המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
שמואל1 כתב:לאחר 99% מהקולות, הליכוד מאבד מנדט לטובת כחול לבן.
58 לימין
felix_r כתב:אם שולחים את שמעון מזרחי לליברמן, הוא מצליח לשכנע אותו לרדת מהעץ?
MTA2311 כתב:אני נגד (וגם לא ממש חושב שיקרה), אבל בוא תהיה כנה רגע ותגיד מה היה קורה אם ביבי היה מנצח ומעביר חוק צרפתי+התגברות? מה היית אומר?
בכל מקרה בגץ יפסול את החוק גם אם יעבור
jol9 כתב:MTA2311 כתב:אני נגד (וגם לא ממש חושב שיקרה), אבל בוא תהיה כנה רגע ותגיד מה היה קורה אם ביבי היה מנצח ומעביר חוק צרפתי+התגברות? מה היית אומר?
בכל מקרה בגץ יפסול את החוק גם אם יעבור
אם היה מעביר חוק צרפתי לכנסת הבאה אז זה בסדר גמור.
פסקת ההתגברות זה משהו שרצו עליו בבחירות, אז זה גם בסדר.
חוק פרסונלי שלא הוצהר מראש ושיהיה תקף בכנסת הנוכחית זאת בושה.
למה אבל שבגץ יפסול את החוק?
jol9 כתב:אני לא בעד חקיקה של חוקים פרסונליים. חוק צרפתי והחוק של ליברמן הם כאלה ואני נגד, אלא אם זה נעשה
מתוך תהליך סדור ותקף מהכנסת הבאה או מבחינתי מראש הממשלה הבא.
פסקת ההתגברות זה משהו אחר לגמרי.
אני גם נגד פסילת חוקים על ידי הבגץ באופן כללי, אלא במקרים קיצוניים שסותרים
חוקי יסוד מהותיים כמו חוק השבות, או חוקים פליליים מהותיים (רצח, אונס וכד׳).
פה אמנם יש מקרה קיצוני (ניסיון לבטל את הבחירה של 1.3 מליון אזרחים)
אבל לא הייתי פוסל. מי שיפסול את החוק הזה יהיה הציבור.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:אני לא בעד חקיקה של חוקים פרסונליים. חוק צרפתי והחוק של ליברמן הם כאלה ואני נגד, אלא אם זה נעשה
מתוך תהליך סדור ותקף מהכנסת הבאה או מבחינתי מראש הממשלה הבא.
פסקת ההתגברות זה משהו אחר לגמרי.
אני גם נגד פסילת חוקים על ידי הבגץ באופן כללי, אלא במקרים קיצוניים שסותרים
חוקי יסוד מהותיים כמו חוק השבות, או חוקים פליליים מהותיים (רצח, אונס וכד׳).
פה אמנם יש מקרה קיצוני (ניסיון לבטל את הבחירה של 1.3 מליון אזרחים)
אבל לא הייתי פוסל. מי שיפסול את החוק הזה יהיה הציבור.
איך הציבור יפסול?
מעניין כמה עוד מערכות בחירות אנחנו צריכים בשביל שתפנימו שרוב העם לא רוצה את ביבי כראש ממשלה
בכל מקרה, שנינו מסכימים שחוקים פרסונליים זה הגבול.
MTA2311 כתב:רוב העם ימני ורוב העם לא רוצה את ביבי כרוהמ. אלה המסקנות המרכזיות מהשנה האחרונה, וקשה מאוד לערער עליהן האמת. זה די ברור. אף אחד שרוצה את ביבי לא הצביע לליברמן בבחירות האלה ובטח שלא לכחול לבן.
ולצערך לא סופרים רק יהודים, מה לעשות....
MTA2311 כתב:"תפריד בין אזרחים לבין עם"
מה זה אומר? מה זה נותן לך? למה ביבי הלך לעשות קמפיין בטמרה? למה הוא שלח את דיכטר לעשות קמפיין בערבית בשביל למשוך מצביעים ערבים? ההפרדה נעשית רק כשנוח? רק כשמריך לפזר את הכנסת ולמנות מבקר מדינה?
ליברמן אמר בפירוש לפני הבחירות שהוא לא ישב בממשלה של נתניהו. חד משמעית. מי שהצביע לו לא רצה את ביבי כראש ממשלה. זה כמו להגיד שאדם שהצביע לבנט רצה את גנץ כרוהמ. זה כבר רמה ספקולטיבית מוגזמת בשבילי.
נראה לי שקצת הסתנוורת מכל נאומי הניצחון ומהתקשורת שרכבה על הגל הזה ברוב טיפשותה. הגאון הפוליטי הגדול, הווינר היחיד בדורו, לא מצליח לנצח כבר 3 מערכות בחירות. אין לו רוב ולא יהיה לו רוב. אפשר להמשיך בלופ הזה וללכת לעוד בחירות, אבל לפחות בוא לא נעוות את המציאות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים