גם מה יקרה בעוד 9 חודשים, התחלנו מו"מ, נגמר מו"מ לא קרה כלום. אח"כ ירצו שנתחיל עוד מו"מ, הפעם ידרשו שחרור של יותר אסירים, ידרשו הקפאה של הבנייה ביו"ש. אין שום סיבה שכדי שנלך למו"מ שמטרתו היא ליצור הסכם שלום קבוע נצטרך להביא להם רוצחים לפני. מי שזה לא ברור לו - זה בעיה. בכל אופן יאשימו אותנו, וגם אם לא הפעם - אז בפעם הבאה. תקרא את הטור הבא, טור שמראה שגם האמריקאים יודעים מי רוצה שלום ומי לא, אני מניח שיש עוד רבים רבים כאלו ברחבי הרשת ובכלל. אף אחד לא באמת חושב שישראל אשמה, אבל אם ישראל בעצמה כ"כ רוצה ותמיד אומרת שהיא האשמה בכיבוש, מי הם שיאמרו אחרת?
https://he-il.facebook.com/HgyHwbrmn/po ... 8926896926

אתה מערבב פה בין שני דברים.
את המחוות, המו"מ וכו' שבקטע הזה אנחנו אכן ילדי כאפות עולמיים וביבי מזגזג בקטע הזה ויוצא גרוע עוד יותר.
ויש את המוסר שעליו אנחנו רוצים לשמור בלי קשר לאו"ם.
צה"ל לא הורג חפים מפשע בלי קשר לאו"ם אלא בגלל מוסר אנושי/יהודי בסיסי שעליו אני כן חושב שצריך לשמור.
וכמו שבנט אמר, מחבלים צריך להרוג, לא לכלוא ע"ח משלם המיסים ולשחרר אחרי 20 שנה במחווה/החלפת שבויים הוגנת ביחס של 1:1027.

זהו, שאני לא מערבב. אנשים פה חושבים שאם נעשה כך או אחרת אז פתאום יתנהגו אלינו טוב יותר, פתאום אומות העולם יתנו לנו כל מיני אורות ירוקים כאלו ואחרים, פתאום אז יורידו חרם כזה או אחר כל ישראל, פתאום אז יפסיקו להאשים אותנו, ופעם אחר פעם מתברר שזו שטות מוחלטת. אם תרצו או לא - יאשימו אותנו.
בנוגע למוסר - אני לא רואה איזה שמירה על מוסר יש בכך שאם יש ילדים ליד מחסן טילים לא יורים על הטילים, מה עדיף שהטילים האלו אח"כ יהרגו את הילדים שלנו, פה? אם הם מאפשרים לילדים להסתובב בסביבות מחסני טילים זה בעיה שלהם. לא שלנו. מה גם שכולנו יודעים שזה לא שהם "מאפשרים", הם שמים אותם שם - בתור מגן אנושי. לא ביקשתי להרוג חפים מפשע, לא ביקשתי להרוג סתם ילדים, ביקשתי שברגע שרואים נשק כלשהו - אין שום סיבה שיעשו חישובים של יש פה ילד ליד, אז חבל, בוא נדלג על המחסן הזה, כי זו שטות מוחלטת. כשרואים טרוריסט - יורים, כשרואים כלי נשק - יורים. לא חושבים פעמיים.
Maccabikid

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 יולי 2013, 06:52

אבו מאזן:" בפלסטין לא יהיה אף ישראלי".
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Maccabikid » 30 יולי 2013, 08:27

MTA2311 כתב:אבו מאזן:" בפלסטין לא יהיה אף ישראלי".

התכוון לחצי הארץ או לכולה?
Maccabikid

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 30 יולי 2013, 12:09

הוא אמר את זה נגד המחשבה הנאיבית שיוכלו להשאיר גושי התיישבויות במסגרת הסכם.
וד"א, זו אמירה די ישנה שלו...
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 יולי 2013, 12:29

בנימין נעמן כתב:הוא אמר את זה נגד המחשבה הנאיבית שיוכלו להשאיר גושי התיישבויות במסגרת הסכם.
וד"א, זו אמירה די ישנה שלו...

הוא אמר את זה שוב.
עושים לנו בית ספר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודם

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים