כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המתכונים!

04 יוני 2015, 21:38

my man כתב:12 משולשים נשמע מעל ומעבר...


אז ככה

כוס ושני שליש של קמח לבן רגיל
חצי כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
כף שמן
כוס מים פושרים (פושרים! לא חמים!)
בגלל שקמח זה משהו שמושפע ממזג האוויר, לפעמים הוא יהיה לח, לפעמים הוא יהיה יבש, רוב הפעמים כוס מים לא תספיק לך, תשים בהדרגה עד שאתה רואה שהבצק קצת נדבק לתחתית, אתה לא רוצה שהוא יהיה אבן ואתה לא רוצה שהוא יהיה נוזלי מדי

זה תהליך דיי ארוך, בטח למי שיש ילדים
אני מציעה לך לעשות את זה לילה לפני ולשים במקרר
את הבצק תשאיר איזה חצי שעה-40 דקות בחוץ, שים ניילון נצמד ומגבת ותכניס למקרר

ברוטב זה תלוי כמה בצל אתה אוהב
אני אוהבת דיי הרבה בצל, אתה יכול להשתמש בבצל אחד, אתה יכול להשתמש גם בחצי, לחתוך לחצי ולחתוך לרוחב, לא לקוביות
תטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להיות קצת שקוף ואז תכתוש למחבת שתי שיני שום
תן להכל איזה 5 דקות במחבת עד שאתה רואה שהבצל ממש רך ושקוף
למה לא זהוב? כי אתה לא מוסיף אחרי זה את הרסק עגבניות, אתה מוסיף סוכר
שוב, זה תלוי נורא כמה בצל אתה משתמש, בין כף לשתי כפות סוכר ותן לזה להתקרמל (אתה תוכל לראות את התהליך לפני כל הנוזל והבועות שנוצרות מהסוכר)
באותו זמן אתה גם מוסיף מלח (כל הזמן לטעום, תתחיל מכפית-כפית וחצי[מחוקות!]), פלפל שחור (חצי כפית) ואורגנו (תלוי כמה אתה אוהב, שים עם האצבעות עד שנראה לך מספיק)
אחרי איזה 5 דקות בתהליך הזה תוסיף 3-4 כפות של רסק ותן לזה דקה או שתיים לפני שאתה מוסיף את המים כי זה נותן לרסק טעם שונה לחלוטין
אתה יכול גם להוסיף קטשופ אם אתה לא בטוח שקלעת בול לטעמים
כמות המים שוב נורא תלויה בכמה רוטב אתה אוהב, אני אוהבת רוטב יותר מגבינה אז אני מכינה יחסית הרבה
תוסיף חצי כוס מים ותערבב עד שהכל מתמזג ביחד, אם זה נראה לך מעט מדי תוסיף עוד ותן לזה לבעבע איזה 5-8 דקות עד שזה קצת מצטמצם, תן לזה להתקרר ותטעם רק כשזה קר (אתה לא תצליח לזהות את הטעם האמיתי כשזה חם)

השלב האחרון הוא האפייה
בגלל שלרובנו אין תנור אבן בבית, הפיצה לא יוצאת קריספית כמו שצריך
תרדד את הבצק, שים את הרוטב ותכניס לתנור שחומם מראש על 180 ל-5 דקות בערך, עד שאתה רואה שהקצוות מתחילים להשחים
תוציא את התבנית, שים את הגבינה והתוספות (אני אישית אוהבת בצל, זיתים, תירס וטונה) ותכניס לתנור עד שהגבינה מתחילה להזהיב
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 05 יוני 2015, 04:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Re: ת'רד המתכונים!

04 יוני 2015, 21:42

פששש איזו השקעה

Re: ת'רד המתכונים!

04 יוני 2015, 21:51

rc4991 כתב:פששש איזו השקעה


ואתה חשבת שאני קמצנית :thumbdown

Re: ת'רד המתכונים!

04 יוני 2015, 22:02

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:12 משולשים נשמע מעל ומעבר...


אז ככה

כוס ושני שליש של קמח לבן רגיל
חצי כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
כף שמן
כוס מים פושרים (פושרים! לא חמים!)
בגלל שקמח זה משהו שמושפע ממזג האוויר, לפעמים הוא יהיה לח, לפעמים הוא יהיה יבש, רוב הפעמים כוס מים לא תספיק לך, תשים בהדרגה עד שאתה רואה שהבצק קצת נדבק לתחתית, אתה לא רוצה שהוא יהיה אבן ואתה לא רוצה שהוא יהיה נוזלי מדי

זה תהליך דיי ארוך, בטח למי שיש ילדים
אני מציעה לך לעשות את זה לילה לפני ולשים במקרר
את הבצק תשאיר איזה חצי שעה-40 דקות בחוץ, שים ניילון נצמד ומגבת ותכניס למקרר

ברוטב זה תלוי כמה בצל אתה אוהב
אני אוהבת דיי הרבה בצל, אתה יכול להשתמש בבצל אחד, אתה יכול להשתמש גם בחצי, לחתוך לחצי ולחתוך לרוחב, לא לקוביות
תטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להיות קצת שקוף ואז תכתוש למחבת שתי שיני שום
תן להכל איזה 5 דקות במחבת עד שאתה רואה שהבצל ממש רך ושקוף
למה לא זהוב? כי אתה לא מוסיף אחרי זה את הרסק עגבניות, אתה מוסיף סוכר
שוב, זה תלוי נורא כמה בצל אתה משתמש, בין כף לשתי כפות סוכר ותן לזה להתקרמל (אתה תוכל לראות את התהליך לפני כל הנוזל והבועות שנוצרות מהסוכר)
באותו זמן אתה גם מוסיף מלח (כל הזמן לטעום, תתחיל מכפית-כפית וחצי), פלפל שחור (חצי כפית) ואורגנו (תלוי כמה אתה אוהב, שים עם האצבעות עד שנראה לך מספיק)
אחרי איזה 5 דקות בתהליך הזה תוסיף 3-4 כפות של רסק ותן לזה דקה או שתיים לפני שאתה מוסיף את המים כי זה נותן לרסק טעם שונה לחלוטין
אתה יכול גם להוסיף קטשופ אם אתה לא בטוח שקלעת בול לטעמים
כמות המים שוב נורא תלויה בכמה רוטב אתה אוהב, אני אוהבת רוטב יותר מגבינה אז אני מכינה יחסית הרבה
תוסיף חצי כוס מים ותערבב עד שהכל מתמזג ביחד, אם זה נראה לך מעט מדי תוסיף עוד ותן לזה לבעבע איזה 5-8 דקות עד שזה קצת מצטמצם, תן לזה להתקרר ותטעם רק כשזה קר (אתה לא תצליח לזהות את הטעם האמיתי כשזה חם)

השלב האחרון הוא האפייה
בגלל שלרובנו אין תנור אבן בבית, הפיצה לא יוצאת קריספית כמו שצריך
תרדד את הבצק, שים את הרוטב ותכניס לתנור שחומם מראש על 180 ל-5 דקות בערך, עד שאתה רואה שהקצוות מתחילים להשחים
תוציא את התבנית, שים את הגבינה והתוספות (אני אישית אוהבת בצל, זיתים, תירס וטונה) ותכניס לתנור עד שהגבינה מתחילה להזהיב

וואו מתכון מתכון...זה נשמע כל כך טעים!
את ממש מטפלת באוכל...עוד איזה 3 שבועות אני מסיים ת'תואר...ואז אני אתחיל לחיות ויהיה לי זמן...

Re: ת'רד המתכונים!

04 יוני 2015, 22:05

my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:12 משולשים נשמע מעל ומעבר...


אז ככה

כוס ושני שליש של קמח לבן רגיל
חצי כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
כף שמן
כוס מים פושרים (פושרים! לא חמים!)
בגלל שקמח זה משהו שמושפע ממזג האוויר, לפעמים הוא יהיה לח, לפעמים הוא יהיה יבש, רוב הפעמים כוס מים לא תספיק לך, תשים בהדרגה עד שאתה רואה שהבצק קצת נדבק לתחתית, אתה לא רוצה שהוא יהיה אבן ואתה לא רוצה שהוא יהיה נוזלי מדי

זה תהליך דיי ארוך, בטח למי שיש ילדים
אני מציעה לך לעשות את זה לילה לפני ולשים במקרר
את הבצק תשאיר איזה חצי שעה-40 דקות בחוץ, שים ניילון נצמד ומגבת ותכניס למקרר

ברוטב זה תלוי כמה בצל אתה אוהב
אני אוהבת דיי הרבה בצל, אתה יכול להשתמש בבצל אחד, אתה יכול להשתמש גם בחצי, לחתוך לחצי ולחתוך לרוחב, לא לקוביות
תטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להיות קצת שקוף ואז תכתוש למחבת שתי שיני שום
תן להכל איזה 5 דקות במחבת עד שאתה רואה שהבצל ממש רך ושקוף
למה לא זהוב? כי אתה לא מוסיף אחרי זה את הרסק עגבניות, אתה מוסיף סוכר
שוב, זה תלוי נורא כמה בצל אתה משתמש, בין כף לשתי כפות סוכר ותן לזה להתקרמל (אתה תוכל לראות את התהליך לפני כל הנוזל והבועות שנוצרות מהסוכר)
באותו זמן אתה גם מוסיף מלח (כל הזמן לטעום, תתחיל מכפית-כפית וחצי), פלפל שחור (חצי כפית) ואורגנו (תלוי כמה אתה אוהב, שים עם האצבעות עד שנראה לך מספיק)
אחרי איזה 5 דקות בתהליך הזה תוסיף 3-4 כפות של רסק ותן לזה דקה או שתיים לפני שאתה מוסיף את המים כי זה נותן לרסק טעם שונה לחלוטין
אתה יכול גם להוסיף קטשופ אם אתה לא בטוח שקלעת בול לטעמים
כמות המים שוב נורא תלויה בכמה רוטב אתה אוהב, אני אוהבת רוטב יותר מגבינה אז אני מכינה יחסית הרבה
תוסיף חצי כוס מים ותערבב עד שהכל מתמזג ביחד, אם זה נראה לך מעט מדי תוסיף עוד ותן לזה לבעבע איזה 5-8 דקות עד שזה קצת מצטמצם, תן לזה להתקרר ותטעם רק כשזה קר (אתה לא תצליח לזהות את הטעם האמיתי כשזה חם)

השלב האחרון הוא האפייה
בגלל שלרובנו אין תנור אבן בבית, הפיצה לא יוצאת קריספית כמו שצריך
תרדד את הבצק, שים את הרוטב ותכניס לתנור שחומם מראש על 180 ל-5 דקות בערך, עד שאתה רואה שהקצוות מתחילים להשחים
תוציא את התבנית, שים את הגבינה והתוספות (אני אישית אוהבת בצל, זיתים, תירס וטונה) ותכניס לתנור עד שהגבינה מתחילה להזהיב

וואו מתכון מתכון...זה נשמע כל כך טעים!
את ממש מטפלת באוכל...עוד איזה 3 שבועות אני מסיים ת'תואר...ואז אני אתחיל לחיות ויהיה לי זמן...


אתה זה שאמרת עליי ''דיבורים כמו חול ואין מה לאכול'', לא?

Re: ת'רד המתכונים!

04 יוני 2015, 22:10

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:
MTA2311 כתב:לישראלים 30 שקל לשעה.
הסודנים תמורת לחמנייה וטרופית.

תגיד מה הקטע שאתה תמיד נכנס לאתר כמוסתר?


חחחחחחחחחחחחחחחחחח זאת אשמתי
גיליתי לו שכשלוחצים על ''מי מחובר'' אז אפשר לראות מה משתמשים אחרים עושים, זה הפחיד אותו משום מה

:eek
זה באמת מטריד כשמסתכלים על זה בפעם הראשונה.

Re: ת'רד המתכונים!

04 יוני 2015, 22:14

LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:
MTA2311 כתב:לישראלים 30 שקל לשעה.
הסודנים תמורת לחמנייה וטרופית.

תגיד מה הקטע שאתה תמיד נכנס לאתר כמוסתר?


חחחחחחחחחחחחחחחחחח זאת אשמתי
גיליתי לו שכשלוחצים על ''מי מחובר'' אז אפשר לראות מה משתמשים אחרים עושים, זה הפחיד אותו משום מה

:eek
זה באמת מטריד כשמסתכלים על זה בפעם הראשונה.


לפחות זה לא ספציפי
לא רשום באיזה ת'רד אתה מסתכל, רק באיזה פורום ואם אתה מגיב

Re: ת'רד המתכונים!

05 יוני 2015, 05:12

Holiday_Armadillo כתב:
LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:
MTA2311 כתב:לישראלים 30 שקל לשעה.
הסודנים תמורת לחמנייה וטרופית.

תגיד מה הקטע שאתה תמיד נכנס לאתר כמוסתר?


חחחחחחחחחחחחחחחחחח זאת אשמתי
גיליתי לו שכשלוחצים על ''מי מחובר'' אז אפשר לראות מה משתמשים אחרים עושים, זה הפחיד אותו משום מה

:eek
זה באמת מטריד כשמסתכלים על זה בפעם הראשונה.


לפחות זה לא ספציפי
לא רשום באיזה ת'רד אתה מסתכל, רק באיזה פורום ואם אתה מגיב

אם כבר מדברים...מי זה BING BOT? ומי זה GOOGLE BOT?

Re: ת'רד המתכונים!

05 יוני 2015, 05:49

my man כתב:אם כבר מדברים...מי זה BING BOT? ומי זה GOOGLE BOT?


רובוטים של מנועי חיפוש שעוזרים אחרי זה למצוא דברים כשמחפשים משהו בגוגל או בינג או יאהו וכל זה

Re: ת'רד המתכונים!

05 יוני 2015, 06:19

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:אם כבר מדברים...מי זה BING BOT? ומי זה GOOGLE BOT?


רובוטים של מנועי חיפוש שעוזרים אחרי זה למצוא דברים כשמחפשים משהו בגוגל או בינג או יאהו וכל זה

:thumbup

Re: ת'רד המתכונים!

05 יוני 2015, 06:42

סיימתי עכשיו לבשל לסוף שבוע (ככה אני מתמודדת עם הלחץ, לא לשפוט אותי)

הכנתי עוף (כרעיים, זאת אומרת 4 שוקיים ו-4 ירכיים) במרינדה בתנור
אורז לבן עם תירס
אפונה ברוטב עגבניות

Re: ת'רד המתכונים!

05 יוני 2015, 06:56

Holiday_Armadillo כתב:סיימתי עכשיו לבשל לסוף שבוע (ככה אני מתמודדת עם הלחץ, לא לשפוט אותי)

הכנתי עוף (כרעיים, זאת אומרת 4 שוקיים ו-4 ירכיים) במרינדה בתנור
אורז לבן עם תירס
אפונה ברוטב עגבניות


לפחות זה לא הנקיונות שמרגיעם אותך...

אגב, את זוכרת שזה ת'רד מתכונים כן?!

Re: ת'רד המתכונים!

05 יוני 2015, 07:07

my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:סיימתי עכשיו לבשל לסוף שבוע (ככה אני מתמודדת עם הלחץ, לא לשפוט אותי)

הכנתי עוף (כרעיים, זאת אומרת 4 שוקיים ו-4 ירכיים) במרינדה בתנור
אורז לבן עם תירס
אפונה ברוטב עגבניות


לפחות זה לא הנקיונות שמרגיעם אותך...

אגב, את זוכרת שזה ת'רד מתכונים כן?!


אני אכתוב את מה שאני מבשלת, אם מישהו רוצה מתכון ממשהו שכתבתי שייבקש

Re: ת'רד המתכונים!

05 יוני 2015, 23:13

איזה חמודים אתם...
אני כבר שנים מכין פיצה אז קצת זילזתי במתכון של כרמל, אבל אחרי שקראתי אותו, הוא נשמע לי הרבה יותר נחמד
ממה שאני מכין.

ד"א להורים שביננו (או במילים אחרות - אורי), אחד הדברים ששמתי לב שהכי כיף, זה לבשל עם הילדים.
הקטנה שלי עולה על כסא בכל פעם שאני במטבח, וכבר הכנו ביחד לחמניות, פיצה, סלטים, קציצות, שניצלים ונדמה לי אפילו מרק...

Re: ת'רד המתכונים!

06 יוני 2015, 13:02

יוני, רואים עליך שאתה אבא טוב.

Re: ת'רד המתכונים!

06 יוני 2015, 13:26

LIAV10 כתב:יוני, רואים עליך שאתה אבא טוב.


איזה חמוד...
תמונה

Re: ת'רד המתכונים!

06 יוני 2015, 17:19

אגב כרמל, אם מבאס אותך שהבצק לא קריספי את יכולה לנסות להכין את הפיצה עם טורטיה.
יוצא קריספי וממש טעים.

Re: ת'רד המתכונים!

06 יוני 2015, 20:07

LIAV10 כתב:אגב כרמל, אם מבאס אותך שהבצק לא קריספי את יכולה לנסות להכין את הפיצה עם טורטיה.
יוצא קריספי וממש טעים.


ילד, תשאיר את הת'רד הזה למקצוענים ותחזור להכין פיתה-פיצה

Re: ת'רד המתכונים!

06 יוני 2015, 20:12

זהו, אין לך מושג כמה טעים זה יוצא, וזה גם נשמע לך מעפן אז לא תנסי.

Re: ת'רד המתכונים!

06 יוני 2015, 20:26

LIAV10 כתב:זהו, אין לך מושג כמה טעים זה יוצא, וזה גם נשמע לך מעפן אז לא תנסי.


אני מאוד אוהבת פיתה-פיצה אבל אני לא מתכוונת להתייחס לזה כאל ''פיצה''
גם פתי בר עם שוקולד זה טעים, אבל זה לא עוגה
בסיס מקסיקני לאוכל איטלקי? קיצור דרך נחמד אבל זה לא פיצה
פרסם תגובה