הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 ינואר 2015, 18:40

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:
felix_r כתב:
my man כתב:אני באמת לא מבין איך סילבן בחמישיה הראשונה- גם אם הוא היה במקום ה28 זה לא היה משנה כלום. איש לא חשוב!

זה לא סילבן לאנדסברג ;)

תצחק אבל שתדע שכבר כמה פעמים יצא לי לקרוא ללאנדסברג בטעות סטיב...

רגע, אני לא כנראה לא קולט משהו. למה סטיב?

ככה ג'ודי קוראת לסילבן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2015, 19:18

אני חייב להגיד שהרשימה שנבחרה בליכוד היא לא רעה בכלל.
בניגוד לרבים, דווקא אין לי בעיה עם מירי רגב, וכאחת שיש לה פרופלור במקום מסויים, היא דווקא יכולה להצליח בתור שרה. המנטליות שלה
היא שהיא כל הזמן צריכה להוכיח את עצמה, וזה יכול להיות לעזר.

ארדן ואדלשטיין יוכלו להיות השרים הבכירים של הליכוד ושניהם אנשים איכותיים וראויים. כץ היה שר תחבורה טוב, סילבן סבבה, צחי הנגבי בן אדם
ראוי מאוד, את אלקין כולם אוהבים, בוגי וכו'. ביבי בטח ינסה להשיג שם מרשים למקום 11...

בכל אופן, בניגוד לדברי חדלת האישים, מדובר ברשימה ימנית פרגמטית שהצמרת שלה לכל הפחות מורכבת מאנשים טובים וראויים ברובם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 ינואר 2015, 19:28

כן, יוני. רשימה נהדרת - כולה באמת בצלמו ובדמותו של המנהיג הדגול. אוסף של דמגוגים (רגב), טיפשים וחסרי כישורים (בוגי, סטיב ולמעשה כמעט כולם), מושחתים (כמעט כולם). פשוט אוסף מדהים. יאללה - מירי רגב לחינוך, בוגי ל"בטחון", סטיב לאוצר (כי הוא כזה "סבבה" והיה כזה טוב שם ובכלל הוא איש כל כך חכם), כץ לתחבורה (או לכל מקום אחר עם כסף שאפשר למנות מקורבים ולדאוג למשפחה). לתפארת מדינת ישראל. שיהיה לנו בהצלחה.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 ינואר 2015, 19:29

גם לטעמי הרשימה נראת בסדר, אם כי הופתעתי מהמיקום הגבוה של אדלשטיין. הבן אדם לא עושה הרבה רעש, אבל כנראה עושה הרבה עבודה מתחת לפני השטח.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2015, 20:17

roy1000 כתב:כן, יוני. רשימה נהדרת - כולה באמת בצלמו ובדמותו של המנהיג הדגול. אוסף של דמגוגים (רגב), טיפשים וחסרי כישורים (בוגי, סטיב ולמעשה כמעט כולם), מושחתים (כמעט כולם). פשוט אוסף מדהים. יאללה - מירי רגב לחינוך, בוגי ל"בטחון", סטיב לאוצר (כי הוא כזה "סבבה" והיה כזה טוב שם ובכלל הוא איש כל כך חכם), כץ לתחבורה (או לכל מקום אחר עם כסף שאפשר למנות מקורבים ולדאוג למשפחה). לתפארת מדינת ישראל. שיהיה לנו בהצלחה.

רוי, אני לא אוהב את הכינויים המזלזלים האלה כמו "טיפשים"... בכל זאת, גם בוגי וגם שלום עשו בחיים קצת יותר כנראה מאתנו (בוגי בטוח),
ולא נראה לי שאתה יכול לשפוט אם הם טיפשים או לא, ולו רק כי אתה לא מכיר אותם באופן אישי.

בוא נתייחס לרגע לדברים האחרים שאמרת - רגב דמגוגית? אולי, אבל שמתי לב לכמה דברים - לא מעט פעמים היא אומרת את שכולנו חושבים,
ועושה את זה באופן ישיר ובוטה (כמו במקרה של חנין זועבי). בנוסף, היא אשה שהגיעה מלמטה, והנושא החברתי באמת מעניין אותה. היא התייצבה
לצד תושבי דרום ת"א ועזרה מאוד לקדם את כל הטיפול המוצלח שהיה בנושא המסתננים.
היא מצטיירת אצלי כאשה שנמצאת במקומות שמעניינים את הציבור, לא מפחדת להגיד את דעתה בקול ברור ובאופן כללי, אני די בטוח
שהיא תעשה עבודה טובה כשרה, כי היא באמת מעוניינת לעשות, כי זאת הדרך היחידה שלה להמשיך ולכהן.
אני מסתייג מלא מעט דברים שהיא עושה, כמו ניפנוף הדגל, אבל באמת שאלה הם רעשי רקע.

חסרי כישרים? בוגי? היה רמטכ"ל טוב (או נניח סביר), ושר ביטחון טוב (או נניח סביר). ממש לא חסר כישורים.
למי התכוונת כשאמרת כמעט כולם? ארדן, אדלשטיין? אתה באמת חושב שהם חסרי כישורים?

מושחטים? מי בדיוק? אדלשטיין, שהיה אסיר ציון? ארדן?
כץ, מושחט או לא מושחט, היה שר תחבורה טוב לדעתי. הכבישים והתשתיות, כמות הטיסות והשמיים הפתוחים, המאבק (והניצחון)
מול הנמלים, פיחות בהרוגים בתאונות דרכים, הרחבת תשתיות הרכבת, פתיחת קטע נוסף בכביש 6 והמשך סלילתו בדרום ובצפון, והגדלת מהירות הנסיעה בכבישים הרלוונטיים, הם דברים שהוא עשה וקידם כשר תחבורה. זה לא מעט בכלל.

מבחינת השרים הבכירים, ברור שכל אלה שציינת לא יקבלו את התפקידים האלה. א' אני לא מאמין שהליכוד יחזיק בשלושת התיקים שציינת,
ב' "שכחת" במכוון את השניים הראשונים, שיקבלו בוודאות את 2 התיקים הבכירים של הליכוד, ג' לביבי יהיה אדם נוסף שישובץ למקום ה-11
ועשוי לקבל תיק בכיר מאוד בהתאם למה שיוחלט.
רגב תקבל תיק חברתי, ולהערכתי היא תצליח בו, בוגי לדעתי יאבד את תיק הביטחון לבנט, ושלום ימשיך להיות שר תשתיות או משהו בסגנון.

סה"כ רשימה לא רעה בכלל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 ינואר 2015, 20:49

jol9 כתב:רוי, אני לא אוהב את הכינויים המזלזלים האלה כמו "טיפשים"... בכל זאת, גם בוגי וגם שלום עשו בחיים קצת יותר כנראה מאתנו (בוגי בטוח),
ולא נראה לי שאתה יכול לשפוט אם הם טיפשים או לא, ולו רק כי אתה לא מכיר אותם באופן אישי.

