הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2015, 22:43

jol9 כתב:רוי, אני אתן לך דוגמא לצביעות של התקשורת, וגם שלך בביקורת הזאת.

גב' ציפי ואדון בוז'י נסעו לכנס בארה"ב (נדמה לי ועידת סבן או משהו כזה). כל הכנס הם עסקו בדיבורים על איחוד ובמו"מ, וכל זה במלונות
מפוארים, על חשבון המדינה (אני מניח).
הערכה גסה אומרת שהטיסה של כל אחד מהם והפמליות שלהם, לא עלו למשלם המיסים פחות מאותם 100 אלף ש"ח שבית ראש הממשלה
הוציא על שתיה (שרובו מן הסתם נועד לאירוח, כי זה די ברור שהם לא שתו את זה לבד), והתרומה של ההוצאה הזאת למדינה, איך
נאמר,...

אז למה כאן כן, ושם לא? כי שם זה נעשה בחסות כנס? כי שם זה שמאל? כי שם זה לא ביבי ושרה שכ"כ קל וכיף לתקוף אותם?

הנסיעה לכנס סבן לא הייתה על חשבון מדינת ישראל - זה היה על חשבון סבן והתורמים שלו. אני במקרה זוכר את זה כי ראיתי את מרב מיכאלי מדברת על זה באיזו תוכנית (מסתבר שסבן מימן גם את הנסיעה של ליאור שליין).

אין לי שום בעיה עם זה, כמו שאין לי בעיה עם זה ששלדון מזמין את ביבי ושרה לארוחות יוקרה על חשבונו או לנסיעות או לכל דבר אחר.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2015, 22:47

התנין כתב:יוני אני חייב לציין שככל שהדבר נוגע לביבי, אתה יוצא להגנתו כאילו פגיעה בו היא פגיעה בך, ומשתמש במונחים שלחלוטין לא מתאימים כלפיי חברים אחרים כאן, כשהבולט בהם הוא ''מביש''.
להגיד שהדברים שפורסמו על ביבי זה רק "על קצה הקרחון" יכול להוות בעיה רק מבחינה פורמלית משפטית בלבד, וגם כאן הסיכוי לכך שתתעורר בעיה הוא מזערי עד לא קיים. אתה משום מה בוחר להיצמד לכלל שכל עוד לא פורסמו עליו דברים מעבר למה שכבר פורסם, אז חזקה שהוא לא עשה אותם. במובן זה, האמת המשפטית בהחלט איתך, אבל ברור שהיא לא האמת המוחלטת. אני חושב שבנאדם שכבר שנים סירחון רב נוטף מכיוונו בנוגע להתנהלותו הבזבזנית והצינית, רכש בזכות את חשדותיהם של האזרחים כלפיו, לגביי האפשרות שהוא סרח פעמים רבות יותר. אמנם לא בטוח שיש אמת בדבריו של רוי, אבל לאור הרקורד המפוקפק של ביבי, אני בהחלט יכול להבין כל אחד ואחד שחושד שאכן הידוע לנו מהווה רק את קצה המזלג.

קודם כל אני שמח שסופסוף מישהו שבאמת מבין יוכל קצת לעשות סדר (נדמה לי שאתה מתחום המשפטים, לא?).

תראה, לי מפריע לא התקיפות על ביבי, אלא חוסר האיזון. הנה, בדיוק פוסט אחד מעליך, כתבתי דוגמא בנושא. ד"א, אני לא היחיד. יש כאן
עוד כמה, שהדבר הזה מפריע להם, רק שהם פחות נכנסים לדיונים האלה.

לגבי המשפט הספציפי - מה שהפריע לי זה לא "קצה הקרחון" אלא המילה "גניבות"... גניבה זאת עבירה פלילית, וכמו שאמרת, צריך להוכיח
אותה לפני שמאשימים.
למה את בוז'י, ששתק בחקירה, לא מאשימים בכך שהוא שקרן פתולוגי, תחמן, מושחת ורמאי? הרי מה שהוא עשה, זה חמור בהרבה
מכל הדברים שנקשרו לביבי ושרה?

אני אגיד לכם את האמת שלי - אני בכלל לא בטוח שאבחר בליכוד (בערך 50-50). אני גם קיוויתי שאולי ביבי יפנה את דרכו אחרי 6 שנים, וכעסתי
עליו על כך שהקדים את הבחירות. אבל באיזשהו שלב צריכים לעשות קליר קאט ולהסתכל קדימה, ולא להתעסק עם דברים צדדיים, אלא אם כן
מדובר בעבירות אמיתיות ומוכחות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2015, 22:49

roy1000 כתב:
jol9 כתב:רוי, אני אתן לך דוגמא לצביעות של התקשורת, וגם שלך בביקורת הזאת.

גב' ציפי ואדון בוז'י נסעו לכנס בארה"ב (נדמה לי ועידת סבן או משהו כזה). כל הכנס הם עסקו בדיבורים על איחוד ובמו"מ, וכל זה במלונות
מפוארים, על חשבון המדינה (אני מניח).
הערכה גסה אומרת שהטיסה של כל אחד מהם והפמליות שלהם, לא עלו למשלם המיסים פחות מאותם 100 אלף ש"ח שבית ראש הממשלה
הוציא על שתיה (שרובו מן הסתם נועד לאירוח, כי זה די ברור שהם לא שתו את זה לבד), והתרומה של ההוצאה הזאת למדינה, איך
נאמר,...

אז למה כאן כן, ושם לא? כי שם זה נעשה בחסות כנס? כי שם זה שמאל? כי שם זה לא ביבי ושרה שכ"כ קל וכיף לתקוף אותם?

הנסיעה לכנס סבן לא הייתה על חשבון מדינת ישראל - זה היה על חשבון סבן והתורמים שלו. אני במקרה זוכר את זה כי ראיתי את מרב מיכאלי מדברת על זה באיזו תוכנית (מסתבר שסבן מימן גם את הנסיעה של ליאור שליין).

אין לי שום בעיה עם זה, כמו שאין לי בעיה עם זה ששלדון מזמין את ביבי ושרה לארוחות יוקרה על חשבונו או לנסיעות או לכל דבר אחר.

אני לא לגמרי בטוח שזה נכון, ואפילו אם כן, אז בוא ניקח כדוגמא כנס אחר, או נסיעה אחרת שהיתה לה או לבוז'י על חשבון המדינה,
ועסקו שם בעניינים פרטיים.
אתה רוצה להגיד לי שכשבוז'י יהיה בלשכת ראש הממשלה, לא יהיו שם הוצאות? יגישו קוטג' וקרקרים לאורחים?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2015, 22:52

jol9 כתב:קודם כל אם יתברר שהדברים נכונים, אז זה חמור מאוד, ואני בטוח שתהיה ביקורת גדולה ומוצדקת על זה.

אבל ישדרך להעביר מסרים. אצלך המסרים הם חד משמעיים, למרות שהעובות הן לא חד משמעיות.
אמרת אתמול שאת שרון גל ועמנואל רוזן לא שפטת כך. למה בעצם? התלונות נגדם היו חמורות שבעתיים...

הביקורת שלנו צריכה לדעתי להתבסס על השנתיים האחרונות ולא על השבועיים האחרונים. לי אישית פחות אכפת מהבקבוקים, ויותר איכפת
לי להבין מה התכניות של כל המפלגות והמועמדים.
מה למשל, יאיר לפיד מתכוון לעשות חוץ מלדבר בסיסמאות, על מי הוא ימליץ לנשיא, מה התכנית שלו להורדת יוקר המחייה.
אותו הדבר כחלון, וכמובן ליברמן, בוז'י, בנט והכי חשוב הליכוד.
מה שיהיה זה הרבה יותר מעניין ממה שהיה.

הדברים יתבררו אולי בעוד כמה שנים טובות ועד אז ביבי כבר לא יהיה בחיים הפוליטיים וכל הסיפור לא יהיה רלוונטי. כמו שתנין אמר יש מספיק סרחון שיוצא מבית ראש הממשלה. זה לא פרשה אחת ולא שתיים. אתה יכול להגיד שהפרשנות אולי לא חד-משמעית, אבל העובדות הן די חד-משמעיות.

לי מאוד אכפת מהבקבוקים והרהיטים. דווקא התוכניות פחות רלוונטיות כי בסופו של דבר העולם הוא דינאמי ואי אפשר לתכנן הכל מראש. מבחינתי, אני רוצה אדם שמנעיין אותו לעבוד לטובת אזרחי המדינה, ולא אדם שמה שמעניין אותו זה להוציא עוד כמה שקלים לכיס הפרטי שלו ולנסות לשמור על השלטון שלו בכל מחיר. אני לא מעוניין באיזה זוג מלכותי שחושב שהמדינה זה הם.

דרך אגב - מעניין אותי למה היועץ המשפטי רץ מהר מהר וביעילות מדהימה עם החקירות נגד ישראל ביתנו גם זמן קצר לפני הבחירות ומצד שני, כשזה מגיע לחשדות נגד ביבי אז הוא לא ראה ולא שמע כלום והוא מפנה את הדברים למבקר המדינה ועושה בערך כל דבר בשביל למסמס את הסיפור. לא קצת מוזר?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2015, 22:55

שאלה מצויינת. התשובה היא אחת מהשתיים - או שאין שם כלום, או שמופעלים עליו לחצים כאלה ואחרים, והוא לא פועל באופן נקי.

למה אתה כ"כ בטוח שלפיד בא לעבוד למען האזרחים. מה בשנתיים האחרונות הוא עשה שגורם לך לחשוב שהמקצה הבא (כשיהיה לו פחות
כח פוליטי), יהיה יותר טוב?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2015, 22:58

jol9 כתב:אני לא לגמרי בטוח שזה נכון, ואפילו אם כן, אז בוא ניקח כדוגמא כנס אחר, או נסיעה אחרת שהיתה לה או לבוז'י על חשבון המדינה,
ועסקו שם בעניינים פרטיים.
אתה רוצה להגיד לי שכשבוז'י יהיה בלשכת ראש הממשלה, לא יהיו שם הוצאות? יגישו קוטג' וקרקרים לאורחים?

לא יודע. אני לא תומך של בוז'י ואני חושב שגם הוא רחוק מלהיות נקי כפיים. אני די בטוח שלשיאי הנהנתנות של ביבי ושרה אף אחד מהמועמדים האחרים לא יגיע.

אני בכלל לא מבין איך הגיעו למצב ששרה מחלקת הוראות לעובדים בבית ראש הממשלה. הרי שרה היא לא עובדת מדינה ואין לה שום סמכות לחלק הוראות לאף אחד. לבית ראש הממשלה אמור להיות מנהל והמנהל הזה לא אמור להיות כפוף לבת הזוג של ראש הממשלה בשום צורה. לא ברור לי איך שרה הצליחה לצבור את הכוח הזה ולהכפיף אליה עובדי מדינה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2015, 23:05

jol9 כתב:שאלה מצויינת. התשובה היא אחת מהשתיים - או שאין שם כלום, או שמופעלים עליו לחצים כאלה ואחרים, והוא לא פועל באופן נקי.

למה אתה כ"כ בטוח שלפיד בא לעבוד למען האזרחים. מה בשנתיים האחרונות הוא עשה שגורם לך לחשוב שהמקצה הבא (כשיהיה לו פחות

אם לא היה שם כלום, הוא יכל להגיד שאין כלום, אבל הוא מסרב לטפל בזה בכלל, מה שמעלה הרבה סימני שאלה.

אני בטוח שלפיד בא לעבוד לטובת האזרחים. כל ההתנהלות שלו מראה את זה. סתם דוגמא - לפיד הוא חבר הכנסת/השר היחידי (שאני יודע עליו) שויתר על רכב ונהג ונוסע בעצמו ברכב הפרטי שלו. מה הוא עשה? אני יודע שהוא עבד ועבד קשה. הוא עשה המון טעויות, אבל כמו שאמרתי - לי אין אלטרנטיבה בבחירות האלה. לפיד הוא האנטי-נתניהו וזה הכיוון שאני מאמין בו, גם אם האיש רחוק מלהיות מושלם.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2015, 23:15

roy1000 כתב:
jol9 כתב:שאלה מצויינת. התשובה היא אחת מהשתיים - או שאין שם כלום, או שמופעלים עליו לחצים כאלה ואחרים, והוא לא פועל באופן נקי.

אם לא היה שם כלום, הוא יכל להגיד שאין כלום, אבל הוא מסרב לטפל בזה בכלל, מה שמעלה הרבה סימני שאלה.

אני בטוח שלפיד בא לעבוד לטובת האזרחים. כל ההתנהלות שלו מראה את זה. סתם דוגמא - לפיד הוא חבר הכנסת/השר היחידי (שאני יודע עליו) שויתר על רכב ונהג ונוסע בעצמו ברכב הפרטי שלו. מה הוא עשה? אני יודע שהוא עבד ועבד קשה. הוא עשה המון טעויות, אבל כמו שאמרתי - לי אין אלטרנטיבה בבחירות האלה. לפיד הוא האנטי-נתניהו וזה הכיוון שאני מאמין בו, גם אם האיש רחוק מלהיות מושלם.

אני אגיד לך את האמת, עדיין לא השתכנעתי שהוא עושה את הדברים ממניעים נקיים (כמו למשל בני בגין, ששנים היה נוסע באוטובוסים).
אז לפיד החליט להמשיך לנסוע ברכב הפרטי שלו.. סבבה. אני רוצה לראות דברים קצת יותר בעלי משמעות מזה.

למשל - בלומברג שהיה ראש עריית ניו יורק, עבד בתמורה לתשחום של דולר אחד בשנה (או משהו בסגנון). הוא בא להיות שם בשביל הציבור
ולעבוד עבור הציבור, והוא גם עשה דברים.
בשנתיים שלפיד היה שם, עדיין לא השתכנעתי שהוא באמת מסוגל לעשות את העבודה, או לצורך העניין, שאתה ואני נמצאים בראש מעייניו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2015, 23:19

jol9 כתב:לגבי המשפט הספציפי - מה שהפריע לי זה לא "קצה הקרחון" אלא המילה "גניבות"... גניבה זאת עבירה פלילית, וכמו שאמרת, צריך להוכיח
אותה לפני שמאשימים.
למה את בוז'י, ששתק בחקירה, לא מאשימים בכך שהוא שקרן פתולוגי, תחמן, מושחת ורמאי? הרי מה שהוא עשה, זה חמור בהרבה

הרבה לפני שגניבה זה משהו פלילי, גניבה זה משהו מוסרי. לקנות רהיטים על חשבון המדינה ולהעביר אותם לבית הפרטי זו גניבה מבחינתי (ואני מקווה שגם מבחינתך), וממש לא משנה לי ההגדרה המשפטית המדוייקת או דעתו של היועץ המשפטי לממשלה בעניין הזה. יכולות להיות הרבה מאוד שחיתויות קטנות שמבחינתי הם גניבות גם אם משפטית הן לא מוגדרות בדיוק ככה. דוגמא נוספת, לשמור לעצמך מתנות שקיבלת במסגרת תפקידך כראש ממשלה זה גניבה מבחינתי, גם אם לא הוגש כתב אישום.

וכן, בהסתמך על סיפור העמותות ועוד סיפורים שיש על בוז'י, הוא ממש לא מצטייר כאיש נקי כפיים בלשון המעטה. גם ציפי לא ממש מצטיירת לי כתמימה במיוחד.

אם אתה שואל אותי מה יותר חמור - עבירות על חוק מימון מפלגות או כל מיני גניבות קטנות (או גדולות) מהקופה הציבורית? אז אני חושב שהגניבות מהקופה הציבורית הן הרבה יותר חמורות. כי איש שעסוק באופן אובססיבי באיך להעביר עוד ועוד כסף והטבות מהכיס הציבורי לכיס הפרטי שלו, הוא איש הרבה יותר מסוכן ממישהו שניסה לעקוף את חוקי מימון המפלגות. דעתי האישית.

בכל מקרה, לא ביבי, לא בוז'י ולא ציפי ראויים לתפקיד. במדינה מתוקנת, שלושתם היו נבעטים מהחיים הציבוריים.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 31 ינואר 2015, 23:28

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

אני אגיד לך את האמת, עדיין לא השתכנעתי שהוא עושה את הדברים ממניעים נקיים (כמו למשל בני בגין, ששנים היה נוסע באוטובוסים).
אז לפיד החליט להמשיך לנסוע ברכב הפרטי שלו.. סבבה. אני רוצה לראות דברים קצת יותר בעלי משמעות מזה.

למשל - בלומברג שהיה ראש עריית ניו יורק, עבד בתמורה לתשחום של דולר אחד בשנה (או משהו בסגנון). הוא בא להיות שם בשביל הציבור
בשנתיים שלפיד היה שם, עדיין לא השתכנעתי שהוא באמת מסוגל לעשות את העבודה, או לצורך העניין, שאתה ואני נמצאים בראש מעייניו.

רק אנקדוטה גם ניר ברקת מקבל משו כזה בתור משכורת..
http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/428/494.html
ניר ברקת, כידוע, נוטל שכר של שקל אחד בשנה.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2015, 23:30

jol9 כתב:אני אגיד לך את האמת, עדיין לא השתכנעתי שהוא עושה את הדברים ממניעים נקיים (כמו למשל בני בגין, ששנים היה נוסע באוטובוסים).

ציינת את בני בגין - זו דוגמא מצויינת. בלי לדעת כל פרט על החיים שלו, אני די בטוח שהוא לא התעסק במיחזור בקבוקים או ברכישות של רהיטים בזמן שהיה בחיים הציבוריים. לפעמים הדברים הקטנים מעידים - כמו העובדה שבני בגין נסע באוטובוסים וכמו זה שלפיד נוסע ברכב הפרטי שלו, על חשבונו, ובלי נהג. הרי ברור לכל אחד שביבי/ברק/אולמרט בחיים לא היו מוותרים על רכב השרד שלהם אפילו לדקה.

אני משוכנע שלפיד בא לעשות דברים טובים. לגבי היכולות שלו לבצע יש עדיין ספק, אבל מצד שני, יש לו צוות מצויין שכן יודע לבצע. אז כן, אני בטוח שאני ואתה בראש מעייניו של לפיד ואני בטוח שאני ואתה הם הדבר האחרון בראש של ביבי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2015, 23:32

my man כתב:רק אנקדוטה גם ניר ברקת מקבל משו כזה בתור משכורת..

זה דבר יפה, אבל בלומברג הוא מליארדר וניר ברקת שווה כמה מאות מליוני דולרים. ברמה הזו, אתה באמת יכול לוותר על משכורת למשך עשור או משהו כזה. אנשים עם הון של 10-20 מליון שקל לא יכולים לעשות את זה ואני לא מצפה מהם לחיות בלי משכורת למשך תקופות של עשור או יותר.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 31 ינואר 2015, 23:36

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לגבי המשפט הספציפי - מה שהפריע לי זה לא "קצה הקרחון" אלא המילה "גניבות"... גניבה זאת עבירה פלילית, וכמו שאמרת, צריך להוכיח
אותה לפני שמאשימים.

הרבה לפני שגניבה זה משהו פלילי, גניבה זה משהו מוסרי. לקנות רהיטים על חשבון המדינה ולהעביר אותם לבית הפרטי זו גניבה מבחינתי (ואני מקווה שגם מבחינתך), וממש לא משנה לי ההגדרה המשפטית המדוייקת או דעתו של היועץ המשפטי לממשלה בעניין הזה. יכולות להיות הרבה מאוד שחיתויות קטנות שמבחינתי הם גניבות גם אם משפטית הן לא מוגדרות בדיוק ככה. דוגמא נוספת, לשמור לעצמך מתנות שקיבלת במסגרת תפקידך כראש ממשלה זה גניבה מבחינתי, גם אם לא הוגש כתב אישום.

וכן, בהסתמך על סיפור העמותות ועוד סיפורים שיש על בוז'י, הוא ממש לא מצטייר כאיש נקי כפיים בלשון המעטה. גם ציפי לא ממש מצטיירת לי כתמימה במיוחד.

אם אתה שואל אותי מה יותר חמור - עבירות על חוק מימון מפלגות או כל מיני גניבות קטנות (או גדולות) מהקופה הציבורית? אז אני חושב שהגניבות מהקופה הציבורית הן הרבה יותר חמורות. כי איש שעסוק באופן אובססיבי באיך להעביר עוד ועוד כסף והטבות מהכיס הציבורי לכיס הפרטי שלו, הוא איש הרבה יותר מסוכן ממישהו שניסה לעקוף את חוקי מימון המפלגות. דעתי האישית.

בכל מקרה, לא ביבי, לא בוז'י ולא ציפי ראויים לתפקיד. במדינה מתוקנת, שלושתם היו נבעטים מהחיים הציבוריים.

וכמה עצוב שרק שלושתם מועמדים לראשות הממשלה, וכמה מושחת זה לדבר רק על שחיתות ובזבזנות של אחד מהשלושה.

ציפי לבני השאירה אחריה חוב בקדימה של 34 מיליון ששולם מכספינו.
הוצאות בית הנשיא בתקופת משיח התקשורת, שמעון פרס, שילשו את עצמן (מה ההבדל בינו לבין ביבי בעניין הזה?).
על הרצוג כמובן אין מה לדבר, עדיף הוצאות על גלידת פיסטוק מאשר ראש ממשלה שרק בזכות השתיקה ניצל מאישום פלילי. ועכשיו משתין מהמקפצה פעם נוספת ומשריין ברשימה חבר הנהלה של ארגון שמנהל קמפיין ״על מפלגתי״ בתרומות של ארה״ב והרשות הפלסטינית.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2015, 23:42

my man כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

רק אנקדוטה גם ניר ברקת מקבל משו כזה בתור משכורת..

אנשים עם ממון וכישורים, זה הכי SAFE בשביל הציבור לדעת שהם שם לא בשביל הכסף והכוח, כי כבר יש להם הכל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2015, 23:47

ציפי ליבני לקחה כסף לכיס מקדימה או שהיא סתם מנהלת כושלת? אני ממש לא אזיל דמעה אם יסתבר שהיא מושחתת, אבל אני לא מכיר שום סיפור שמדבר על כסף ציבורי שהיא הכניסה לכיס.

לגבי פרס - אין ספק שהוא נהנתן, וצריכה להיות ביקורת על בית הנשיא, אבל אני לא מכיר סיפור שפרס הכניס לכיס כסף של המדינה, ופרס בכלל מונה ע"י הכנסת. הוא לא נבחר ציבור ולכן הוא מעניין בדיוק כמו כל פקיד ממשלתי אחר. מעבר לזה, בניגוד לביבי שרק הורס, פרס עשה דברים מדהימים ליחסי החוץ של מדינת ישראל מבית הנשיא והוא היה שווה כל שקל לדעתי.

עדיף בהרבה עבירות על חוק מימון מפלגות מאשר אנשים שגונבים כסף מהציבור.

דרך אגב - אין לי מושג לגבי סיפור הקמפיין האמריקאי (לא ראיתי את ישראל היום של שישי), אבל מה ההבדל בין קמפיין שעושה שלדון אדלסון בשביל ביבי לבין קמפיין שעושה אובאמה (אם זה באמת נכון) בעבור בוז'י? ביבי הרי עשה ועושה קמפיין עבור הרפובליקאים בארה"ב, אזה למה שאובאמה לא יעשה קמפיין נגדו בארץ?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 31 ינואר 2015, 23:49

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני אגיד לך את האמת, עדיין לא השתכנעתי שהוא עושה את הדברים ממניעים נקיים (כמו למשל בני בגין, ששנים היה נוסע באוטובוסים).

ציינת את בני בגין - זו דוגמא מצויינת. בלי לדעת כל פרט על החיים שלו, אני די בטוח שהוא לא התעסק במיחזור בקבוקים או ברכישות של רהיטים בזמן שהיה בחיים הציבוריים. לפעמים הדברים הקטנים מעידים - כמו העובדה שבני בגין נסע באוטובוסים וכמו זה שלפיד נוסע ברכב הפרטי שלו, על חשבונו, ובלי נהג. הרי ברור לכל אחד שביבי/ברק/אולמרט בחיים לא היו מוותרים על רכב השרד שלהם אפילו לדקה.

אני משוכנע שלפיד בא לעשות דברים טובים. לגבי היכולות שלו לבצע יש עדיין ספק, אבל מצד שני, יש לו צוות מצויין שכן יודע לבצע. אז כן, אני בטוח שאני ואתה בראש מעייניו של לפיד ואני בטוח שאני ואתה הם הדבר האחרון בראש של ביבי.

אם בני בגין הוא המדד, אז הוא יישאר לבד בכנסת (אולי עם עוד איזה צדיק אחד או שניים).
לצערי הרב those days are long gone, ואני בטוח שאם נחפור מספיק, אז גם אצל חברי יש עתיד נמצא התנהגויות מהסוג הזה.

לצערי הרב, יושרה בני בגינית כזאת, זה כבר לא המדד הקובע. הלוואי וזה היה.

ד"א, בנקודה זאת ראוי דווקא לציין את ליברמן, שעם כל השנים שלו בפוליטיקה, הציג הצהרת הון צנועה למדי. אם הכל אמת, אז כנראה
שגם הוא די ישר בקטע הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 ינואר 2015, 23:59

jol9 כתב:אם בני בגין הוא המדד, אז הוא יישאר לבד בכנסת (אולי עם עוד איזה צדיק אחד או שניים).
לצערי הרב those days are long gone, ואני בטוח שאם נחפור מספיק, אז גם אצל חברי יש עתיד נמצא התנהגויות מהסוג הזה.

ד"א, בנקודה זאת ראוי דווקא לציין את ליברמן, שעם כל השנים שלו בפוליטיקה, הציג הצהרת הון צנועה למדי. אם הכל אמת, אז כנראה
שגם הוא די ישר בקטע הזה.

הוא לא יישאר לבד בכנסת. אני בטוח שגם את יאיר לפיד לא מעניין להוציא כסף מהקופה הציבורית לכיס הפרטי שלו. גם לא את יעל גרמן וגם לא את עדי קול (שפרשה) וגם לא את עופר שלח. אין שום סיבה שלא נראה עוד אנשים כאלה בפוליטיקה. לדעתי, זה צריך להיות הסטנדרט, וחבל שהציבור לא דורש את זה. כמו שלפיד אמר - יש עתיד זו המפלגה היחידה בכנסת שבה אף אחד לא נחקר. זה אמור להיות הסטנדרט, לא החריג.

דרך אגב - לגבי כחלון אני לא מאמין בזה וגם הרשימה שהוא הציג היא לא בדיוק של אנשים נקיי כפיים.

לגבי ליברמן - אני יודע שאתה צוחק. אתה באמת מאמין שהאיש הוא נקי? ברצינות? מאיפה בדיוק הגיעו המליונים לבת שלו? בלי להיכנס לשאלות אם הוא עבר עבירות כאלה או אחרות, האיש הזה רחוק מאוד מלהיות סמל לאיזה צניעות או נקיון כפיים.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 01 פברואר 2015, 00:01

roy1000 כתב:ציפי ליבני לקחה כסף לכיס מקדימה או שהיא סתם מנהלת כושלת? אני ממש לא אזיל דמעה אם יסתבר שהיא מושחתת, אבל אני לא מכיר שום סיפור שמדבר על כסף ציבורי שהיא הכניסה לכיס.

לגבי פרס - אין ספק שהוא נהנתן, וצריכה להיות ביקורת על בית הנשיא, אבל אני לא מכיר סיפור שפרס הכניס לכיס כסף של המדינה, ופרס בכלל מונה ע"י הכנסת. הוא לא נבחר ציבור ולכן הוא מעניין בדיוק כמו כל פקיד ממשלתי אחר. מעבר לזה, בניגוד לביבי שרק הורס, פרס עשה דברים מדהימים ליחסי החוץ של מדינת ישראל מבית הנשיא והוא היה שווה כל שקל לדעתי.

דרך אגב - אין לי מושג לגבי סיפור הקמפיין האמריקאי (לא ראיתי את ישראל היום של שישי), אבל מה ההבדל בין קמפיין שעושה שלדון אדלסון בשביל ביבי לבין קמפיין שעושה אובאמה (אם זה באמת נכון) בעבור בוז'י? ביבי הרי עשה ועושה קמפיין עבור הרפובליקאים בארה"ב, אזה למה שאובאמה לא יעשה קמפיין נגדו בארץ?

אתה לא מבין את ההבדל בין כסף אמריקאי ממשלתי לבין תורם פרטי? זה לא כסף פרטי של אובמה אלא של מחלקת המדינה.
קודם כל יש כאן עבירה של ארגון ״one voice" על חוקי המס בארה״ב, הם נחשבים לארגון שפטור ממס ואסור להם לעסוק בפעילות מפלגתית.

דבר שני, יש חוקי בחירות בארץ, שלדון לא מנהל לביבי קמפיין דרך עמותה צדדית כי זה פשוט אסור. ישראל היום הוא עיתון ימני פרו ביבי אבל לא נחשב לתעמולה, ואם לדעתך הוא כן, אז גם ידיעות אחרונות של נוני הוא תעמולה.
אם יש הוכחות לקשר ישיר בין v15 למפלגות השמאל, ונראה שיש, זו עבירה על החוק.

בכל אופן לדעתי חשוב לחשוף את התורמים של one voice, חשוב שאנשים שמצביעים לציפי ובוז׳י ידעו שארגון המוסלמים בבריטניה, הרשות
הפלסטינית ועוד כמה מהסוג הזה תורמים כסף כדי שהם יעלו לשלטון.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 01 פברואר 2015, 00:01

roy1000 כתב:ציפי ליבני לקחה כסף לכיס מקדימה או שהיא סתם מנהלת כושלת? אני ממש לא אזיל דמעה אם יסתבר שהיא מושחתת, אבל אני לא מכיר שום סיפור שמדבר על כסף ציבורי שהיא הכניסה לכיס.

רק, כמו שרוני אמרה, חבל שהזרקור מופנה כל הזמן לצד אחד.
הייתי שמח אם זה היה קצת יותר מאוזן
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 01 פברואר 2015, 00:07

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אם בני בגין הוא המדד, אז הוא יישאר לבד בכנסת (אולי עם עוד איזה צדיק אחד או שניים).

שגם הוא די ישר בקטע הזה.

הוא לא יישאר לבד בכנסת. אני בטוח שגם את יאיר לפיד לא מעניין להוציא כסף מהקופה הציבורית לכיס הפרטי שלו. גם לא את יעל גרמן וגם לא את עדי קול (שפרשה) וגם לא את עופר שלח. אין שום סיבה שלא נראה עוד אנשים כאלה בפוליטיקה. לדעתי, זה צריך להיות הסטנדרט, וחבל שהציבור לא דורש את זה. כמו שלפיד אמר - יש עתיד זו המפלגה היחידה בכנסת שבה אף אחד לא נחקר. זה אמור להיות הסטנדרט, לא החריג.

דרך אגב - לגבי כחלון אני לא מאמין בזה וגם הרשימה שהוא הציג היא לא בדיוק של אנשים נקיי כפיים.

לגבי ליברמן - אני יודע שאתה צוחק. אתה באמת מאמין שהאיש הוא נקי? ברצינות? מאיפה בדיוק הגיעו המליונים לבת שלו? בלי להיכנס לשאלות אם הוא עבר עבירות כאלה או אחרות, האיש הזה רחוק מאוד מלהיות סמל לאיזה צניעות או נקיון כפיים.

יפה שאצל לפיד אתה בטוח שהם נקיים ואצל אחרים אתה בטוח שלא.
למשל - מה לגבי גילה גמליאל, מירי רגב, גלעד ארדן,... גם בהם לא דבק רבב והם לא נחקרו (לפחות נדמה לי שלא). למה אותם אתה לא מזכיר?

ומה לגבי הקשר של לפיד לאנשי הון? במה הוא שונה מפוליטיקאים אחרים בעניין הזה?

לגבי ליברמן - אני מסתכל על הצהרת ההון שלו. היא נראית לך כמו הצהרת הון של בוז'י, ציפי, ברק או ביבי? צריך עשרה ליברמנים בשביל
להגיע להצהרת ההון של לבני.
המליונים שהגיעו לבת שלו, לא נמצאים אצלה ולא נמצאים אצלו, והוא כאמור זוכה מכל חשד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים