צהובון כתב:היי חברה. הרבה זמן לא הייתי כאן והיום אני חש שיש לי מה לתרום לשיחה
לא יודע אפילו מאיפה להתחיל...
התעוררתי היום בבוקר עם הידיעה ההזויה הזו ומאז אני ממש מבועס.
ארז לדעתי היה החתמה מצויינת למכבי, ואני מאוד מבועס מזה שהוא ומכבי סיימו, וכנראה שלתמיד, וכל כך מהר.
אין כל כך מה להוסיף בכל מה שנוגע למרד השחקנים. אני חושב שזו ממש רפיסות של ההנהלה שמתקפלת בפני שחקנים פישרים, חבר'ה שנמצאים בעשור השלשי לחייהם וצריכים לקבל שתי סתירות לחי ולסתום את הפה שלהם. גם הזרים, ובעיקר הישראלים! ובקבוצה אירופית נטולת "פרנצ'ייס פליירס" שמכבדת את עצמה, ההנהלה היתה צריכה לדפוק לשחקנים פטיש 5 קילו בראש!
אני רוצה להתמקד יותר בפן המקצועי.
בעבר תמיד הייתי מדגיש כאן בפורום על החשיבות של סבלנות. לצערי, הרבה מהאוהדים הצעירים נוהגים להיגרר אחרי התקשורת כשהם באים לנתח את המצב בקבוצה. כל מיני פאנלים של פרשנים בשקל במקרה הטוב, או מאמני עבר עם אג'נדות במקרה הרע.
אני כאן כדי להזכיר דבר מאוד פשוט. בכל הקבוצות הטובות ביותר של מכבי, תמיד הקבוצה קירטעה בחודשים (לא שבועות... חודשים!) הראשונים של העונה.
אתחיל בקבוצה הראשונה של פיני ב-99/00 עם שפר והאפמן שהיתה קבוצה בינונית והתחילה את הריצה המדהימה שלה רק באזור ינואר. אותו כנ" לגבי הקבוצה שבאה אחריה עם פארקר, שבא על המשבצת של שפר הפורש. מיותר להזכיר לכולם בסוגריים שגם פארקר שלא מזמן נכנס להיכל התהילה, היה כפסע מלעוף ממכבי. אני זוכר את זה מצויין. אני וחבר שלי ראינו אותו בחימומים ופשוט הוקסמנו מהתנועה ובכל משחק היה נכנס לסל עם רוורס ליי אפ יפיפה וכדור שנכנס, מביא סיבוב טחינה, ויוצא מהסל, וחבר שלי עם המשפט הקבוע "חסר גרוש ללירה". גם הקבוצה הזו התחברה רק לאחר כמה חודשים וגם זו שאחריה עם בלאט, בשוק והאפמן שחזר ברגע האחרון.
ושוב אני מדגיש. לא מדובר בשבוע שבועיים של קרטוע אלא במספר חודשים עד ששחקנים למדו את השיטה בכל הקבוצות האלה.
אותו דבר בדיוק קרה עם הקבוצה האחרונה של דיוויד, לצעירים שבינכם שזקוקים לדוגמא מהשנים האחרונות...
איפה היינו היום אם דיוויד היה הולך הביתה וגודס (שהוא לדעתי באמת מאמן בינוני) היה נשאר לנהל את המשך העונה. לדעתי אפילו הצלבה עם מילאנו לא היינו זוכים לראות.
בקיצור מה שאני מנסה להגיד הוא שכל אלה שטוענים באמצע אוקטובר (?!?!?!?!?!?! אנחנו באוקטובר אנשים!!!!!!). שהשחקנים לא מחוברים למאמן, או שההגנה לא משהו, או שאין מספיק תרגילים בהתקפה והשחקנים לא יודעים מה לעשות בהגנה או בהתקפה.
אני אנסה להיות עדין ולהגיד שאין לכם מושג, לא בכדורסל, אלא בכלל באיך בונים מערכת מקצועית כל שהיא שצריכה לתפקד בהרמוניה!!!!
בכל תחום שהוא, בין אם זה ספורט או יחידה בצבא, אנשים צריכים להכיר את החוזקות והחולשות של החברים שלהם, וזה דבר שלוקח שבועות רבים להשיג באימונים יום יומיים. אתם חושבים ששאראס העיף לבסטון האלי הופים כבר בשבוע הראשון? אתם חושבים שווציץ או הנפלד ידעו כבר אחרי חודש איך להכניס לגבוה שלידם את הכדור לצבע מההיי פוסט? פניני כבר באימון הראשון ידע איפה למצוא את סופו בצבע???
את שלל הוצאות החוץ מתחת לסל היריבה, שפיני פיתח בתחילת שנות האלפיים, לקח לקבוצה ללמוד חצי שנה לפני שזכינו להנות מהן בהיכל.
אני מתחרפן כל פעם שאיזה קופמן או סהר מזיינים את השכל על איך שהקבוצה ניראית באוקטובר, כי הם בתחרות רייטינג עם עוד 10 ערוצים וצריכים להשאיר את הקהל במתח!
אבל מאוהדים שכבר ראו את הסיפור הזה מתרחש מולם כבר בעשרות עונות, עם עשרות קבוצות, הייתי מצפה ליותר מאשר "טוב שארז הלך כי" "רואים שהקבוצה מבולבלת" או "אין הגנה" או "חוץ מגאודלוק אין מכבי"........
...........ב א ו ק ט ו ב ר ! ! ! ! ! !
אני מנסה להסביר את זה כבר חודשיים ( כן , הזוי שכבר ממשחקי ההכנה בהרכבים חסרים אנשים איבדו סבלנות ) וזה לפעמים כמו לדבר לקיר .
מה שעצוב זה שמכבי כנראה נדבקה בהיסטריה .. לא מבין את ההתנהלות הזו .