בעולם

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בעולם

הודעהעל ידי roy1000 » 09 מאי 2015, 11:18

אבל שנים זה לאו דווקא המדד הנכון - הוא רץ בכמעט כל מערכות הבחירות בעשרים שנה האחרונות.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 מאי 2015, 11:46

רוי, ההערכות מדברות על בין 1000 ל3000 של לוחמי חזבאללה שמעורבים באופן ישיר בלחימה בסוריה. זה לא מעט, אבל גם לא המון. יש לזה גם יתרון לא קטן, וזה צבירת נסיון בלחימה משמעותית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 09 מאי 2015, 11:55

גם אם זה רק 1000 - 3000 (שזה מספר מאוד קטן בשביל לעשות משהו בשטח כל כך גדול), זה עדיין יקר מאוד להחזיק צבא כזה במדינה זרה במשך שנים. כמה זמן הם יוכלו להמשיך בזה?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2015, 14:49

roy1000 כתב:אבל שנים זה לאו דווקא המדד הנכון - הוא רץ בכמעט כל מערכות הבחירות בעשרים שנה האחרונות.

זה בגלל שהליכוד היא מפלגה שלא מחליפה הרבה ראשים, וזה בכלל לא קשור לביבי.
כמה ראשים היו לליכוד עד עכשיו? בגין, שמיר,שרון וביבי... זהו.
אם שרון לא היה עורק לקדימה, וכמובן אם לא היה נופל למשכב, אז סביר להניח שהוא היה ממשיך למשול עוד כמה שנים טובות מטעם הליכוד.

אני לא רואה בזה משהו רע, שלא מחליפים מנהיגים כמו גרביים, כמו שעושים למשל במפלגת העבודה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי יוסי22 » 09 מאי 2015, 22:00

יוני אני לא בטוח לגבי זה ששרון היה ממשיך להיות ראש הליכוד .

לא יודע אם אתה זוכר אבל ב-2001 נתניהו קיבל את ראשות הממשלה על מגש של כסף וויתר כי הוא חשב שהוא לא יוכל לתפקד כך ושס התעקשה שלא יהיו בחירות חדשות .. שרון לקח את ההזדמנות ואז נבחר שוב מעמדת ראש הממשלה אחרי בחירות מאוד אמוציונליות בתוך הליכוד ואני לא בטוח שנתניהו לא היה לוקח שוב את ההובלה בהמשך .

למעשה הבחירות ההן בליכוד בין נתניהו ושרון היו הפעם האחרונה שבאמת נבחר ראש ממשלה בבחירות פנימיות של איזושהי מפלגה .

כרגע בליכוד מבינים שנתניהו הוא המנהיג היחיד שראוי להוביל את המדינה מטעמם ולכן לא מתחרים בו , כשהוא ילך אני ממש לא בטוח שנקבל שוב מנהיג שישלו לאורך שנים במפלגת שלטון .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2015, 22:18

יוסי22 כתב:יוני אני לא בטוח לגבי זה ששרון היה ממשיך להיות ראש הליכוד .

לא יודע אם אתה זוכר אבל ב-2001 נתניהו קיבל את ראשות הממשלה על מגש של כסף וויתר כי הוא חשב שהוא לא יוכל לתפקד כך ושס התעקשה שלא יהיו בחירות חדשות .. שרון לקח את ההזדמנות ואז נבחר שוב מעמדת ראש הממשלה אחרי בחירות מאוד אמוציונליות בתוך הליכוד ואני לא בטוח שנתניהו לא היה לוקח שוב את ההובלה בהמשך .

למעשה הבחירות ההן בליכוד בין נתניהו ושרון היו הפעם האחרונה שבאמת נבחר ראש ממשלה בבחירות פנימיות של איזושהי מפלגה .

כרגע בליכוד מבינים שנתניהו הוא המנהיג היחיד שראוי להוביל את המדינה מטעמם ולכן לא מתחרים בו , כשהוא ילך אני ממש לא בטוח שנקבל שוב מנהיג שישלו לאורך שנים במפלגת שלטון .

כמה דברים:
1 - אתה כנראה שוכח את הפופולריות של שרון. כשהוא עזב את הליכוד והקים את קדימה, סקרים ניבאו שהוא יגיע ל-50 מנדטים.
העם היה שבוי של שרון, וכולם אהבו אותו, ואפילו שרון מחוסר הכרה הצליח להביא את הפגר של קדימה לראשות הממשלה ולכמעט 30 מנדטים.
שרון היה מאוד מאוד פופולרי אז, ואני לא חושב שהיו מחליפים אותו.

2 - אני לא חושב שאין בליכוד אנשים ראויים להנהגה. ארדן בטוח בשל לקפוץ למעלה, בטח ובטח אם יהיה שר החוץ בממשלה הקרובה.

3 - הליכוד קיימת כבר למעלה מ-40 שנה, או נניח למעלה מ-30 במתכונתו הנוכחית. בכל הזמן הזה היו ארבעה מנהיגים. מה גורם לך לחשוב
שאחרי ביבי העניין ישתנה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 11 מאי 2015, 02:16

ניצחון גדול למתנגדי ההסכם עם איראן: הסינאט האמריקני הצביע ברוב עצום, שההסכם הכושל הזה יובא לאישורו. 98 סנטורים הצביעו בעד, 1 נגד (מתוך 100 סנטורים. מי שהצביע נגד הוא ידיד ישראל טום קוטון, שרצה חוק עוד יותר קשוח נגד אובמה). בשבוע הבא גם בית הנבחרים יצטרף ברוב דומה. זו תבוסה קשה לאובמה ולקרי, כאשר הרוב העצום מונע וטו נשיאותי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2015, 08:03

אני חושב שהיו עוד הצבעות בנושא... בסופו של דבר העניין הזה לא יעבור רק על פי אובאמה אלא על פי הקונגרס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 11 מאי 2015, 09:23

felix_r כתב:ניצחון גדול למתנגדי ההסכם עם איראן: הסינאט האמריקני הצביע ברוב עצום, שההסכם הכושל הזה יובא לאישורו. 98 סנטורים הצביעו בעד, 1 נגד (מתוך 100 סנטורים. מי שהצביע נגד הוא ידיד ישראל טום קוטון, שרצה חוק עוד יותר קשוח נגד אובמה). בשבוע הבא גם בית הנבחרים יצטרף ברוב דומה. זו תבוסה קשה לאובמה ולקרי, כאשר הרוב העצום מונע וטו נשיאותי.

ממש לא. מדובר בפשרה גדולה של הרפובליקנים. החוק הזה מעוקר מכל תוכן וזו הסיבה שהוא התקבל ברוב כזה. זה ניצחון מוחלט של אובאמה בדרך לאישור ההסכם.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 מאי 2015, 14:20

Bb קינג נפטר. עצוב.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 מאי 2015, 20:05

ג'ון נאש נהרג בתאונת דרכים.
למי שלא מכיר, מדובר במתמטיקאי ידוע מאוד (זוכה פרס נובל) והוא גם הגיבור הראשי בסרט המופתי "נפלאות התבונה".
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 29 מאי 2015, 00:47

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 01 יוני 2015, 20:53

סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 יוני 2015, 00:31

דברים מזעזעים קורים ברחבי העולם.
פיגוע אכזרי בגרנובל שבו מחבל רוצח את הבוס שלו ועורף את ראשו
פיגוע אכזרי בחוף ים בתוניסיה שבו מחבל יורה למוות ב39 בני אדם
פיגוע התאבדות אכזרי במסגד שיעי בכוויית

מעניין מה משותף לכל הפיגועים.
אני באמת משתתף בצערה של האומה הבריטית על ההרוגים בתוניסיה (וכמובן של אומות אחרות). מתי פאקינג תקלטו את האמת ואת
איך שהעולם הזה נוהג?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יוני 2015, 00:34

jol9 כתב:דברים מזעזעים קורים ברחבי העולם.

אני באמת משתתף בצערה של האומה הבריטית על ההרוגים בתוניסיה (וכמובן של אומות אחרות). מתי פאקינג תקלטו את האמת ואת
איך שהעולם הזה נוהג?

מה שמשותף לכולם זה שהם בוצעו על ידי תאי טרור אסלאם קיצוני, שאותו יש להוקיע במהרה.
ולא, לא את דת האסלאם עצמה. צריך לעשות את ההפרדה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 00:36

איך שהעולם הזה נוהג?

איכשהו תמיד המוסלמים יוצאים הקורבן
יש פיגוע? ''לא כל המוסלמים!!''
יש דיבורים על זה שהגירה מוסלמית היא לא אידיאלית? מתחילים עם כל מיני טרנדים להראות למוסלמים כמה הם לא צריכים לחשוש
דת שמשתלטת על העולם וכולם מתים מפחד להגיד משהו או להישמע גזעניים, אבל כשמשהו קורה נגד יהודים בקושי שומעים על זה ובטח שלא מתחילים שום טרנד בשביל להראות שכל העולם ה''נאור'' מאחוריהם

כל עוד אין מוכנות להודות שיש עם הדת הזאת בעיה (ויש עם הדת הזאת בעיה) ויש האשמה מיידית של ''גזען!'' כל פעם שמישהו מנסה להגיד משהו על ההשפעה שיש לאיסלאם על הדברים הנוראיים שקורים, כולם ימשיכו לשאול ''מתי?''
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 00:43

שמואל1 כתב:

איך שהעולם הזה נוהג?

מה שמשותף לכולם זה שהם בוצעו על ידי תאי טרור אסלאם קיצוני, שאותו יש להוקיע במהרה.

אין דבר כזה ''איסלאם קיצוני'', רק איסלאם

גם המוסלמים שלא תומכים בעריפת ראשים או ירי בפיגוע התאבדות במסגד עדיין תומכים בהוצאה להורג של אישה שבגדה בבעלה, של שני גברים שקיימו יחסי מין, מילת נשים, אונס, עבדות, אי-שוויון בין מוסלמים ללא-מוסלמים, חוסר זכויות לנשים (לא יכולות לצאת מהארץ בלי רשות של גבר, לא יכולות לנהוג וכו') ועוד ועוד
זה קיים בכל המדינות המוסלמיות ורוב המוסלמים שם מסכימים עם זה, אז זה לא איסלאם קיצוני כי הם לא שמו חגורת נפץ והפעילו אותה באמצע מלון?
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יוני 2015, 00:59

Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:

איך שהעולם הזה נוהג?

גם המוסלמים שלא תומכים בעריפת ראשים או ירי בפיגוע התאבדות במסגד עדיין תומכים בהוצאה להורג של אישה שבגדה בבעלה, של שני גברים שקיימו יחסי מין, מילת נשים, אונס, עבדות, אי-שוויון בין מוסלמים ללא-מוסלמים, חוסר זכויות לנשים (לא יכולות לצאת מהארץ בלי רשות של גבר, לא יכולות לנהוג וכו') ועוד ועוד
זה קיים בכל המדינות המוסלמיות ורוב המוסלמים שם מסכימים עם זה, אז זה לא איסלאם קיצוני כי הם לא שמו חגורת נפץ והפעילו אותה באמצע מלון?

ראשית, לא כל המוסלמים כפי שאת מתארת.
יש כמות נכבדת של מוסלמים נאורים ומודרניים שאצלם לא תראי שום דבר כזה.
ויש מדינות אחרות חשוכות ששם אכן תוכלי למצוא מאפיינים כאלו. אבל להכליל את זה לכל דת האסלאם- פשוט לא נכון.
(דרך אגב, זה נכון גם ליהדות ולנצרות. בכל אחת מהדתות יש זרמים קיצוניים ופרימיטיביים).
כמו כן, כל עוד זה לא חורג מגבולות מדינתם שיעשו מה שהם רוצים. הבעיה היא עם ארגונים כמו אל קעידה ודעאש שמגיעים לכל מקום בעולם ופוגעים בחפי פשע. אותם צריך להוקיע.
בלתי אפשרי למחוק הדת אם לשם את חותרת. זאת אוכלוסייה עצומה שמתרבה בקצב גדול הרבה יותר מאוכלוסיות אחרות, ורובה חפה מפשע. יש לטפל נקודתית בארגונים הבעייתיים.
ואני לא מעוניין לשמוע את הקשקושים שהדת מושתתת על טרור . זאת פרשנות של מוסלמים קיצוניים. הרי למה במשך אלפי שנים חיו יהודים ומוסלמים יחדיו בלי שום בעיה?
ארגוני הטרור המוסלמים החלו לצמוח רק 50-60 שנים אחרונות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יוני 2015, 01:04

כבר ניהלתי פעם דיון עם שמואל על האסלאם, וכמו כל דיון איתו, אפשר להניח לאיזה כיוונים זה הלך.
רק אומר זאת- ההערכות היום ברוב ארגוני המודיעין המערביים הם שמתוך 1.2-1.8 מליארד מוסלמים בעולם, כ15-25 אחוז מהם נחשבים לרדיקליים. אז נכון, כמובן שאי אפשר להכליל, אבל פאקינג רבע מהם רדיקליים (או פונדמליסטיים). מדובר במספרים עצומים. אז כן, הבעיה מספר 1 היום בעולם המערבי היא האסלאם הרדיקלי.
בתור אחד שמכיר מקרוב(קרוב מדי אפילו) את העולם הזה, ואת הדת הזאת, לא מדובר בדת שוחרת שלום, לא מדובר בגזענות ולא מדובר בדעות קדומות. זאת בעיה אידיאולוגית עמוקה, שאף אחד בעולם המערבי לא יודע להתמודד איתה כרגע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 01:10

שמואל1 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:

איך שהעולם הזה נוהג?

ראשית, לא כל המוסלמים כפי שאת מתארת.
יש כמות נכבדת של מוסלמים נאורים ומודרניים שאצלם לא תראי שום דבר כזה.
ויש מדינות אחרות חשוכות ששם אכן תוכלי למצוא מאפיינים כאלו. אבל להכליל את זה לכל דת האסלאם- פשוט לא נכון.
(דרך אגב, זה נכון גם ליהדות ולנצרות. בכל אחת מהדתות יש זרמים קיצוניים ופרימיטיביים).
כמו כן, כל עוד זה לא חורג מגבולות מדינתם שיעשו מה שהם רוצים. הבעיה היא עם ארגונים כמו אל קעידה ודעאש שמגיעים לכל מקום בעולם ופוגעים בחפי פשע. אותם צריך להוקיע.
בלתי אפשרי למחוק הדת אם לשם את חותרת. זאת אוכלוסייה עצומה שמתרבה בקצב גדול הרבה יותר מאוכלוסיות אחרות, ורובה חפה מפשע. יש לטפל נקודתית בארגונים הבעייתיים.
ואני לא מעוניין לשמוע את הקשקושים שהדת מושתתת על טרור . זאת פרשנות של מוסלמים קיצוניים. הרי למה במשך אלפי שנים חיו יהודים ומוסלמים יחדיו בלי שום בעיה?
ארגוני הטרור המוסלמים החלו לצמוח רק 50-60 שנים אחרונות.

כל עוד זה לא חורג מגבולות המדינה שלהם צריך לאפשר להם לעשות את כל הדברים שהזכרתי? פה נגמר הדיון
וזה לא ''כמה מדינות חשוכות'', זה כל 22 המדינות האיסלמיות
אני הסברתי טוב מאוד למה הבעיה היא באיסלאם ולא באיסלאם הקיצוני, אתה רוצה להמשיך להגיד שהבעיה היא רק באנשים כמו בין לאדן ומורנייה, בבקשה, אבל עובדתית זה פשוט לא נכון

פה אתה כביכול שקול וריאלי ש''אי אפשר למחוק דת'' אבל לפרז את רצועת עזה ולהפיל את חמאס זה...איך לא חשבו על זה עד עכשיו?!
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־5 אורחים