צבא וביטחון

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: צבא וביטחון

הודעהעל ידי jol9 » 21 ספטמבר 2015, 22:31

roy1000 כתב:
jol9 כתב:באמת חוצפה שפוטין הוא לא בובה של ביבי. איך אפשר לצפות שהמנהיג הכי קרוב שיש לדיקטטור מודרני
לא יעשה כל מה שביבי יגיד לו.
אצל יאיר זה היה אחרת. גם אצל בוז׳י חנוני

לא יאיר ולא בוז'י היו מספיק מטומטמים לרוץ לפוטין כמו איזה אפסים, לחטוף סטירה בפנים, ואז לטעון ל"הצלחה". בחיים שלי לא ראיתי מנהיג לא מוסלמי שמתנהג כמו ביבי. מצד שני, גם לא שמעתי על מנהיג לא מוסלמי שממציא סיפורי פנטזיות כל איך הוא פגש חיילים בריטים בזמן המנדט.

אין ספר שיאיר ובוז'י לא אפסים. בגלל זה הם קבורים באופוזיציה, והממשלה מתנהלת בלי הפרעה על כל 61 חבריה...

אני אפילו לא יודע מה יותר פתטי - להצביע ללפיד בידיעה שהוא לא יהיה בקואליציה או להצביע ללפיד בתקווה שבוז'י יהיה ראש ממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 21 ספטמבר 2015, 23:18

זה לא משנה מי יהיה ראש ממשלה. שיהיה זחאלקה. ביבי זה הבושה הכי גדולה שמדינה הזו אי פעם ידעה. נוכל, שקרן ופנטזיונר.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 21 ספטמבר 2015, 23:21

roy1000 כתב:זה לא משנה מי יהיה ראש ממשלה. שיהיה זחאלקה. ביבי זה הבושה הכי גדולה שמדינה הזו אי פעם ידעה. נוכל, שקרן ופנטזיונר.

ברור.
זה קשה להיות במיעוט, אבל לא נורא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 ספטמבר 2015, 00:07

jol9 כתב:ברור.

ממש לא קשה להיות בדעת מיעוט נגד ביבי. גם נגד היטלר ומוסוליני וקרטר ואובאמה ועוד רבים אחרים אני לא חושב שהיה קשה להיות בדעת מיעוט. לא חסרים מנהיגים שנבחרו בדעת רוב והובילו את המדינה שלהם למקומות למקומות רעים.

דווקא נראה לי שהרבה יותר קשה להיות בדעת הרוב בעניין ביבי. זה לא קשה לחיות בהכחשה ולהגיד לעצמך שהכל קנוניות ושכשלון אחרי כשלון הוא אף פעם לא באשמת ביבי?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 ספטמבר 2015, 00:51

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ברור.

ממש לא קשה להיות בדעת מיעוט נגד ביבי. גם נגד היטלר ומוסוליני וקרטר ואובאמה ועוד רבים אחרים אני לא חושב שהיה קשה להיות בדעת מיעוט. לא חסרים מנהיגים שנבחרו בדעת רוב והובילו את המדינה שלהם למקומות למקומות רעים.

דווקא נראה לי שהרבה יותר קשה להיות בדעת הרוב בעניין ביבי. זה לא קשה לחיות בהכחשה ולהגיד לעצמך שהכל קנוניות ושכשלון אחרי כשלון הוא אף פעם לא באשמת ביבי?

הכשלונות הם רק בראש שלך ושל שונאים כמוך.
הרי לא משנה מה יקרה אתה בחיים לא תגיד דבר אחד חיובי.
אפשר לחשוב שאתה חיי במדינה כושלת, עם כלכלה כושלת, בלי ביטחון אישי, בלי תעסוקה, בלי תשתיות וכו'...

תפתח קצת את העיניים, תראה מדינות אחרות שנאבקות בבעיות כלכליות, ביטחוניות, אזרחיות, בעיות פליטים, בעיות של נשק שמסתובב חופשי
ברחובות, בעיות של גזענות, של דיכוי נשים וכו' וכו'...
כדאי לפעמים קצת לצאת מהבועה התל אביבית, ולפתוח את העיניים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 ספטמבר 2015, 08:04

ביבי לא עשה שום דבר שקשור לזה שהכלכלה שלך מצליחה. אתה יודע למה הכלכלה שלך מצליחה? כי בשנות ה- 80 שמעון פרס החליט שהעתיד של מדינת ישראל זה בהייטק והקים חממות במימון ממשלתי שהשקיעו בסטארט-אפים ופיתחו את ההייטק הישראלי. המדינה היא לא כישלון, אבל אין לזה שום קשר לביבי.

בכל דבר שביבי ניסה לעשות הוא נכשל:
מערכות צבאיות - כישלון
מתווה גז - כישלון
מאבק בהסדר מול איראן - כישלון
ניהול המאבק הבינלאומי מול הפלשתינים - כישלון

במה בדיוק הוא הצליח? כל הדברים שציינת לא קשורים אליו והיו לפניו. אז צריך להגיד לו תודה שהוא לא הרס לגמרי את הכלכלה? שלא הפך אותנו למדינת הלכה? האיש הוא כשלון סדרתי. אפס הצלחות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 ספטמבר 2015, 10:29

roy1000 כתב:ביבי לא עשה שום דבר שקשור לזה שהכלכלה שלך מצליחה. אתה יודע למה הכלכלה שלך מצליחה? כי בשנות ה- 80 שמעון פרס החליט שהעתיד של מדינת ישראל זה בהייטק והקים חממות במימון ממשלתי שהשקיעו בסטארט-אפים ופיתחו את ההייטק הישראלי. המדינה היא לא כישלון, אבל אין לזה שום קשר לביבי.

בכל דבר שביבי ניסה לעשות הוא נכשל:
מערכות צבאיות - כישלון
מתווה גז - כישלון
מאבק בהסדר מול איראן - כישלון
ניהול המאבק הבינלאומי מול הפלשתינים - כישלון

במה בדיוק הוא הצליח? כל הדברים שציינת לא קשורים אליו והיו לפניו. אז צריך להגיד לו תודה שהוא לא הרס לגמרי את הכלכלה? שלא הפך אותנו למדינת הלכה? האיש הוא כשלון סדרתי. אפס הצלחות.

כן כן, ברור, הכלכלה שלנו נראית כמו שהיא נראת בגלל פרס וההחלטות שלו מלפני מליון שנה.

אני בכלל לא מבין למה צריך ראש ממשלה וממשלה. הרי פרס כבר החליט בשביל כולם, ומה שלא יהיה אנחנו נהיה כלכלה מצליחה,
כמו שהיינו בתחילת שנות ה2000 וב2008-09...

אני לא אומר שאף אחד אחר לא היה מצליח, ויכול להיות שגם גלעד ארדן לצורך העניין, היה יכול להיות ראש ממשלה מצויין, ואולי גם טוב
מביבי.
אבל אי אפשר לקחת ברצינות אנשים שיש להם רק ביקורת, ושכל דבר טוב שקורה זה בגלל מישהו מלפני מליון שנה, וכל דבר רע זה רק באשמת ביבי.

זה בדיוק מה שמרחיק את רוב העם מדעות השמאל ובגלל זה השמאל לא יעלה לשלטון בשנים הקרובות.

תיזכר בתחזיות שלך מלפני הבחירות, שייחלת לממשלת ימין צרה עם חרדים בציפייה לכשלון קולוסאלי בכל התחומים, ותראה את המציאות,
שהיא שונה לגמרי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 ספטמבר 2015, 11:05

jol9 כתב:תיזכר בתחזיות שלך מלפני הבחירות, שייחלת לממשלת ימין צרה עם חרדים בציפייה לכשלון קולוסאלי בכל התחומים, ותראה את המציאות,
שהיא שונה לגמרי.

במה המציאות שונה? הממשלה הזו היא כשלון קולוסאלי בכל התחומים. היא לא הצליחה לעשות כלום. לא גז, שום דבר מדיני/בטחוני, לא יחסי חוץ. כלום.

וכן, כל אחד יכול לשים את המדינה על טייס אוטומטי ולא לעשות כלום. על זה אתה נותן לביבי קרדיט?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 ספטמבר 2015, 14:52

roy1000 כתב:
jol9 כתב:תיזכר בתחזיות שלך מלפני הבחירות, שייחלת לממשלת ימין צרה עם חרדים בציפייה לכשלון קולוסאלי בכל התחומים, ותראה את המציאות,
שהיא שונה לגמרי.

במה המציאות שונה? הממשלה הזו היא כשלון קולוסאלי בכל התחומים. היא לא הצליחה לעשות כלום. לא גז, שום דבר מדיני/בטחוני, לא יחסי חוץ. כלום.

וכן, כל אחד יכול לשים את המדינה על טייס אוטומטי ולא לעשות כלום. על זה אתה נותן לביבי קרדיט?

אתה בעצמך אמרת שהסכם הגז הוא רע, אז איך זה שאתה מבקר את זה שעדיין אין הסכם? גם כל השמאל מתנגד להסכם,
ומעדיף שהגז ימשיך לשכב באדמה... זה מה שהיה קורה אם בוז'י ולפיד היו מנהלים את המדינה.
לי ד"א זה ברור שיהיה הסכם ומאוד בקרוב.

מה אתה רוצה בדיוק שהממשלה תעשה בצד המדיני/ביטחוני? תיזום מלחמה? תיזום שיחות שלום מיותרות שלא ייצא מהן כלום?
ומה הבעיה עם יחסי החוץ?
תאר לעצמך שבוז'י היה ראש ממשלה, והיה פולט איזה קשקוש על קליטת פליטים כמו שהוא פלט... תאר לעצמך איזה נזק זה היה עושה
למדינה...

אני באמת לא יודע מה אתה רוצה ממשלה שרק קמה אבל די ברור שהם כבר עובדים:
- הקטנת מספר התלמידים בכיתות
- ביטול האגרה ורשות השידור והקמתה מחדש
- הורדת המע"מ באחוז ומס החברות באחוז וחצי
- התחלת עבודות הרכבת הקלה בת"א
- קידום הסכם הגז

כל זה ועוד רק בכמה חודשים.

איפה הביקורת שלך על לפיד שבמו ידיו תקע את שוק הנדל"ן וגרם לזינוק המחירים? איפה הביקורת שלך על לפיד שהעלה מיסים,
למרות שאמר שיטיב עם מעמד הביניים? איפה הביקורת שלך על לפיד שפורר את הממשלה מבפנים וגרם לבחירות מיותרות שעלו לנו 2 מיליארד
ש"ח.
איפה הביקורת שלך על אחת השרות הגרועות שהיו כאן (גרמן), כך שליצמן (המוערך מאוד) צריך לבטל את כל הרפורמות שלה ולהתחיל הכל
מחדש?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 ספטמבר 2015, 14:25

jol9 כתב:אתה בעצמך אמרת שהסכם הגז הוא רע, אז איך זה שאתה מבקר את זה שעדיין אין הסכם? גם כל השמאל מתנגד להסכם,
ומעדיף שהגז ימשיך לשכב באדמה... זה מה שהיה קורה אם בוז'י ולפיד היו מנהלים את המדינה.

מה אתה רוצה בדיוק שהממשלה תעשה בצד המדיני/ביטחוני? תיזום מלחמה? תיזום שיחות שלום מיותרות שלא ייצא מהן כלום?
ומה הבעיה עם יחסי החוץ?
תאר לעצמך שבוז'י היה ראש ממשלה, והיה פולט איזה קשקוש על קליטת פליטים כמו שהוא פלט... תאר לעצמך איזה נזק זה היה עושה
למדינה...

- קידום הסכם הגז

איפה הביקורת שלך על לפיד שבמו ידיו תקע את שוק הנדל"ן וגרם לזינוק המחירים? איפה הביקורת שלך על לפיד שהעלה מיסים,
למרות שאמר שיטיב עם מעמד הביניים? איפה הביקורת שלך על לפיד שפורר את הממשלה מבפנים וגרם לבחירות מיותרות שעלו לנו 2 מיליארד
ש"ח.
איפה הביקורת שלך על אחת השרות הגרועות שהיו כאן (גרמן), כך שליצמן (המוערך מאוד) צריך לבטל את כל הרפורמות שלה ולהתחיל הכל
מחדש?

הדרך היחידה "להוציא את הגז מהאדמה" זה להלאים את לווייתן. שום מתווה לא יביא לפיתוח של לווייתן מכיוון שזה פשוט לא כלכלי (כי אין למי למכור), ככה שהסיפורים של ביבי על הגז שיישאר באדמה הם רק סיפורים שאתה כמובן קונה בשמחה. הדבר היחידי שהמתווה יביא זה מחיר חשמל גבוהים פי 2 ממה שהיו בלעדיו ויבטיח ששום ממשלה לא תוכל לשנות את זה למשך 15 שנה. אין כלום במתווה הזה חוץ ממס על כל צרכן חשמל במדינה שהולך לנובל ודלק.

ביבי לא הבטיח שהוא יהיה חזק מול החמאס? מה הייתי מצפה? לשיפור היחסים המדיניים שלנו, אבל בינתיים הוא רק הביא את היחסים עם ארה"ב ואירופה לשפל בזכות הקרב מול אובאמה בקונגרס, וכמובן שגם בקרב הזה הוא הפסיד. האיש הוא כישלון טוטאלי ומוחלט. כל דבר שניסה לעשות הוא נכשל בו.

ההשפעה של ראש הממשלה על שינוי כזה או אחר בחינוך או בבריאות היא אפסית. הרפורמה של מספר התלמידים הכיתה הוכנה בממשלה הקודמת. אלו דברים שפקידים יכולים לעשות באותה מידה. העלאה/ירידה של מיסים היא פונקציה של גבייה ולא קשורה בכלום למשהו שעושה הממשלה. בשנה הבאה סביר ששוב יעלו מיסים.

גרמן הייתה גרועה? וליצמן טוב? מה הוא בדיוק עשה?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 23 ספטמבר 2015, 20:36

jol9 כתב:
roy1000 כתב:יוני, זה כבר הופל להיות מגוחך. תקרא - הוגשה תלונה כנגד גל הירש והיועץ המשפטי בודק אותה. "בוחן מידע" = בודק אם יש מקום לפתוח בחקירה פלילית רשמית. זו חקירה לכל דבר ועניין.

יש גם גבול לעיוורון. אי אפשר להגיד על כל דבר שמישהו מהליכוד עושה שזו גאונות. המהלך של מינוי הירש הוא מהלך דפוק מכל כך הרבה כיוונים. לא חסרים אלופים במיל' שניתן למנות. למה דווקא בנאדם כל כך שנוי במחלוקת עם כל כך הרבה גיבנות?

לגבי לפיד - טוב שנזכרת, אבל ביבי הפיל את הממשלה אחרי שהוא כבר הצביע בעד התקציב. גם כאן אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.

בסדר, בוא נחכה ונראה. אם המינוי יעבור אז זאת תהיה עוד הכפשה שלך לאוסף....

ארדן הסיר את מועמדות גל הירש.
אז מה יוני, עבר המינוי כמו שחשבת?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 ספטמבר 2015, 20:50

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:יוני, זה כבר הופל להיות מגוחך. תקרא - הוגשה תלונה כנגד גל הירש והיועץ המשפטי בודק אותה. "בוחן מידע" = בודק אם יש מקום לפתוח בחקירה פלילית רשמית. זו חקירה לכל דבר ועניין.

יש גם גבול לעיוורון. אי אפשר להגיד על כל דבר שמישהו מהליכוד עושה שזו גאונות. המהלך של מינוי הירש הוא מהלך דפוק מכל כך הרבה כיוונים. לא חסרים אלופים במיל' שניתן למנות. למה דווקא בנאדם כל כך שנוי במחלוקת עם כל כך הרבה גיבנות?

לגבי לפיד - טוב שנזכרת, אבל ביבי הפיל את הממשלה אחרי שהוא כבר הצביע בעד התקציב. גם כאן אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.

בסדר, בוא נחכה ונראה. אם המינוי יעבור אז זאת תהיה עוד הכפשה שלך לאוסף....

ארדן הסיר את מועמדות גל הירש.
אז מה יוני, עבר המינוי כמו שחשבת?

פארסה גדולה מאוד של גלעד ארדן וכשלון אישי שלו. אין מה לגיד על זה מעבר לכך.
הכשלון הזה מכתים את הפעילות הציבורית של ארדן בשנים האחרונות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 23 ספטמבר 2015, 20:59

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אתה בעצמך אמרת שהסכם הגז הוא רע, אז איך זה שאתה מבקר את זה שעדיין אין הסכם? גם כל השמאל מתנגד להסכם,

ומה הבעיה עם יחסי החוץ?
למדינה...

- קידום הסכם הגז

ש"ח.
מחדש?

הדרך היחידה "להוציא את הגז מהאדמה" זה להלאים את לווייתן. שום מתווה לא יביא לפיתוח של לווייתן מכיוון שזה פשוט לא כלכלי (כי אין למי למכור), ככה שהסיפורים של ביבי על הגז שיישאר באדמה הם רק סיפורים שאתה כמובן קונה בשמחה. הדבר היחידי שהמתווה יביא זה מחיר חשמל גבוהים פי 2 ממה שהיו בלעדיו ויבטיח ששום ממשלה לא תוכל לשנות את זה למשך 15 שנה. אין כלום במתווה הזה חוץ ממס על כל צרכן חשמל במדינה שהולך לנובל ודלק.

ביבי לא הבטיח שהוא יהיה חזק מול החמאס? מה הייתי מצפה? לשיפור היחסים המדיניים שלנו, אבל בינתיים הוא רק הביא את היחסים עם ארה"ב ואירופה לשפל בזכות הקרב מול אובאמה בקונגרס, וכמובן שגם בקרב הזה הוא הפסיד. האיש הוא כישלון טוטאלי ומוחלט. כל דבר שניסה לעשות הוא נכשל בו.

ההשפעה של ראש הממשלה על שינוי כזה או אחר בחינוך או בבריאות היא אפסית. הרפורמה של מספר התלמידים הכיתה הוכנה בממשלה הקודמת. אלו דברים שפקידים יכולים לעשות באותה מידה. העלאה/ירידה של מיסים היא פונקציה של גבייה ולא קשורה בכלום למשהו שעושה הממשלה. בשנה הבאה סביר ששוב יעלו מיסים.

גרמן הייתה גרועה? וליצמן טוב? מה הוא בדיוק עשה?

על מה שאתה אומר, יש דעות הפוכות כולל של מומחים גדולים ממך (כמו פרופ' ששינסקי למשל - http://www.themarker.com/dynamo/1.2698691)

אנחנו מדברים על הממשלה החדשה.
החמאס כרגע לא פאקטור, תהליך שלום לא רלוונטי, והיחסים עם העולם לא השתנו בהרבה, לא לטובה ולא לרעה.
עיקר המאמצים של הממשלה הנוכחית מאז הקמתה הם בענייני פנים, ובענייני אירן.
בנושא אירן לא הרבה השתנה, וכנראה שההסכם יעבור, מה שכאמור אפשר לקרוא ככשלון של נתניהו.
בנושאי הפנים הדברים בסה"כ הולכים לכיוון טוב, כמו שציינתי בפוסט הקודם.

ההשפעה של ראש הממשלה על כל הסוגיות היא גדולה. אם הוא לא רוצה משהו, זה לא יקרה, ככה פשוט. ברור שהקרדיט העיקרי על ענייני
התחבורה מגיע לכץ כשר הממונה (ותראה איזה יופי של דברים אפשר לעשות כששר עומד בראש משרד כמה שנים רצופות).
וזה נכון גם לשאר המשרדים.
אבל הקרדיט הכולל על המצב הכללי, הוא בהחלט של ראש הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ספטמבר 2015, 01:08

איזו פאשלה של ארדן.
מראש היה מהלך בעייתי ביותר, ואני שמח שהוא לא עבר. אדם כזה לא צריך לעמוד בראש ארגון כל כך גדול וחשוב.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 24 ספטמבר 2015, 02:17

MTA2311 כתב:איזו פאשלה של ארדן.
מראש היה מהלך בעייתי ביותר, ואני שמח שהוא לא עבר. אדם כזה לא צריך לעמוד בראש ארגון כל כך גדול וחשוב.

זה היה הימור פראי של ארדן. הרעיון היה טוב לדעתי, וההתאספות הפתטית של המפכלים בדימוס הוכיחה את זה מעבר לכל ספק.
מה גם, כל הדיבורים על כך, שבעצם המפכלים לשעבר הם בעצם כל הזמן שם, וכל הזמן מושכים בחוטים ומנהלים את העסק, גורם
לתחושות מאוד לא נוחות.

אני עדיין חושב שלהביא מישהו מבחוץ זה הדבר הנכון. לא יכול להיות שבשנה וקצת האחרונות, מודחים בבושת פנים כ"כ הרבה ניצבים
ותתי ניצבים, ושיש כ"כ הרבה פרשיות סביב המשטרה.
זה פשוט לא הגיוני.

מה שכן, כבר כ"כ הרבה חודשים נזרקו לפח, שמה שלא יהיה, ארדן פישל פה בגדול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 ספטמבר 2015, 06:54

jol9 כתב:על מה שאתה אומר, יש דעות הפוכות כולל של מומחים גדולים ממך (כמו פרופ' ששינסקי למשל - http://www.themarker.com/dynamo/1.2698691)

אנחנו מדברים על הממשלה החדשה.
החמאס כרגע לא פאקטור, תהליך שלום לא רלוונטי, והיחסים עם העולם לא השתנו בהרבה, לא לטובה ולא לרעה.
עיקר המאמצים של הממשלה הנוכחית מאז הקמתה הם בענייני פנים, ובענייני אירן.
בנושא אירן לא הרבה השתנה, וכנראה שההסכם יעבור, מה שכאמור אפשר לקרוא ככשלון של נתניהו.
בנושאי הפנים הדברים בסה"כ הולכים לכיוון טוב, כמו שציינתי בפוסט הקודם.

ההשפעה של ראש הממשלה על כל הסוגיות היא גדולה. אם הוא לא רוצה משהו, זה לא יקרה, ככה פשוט. ברור שהקרדיט העיקרי על ענייני
התחבורה מגיע לכץ כשר הממונה (ותראה איזה יופי של דברים אפשר לעשות כששר עומד בראש משרד כמה שנים רצופות).
וזה נכון גם לשאר המשרדים.
אבל הקרדיט הכולל על המצב הכללי, הוא בהחלט של ראש הממשלה.

תקרא את הלינק שהבאת. שישינסקי חושב בדיוק כמוני (גם אם הוא מנסח את זה לפעמים בדיפלומטיות).

אנחנו מדברים על ביבי - לא על הממשלה. את היחסים עם ארה"ב הוא הרס, בנושא עצירת ההסכם עם איראן הוא נכשל. על מה בדיוק ביבי רץ אם לא על נושא איראן? הוא בטח שלא רץ על נושא הרכבת הקלה (שהתחילו לבנות אותה כמעט 20 שנה אחרי שלקחו את הזכיון מ- MTS ובזבזו מליארדים על שחיתות).

אין שום קרדיט לביבי על "המצב הכללי". המדיניות של גרעונות קטנים ותקציבים מאוזנים היא מדיניות שהתחילה עם תוכנית הייצוב באמצע שנות ה- 80. לביבי לא מגיע שום קרדיט על זה, וגם לא על הצלחת סקטור ההיטק במדינת ישראל.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 24 ספטמבר 2015, 07:09

אתה צריך להיות מאוד טיפש בשביל לנסות מנות למפכ"ל סוחר נשק שמבוקש ע"י ה- FBI ומתנהלות נגדו כל מיני חקירות שונות. מפכ"ל אמור להיות דבר ראשון בנאדם נקי.
אני לא מכיר את גל הירש, אבל הוא ככל הנראה בחור מאוד מוכשר והוא עשה יפה מאוד לביתו אחרי שהשתחרר מהצבא. קרוב לוודאי שרבים מאיתנו היו מנסים לעשות דברים דומים במצבו. מפכ"ל הוא לא יכול להיות.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ספטמבר 2015, 12:45

jol9 כתב:

זה היה הימור פראי של ארדן. הרעיון היה טוב לדעתי, וההתאספות הפתטית של המפכלים בדימוס הוכיחה את זה מעבר לכל ספק.
מה גם, כל הדיבורים על כך, שבעצם המפכלים לשעבר הם בעצם כל הזמן שם, וכל הזמן מושכים בחוטים ומנהלים את העסק, גורם
לתחושות מאוד לא נוחות.

אני עדיין חושב שלהביא מישהו מבחוץ זה הדבר הנכון. לא יכול להיות שבשנה וקצת האחרונות, מודחים בבושת פנים כ"כ הרבה ניצבים
זה פשוט לא הגיוני.

עזוב יוני, אתה חוזר על זה כמו מנטרה.
עצם זה שהוא אדם מבחוץ, לא הופך אותו לאדם ראוי. מאמין שחלק גדול מהציבור העדיף שהמפכל יבוא מבחוץ, אבל לא תא"ל עם סיום שירות מפוקפק, שעסק בסחר בנשק מאז שפרש.
כתם גדול ברזומה של ארדן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 24 ספטמבר 2015, 16:07

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

לתחושות מאוד לא נוחות.

זה פשוט לא הגיוני.

עזוב יוני, אתה חוזר על זה כמו מנטרה.
עצם זה שהוא אדם מבחוץ, לא הופך אותו לאדם ראוי. מאמין שחלק גדול מהציבור העדיף שהמפכל יבוא מבחוץ, אבל לא תא"ל עם סיום שירות מפוקפק, שעסק בסחר בנשק מאז שפרש.
כתם גדול ברזומה של ארדן.

בסדר, אני מסכים.
ברור שצריך למצוא אדם מתאים.
אני חושב שארדן נשבה בקסמו ובקריזמה של האיש, ולא ראה שום דבר מעבר, ובנוסף הוא רצה
לעשות משהו מפתיע ולזעזע.
חבל שלא בחר ללכת בצינורות המקובלים, בשביל למנוע את הפארסה הזאת.

ד"א, לי אין בעיה עם הרזומה הצבאי שלו, או עם העיסוק האזרחי שלו, אלא עם זה
שיש סימני שאלה פליליים שארדן פשוט לא בדק, וגם לא הגיב מספיק מהר לכשראה שהמינוי הזה בעייתי.

עכשיו יש כ"כ הרבה זרמים כנגד, שלארדן יהיה מאוד קשה למצוא שוב אדם מבחוץ ולהכשיר אותו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: בארץ

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2015, 19:21

טוב, נראה שארדן עבד מהר וכנראה שאת המינוי הזה אף אחד לא יפסול.
אני חושב שלמרות הכשלון עם גל הירש, מגיע לארדן קרדיט על כך שלא התקפל בפני המפכ"לים בדימוס ודבק בהחלטתו למנות מפכ"ל מבחוץ.

שיהיה לאיש בהצלחה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4704373,00.html
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים