28 יולי 2013, 22:12
בנימין נעמן כתב:איזה הסכם?!
אם אבו מאזן חותם על הסכם (בתנאים שהגיוני שישראל תסכים להם), הוא בורח לירדן כי ישחטו אותו ברשות
28 יולי 2013, 22:41
Maccabikid כתב:בנימין נעמן כתב:איזה הסכם?!
אם אבו מאזן חותם על הסכם (בתנאים שהגיוני שישראל תסכים להם), הוא בורח לירדן כי ישחטו אותו ברשות
אוקי. ברגע שזוהי נקודת הפתיחה שלנו, מישהו יכול להסביר לי למה בדיוק שיחררנו מחבלים? מה הטעם בשיחרור הרוצחים האלו???
28 יולי 2013, 22:45
28 יולי 2013, 22:49
28 יולי 2013, 23:08
28 יולי 2013, 23:22
28 יולי 2013, 23:26
בנימין נעמן כתב:החשש היותר גדול לדעתי הוא זה שכתב עליו אורי אליצור במקור ראשון השבת.
השיחות יכשלו, האשמה תיפול על ביבי וביבי בצעד נואש להראות טוב בעיני העולם יבצע פינוי חד צצדי סטייל ההתנתקות 2.
28 יולי 2013, 23:27
29 יולי 2013, 07:34
MaccabiTA כתב:אני חושב שאין יותר מדי אנשים (מחוץ לכותלי המוסדות הסגורים) שחושבים שייצא משהו מהסבב הזה.. אבל במציאות המעוותת של ימינו גם מו"מ לשם מו"מ משרת את האינטרסים שלנו כי אם אין מו"מ אז, כמו בכל מצב אחר, ברירת המחדל היא שישראל אשמה וזה לא משהו שאנחנו יכולים לתת לו להמשך יותר מדי זמן. בטח כשאיראן עומדת בפתח ואלוהים יודע אילו צעדים נצטרך לנקוט בעתיד הקרוב בסוריה ולבנון אם דברים ייצאו שם משליטה ובאמת שלא צריך יותר מניצוץ כדי להבעיר את האיזור. אז שוב, כל עול קטן שאפשר להוריד מהכתפיים בזירה הבינלאומית הוא יקר ערך וזה מה שחידוש השיחות באו לעשות בעצם, הפלסטינים הבינו את המצב ורצו להרוויח ממנו אז לחצו עלינו ביודעין שאם נסרב זה יראה לעולם כאילו אנחנו מפילים את המו"מ שוב בשביל "סתם" עוד איזה 20 אסירים. בשבילנו מדובר במחבלים מסוכנים ורוצחי ילדים, בשביל פלצנים אירופאים עם מעט שיער ועוד פחות שכל מתחתיו זה סתם מכשול חסר ערך לשיחות ואם ישראל תסרב היא תראה קטנונית.
29 יולי 2013, 09:22
29 יולי 2013, 11:35
29 יולי 2013, 13:59
29 יולי 2013, 14:02
קודם כל הנקודת פתיחה שלנו טובה, אף אחד פה לא מאמין שיש סיכוי להסכם כלשהו.
כלומר המחוות הם כדי לרצות את העולם? למישהו יש ספק שלא משנה מה יקרה יאשימו אותו? נגיד וידחו את ההאשמות עלינו ב9 חודשים, זה יעזור לנו איכשהו?
אני לא ממש מצליח להבין איך שיחרור האסירים יעזור לנושא איראן, אבל אולי אתם תוכלו להסביר לי? בגלל ששיחרנו מחבלים אז גרמניה פתאום תשלח את חיל האוויר שלה כדי לתקוף באיראן? איך זה יעזור ל"בידוד המדיני"? בזכות העובדה ששיחרנו טרוריסטים פתאום בריטניה וצרפת יהיו פחות אנטישמיות? מספר המוסלמים באירופה ירד? פתאום כולם יהיו בעד ישראל?
איך שיחרור רוצחים וטרוריסטים אחרים בדיוק מרגיע את האזור? זה מוריד את החשש מאינתיפאדה בדיוק כמו ששחרור 1150 הטרוריסטים בעסקת ג'יבריל עזר להרגעת האזור, בדיוק כמו שקמפ דיוויד הוריד את החשש מאינתיפאדה, אני לא מבין אנחנו חדשים בשטח? אנחנו עוצמים עיניים ולא מסתכלים סביב? לא רואים מה קרה בעבר? כל פעם בעבר ששוחררו מחבלים קיבלנו יותר ויותר פיגועים על הראש שלנו, לא למדנו? כל פעם ופעם שמסרנו להם ברוב טימטומנו חלקים מהארץ שלנו קיבלנו עוד טילים על הראש, אנחנו לא יודעים לפקוח עיניים ולראות מה קורה מסביב? כשאנחנו מתקיפים בחמלה את קני המחבלים שיושבים להם בעזה, זה עזר לנו? בדוחות של האו"ם נכתבנו כצדיקים? או אולי כשהמטוס הישראלי שבא במלחמת לבנון השנייה לתקוף רקטות שלהם ועשה פרסה כי ראה שכמה עשרות\מאות מטרים משם יש ילדים ערבים ולכן פחד לפוצץ זה עזר לנו? נתנו לנו "אות כבוד על סובלנות ושלום"?
אירופה ואמריקה משחררות להם אסירים שיושבים אצלהם בכלא בתור "מחוות"? למה אמריקה לא מחזירה מחבלים לארגון השלום העולמי אל קאעידה? אמריקה שיחררה את פולארד? פולארד רצח מישהו או העביר מידע שעל פי ההסכמים בינינו לאמריקה היה אמור לעבור אלינו בכל מקרה (והם לא העבירו בניגוד להסכם)?
ואגב, זה נשמע ונראה כאילו אנחנו ילדי הכאפות של העולם, לא רק של המזרח התיכון. וכמו שכולנו יודעים:
If it looks like a duck, if it walks like a duck, if it quacks like a duck, then what is it? Yeah, that’s right, it’s a duck.
29 יולי 2013, 14:49
CYellow7 כתב:קל לשבת בבית ולהגיד "לא נשחרר את האסירים וכולם יכולים לקפוץ לנו".
איראן - בלי גב מדיני מארה"ב ואירופה, מדינת ישראל תאכל כל כך הרבה סנקציות ותקבל בראש במקרה של פעולה צבאית. ככה ששיחרור האסירים זה בתמורה לתמיכה ואור ירוק לתקיפה באיראן.
בנושא החרם על ישראל - זה סכום כסף גדול מאוד שאסור לזלזל בו. אם המו"מ לא היה מתחיל בגלל אי שיחרור האסירים ברור לך שכל החיצים היו מכוונים אלינו. אז שוב זה שיקול מאוד חשוב.
וכן, שיחרור האסירים ופתיחת מו"מ מרגיע את האזור. לא אני אמרתי, ראש השב"כ אמר.
זה לא פשוט כמו שאתה מתאר את זה ולא פשוט להגיד לעולם את כל מה שאתה חושב. צריך להיות חכמים, ללכת למו"מ הזה כשברור לנו שלא יצא ממנו כלום, אבל אנחנו נרוויח ממנו לא מעט דברים חשובים.
אתה מערבב פה בין שני דברים.
את המחוות, המו"מ וכו' שבקטע הזה אנחנו אכן ילדי כאפות עולמיים וביבי מזגזג בקטע הזה ויוצא גרוע עוד יותר.
ויש את המוסר שעליו אנחנו רוצים לשמור בלי קשר לאו"ם.
צה"ל לא הורג חפים מפשע בלי קשר לאו"ם אלא בגלל מוסר אנושי/יהודי בסיסי שעליו אני כן חושב שצריך לשמור.
וכמו שבנט אמר, מחבלים צריך להרוג, לא לכלוא ע"ח משלם המיסים ולשחרר אחרי 20 שנה במחווה/החלפת שבויים הוגנת ביחס של 1:1027.
30 יולי 2013, 06:52
30 יולי 2013, 08:27
MTA2311 כתב:אבו מאזן:" בפלסטין לא יהיה אף ישראלי".
30 יולי 2013, 12:09
30 יולי 2013, 12:29
בנימין נעמן כתב:הוא אמר את זה נגד המחשבה הנאיבית שיוכלו להשאיר גושי התיישבויות במסגרת הסכם.
וד"א, זו אמירה די ישנה שלו...