פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: NBA 19/20 V2 - פלייאוף

24 אוגוסט 2020, 10:51

ב NBA של היום אין הגנות בכלל. אפילו לא בפליי-אוף. עושים הכל כדי שהשחקנים יפציצו מספרים פסיכיים.

טורונטו הלילה קלעה 150 נקודות (בלי הארכה). מה זה?

במשחק יוטה נגד דנבר מיטצ'ל קלע 51, מיוריי קלע 50.

24 אוגוסט 2020, 11:14

https://twitter.com/EuroLeague/status/1 ... 25570?s=20

24 אוגוסט 2020, 12:03

Holiday_Armadillo כתב:https://twitter.com/EuroLeague/status/1297665406719725570?s=20

בגללך גללתי למטה וראיתי את הציוץ על סמודיש וקיבלתי חום..

24 אוגוסט 2020, 12:42

felix_r כתב:ב NBA של היום אין הגנות בכלל. אפילו לא בפליי-אוף. עושים הכל כדי שהשחקנים יפציצו מספרים פסיכיים.

יש ויש. יש קבוצות שמשחקות הגנה ברמה גבוהה (ומעלות הילוך בפלייאוף) ויש קבוצות שנתלות בהתקפה שלהן.
ספציפית ברוקלין הגיעה לפלייאוף הזה בלי יותר מה למכור (כל הכוכבים בחוץ), אז הם שיחקו בהתאם. הם פשוט לא ברמה (בטח לא ברמה של טורונטו).

אבל באופן כללי, צריך לזכור שב-NBA משחקים 48 דקות (לעומת 40) ושהתנאים/חוקים מעודדים סקור גבוה. התוצאה בסוף יכולה להטעות לגבי רמת ההגנות.
מבחינת תנאי המגרש - קשת השלוש יותר רחוקה ויש יותר ריווח. גם המגרש עצמו טיפה יותר גדול. כך שלקבוצות קשה יותר להתגונן מהבחינה הזאת ביחס לאירופה לדוגמה.
עוד משהו שצריך להזכיר, מלבד הכישרון הפסיכי שיש בליגה הזאת - הוא השינוי שהמשחק עובר בשנים האחרונות (עם או בלי קשר לחוקים/תנאים), שבולט במיוחד ב-NBA עם כל האנליטיקס. הרבה יותר זריקות ל-3 מבעבר (מקצר לא מעט התקפות ומביא כמעט באופן אוטומטי לסקור גבוה יותר). רואים יותר ויותר שחקנים שמעיפים שלשות במרחק של מספר מטרים מקו ה-3. חלקם עושים זאת כשהם עוברים את קו מחצית המגרש (לילארד/קרי/יאנג). וזאת לבדה תופעה שמקשה על ההגנות.

24 אוגוסט 2020, 15:04

לא מוריד לרגע מדונציץ ומהיכולות שלו.
הוא שחקן טוב ונראה מצוין בעונה הזו אבל הוא ממש לא השחקן הכי טוב בעולם וגם כנראה לא בעשיריה וגם בשיאו ושיהיה בן 25 אני מרשה לעצמי להגיד שהוא לא יהיה השחקן הכי טוב .
הטופ שלו זה יהיה להיכנס לעשיריה באותה תקופה ודברים כאלה
האנביאי נחלש ברמות,הכדורסל הוא אנטי כדורסל ואנטי שכל שלפעמים זה על סף ההזוי והבושה.
קבוצות שלמות מאמנים כולם ככולם מבזים את עצמם בכדורסל עלוב של שכונה ,של 2 נגיעות בהתקפה ,של כדרורים עד אין סוף ואחד על אחד מ0 עד סוף שעון ה24.
חוסר ניצול מצאפים בסך הכל, חוסר שכל לשחק חכם ונכון ולהגיע לזריקה טובה.
נכון השחקנים הכי אתלטים וגם כנראה ההכי כישרוניים נמצאים באנביאי..
הכדורסל באנביאי כבר לא מה שהיה פעם וגם הרמה,הגנה יש פה ושם לקבוצות מסוימות אבל זה מילת גנאי לרוב הקבוצות.

לגבי לוקה הוא שחקן נהדר ועדין תלוי מלא בפיקאנדרולים ובזריקות מטווח משוגע מה3 שכל הכבוד הוא קולע אותם באחוזים נהדרים.
הוא מתקשה להגיע לסל וכאשר שומרים אותו ממש שחקנים כמו קאווי ולא רק גם מנדרג הנמוך יותר הוא מתקשה ,ושזבה קוואי ומהרמה הזו אז הוא בכלל מכניס תראש בקיר ובדרך כלל מסתיים בשלשה משוגעת,להבדיל מקרי שהוא יוצר לעצמו שלשה נוחה ויוצר מרחב מהשומר .
הוא לא מצליח לעבור הרבה שחקנים בכדרור באחד על אחד ומנסה לתפוס חוסר ריכוז בפיק.
לוקה שחקן פיק וקולע שלשות וגם רואה טוב מגרש אבל אין טעם בהייפ המטורף של לעשות אותו השחקן הכי טוב בעולם.
נוביצקי היה שחקן מדהים וענק ,עשה דברים מדהימים אז הוא היה הכי טוב בעולם?,רוב הסיכויים גם שהוא יחשב אירופאי בכיר יותר בסוף הקריירה של דונציץ ,אבל זה ניחוש ונבואה אז זה מיותר.

לברון,מיטשל,דיויס,סטף,לנארד,דרוזן,אולדרידג,דוראנט,הארדן ,ווסטברוק,טיטום,אירוינג,לאורי.
זה סתם מה שעלה לי בטוח שיש 2 3 שפחות ו2 3 4 ששכחתי שיותר טובים מכמה שברשימה,אבל הרשימה הזו היא רק להראות שכרגע דונציץ אפילו לא בינהם .
הרשימה הזו היא עוד הוכחה שזה הטופ של האנביאי וכמה זה עלוב וכמה הרמה נחלשה ב15 שנה האחרונות ויותר.
יש פה כמה כישרוניים ותותחים כבדים אבל אין פה ייתר מידי יוצא דופן וכוכבי על ולא יודע את השחקנים המטורפים הפנים של האנביאי האלן איברסון וכל אלה,אין יריבויות ומלחמות.
היריבויות האחרונות היו בין קובי ושאקיל לקינגס ולפילדלפיה ,וקצת דטרויט וסן אנטוניו,ולברון נגד הסלטיקס .
קצת ממש היה קליבלנד גולדן.

24 אוגוסט 2020, 15:12

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:ב NBA של היום אין הגנות בכלל. אפילו לא בפליי-אוף. עושים הכל כדי שהשחקנים יפציצו מספרים פסיכיים.

יש ויש. יש קבוצות שמשחקות הגנה ברמה גבוהה (ומעלות הילוך בפלייאוף) ויש קבוצות שנתלות בהתקפה שלהן.
ספציפית ברוקלין הגיעה לפלייאוף הזה בלי יותר מה למכור (כל הכוכבים בחוץ), אז הם שיחקו בהתאם. הם פשוט לא ברמה (בטח לא ברמה של טורונטו).

אבל באופן כללי, צריך לזכור שב-NBA משחקים 48 דקות (לעומת 40) ושהתנאים/חוקים מעודדים סקור גבוה. התוצאה בסוף יכולה להטעות לגבי רמת ההגנות.
מבחינת תנאי המגרש - קשת השלוש יותר רחוקה ויש יותר ריווח. גם המגרש עצמו טיפה יותר גדול. כך שלקבוצות קשה יותר להתגונן מהבחינה הזאת ביחס לאירופה לדוגמה.
עוד משהו שצריך להזכיר, מלבד הכישרון הפסיכי שיש בליגה הזאת - הוא השינוי שהמשחק עובר בשנים האחרונות (עם או בלי קשר לחוקים/תנאים), שבולט במיוחד ב-NBA עם כל האנליטיקס. הרבה יותר זריקות ל-3 מבעבר (מקצר לא מעט התקפות ומביא כמעט באופן אוטומטי לסקור גבוה יותר). רואים יותר ויותר שחקנים שמעיפים שלשות במרחק של מספר מטרים מקו ה-3. חלקם עושים זאת כשהם עוברים את קו מחצית המגרש (לילארד/קרי/יאנג). וזאת לבדה תופעה שמקשה על ההגנות.

תשמע, כל זה ידוע לי, עדיין החוקים החדשים שמטרתם להפוך את המשחק להיותר התקפי ומהנה לצפיה, פשוט לא מאפשרים לשחק הגנה.

לא סתם כמעט כל יום שיאי סטטיסטיקה נשברים. הינה הלילה מיטצ'ל ומיוריי עשו 51 ו 50 נקודות אחד נגד השני, וזהו משחק הפליי-אוף הראשון בהיסטוריה ששני שחקנים שמשחקים אחד מול השני קולעים כל אחד 45+ נקודות.

שים לב, לא רק שהשיא נשבר, אלא הוא נשבר בהרבה נקודות!

ואני כבר לא מדבר על השיא של דונצ'יץ' שרק מוסיף ומוכיח את הטענה שלי: אין הגנה!

24 אוגוסט 2020, 15:19

Holiday_Armadillo כתב:https://twitter.com/EuroLeague/status/1297665406719725570?s=20
לא לדאוג, הם ימשיכו לזלזל בכדורסל ושחקנים אירופאים

24 אוגוסט 2020, 15:50

https://twitter.com/gifdsports/status/1 ... 01054.html

24 אוגוסט 2020, 16:01

שאק הגיב בצורה דוחה ולא מפרגנת - פשוט כאב לו מה שלוקה עשה (קנאה)
למי שלא זכה לראות את לארי בירד בפעולה - זה היה משהו בסגנון אתמול.

מה שהרשים אותי היה שכשקוואי התחיל לשמור עליו - כן ראו לחץ על לוקה בהתחלה
הוא מסר הרבה, אבל אז פשוט לקח את עצמו בידיים וניצח את המשחק הזה.

24 אוגוסט 2020, 16:25

https://twitter.com/kirkgoldsberry/stat ... 89218?s=19

24 אוגוסט 2020, 16:31

מה יהיה במשחק 5? קוואי יגיב עם משחק ענק. השאלה עם פול ג׳ורג׳ יתעורר.

24 אוגוסט 2020, 16:35

אם פול ג'ורג' יתאמץ יתר על המידה זה רק יפגע בהם..

24 אוגוסט 2020, 16:57

הפיקפוק בלוקה מזכיר גם את הפיקפוק של כמה שחקנים ואנשי מקצוע בעבר בלארי בירד.
אמרו שהוא כבד ואיטי ולא מספיק אתלטי ואין לו סיכוי לתרגם את היכולת שלו מהמכללות בנ.ב.א.

היה בזה גם משהוא גזעי.אייזיה תומאס ודניס רודמן אמרו שאם הוא היה שחקן שחור הוא היה סתם עוד שחקן.
מגיק גונסון אמר ששחקנים שחורים שאלו אתו אם יכול להיות שבחור לבן יכול להיות כל כך טוב.

יש כמה אלמנטים במשחק שלו שמזכירים את לארי אבל לארי היה אולי הסטרץ' פור האולימטיבי המודרני הראשון ולוקה יותר מגי'ק בתפקיד שלו.

מצד שני לדבר עליו כבר כגדול בכל הזמנים בעתיד זה מאוד מוקדם ומאוד מאוד יומרני בעיקר.
להיות האירופאי הגדול בכל הזמנים בהחלט ריאלי בשבילו.
רק שישאר בריא כמובן.

24 אוגוסט 2020, 17:38

גיא כתב:שאק הגיב בצורה דוחה ולא מפרגנת - פשוט כאב לו מה שלוקה עשה (קנאה)
למי שלא זכה לראות את לארי בירד בפעולה - זה היה משהו בסגנון אתמול.

מה שהרשים אותי היה שכשקוואי התחיל לשמור עליו - כן ראו לחץ על לוקה בהתחלה
הוא מסר הרבה, אבל אז פשוט לקח את עצמו בידיים וניצח את המשחק הזה.

אבל ראית באיזה מרחק אחד מהשני הם יושבים באולפן?
אצלנו בחדשות שהיו דוחפים למרחק הזה עוד 10 פרשנים.

24 אוגוסט 2020, 17:51

אדם כתב:לא מוריד לרגע מדונציץ ומהיכולות שלו.
הוא שחקן טוב ונראה מצוין בעונה הזו אבל הוא ממש לא השחקן הכי טוב בעולם וגם כנראה לא בעשיריה וגם בשיאו ושיהיה בן 25 אני מרשה לעצמי להגיד שהוא לא יהיה השחקן הכי טוב .
הטופ שלו זה יהיה להיכנס לעשיריה באותה תקופה ודברים כאלה
האנביאי נחלש ברמות,הכדורסל הוא אנטי כדורסל ואנטי שכל שלפעמים זה על סף ההזוי והבושה.
קבוצות שלמות מאמנים כולם ככולם מבזים את עצמם בכדורסל עלוב של שכונה ,של 2 נגיעות בהתקפה ,של כדרורים עד אין סוף ואחד על אחד מ0 עד סוף שעון ה24.
חוסר ניצול מצאפים בסך הכל, חוסר שכל לשחק חכם ונכון ולהגיע לזריקה טובה.
נכון השחקנים הכי אתלטים וגם כנראה ההכי כישרוניים נמצאים באנביאי..
הכדורסל באנביאי כבר לא מה שהיה פעם וגם הרמה,הגנה יש פה ושם לקבוצות מסוימות אבל זה מילת גנאי לרוב הקבוצות.

לגבי לוקה הוא שחקן נהדר ועדין תלוי מלא בפיקאנדרולים ובזריקות מטווח משוגע מה3 שכל הכבוד הוא קולע אותם באחוזים נהדרים.
הוא מתקשה להגיע לסל וכאשר שומרים אותו ממש שחקנים כמו קאווי ולא רק גם מנדרג הנמוך יותר הוא מתקשה ,ושזבה קוואי ומהרמה הזו אז הוא בכלל מכניס תראש בקיר ובדרך כלל מסתיים בשלשה משוגעת,להבדיל מקרי שהוא יוצר לעצמו שלשה נוחה ויוצר מרחב מהשומר .
הוא לא מצליח לעבור הרבה שחקנים בכדרור באחד על אחד ומנסה לתפוס חוסר ריכוז בפיק.
לוקה שחקן פיק וקולע שלשות וגם רואה טוב מגרש אבל אין טעם בהייפ המטורף של לעשות אותו השחקן הכי טוב בעולם.
נוביצקי היה שחקן מדהים וענק ,עשה דברים מדהימים אז הוא היה הכי טוב בעולם?,רוב הסיכויים גם שהוא יחשב אירופאי בכיר יותר בסוף הקריירה של דונציץ ,אבל זה ניחוש ונבואה אז זה מיותר.

לברון,מיטשל,דיויס,סטף,לנארד,דרוזן,אולדרידג,דוראנט,הארדן ,ווסטברוק,טיטום,אירוינג,לאורי.
זה סתם מה שעלה לי בטוח שיש 2 3 שפחות ו2 3 4 ששכחתי שיותר טובים מכמה שברשימה,אבל הרשימה הזו היא רק להראות שכרגע דונציץ אפילו לא בינהם .
הרשימה הזו היא עוד הוכחה שזה הטופ של האנביאי וכמה זה עלוב וכמה הרמה נחלשה ב15 שנה האחרונות ויותר.
יש פה כמה כישרוניים ותותחים כבדים אבל אין פה ייתר מידי יוצא דופן וכוכבי על ולא יודע את השחקנים המטורפים הפנים של האנביאי האלן איברסון וכל אלה,אין יריבויות ומלחמות.
היריבויות האחרונות היו בין קובי ושאקיל לקינגס ולפילדלפיה ,וקצת דטרויט וסן אנטוניו,ולברון נגד הסלטיקס .
קצת ממש היה קליבלנד גולדן.

או שההודעה הזו היא בדיחה או שלא ראית שום משחק של דונציץ', או בכלל משחק אן בי איי בשנתיים האחרונות (דרוזן ברשימה של מי שיותר טוב מדונציץ :laugh3 )

דונציץ' לא מתקשה לעבור שחקנים בכדרור והוא בטח לא מתקשה להגיע לצבע, זה הדבר שהוא עושה הכי טוב ביחס לעצמו וכנראה גם הכי טוב בליגה לעמדה שלו. רק אתמול במשחק 4 מ-7 האחרונות שלו בהארכה היו בחדירות לצבע. הוא 2 מטר עם כוח, רוחב, הנדלינג וזריזות והוא מגיע לצבע גם אחרי פיק נ רול וגם בלי פיק נ רול. למעשה גם חלק ניכר מה10 אסיטסים בממוצע שלו מגיעים בגלל שהוא חודר ככ טוב לצבע ומכווץ את כל ההגנה פנימה.

לגבי הכי טוב או לא הכי טוב זה מאוד קשה לשפוט, הוא כנראה לי הכי טוב כרגע, אבל הוא בוודאות בטופ 10 וסיכוי טוב שגם בטופ 5. לא צריך סתם לכתוב אם אתה לא באמת יודע או מכיר

24 אוגוסט 2020, 17:58

לוקה נראה כיאלו הוא נולד כשחקן "שלם" שמימש את כל הפוטנציאל שלו. זה למה אני בספק שהוא יהיה הטופ. יש משהו שהוא יכול לשפר ברמה יוצאת דופן? אני לא חושב, אם מה שיש לו היום הוא מספיק בשביל להיחשב הכי טוב? גם לא חושב... זה החוזקה והחולשה שלו.
מה שכן היום הוא נראה הכי טוב... זה לא בהכרח אומר שהוא הכי טוב, אבל הוא בטופ איפשהו
אגב, שוב, *לדעתי*, זה אחד ההבדלים העיקריים בינו לבין אבדיה, אבדיה יכול לשפר כמעט כל הפסק שלו ברמה משמעותית והתקרה שלו עוד רחוקה ממה שהוא היום

24 אוגוסט 2020, 18:29

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:

תשמע, כל זה ידוע לי, עדיין החוקים החדשים שמטרתם להפוך את המשחק להיותר התקפי ומהנה לצפיה, פשוט לא מאפשרים לשחק הגנה.

לא סתם כמעט כל יום שיאי סטטיסטיקה נשברים. הינה הלילה מיטצ'ל ומיוריי עשו 51 ו 50 נקודות אחד נגד השני, וזהו משחק הפליי-אוף הראשון בהיסטוריה ששני שחקנים שמשחקים אחד מול השני קולעים כל אחד 45+ נקודות.

שים לב, לא רק שהשיא נשבר, אלא הוא נשבר בהרבה נקודות!

ואני כבר לא מדבר על השיא של דונצ'יץ' שרק מוסיף ומוכיח את הטענה שלי: אין הגנה!

זהו, שיש הגנות. השיאים נשברים מהסיבות שציינתי לעיל. אחת הסיבות, היא כמו שאתה אומר, החוקים שיש בליגה. אבל החוקים האלה הם לא מאתמול. המשחק פשוט מתפתח - ושיאים נועדו להישבר. זה חלק מהעניין. זה לא אומר בהכרח שהשחקנים שמשחקים היום יותר טובים, אלא שהמשחק היום הולך בכיוון התקפי יותר. יותר קשה לשמור מבעבר, נכון, אבל יש הגנות.

24 אוגוסט 2020, 19:04

Shay_uzan כתב:לוקה נראה כיאלו הוא נולד כשחקן "שלם" שמימש את כל הפוטנציאל שלו. זה למה אני בספק שהוא יהיה הטופ. יש משהו שהוא יכול לשפר ברמה יוצאת דופן? אני לא חושב, אם מה שיש לו היום הוא מספיק בשביל להיחשב הכי טוב? גם לא חושב... זה החוזקה והחולשה שלו.
מה שכן היום הוא נראה הכי טוב... זה לא בהכרח אומר שהוא הכי טוב, אבל הוא בטופ איפשהו

הוא יכול לשפר את הקליעה (משלוש ומהעונשין), את ההגנה (גם אם אף פעם לא יהיה שומר גדול)... יש מה לשפר. פיזית הוא יהיה חייב לעבוד על הגוף שלו לדעתי כדי לתחזק קריירה ארוכה ברמות האלה. אבל אין ספק שהוא הגיע למיצוי מדהים ביחס לשחקן בגיל 21. מעטים מבינים את המשחק כמוהו.

24 אוגוסט 2020, 19:47

אחדשיודע כתב:
Shay_uzan כתב:לוקה נראה כיאלו הוא נולד כשחקן "שלם" שמימש את כל הפוטנציאל שלו. זה למה אני בספק שהוא יהיה הטופ. יש משהו שהוא יכול לשפר ברמה יוצאת דופן? אני לא חושב, אם מה שיש לו היום הוא מספיק בשביל להיחשב הכי טוב? גם לא חושב... זה החוזקה והחולשה שלו.

הוא יכול לשפר את הקליעה (משלוש ומהעונשין), את ההגנה (גם אם אף פעם לא יהיה שומר גדול)... יש מה לשפר. פיזית הוא יהיה חייב לעבוד על הגוף שלו לדעתי כדי לתחזק קריירה ארוכה ברמות האלה. אבל אין ספק שהוא הגיע למיצוי מדהים ביחס לשחקן בגיל 21. מעטים מבינים את המשחק כמוהו.
כן אבל לשפר את השלשות שלו או את ההגנה שלו זה לא משהו שיעלה אותו עוד רמה...
מסכים שיש בעייתיות בפיזיות שלו, אני לא חושב שהוא מתכנן לטפל בבעיה הזאת, יש לא מעט שחקנים שמתמודדים עם זה ולא בדיוק מתכוונים לשנות את זה

24 אוגוסט 2020, 20:09

Shay_uzan כתב:
אחדשיודע כתב:

כן אבל לשפר את השלשות שלו או את ההגנה שלו זה לא משהו שיעלה אותו עוד רמה...
מסכים שיש בעייתיות בפיזיות שלו, אני לא חושב שהוא מתכנן לטפל בבעיה הזאת, יש לא מעט שחקנים שמתמודדים עם זה ולא בדיוק מתכוונים לשנות את זה

אם הוא ישפר את הקליעה וההגנה, זה יעלה אותו עוד רמה בעיניי. בהחלט. כרגע למשל קשה לי לדון עליו בתור השחקן הטוב בעולם בעיקר בגלל ההגנה שלו. אם היא הייתה אפילו ממוצעת, היה לי יותר קל.

לגבי הפן הפיזי - לא יודע מה הוא מתכננן להמשך הקריירה, אבל הסיבה ששחקן כמו לברון כמעט ולא נפצע (נכון לגיל 35), היא בזכות החשיבות שהוא נותן לנושא. הוא משקיע מעל 1.5 מיליון דולר בשנה בגוף שלו. אחרים כבר מזמן היו מתפיידים עם העומסים שיש עליו. לדונצ'יץ' מצפה עומס דומה לאורך הקריירה, ולכן הוא יהיה חייב לתת דגש על העניין.
אגב, חברו לקבוצה פורזינגיס, נראה כאילו הולך להתפרק כבר עכשיו. קרע כבר את ה-ACL בברכו השמאלית בתקופתו בניקס, ואתמול פספס את המשחק בעקבות כאבים בברכו הימנית. מקווה בשבילו שישרוד בלי פציעות משמעותיות, אבל לא נראה כרגע שזה המצב.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 24 אוגוסט 2020, 20:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
נושא נעול