בוא נתייחס לרגע לדברים האחרים שאמרת - רגב דמגוגית? אולי, אבל שמתי לב לכמה דברים - לא מעט פעמים היא אומרת את שכולנו חושבים,
ועושה את זה באופן ישיר ובוטה (כמו במקרה של חנין זועבי). בנוסף, היא אשה שהגיעה מלמטה, והנושא החברתי באמת מעניין אותה. היא התייצבה
היא מצטיירת אצלי כאשה שנמצאת במקומות שמעניינים את הציבור, לא מפחדת להגיד את דעתה בקול ברור ובאופן כללי, אני די בטוח
שהיא תעשה עבודה טובה כשרה, כי היא באמת מעוניינת לעשות, כי זאת הדרך היחידה שלה להמשיך ולכהן.

חסרי כישרים? בוגי? היה רמטכ"ל טוב (או נניח סביר), ושר ביטחון טוב (או נניח סביר). ממש לא חסר כישורים.
למי התכוונת כשאמרת כמעט כולם? ארדן, אדלשטיין? אתה באמת חושב שהם חסרי כישורים?

מושחטים? מי בדיוק? אדלשטיין, שהיה אסיר ציון? ארדן?
כץ, מושחט או לא מושחט, היה שר תחבורה טוב לדעתי. הכבישים והתשתיות, כמות הטיסות והשמיים הפתוחים, המאבק (והניצחון)
מול הנמלים, פיחות בהרוגים בתאונות דרכים, הרחבת תשתיות הרכבת, פתיחת קטע נוסף בכביש 6 והמשך סלילתו בדרום ובצפון, והגדלת מהירות הנסיעה בכבישים הרלוונטיים, הם דברים שהוא עשה וקידם כשר תחבורה. זה לא מעט בכלל.

מבחינת השרים הבכירים, ברור שכל אלה שציינת לא יקבלו את התפקידים האלה. א' אני לא מאמין שהליכוד יחזיק בשלושת התיקים שציינת,
ב' "שכחת" במכוון את השניים הראשונים, שיקבלו בוודאות את 2 התיקים הבכירים של הליכוד, ג' לביבי יהיה אדם נוסף שישובץ למקום ה-11
ועשוי לקבל תיק בכיר מאוד בהתאם למה שיוחלט.
רגב תקבל תיק חברתי, ולהערכתי היא תצליח בו, בוגי לדעתי יאבד את תיק הביטחון לבנט, ושלום ימשיך להיות שר תשתיות או משהו בסגנון.

סה"כ רשימה לא רעה בכלל.

דבר ראשון אני לא חושב שסילבן ובוגי "עשו יותר ממני". הם פשוט עשו דברים שונים והרבה דברים שהם עשו גרמו נזק עצום לאנשים ולמדינה.

יוני, בוגי הוא בנאדם טיפש. חד וחלק. רק איש טיפש יגיד את מה שאמר על קרי (ועוד פעמיים). הוא לא היה רמטכ"ל טוב והיה שר בטחון גרוע. כל מה שמעניין אותו זה להשיג עוד תקציבים למערכת הבטחון ועוד בשביל דברים שלא תורמים כלום לבטחון. באמת החמקנים שלו יעזרו לנו מאוד בעזה ולבנון. חס וחלילה שלא יקנו נגמ"שים במקום שיצילו חיילים ויעזרו במלחמות האמיתיות שצה"ל נלחם ולא בפנטזיות של בוגי וביבי. חס וחלילה שיקצצו במאות המטוסים המיותרים שיש לנו וידאגו לאמן מילואימניקים.

לגבי סטיב - אני חושב שמספיק להקשיב לו לחמש דקות בשביל להבין שהוא טיפש. זה לא רק שהוא מדבר ברמה נמוכה, הוא גם פולט שטויות בקצב מסחרר. הוא פשוט בנאדם ברמה אישית מאוד נמוכה. באמת היה עדיף לכולנו שהיה הולך להיות פחח. גם לו.

לגבי מירי רגב - זה בדיוק המשמעות של פופוליזם. היא תמיד "תתייצב" לצד המטרות הצודקות והפופוליסטיות. להתלהם כולם יכולים, להציע פתרונות זה קצת יותר קשה ומירי רגב לא עשתה כלום בכנסת הזו. מה בדיוק שוות כל הצעקות אם היא לא מצליחה לקדם שום דבר?

אדלשטיין נראה בחור נחמד, ובתור יו"ר הכנסת הוא נחמד מאוד, אבל איזה כישורים בדיוק יש לו? על ארדן אין לי ממש דעה. אני חושב שהוא היה בסדר בתקשורת.

אז כן, כץ הצליח לקדם מספר פרוייקטים, אבל הוא הבנאדם שאחראי לשחיתות ולמינויים בפרוייקט הרכבת הקלה בת"א ואני ממש לא אופתע אם יעצרו גם אותו בקרוב.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2015, 21:00

רוי, אתה מדבר בהחלטיות גמורה על דברים שלגבי רובם אני מניח שאין לך ממש מושג לגביהם.

בכל מקרה, אמרתי את דעתי לגבי האנשים. לדעתי צמרת הרשימה היא ימנית פרגמטית וטובה.

ד"א, על אותו משקל שאתה שואל אילו כישורים יש לאדלשטיין, אני יכול להגיד אילו כישורים יש ליאיר לפיד, ובמיוחד להיות שר אוצר??
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2015, 21:05

jol9 כתב:רוי, אתה מדבר בהחלטיות גמורה על דברים שלגבי רובם אני מניח שאין לך ממש מושג לגביהם.

ד"א, על אותו משקל שאתה שואל אילו כישורים יש לאדלשטיין, אני יכול להגיד אילו כישורים יש ליאיר לפיד, ובמיוחד להיות שר אוצר??
ולמעשה כמעט על כל אחד ברשימת יש עתיד, אולי חוץ מיעקב פרי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 ינואר 2015, 21:12

jol9 כתב:רוי, אתה מדבר בהחלטיות גמורה על דברים שלגבי רובם אני מניח שאין לך ממש מושג לגביהם.

לא הבנתי על איזה חלק אין לי מושג?

יכול להיות שהרשימה היא פרגמטית, אבל הרוב המוחלט של האנשים הוא ברמה נמוכה. הייתי שמח לראות אנשים עם IQ טיפה יותר גבוה ממה שיש לרשימה הזו להציע. אנשים שמסוגלים להגיד גם איזה משפט אינטילגנטי מדי פעם. כמובן שזה מאוד קשה לעשות בשיטת הפריימריז.

ליאיר לפיד אין את הכישורים להיות שר אוצר. גם שלשטייניץ לא היו ובטח שלסטיב לא היו. לפיד לפחות בנאדם אינטילגנטי והוא בא עם כוונות טובות. בשורה התחתונה, אין שום בשורה ברשימה הזו. סתם מיחזור של אותם אנשים שכבר ראינו ובסופו של דבר לא עשו כמעט כלום וימשיכו לעשות כלום גם בקדנציה הבאה.

גבי הרשימה של "יש עתיד" - אין מה להשוות בין הרמה האישית של החכ"ים ביש עתיד לזו של הליכוד. אתה מוזמן לבדוק את קורות החיים שלהם. זה אפילו לא קרוב. הזכרת את יעקב פרי, אבל כמעט כולם ב"יש עתיד" עשו דברים מרשימים מאוד. אפילו לבוז'י/ליבני יש אנשים כמו עומר בר לב, טרכטנברג ואראל מרגלית ברשימה. בליכוד אין אפילו בנאדם אחד שעשה משהו או מרשים מבחינה אישית. אפילו לא אחד.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2015, 21:30

roy1000 כתב:

לא הבנתי על איזה חלק אין לי מושג?

יכול להיות שהרשימה היא פרגמטית, אבל הרוב המוחלט של האנשים הוא ברמה נמוכה. הייתי שמח לראות אנשים עם IQ טיפה יותר גבוה ממה שיש לרשימה הזו להציע. אנשים שמסוגלים להגיד גם איזה משפט אינטילגנטי מדי פעם. כמובן שזה מאוד קשה לעשות בשיטת הפריימריז.

ליאיר לפיד אין את הכישורים להיות שר אוצר. גם שלשטייניץ לא היו ובטח שלסטיב לא היו. לפיד לפחות בנאדם אינטילגנטי והוא בא עם כוונות טובות. בשורה התחתונה, אין שום בשורה ברשימה הזו. סתם מיחזור של אותם אנשים שכבר ראינו ובסופו של דבר לא עשו כמעט כלום וימשיכו לעשות כלום גם בקדנציה הבאה.

גבי הרשימה של "יש עתיד" - אין מה להשוות בין הרמה האישית של החכ"ים ביש עתיד לזו של הליכוד. אתה מוזמן לבדוק את קורות החיים שלהם. זה אפילו לא קרוב. הזכרת את יעקב פרי, אבל כמעט כולם ב"יש עתיד" עשו דברים מרשימים מאוד. אפילו לבוז'י/ליבני יש אנשים כמו עומר בר לב, טרכטנברג ואראל מרגלית ברשימה. בליכוד אין אפילו בנאדם אחד שעשה משהו או מרשים מבחינה אישית. אפילו לא אחד.

טוב, זה כבר קשקוש מוחלט.
מה עשתה בחייה גברת יעל גרמן יותר מבוגי יעלון למשל?
מה עשה בחייו עופר שלח יותר מגלעד ארדן?
מה עשה שי פירון יותר מיולי אדלשטיין?

שלא תבין לא נכון, אני מסכים איתך לגבי רמתם של האנשים ביש עתיד. אני גם חושב שהם אינטלגנטים ומוכשרים, אבל בניגוד אליך, אני לא פוסל
גם את האנשים של הליכוד, שבחלקם הגדול עשו דברים בחייהם וגם הצליחו בלא מעט מהם.
אתה כמובן שוכח שלליכוד יש את נתניהו שהיה ראש ממשלה איזה עשור, ובלי קשר אם הוא טוב או לא טוב לדעתך, הוא עדיין נתפס כמנהיג
רציני וחזק בעיניי הערבים, והם לא ימהרו לבחון אותו כמו שעשו לאולמרט ואמיר פרץ וכמו שבוודאי יעשו לבוז'י/ציפקה.

ועוד מילה לגבי לפיד וכוונותיו. אם הכוונות שלו באמת היו כאלה טובות כמו שאתה מציג, הוא היה מבין שלטובת מעמד הביניים שהוא מתיימר לייצג,
כדאי לו ליזום ברית ולאחד כוחות, גם על חשבון ויתור על להיות מספר 1 ברשימה. הוא כנראה לא מוכן לזה, כי הוא בדיוק כמו כל השאר, מלא
באגו ולא בכוונות טובות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 ינואר 2015, 21:55

jol9 כתב:טוב, זה כבר קשקוש מוחלט.

שלא תבין לא נכון, אני מסכים איתך לגבי רמתם של האנשים ביש עתיד. אני גם חושב שהם אינטלגנטים ומוכשרים, אבל בניגוד אליך, אני לא פוסל
אתה כמובן שוכח שלליכוד יש את נתניהו שהיה ראש ממשלה איזה עשור, ובלי קשר אם הוא טוב או לא טוב לדעתך, הוא עדיין נתפס כמנהיג
רציני וחזק בעיניי הערבים, והם לא ימהרו לבחון אותו כמו שעשו לאולמרט ואמיר פרץ וכמו שבוודאי יעשו לבוז'י/ציפקה.

ועוד מילה לגבי לפיד וכוונותיו. אם הכוונות שלו באמת היו כאלה טובות כמו שאתה מציג, הוא היה מבין שלטובת מעמד הביניים שהוא מתיימר לייצג,
כדאי לו ליזום ברית ולאחד כוחות, גם על חשבון ויתור על להיות מספר 1 ברשימה. הוא כנראה לא מוכן לזה, כי הוא בדיוק כמו כל השאר, מלא
באגו ולא בכוונות טובות.

יוני, מה עשתה יעל גרמן? תבדוק בויקיפידיה - היא עשתה דברים מאוד יפים לפני ואחרי שנכנסה לפוליטיקה. היא גם בנאדם ברמה אישית גבוהה, מה שממש לא נכון לגבי הרוב המוחלט של רשימת הליכוד. עופר שלח בא מהכיוון של עיתונות ובאמת הרזומה שלו לא מרשים, אבל בשנתיים שלו בכנסת, הוא עשה רפורמה במערך הנפגעים של צה"ל שבוגי לא עשה במשך 40 שנה בצבא. את שי פירון אני באמת לא אוהב, אבל יש לו רקע של הרבה שנים בחינוך.

אני לא שוכח את ביבי. אנחנו מדברים על הרשימה של הליכוד. זו רשימה חלשה שרובה מורכבת מאנשים ברמה אישית נמוכה. אנשים שכבר ראינו ו/או שנכשלו. אני ממש לא מבין מה הבשורה הגדולה פה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2015, 22:20

roy1000 כתב:
jol9 כתב:טוב, זה כבר קשקוש מוחלט.

באגו ולא בכוונות טובות.

יוני, מה עשתה יעל גרמן? תבדוק בויקיפידיה - היא עשתה דברים מאוד יפים לפני ואחרי שנכנסה לפוליטיקה. היא גם בנאדם ברמה אישית גבוהה, מה שממש לא נכון לגבי הרוב המוחלט של רשימת הליכוד. עופר שלח בא מהכיוון של עיתונות ובאמת הרזומה שלו לא מרשים, אבל בשנתיים שלו בכנסת, הוא עשה רפורמה במערך הנפגעים של צה"ל שבוגי לא עשה במשך 40 שנה בצבא. את שי פירון אני באמת לא אוהב, אבל יש לו רקע של הרבה שנים בחינוך.

אני לא שוכח את ביבי. אנחנו מדברים על הרשימה של הליכוד. זו רשימה חלשה שרובה מורכבת מאנשים ברמה אישית נמוכה. אנשים שכבר ראינו ו/או שנכשלו. אני ממש לא מבין מה הבשורה הגדולה פה.

נו, מה עשתה גברת גרמן? ניהלה בית ספר למבוגרים? היתה ראש עיר? ניהלה איזשהו מפעל?
ומה עשה לעומתה בוגי... לא הרבה, חוץ מלהילחם ברוב המלחמות וגם להיפצע, להיות מפקד סיירת צנחנים ומפקד החטיבה, מפקד סיירת מטכ"ל,
ראש אמ"ן, אלוף פיקוד, סגן רמטכ"ל, רמטכ"ל ושר ביטחון.... באמת רזומה חלש ביותר, בטח ביחס לגברת גרמן שבתקופה הזאת
דילגה משינוי למרץ ועכשיו היא ביש עתיד.

נחמד גם שאתה קובע שהוא היה רמטכ"ל ושר ביטחון כושל. אשמח לשמוע במה בדיוק הוא כשל, ומי לדעתך לא נכשלו בתפקידים האלה.

אתה מדבר איתי על רזומה של שי פירון ושל שלח, לעומת ארדן למשל. זה משהו שקשה להשוות, כי הקריירה של ארדן היתה בפוליטיקה, ולכן
את הרזומה שלו אפשר לשפוט רק ע"פ זה.
האם הוא מרשים? לדעתי עבור אדם בן 45 בהחלט כן. היה שר בכמה משרדים, והשאיר חותם, פעמיים הוצע לו להיות שגריר באו"ם.
אני מניח שהפעם הוא יקבל תיק באמת גדול, אם הליכוד ירכיבו את הממשלה, ואז נוכל לראות עד כמה הוא מוצלח באמת.

אותו הדבר לגבי אדלשטיין, סילבן, צחי הנגבי, כץ, שטייניץ, דיכטר ואחרים. לגבי מירי רגב כבר דיברנו. לדעתי היא תהיה שרה טובה מאוד.

ד"א - אתה לא חייב להיות בן אדם אינטלקטואל וגאון בשביל להצליח כפוליטיקאי. ממש לא. אף אחד שם לא טמבל ולא טיפש כמו שאתה מכונה אותם,
וגם אם הם לא דוקטורים ופרופסורים, הם יכולים להיות מאוד מוצלחים בתפקידם.
אני לא זוכר את הפרופסור ברוורמן כחבר כנסת מאוד מוצלח שבכלל עשה משהו, למרות שמן הסתם הוא הרבה יותר אינטלקטואל מרוב חברי הכנסת האחרים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 ינואר 2015, 23:12

jol9 כתב:נו, מה עשתה גברת גרמן? ניהלה בית ספר למבוגרים? היתה ראש עיר? ניהלה איזשהו מפעל?
ומה עשה לעומתה בוגי... לא הרבה, חוץ מלהילחם ברוב המלחמות וגם להיפצע, להיות מפקד סיירת צנחנים ומפקד החטיבה, מפקד סיירת מטכ"ל,
ראש אמ"ן, אלוף פיקוד, סגן רמטכ"ל, רמטכ"ל ושר ביטחון.... באמת רזומה חלש ביותר, בטח ביחס לגברת גרמן שבתקופה הזאת
דילגה משינוי למרץ ועכשיו היא ביש עתיד.

נחמד גם שאתה קובע שהוא היה רמטכ"ל ושר ביטחון כושל. אשמח לשמוע במה בדיוק הוא כשל, ומי לדעתך לא נכשלו בתפקידים האלה.

אתה מדבר איתי על רזומה של שי פירון ושל שלח, לעומת ארדן למשל. זה משהו שקשה להשוות, כי הקריירה של ארדן היתה בפוליטיקה, ולכן
את הרזומה שלו אפשר לשפוט רק ע"פ זה.
האם הוא מרשים? לדעתי עבור אדם בן 45 בהחלט כן. היה שר בכמה משרדים, והשאיר חותם, פעמיים הוצע לו להיות שגריר באו"ם.
אני מניח שהפעם הוא יקבל תיק באמת גדול, אם הליכוד ירכיבו את הממשלה, ואז נוכל לראות עד כמה הוא מוצלח באמת.

אותו הדבר לגבי אדלשטיין, סילבן, צחי הנגבי, כץ, שטייניץ, דיכטר ואחרים. לגבי מירי רגב כבר דיברנו. לדעתי היא תהיה שרה טובה מאוד.

ד"א - אתה לא חייב להיות בן אדם אינטלקטואל וגאון בשביל להצליח כפוליטיקאי. ממש לא. אף אחד שם לא טמבל ולא טיפש כמו שאתה מכונה אותם,
וגם אם הם לא דוקטורים ופרופסורים, הם יכולים להיות מאוד מוצלחים בתפקידם.
אני לא זוכר את הפרופסור ברוורמן כחבר כנסת מאוד מוצלח שבכלל עשה משהו, למרות שמן הסתם הוא הרבה יותר אינטלקטואל מרוב חברי הכנסת האחרים.

כן, גרמן עשתה את כל הדברים האלה. זה נראה לי לא מעט, ומספיק לשמוע אותה מדברת בשביל להבין שמדובר בבנאדם אינטילגנטי, מה שלא נכון לגבי הרבה אנשים ברשימה של הליכוד, כולל בוגי וסילבן (ואת מירי רגב אני אפילו לא אזכיר).

במה בוגי כשל? במה הוא הצליח? במה הוא קידם את הצבא? איזה רפורמה הוא עשה? הדבר היחידי שהוא עשה זה להקפיא אימונים כי לא בא לו ואין לו יכולת להתמודד עם הבעיות של הצבא ולקצץ במקומות שצריך לקצץ. הכניס לעזה נגמ"ש משנות ה- 50 שעלה בחיים של 10 חיילים. לא מסוגל להכין את צה"ל למלחמה מול החמאס ובזבז יותר ממליון שקל על כל מחבל הרוג בעזה. אם זה לא כושל אז מה זה כושל? ועוד לא הזכרתי את ההתבטאויות האידיוטיות על קרי. הרבה אנשים נלחמו במלחמות ונפצעו. גם אני נלחמתי. אז מה? זה משנה את העובדה שהוא טיפש וכושל וגם ויכול מאוד להיות שגם מושחת? (אם הוא לא מושחת אז הוא אפילו יותר טיפש ממה שחשבתי). האיש הטיפש הזה עכשיו מנסה להגדיל את תקציב הבטחון לרמות שלא נראו פה מאז פוסט מלחמת יום הכיפורים. אתה רואה בדברים האלה "הצלחה"?

אני ממש לא שותף להתלהבות שלך מארדן. אז כן, יחסית לסילבן ובוגי ורגב הוא יכול להיות מציאה, אבל זו ממש לא הרמה שצריך לשאוף אליה.

אני לא חושב שצריך להיות גאון בשביל להצליח בפוליטיקה, אבל כן הייתי רוצה לראות אנשים יותר איכותיים. הרשימה של הליכוד ממש לא מרשימה. בשום צורה. אלו כולם אנשים שנמצאים במערכת כבר זמן לא קצר ואף אחד מהם לא עשה שום דבר שראוי לציון. לא ברור לי למה אתה מצפה שיעשו דברים טובים בסיבוב הבא שלהם.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 00:35

תחליט על איזה קו אתה הולך. אם אתה טוען שלאנשי יש עתיד יש רזומה יותר מרשים, אז שוב, פרט לאולי יעקב פרי, אף אחד שם לא בדיוק
היה נשיא ארה"ב. כמה ראשי ערים, מנהלי בתי ספר, פרשן כדורסל, ג'ודוקא וכו', וזה לעומת אנשים עם רזומה פוליטי או צבאי עשיר, שנמצאים רובם
מגיל צעיר בפוליטיקה, ולכן זה כל מה שעשו בחייהם וזה הבסיס היחיד להשוואה.

אם אתה טוען שהם יותר איכותיים, אז גם אם זה נכון, עדיין לא מדובר בזוכי פרס נובל, וזה לא שהם מביאים איתם שנתיים של הישגים משמעותיים
במשרדים שלהם, ולכן למרות שהם אנשים איכותיים, הם לא בדיוק הצליחו עד עכשיו כפוליטיקאים.

אני לא מודד רמטכ"ל ושר ביטחון על רפורמות. רפורמות זה לא חלק מתפקידו של הרמטכ"ל ושר הביטחון.
אתה באמת מאשים את בוגי בזה שנכנס לרצועה נגמ"ש בן 50? אולי תאשים אותו גם בזה שחייל קיבל הרעלת קיבה מהלוף שאכל במנת קרב.
נראה לך ששר ביטחון מתעסק בדברים האלה? זה די מוזר לשמוע את זה ממך.
תפקידו של שר הביטחון הוא לא לספור כמה כסף עולה כל מחבל חמאס, וכמה כסף עולה ליירת כל גראד. התפקיד שלו הוא לשמור על הביטחון
של האזרחים ולהשתמש בכל הכלים שברשותו לצורך כך.
האם הלחימה נוהלה כראוי? אני לא יודע להגיד. מה שאני כן יודע זה שהוא וביבי היו מתואמים בינהם, כלומר ההחלטות התקבלו ביחד,
וזה לא שהוא כשל לבצע את ההוראות. הוא היה זה שהתווה את הקו שהצבא ביצע. האם זה היה מוצלח או לא, עדיין מוקדם לקבוע.

אני ממש לא חושב שהוא היה רמטכ"ל או שר ביטחון כושל. רחוק מזה.
זה שהוא מנסה להגדיל את תקציב הביטחון זה טבעי וברור. מי שצריך לנהל את כלכלת המדינה זה שר האוצר וראש הממשלה, ולא שר הביטחון.
הוא עושה את כל מה ששר אחר עושה בשביל משרדו.

אני רוצה רגע לעמת אותך עם נושא ה"חמקן". למה אתה מתכוון? ל-f35? או למשהו אחר?
אם אתה מתכוון לF35 אז יצא לי לדבר קצת עם אנשים יודעי דבר, לא ספציפית לגבי המטוסים האלה, אלא באופן כללי. אתה ממקד את המאבק שלנו
לחמאס וחיזבאללה, ושוכח שלא מאוד רחוק מאתנו יש מדינה קיצונית שרוצה למחוק אותנו מהמפה והיא גם מפתחת נשק גרעיני. כמו ששמת
לב, אף אחד בעולם לא באמת עושה משהו בנידון.
האם אתה באמת רוצה שישראל תפקיר את העניין הזה, ולא תתחמש במטוסים הכי מתקדמים שיש, בשביל שתוכל לתקוף שם בבוא היום, כולל בפצצות
גרעין שאולי יש לנו ואולי לא?
האם אתה באמת חושב שמישהו יגן עלינו חוץ מאתנו?
האם אתה חושב שלהפציץ שיירות נשק בסוריה ובמדינות אפריקאיות כאלה ואחרות, זה לא מספיק חשוב, ולא צריך אמצעי לחימה מתקדמים
בשביל זה?
אני מזכיר לך מה אמרו ואיך ירדו על שר הביטחון ה"כושל" אמיר פרץ כשהקצה תקציבים גדולים לפיתוח כיפת ברזל. אני די בטוח שאז אמרת
דברים דומים - שהוא מושחת וכנראה גוזר על זה קופון, ולמה צריך להשקיע מיליארדים לפיתוח מערכת הגנה מצינורות מעופפים.
היום רואים שההחלטה האמיצה הזאת (שעלתה לפרץ ביוקר בזמנו) הצילה חיי אדם, וכנראה לא מעט.

אני עדיין לא הצלחתי לפענח את תחום ההתמחות שלך (משפטים, כלכלה, מדעי,...) אבל אתה מדבר כאילו אתה יודע את העובדות של כל דבר
ועניין, וכל מי שלא פועל לפי העובדות האלה, הוא מושחת ו/או טיפש. זה ממש נראה לי יומרני.

הדבר היחיד שאפשר להסכים לגביו זה ההתבטאויות של בוגי על קרי, וזה אולי לא היה חכם, אבל זה לא אומר שהאיש טיפש. ישנם מספיק אנשים
חכמים שאומרים לפעמים דברים שהם לא מתכוונים אליהם, או שנאמרים בפורומים סגורים ויוצאים החוצה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 ינואר 2015, 01:08

jol9 כתב:

אין לי בעיה לגבי שאר הדברים שאתה אומר, אבל קשה לי להסכים לגבי מירי רגב.
מה היא בדיוק עשתה למען האזרחים למעט לצעוק ססמאות ריקות מתוכן?? שזה מאוד קל כמובן לצעוק את מה שכולם אוהבים לשמוע.

מה היא עשתה למשל לגבי בעיית המסתננים (משהו שהמדינה הצליחה ברוב טיפשותה להיכנס לסיטואציה הבעייתית הזו והיא ממשיכה לעשות את הדברים הכי לא נכונים לפתור אותה)?
זה קל ללכת לצעוק ססמאות ובלזכות באהדה של אילו שסובלים מהבעיה (ששוב המדינה ברוב טיפשותה הביאה לכך), אבל מה היתה העשייה שלה בנושא?
וחוץ מזה, איזה נושאים ואיזה חוקים היא ניסתה להעביר לרווחת כלל הציבור? אני לא יודעת, אבל אולי אתה תוכל להאיר את עיניי?

ועוד דבר קטן לגבי ישראל כץ, בתור משתמשת קבועה בתח"צ, לא הבנתי מה ההתלהבות ממנו?
גם הוא בדיוק כמו כל שרי התחבורה שלפניו המשיך בקיבוע האינטרס הכלכלי הברור של המדינה בהעדפת הרכבים הפרטיים על פני שימוש בתח"צ.
למרות שידוע שתח"צ יעילה מביאה לצמצום פערים בחברה, לקירוב הפריפריה, לשיפור איכות הסביבה ואפילו להורדת מחירי הדיור. אבל איך אפשר להשוות את זה למיסי העתק שהמדינה מקבלת מכל קנייה של רכב פרטי וכמובן מיסי העתק על הדלק??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 01:24

חני, אני לא הדובר של מירי רגב, ואני לא ממש עסקתי בלעקוב אחרי הדברים שהיא עושה.

אני כן התייחסתי לזה שהסגנון שלה וההתבטאויות שלה, גורמים ללא מעט זעזועים, שמעלים נושאים לשיח הציבורי,
ולעיתים גם גורמים לדברים לזוז.
בנושא הפליטים, ממשלת ביבי תיקנה את מה שממשלת אולמרט התעלמה ממנו. ההישג אמנם רשום על נתניהו ושטייניץ שהקצה כספים,
אבל אני די בטוח שאפשר לתת גם למירי רגב את הקרדיט שהנושא הזה היה כל הזמן בכותרות ובווליום גבוה.

אם ממש מתעקשים, אז אפשר לחפש בגוגל. היא היתה יו"ר ועדת הפנים, והעבירה 1.5 מיליארד לדיור הציבורי. אני מניח שהועדה הזאת
עשתה עוד דברים, באמת שהכל צריך להיות ברשת.

שוב, התחושה שלי לגבי רגב היא סובייקטיבית. אני מתעלם מרעשי הרקע. היא טיפוס צבעוני, אין ספק, אבל אני חושב שהיא יכולה
להצליח בתור שרה. לדוגמא, אם כבר הזכרת את משרד התחבורה, שבטח קצת נמאס על כץ, זה יכול להיות משרד שרגב יכולה להצליח
בו, ובמיוחד בתחום שדיברת עליו - תח"צ.
אני חושב שמגיעה לה ההזדמנות. זה יהיה לא ראוי אם ביבי לא ימנה אותה אם ירכיב את הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 08:29

jol9 כתב:תחליט על איזה קו אתה הולך. אם אתה טוען שלאנשי יש עתיד יש רזומה יותר מרשים, אז שוב, פרט לאולי יעקב פרי, אף אחד שם לא בדיוק
היה נשיא ארה"ב. כמה ראשי ערים, מנהלי בתי ספר, פרשן כדורסל, ג'ודוקא וכו', וזה לעומת אנשים עם רזומה פוליטי או צבאי עשיר, שנמצאים רובם
מגיל צעיר בפוליטיקה, ולכן זה כל מה שעשו בחייהם וזה הבסיס היחיד להשוואה.

אם אתה טוען שהם יותר איכותיים, אז גם אם זה נכון, עדיין לא מדובר בזוכי פרס נובל, וזה לא שהם מביאים איתם שנתיים של הישגים משמעותיים
במשרדים שלהם, ולכן למרות שהם אנשים איכותיים, הם לא בדיוק הצליחו עד עכשיו כפוליטיקאים.

אני לא מודד רמטכ"ל ושר ביטחון על רפורמות. רפורמות זה לא חלק מתפקידו של הרמטכ"ל ושר הביטחון.
אתה באמת מאשים את בוגי בזה שנכנס לרצועה נגמ"ש בן 50? אולי תאשים אותו גם בזה שחייל קיבל הרעלת קיבה מהלוף שאכל במנת קרב.
נראה לך ששר ביטחון מתעסק בדברים האלה? זה די מוזר לשמוע את זה ממך.
תפקידו של שר הביטחון הוא לא לספור כמה כסף עולה כל מחבל חמאס, וכמה כסף עולה ליירת כל גראד. התפקיד שלו הוא לשמור על הביטחון
של האזרחים ולהשתמש בכל הכלים שברשותו לצורך כך.
האם הלחימה נוהלה כראוי? אני לא יודע להגיד. מה שאני כן יודע זה שהוא וביבי היו מתואמים בינהם, כלומר ההחלטות התקבלו ביחד,
וזה לא שהוא כשל לבצע את ההוראות. הוא היה זה שהתווה את הקו שהצבא ביצע. האם זה היה מוצלח או לא, עדיין מוקדם לקבוע.

אני ממש לא חושב שהוא היה רמטכ"ל או שר ביטחון כושל. רחוק מזה.
זה שהוא מנסה להגדיל את תקציב הביטחון זה טבעי וברור. מי שצריך לנהל את כלכלת המדינה זה שר האוצר וראש הממשלה, ולא שר הביטחון.
הוא עושה את כל מה ששר אחר עושה בשביל משרדו.

אני רוצה רגע לעמת אותך עם נושא ה"חמקן". למה אתה מתכוון? ל-f35? או למשהו אחר?
אם אתה מתכוון לF35 אז יצא לי לדבר קצת עם אנשים יודעי דבר, לא ספציפית לגבי המטוסים האלה, אלא באופן כללי. אתה ממקד את המאבק שלנו
לחמאס וחיזבאללה, ושוכח שלא מאוד רחוק מאתנו יש מדינה קיצונית שרוצה למחוק אותנו מהמפה והיא גם מפתחת נשק גרעיני. כמו ששמת
לב, אף אחד בעולם לא באמת עושה משהו בנידון.
האם אתה באמת רוצה שישראל תפקיר את העניין הזה, ולא תתחמש במטוסים הכי מתקדמים שיש, בשביל שתוכל לתקוף שם בבוא היום, כולל בפצצות
גרעין שאולי יש לנו ואולי לא?
האם אתה באמת חושב שמישהו יגן עלינו חוץ מאתנו?
האם אתה חושב שלהפציץ שיירות נשק בסוריה ובמדינות אפריקאיות כאלה ואחרות, זה לא מספיק חשוב, ולא צריך אמצעי לחימה מתקדמים
בשביל זה?
אני מזכיר לך מה אמרו ואיך ירדו על שר הביטחון ה"כושל" אמיר פרץ כשהקצה תקציבים גדולים לפיתוח כיפת ברזל. אני די בטוח שאז אמרת
דברים דומים - שהוא מושחת וכנראה גוזר על זה קופון, ולמה צריך להשקיע מיליארדים לפיתוח מערכת הגנה מצינורות מעופפים.
היום רואים שההחלטה האמיצה הזאת (שעלתה לפרץ ביוקר בזמנו) הצילה חיי אדם, וכנראה לא מעט.

אני עדיין לא הצלחתי לפענח את תחום ההתמחות שלך (משפטים, כלכלה, מדעי,...) אבל אתה מדבר כאילו אתה יודע את העובדות של כל דבר
ועניין, וכל מי שלא פועל לפי העובדות האלה, הוא מושחת ו/או טיפש. זה ממש נראה לי יומרני.

הדבר היחיד שאפשר להסכים לגביו זה ההתבטאויות של בוגי על קרי, וזה אולי לא היה חכם, אבל זה לא אומר שהאיש טיפש. ישנם מספיק אנשים
חכמים שאומרים לפעמים דברים שהם לא מתכוונים אליהם, או שנאמרים בפורומים סגורים ויוצאים החוצה.

הקו האו ברור - האנשים שנבחרו לרשימת הליכוד לא מרשימים מבחינה אישית. הם רובם אנשים רמה נמוכה. הרשימה של יש עתיד כוללת אנשים ברמה גבוהה הרבה יותר (הג'ודוקא בהחלט יוצא מהכלל וקרוב לוודאי שלא יהיה שוב ברשימה), ואפשר לראות את זה גם ברזומה שלהם (הרבה מהם עשו דברים מיוחדים) ואפילו מסתם לשמוע אותם מדברים.

אם התפקיד של שר בטחון/רמטכ"ל (התפקידים מאוד חופפים במדינה שלנו) זה לא לדאוג שהצבא יהיה מאומן, מוכן ומצוייד לאיומים שעומדים מולו, אז מה התפקיד שלו? במחיר של שני מטוסי F-35 (החמקנים) הרי אפשר לקנות 300 נגמ"שים חדשים. ברור ששר הבטחון והרמטכ"ל אשמים בזה שהצבא לא מצוייד כראוי, בטח שכשיש תקציבי עתק כאלה. אם שר בטחון לא נמדד ביכולת לעשות רפורמות אז במה כן? הרי אנחנו בוחרים אנשים בשביל שישנו וישפרו והאיש הזה לא עשה כלום. פשוט כלום. אתה לא חושב שלשר הבטחון יש אחריות כלפי אזרחי המדינה מעבר למשרד שלו? אתה חושב שכל העבודה שלו זה להוציא מקסימום כספים לצבא? סוג של יו"ר ועד עובדים?

המאבק שלנו הוא מול החמאס והחיזבאללה. אין לנו שום יכולת אמיתית לתקוף את איראן. תחשוב שניה בהגיון - מה נעשה? נשלח 50 מטוסים ונתקוף ומה אז? זו הרי מדינה ענקית שנמצאת יותר מ- 1,500 ק"מ מאיתנו ותוכנית הגרעין שלה מפוזרת בכל המדינה. מה זה יעזור? מה יקרה אחרי תקיפה כזו? מדינת ישראל היא לא אימפריה והיא לא יכולה להחזיק צבא וחיל אוויר של אימפריה. כל הסיפורים של תקיפה של איראן הם סיפורי מעשיות של בעלי אינטרסים. זה לעולם לא יקרה ואין לנו יכולת אמיתית לעצור את זה באמצעים קונבנציונליים. כל המומחים אומרים את זה בגלוי. דרך אגב - את הסיפורים שאיראן אוטוטו מפתחת נשק גרעיני מספרים כבר 15 שנה. זה לא נראה לך מוזר? 15 שנה אומרים לנו שתוך שנתיים יש להם פצצה ושחייבים לתקוף. מה בדיוק קורה פה? אם דברים בסופו של דבר יגיעו לידי "אנחנו או הם" אז יש לך את האופציה הלא קונבנציונלית, בין אם בתור מכה שניה או בתור מכה מקדימה. צריך גם להכיר במגבלות הכוח. מדינת ישראל היא מדינה קטנה ולא אימפריה עם משאבים אינסופיים.

כיפת ברזל פותחה בכסף קטן. משהו כמו מליארד שקל. כיפת ברזל גם נתנה מענה לאיום ברור. איך אתה משווה את זה לחמקנים ב- 50 מליארד שממש לא ברור לאיזה איום הם נותנים מענה? שיירות באפריקה ובסוריה אפשר להפיץ גם עם המטוסים הנוכחיים.

אתה לא חושב ששר הביטחון צריך גם לוודא שהצבא נלחם מלחמות במסגרת תקציבית סבירה? אתה חושב שזה הגיוני להוציא 10 מליארד על מלחמה בעזה? מליון שקל למחבל. כל הנזק שגרמנו בעזה הוא משהו כמו 5 מליארד. לא שמעתי בחיים על צבא שמוציא 10 מליארד לגרום נזק ב- 5 מליארד. זה הזוי.

בת'כלס, אתה מקבל אתה סתם מקבל הכל ואומר אמן. אין לך ביקורת על כלום, לא משנה כמה הדברים לא הגיוניים. אתה פשוט סומך בעניים עצומות על אנשים שהדבר היחידי שמעניין אותם זה שרידות פוליטית (ביבי) ועל אחרים שהם פשוט טיפשים וחסרי יכולת לעשות שום שינוי (בוגי). אני חושב שבוגי כבר הראה בצורה ברורה לחלוטין שהוא טיפש (לא חכם = טיפש, למרות הסלחנות שלך). אני גם חושב שיש מספיק ראיות שמראות לנו שהשחיתות השלטונית די עמוקה, ובייחוד בתחום הרכש הצבאי. גם אם היו שמים לך את ברגותי ברשימת הליכוד וממנים אותו לשר בטחון, היית אומר שהוא נהדר ושזה לא התפקיד שלו לעשות XYZ ושאי אפשר לבקר שום דבר כי אנחנו לא יודעים בדיוק את כל העובדות. אם הגישה שלך זה "אנחנו לא יודעים כלום" אז למה בכלל להצביע? הרי אין לך את כל העובדות בשביל להצביע. אתה לא יודע הכל. אפשר פשוט להוריד את הראש, לא לשאול שאלות ולתת כרטיס חופשי לביבי/בוגי לעשות מה שהם רוצים. בעצם, זה בדיוק מה שאנחנו עושים לא?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 08:34

jol9 כתב:חני, אני לא הדובר של מירי רגב, ואני לא ממש עסקתי בלעקוב אחרי הדברים שהיא עושה.

אני כן התייחסתי לזה שהסגנון שלה וההתבטאויות שלה, גורמים ללא מעט זעזועים, שמעלים נושאים לשיח הציבורי,
בנושא הפליטים, ממשלת ביבי תיקנה את מה שממשלת אולמרט התעלמה ממנו. ההישג אמנם רשום על נתניהו ושטייניץ שהקצה כספים,
אבל אני די בטוח שאפשר לתת גם למירי רגב את הקרדיט שהנושא הזה היה כל הזמן בכותרות ובווליום גבוה.

אם ממש מתעקשים, אז אפשר לחפש בגוגל. היא היתה יו"ר ועדת הפנים, והעבירה 1.5 מיליארד לדיור הציבורי. אני מניח שהועדה הזאת

שוב, התחושה שלי לגבי רגב היא סובייקטיבית. אני מתעלם מרעשי הרקע. היא טיפוס צבעוני, אין ספק, אבל אני חושב שהיא יכולה
להצליח בתור שרה. לדוגמא, אם כבר הזכרת את משרד התחבורה, שבטח קצת נמאס על כץ, זה יכול להיות משרד שרגב יכולה להצליח
אני חושב שמגיעה לה ההזדמנות. זה יהיה לא ראוי אם ביבי לא ימנה אותה אם ירכיב את הממשלה.

היא לא העבירה כלום לדיור הציבורי. זו הייתה יוזמה של יאיר לפיד. אני לא מבין על בסיס מה אתה אומר שהיא (רגב) יכולה להצליח במשהו. כלומר במשהו שלא כולל התלהמות וצעקות פופוליסטיות? תגיד לי משהו - יש מישהו ברשימה הזו שאתה חושב שהוא לא מוצלח? יש לך איזושהיא ביקורת על מישהו בחבורה הזו? על ביבי? הרי כשאנחנו מדברים על כדורסל יש לנו איסוף ביקורת על הקבוצה שאנחנו אוהדים, איך זה שבפוליטיקה פתאום אין שום ביקורת על הקבוצה לשך וכולם נהדרים ואף אחד לא נכשל ולא צריך להחליף אך אחד?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 12:06

roy1000 כתב:
jol9 כתב:חני, אני לא הדובר של מירי רגב, ואני לא ממש עסקתי בלעקוב אחרי הדברים שהיא עושה.

היא לא העבירה כלום לדיור הציבורי. זו הייתה יוזמה של יאיר לפיד. אני לא מבין על בסיס מה אתה אומר שהיא (רגב) יכולה להצליח במשהו. כלומר במשהו שלא כולל התלהמות וצעקות פופוליסטיות? תגיד לי משהו - יש מישהו ברשימה הזו שאתה חושב שהוא לא מוצלח? יש לך איזושהיא ביקורת על מישהו בחבורה הזו? על ביבי? הרי כשאנחנו מדברים על כדורסל יש לנו איסוף ביקורת על הקבוצה שאנחנו אוהדים, איך זה שבפוליטיקה פתאום אין שום ביקורת על הקבוצה לשך וכולם נהדרים ואף אחד לא נכשל ולא צריך להחליף אך אחד?

בהחלט יש לי ביקורת.
על ביבי אני לא חסכתי ביקורת בתקופה האחרונה, אתה מוזמן לבדוק בשרשור הזה ממש.
על ליברמן והמפלגה שלו כנ"ל.
דווקא על לפיד ועל יש עתיד אמרתי דברים טובים ולא מעט.

מעבר לזה, הביקורת שלי מתבססת על מעשים ולא על השערות. אתה מניח שבוגי מושחט ועל התבטאות אחת או שתיים מחליט שהוא אדם טיפש.
אני לא מאמין בגישה הזאת. זאת גישה מתנשאת ולא הגונה, כי השיפוט שלך נתון בעיקר למפלגות מסויימות והוא לא אובייקטיבי.
לא שמעתי אותך אומר שסתיו שפיר היא טיפשה, למרות שהמעשים וההתנהלות שלה מצביעים על זה הרבה יותר בבירור מאשר מעשיו והתנהלותו
של בוגי או של סילבן.

הביקורת שלי מגיעה במקומות שאני מבין אותם וחי אותם. אני לא כ"כ חי את היומיום הפוליטי, ולכן אני לא רואה שיש לי מספיק מידע בשביל
לבקר את האנשים ברזולוציות הגבוהות. רק ברמה הכללית והגבוהה יותר זה אפשרי.
אתה מבקר את כולם ועל הכל. משום מה אני לא שומע ביקורת על שרת הבריאות לשעבר, למרות שמצב המערכת הוא מהגרועים שהיו
אי פעם, וגם לא את שר הרווחה, למרות שמספר העניים הולך וגדל מיום ליום.

ובנוסף אתה גם לא נותן סיכוי. למה שמירי רגב לא תקבל הזדמנות אם הליכוד ירכיב את הממשלה? היא נבחרה בבחירות דמוקרטיות בליכוד,
ומגיעה לה ההזדמנות.
שוב, אני בטוח שבניגוד לכל מיני אנשים שישבו בשקט ולא שמעת אותם, כמו יאיר שמיר, גרמן, יעקב פרי ואחרים, שאין לי מושג מה הם עשו
במשרדים שלהם, אצלה לפחות נוכל לדעת, ואח"כ נוכל גם לשפוט אם היא עשתה עבודה טובה או לא.

לגבי העניינים הביטחוניים בפוסט השני - לדעתי אין לך באמת ידע על מה שאתה מדבר (וגם לי אין הרבה), והרוב מושטט על common sense.
אני לא בטוח שזה תופס במקרה הזה.
המאבק המיידי והיומיומי שלנו הוא מול החמאס ומול החיזבאללה, אבל המאבק הרחב יותר שלנו הוא מול כל עולם האיסלאם הקיצוני. אתה אומר שלא נוכל
לתקוף באיראן, ואני אומר לך שישראל עושה את מה שצריך בשביל שהיא כן תהיה מסוגלת לתקוף, ואם לא לתקוף אז לסייע בתקיפה.
אתה לא באמת תפקיד את החיים שלך ושל המדינה שלנו בידיים של האיחוד האירופי, נכון?

לגבי רפורמות - איזה רפורמות עשה ברק? ומופז? ואמיר פרץ? ופואד? ואיזה רמטכ"ל עשה דברים שונים ממה שבוגי עשה בתקופת הרמטכלות שלו?

הצבא הוא אירגון גדול וכבד. הרמטכלים אמנם מתחלפים, אבל עיקר העבודה שלהם הוא לדאוג שהצבא והמילואים יתאמנו. לפי כמות המילואים שאני עושה,
אין שום הבדל בין עכשיו לבין מה שהיה לפני עשור.
ההבדל היחיד שאני מרגיש הוא בנושא התגמולים למילואימניקים, וזה כבר די ישן. חוץ מזה, תמיד אותו הדבר.
אז אם אתה מחליט שזה לא טוב, אז כולם לא טובים, ואז בעצם הביקורת שלך היא ריקה מתוכן, ואם אתה מחליט שרק הוא לא טוב, אז תראה
לי מה האחרים עשו טוב ממנו.

ושוב לגבי החמקנים - אתה גם מקצין ומפריז בסכומים, גם מעלים מידע, וגם מתעלם ממה שאומרים אנשים אחרים.
אני מתבסס על כתבה בYNET. עלות כל מטוס היא 100 מיליון דולר (שרובם מגיעים מכספי המימון האמריקאים). ישראל רכשה 19 מטוסים כאלה.
בחישוב פשוט - כ-2 מיליארד דולר שהם כ-8 מיליארד ש"ח. נניח עוד עלויות נלוות, כמו מכשור, מיסים וכו' ותכפיל את זה ב-2. 15-16 מיליארד ש"ח,
שפרוסים ע"פ מספר שנים, ומגיעים ברובם מכספי הסיוע. רק אם תכפיל בעוד 3, תגיע לאיזור שאתה מדבר עליו.

אמנם, זה יקר, אמנם אפשר להשקיע בדברים אחרים, אבל זאת השקעה לגיטימית ל-20-30 שנה קדימה, שאמורה לדאוג לכך שישראל תמשיך לשלוט
באופן אבסולוטי בשטח. כל דבר פחות מזה, יעלה בחיי אדם.

ומילה אחרונה לגבי כיפת ברזל - אני לא אמרתי אם זה עולה הרבה או לא (ומן הסתם גם כאן אתה מעוות את המספרים לכיוון שנוח לך), אלא מה
היתה התחושה אז בציבור ובפי המומחים. גם אז אמרו, למה צריך להשקיע מיליארדים בפיתוח של מערכת, ועוד מיליארדים בתחזוקתה, בשביל להתמודד
מול צינורות מעופפים. אני בטוח ב100%, שגם אתה אמרת דברים דומים, אם כי אין לי דרך לדעת את זה כמובן. בדיעבד כולם טעו והמערכת הזאת,
משנה את כללי המשחק.
אף אד לא יודע, אם העליונות האווירית של ישראל, לא תציל מאות ואלפי חיי אדם בשנים הבאות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 02 ינואר 2015, 12:56

ראיתי עכשיו את תוצאות הסקר ונדהמתי! איך העבודה+התנועה קוראים לעצמם "המחנה הציוני" ? :eek
לאנשים האלה יש חוצפה! פשוט הזוי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים