המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Rampel כתב:כל עוד מכבי משחקת בליגה הזו, היא חייבת ישראלים שוברי שוויון. לא יכול להיות שהיחיד שמתפקד בכלל זה ג'ונדי, שהוא גארד נמוך שלא באמת מסוגל להוביל כדור ו/או התקפות.
זו אחת הסיבות ללמה מכבי כל כך חלשה העונה גם בליגה.
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
קלויארו נפצע בכתף. נאמר בשידור.Rampel כתב:כמו שאמרתי, גם בלייזר לא היה טוב.felix_r כתב:Rampel כתב:בלייזר עם אסיסט וחסימה.felix_r כתב:בלייזר כזה אפס. מדהים. אפילו עבירה הוא לא תורם
לא שהוא טוב, אבל אם רוצים לדבר על ישראלי אנמי, אני חושב שסורקין מבלה יותר מדי עם יפתח זיו. אחרת אין הסבר לאנמיות והפחדנות שהוא מפגין. כל כך הרבה טעויות שלו ואני לא מדבר רק על 2 האיבודים.
נו באמת! בשמונה וחצי דקות על המגרש במשחק ליגה (!) הוא לא תרם לא נקודה, לא ריבאונד, אפילו לא עבירה. זה ביזיון
הוא מבלה כמות כזו על הפרקט כי מי שבנה את הקבוצה חשב שהוא וקלויארו יכולים להחזיק את עמדה 3 עם נאנלי וטיילור. עכשיו נאנלי פצוע וטיילור הושאל/שוחרר. אז בלייזר ראה הרבה דקות (וגם בעמדה 4. כי סורקין היה באמת חושך היום. כן, גם יותר מבלייזר. בשני צדי הפרקט).
אגב קלויארו, למה הוא שיחק רק 5 דקות? נכון שהוא לא היה טוב בהן, אבל הוא עדיף על בלייזר בשתי העמדות.

קודם כל הסיפור פה זה בנייה עקומה. כי ווילבקין, וויליאמס וריינולדס בקלות יותר איכותיים מרוב השחקנים בליגה בעמדות שלהם. הבעיה בקו הקדמי היא שוויליאמס וריינולדס שומרים רעים בנפרד ובטח לא אמורים לראות פרקט ביחד בפן ההגנתי. אבל זה נכון לבניה הזו בכללי ולא רק למצב בליגה. בנייה גרועה בקו הקדמי הייתה פה בכל השנים האחרונות בצורה כזו או אחרת ועדיין העליונות בליגה הייתה ברורה. אז זה לא הסיפור.מילוס כתב:נראה לי שיש פה פספוס של העניין.
למה להתרכז בישראלים?
זיו, בלייזר, סורקין וכהן יכולים להיות בשיאם - ועדיין נהיה ברמת הפועל חיפה. אלו שחקנים בשווי 4 פחיות לוף, הם אמורים להחזיק מים לכל היותר, לא להיות שוברי שוויון.
העניין הוא בזרים, זרים, זרים, זרים, זרים.
עם הכסף שמשקיעים פה בזרים משחקי ליגה אמורים להתחיל ביתרון 30 הפרש, כשבפועל שחקני "טופ אירופה" כמו ווילבקין, וויליאמס וריינולדס מתמודדים כשווים מול שווים מול ניב משגב, קדמיאל שפרינגר ותגלית העונה בליגה הפונג'אבית.
מישהו ציפה מפאקין בלייזר להפוך לגאנר ברמת דובי גל? מישהו מופתע שהישראלים הם לא אקס פקטור? ברור שלא, הם שחקנים רעים שהתגלגלו לפה למשבצת "הרע במיעוטו".
A.Parker כתב:ושוב, אחרי כל זה, מה שמשנה בעיקר זה הזרים. 6-7 זרים איכותיים (ולא 9 שלמעט אחד כולם בינוניים), בסגל מאוזן ותחת מאמן טוב ידרסו את הליגה בקלות.
Rampel כתב:A.Parker כתב:ושוב, אחרי כל זה, מה שמשנה בעיקר זה הזרים. 6-7 זרים איכותיים (ולא 9 שלמעט אחד כולם בינוניים), בסגל מאוזן ותחת מאמן טוב ידרסו את הליגה בקלות.
עם 6-7 זרים ואסופת כלום ישראלית מכבי תשחק ברוטציות מאוד קצרות. זה מתכון לתשישות ו/או פציעות של שחקנים משמעותיים ולכשלון מראש בעיני.
זה שהבנייה קטסטרופלית, לא אומר שאי אפשר להביא 5 זרים ברמה נדרשת (שגם מתאימים אחד לשני) ועוד 3 הימורים (בכיוון של אוואנס ולא של טיילור) ולהצליח. ועדיין נדרשים לפחות עוד שני ישראלים ברמה סבירה כדי ליצור רוטציה סבירה ליורוליג + ליגה. וכן, לא זיו, לא ג'ונדי ולא כהן (וכרגע גם לא סורקין) לא עונים על ההגדרה הזו.
A.Parker כתב:Rampel כתב:A.Parker כתב:ושוב, אחרי כל זה, מה שמשנה בעיקר זה הזרים. 6-7 זרים איכותיים (ולא 9 שלמעט אחד כולם בינוניים), בסגל מאוזן ותחת מאמן טוב ידרסו את הליגה בקלות.
עם 6-7 זרים ואסופת כלום ישראלית מכבי תשחק ברוטציות מאוד קצרות. זה מתכון לתשישות ו/או פציעות של שחקנים משמעותיים ולכשלון מראש בעיני.
זה שהבנייה קטסטרופלית, לא אומר שאי אפשר להביא 5 זרים ברמה נדרשת (שגם מתאימים אחד לשני) ועוד 3 הימורים (בכיוון של אוואנס ולא של טיילור) ולהצליח. ועדיין נדרשים לפחות עוד שני ישראלים ברמה סבירה כדי ליצור רוטציה סבירה ליורוליג + ליגה. וכן, לא זיו, לא ג'ונדי ולא כהן (וכרגע גם לא סורקין) לא עונים על ההגדרה הזו.
5 זרים עם רוטציית מנוחה במשחקים + כמה ישראלים זה די והותר בליגה שלנו. כמובן שכל זה נכון אם יש פה מאמן חכם ולא את יאניס.
מה גם שהקונספציה צריכה להשתנות מזמן ומכבי צריכה לבוא מראש לחלק מהמשחקים עם שחקנים צעירים שיתפתחו (מה שיתאפשר אם לצידם ישחקו זרים איכותיים באמת). דורי סהר יכול לתת 10-15 דקות יפות כשחקן משלים, בדיוק כי הוא ישלים את השחקנים הבכירים איפה שצריך. בכל מקרה, הליגה מתחילה רק במאי ועד אז גם התירוץ של העייפות פחות רלוונטי.
מילוס כתב:A.Parker כתב:Rampel כתב:A.Parker כתב:ושוב, אחרי כל זה, מה שמשנה בעיקר זה הזרים. 6-7 זרים איכותיים (ולא 9 שלמעט אחד כולם בינוניים), בסגל מאוזן ותחת מאמן טוב ידרסו את הליגה בקלות.
5 זרים עם רוטציית מנוחה במשחקים + כמה ישראלים זה די והותר בליגה שלנו. כמובן שכל זה נכון אם יש פה מאמן חכם ולא את יאניס.
מה גם שהקונספציה צריכה להשתנות מזמן ומכבי צריכה לבוא מראש לחלק מהמשחקים עם שחקנים צעירים שיתפתחו (מה שיתאפשר אם לצידם ישחקו זרים איכותיים באמת). דורי סהר יכול לתת 10-15 דקות יפות כשחקן משלים, בדיוק כי הוא ישלים את השחקנים הבכירים איפה שצריך. בכל מקרה, הליגה מתחילה רק במאי ועד אז גם התירוץ של העייפות פחות רלוונטי.
הבעיה עם 6-7 זרים איכותיים, היא שאחוזי ההצלחה של מערך הסקאוטינג של מכבי נמוכים מהאחוזים של שאק משלושתרבעי מגרש.
צריך להביא כאן 200 זרים כדי למצוא 6-7 איכותיים.
בנוסף, אל תשכח שמדי דצמבר באופן מסורתי מחפשים במכבי שחקני חיזוק זרים. פציעות, חוסר התאמה וכו'. זאת אומרת, שכמעט תמיד הסגל שנבנה בקיץ מסתבר כלא ארוך\מגוון מספיק..
בלי לפחות 2-3 ישראלים טובים הסגל שלך לא יחזיק מעמד לאורך עונה שלמה ביורוליג, אתה באמת חושב שגם אם יחתימו 8 זרים (בהנחה שפוגעים בכולם) זה יספיק?A.Parker כתב:מילוס כתב:A.Parker כתב:Rampel כתב:A.Parker כתב:ושוב, אחרי כל זה, מה שמשנה בעיקר זה הזרים. 6-7 זרים איכותיים (ולא 9 שלמעט אחד כולם בינוניים), בסגל מאוזן ותחת מאמן טוב ידרסו את הליגה בקלות.
הבעיה עם 6-7 זרים איכותיים, היא שאחוזי ההצלחה של מערך הסקאוטינג של מכבי נמוכים מהאחוזים של שאק משלושתרבעי מגרש.
צריך להביא כאן 200 זרים כדי למצוא 6-7 איכותיים.
בנוסף, אל תשכח שמדי דצמבר באופן מסורתי מחפשים במכבי שחקני חיזוק זרים. פציעות, חוסר התאמה וכו'. זאת אומרת, שכמעט תמיד הסגל שנבנה בקיץ מסתבר כלא ארוך\מגוון מספיק..
זו כבר בדיוק הבעיה שאני מדבר עליה. אם יגיעו לפה זרים איכותיים, הכל יהיה הרבה יותר טוב. זו אפילו לא משימה קשה כל כך.
לורנזו בראון היה פנוי ומכבי לא רצתה אותו. וויליאמס הועדף על פני שחקן כמו קובוקלו שיכל לשבת אש על הקו הקדמי. אלה רק דוגמאות של השחקנים הפחות יקרים בסגל. תוסיף להם את סקוטי, זיזיץ', כוכב נוסף ושחקן זול כמו אוואנס וכבר יש פה בובה של קבוצה.

מילוס כתב:אתה מתבלבל קצת עם העמדות..
אוואנס הוא לא הסקורר שחסר למכבי על הספסל, הוא כן רכז סולידי שצריך רכז בכיר לפניו ברוטציה (תחושתי שזה לא יקרה, ויוסיפו לו את בלאט או קומבו זול).
גינת וליף הם 4, אין לשניהם מקום פה ביחד, כשיש גם את סורקין. ובטח שלא 2 זרים בנוסף. כמה דקות יש בעמדה 4?
מניח שיותר בכיוון של זר, אחד מגינת\ליף וסורקין.
הייתי מתחיל בניקוי החוזים של זיו וריינולדס הבלתי-ניתנים לצפייה.
וממשיך בלהתמקד בשחקנים אינטיליגנטיים לפני הכל, לא מעניין אותי מלך הסלים או אלוף ההטבעות.
מילוס כתב:הייתי מתחיל בניקוי החוזים של זיו וריינולדס הבלתי-ניתנים לצפייה.
וממשיך בלהתמקד בשחקנים אינטיליגנטיים לפני הכל, לא מעניין אותי מלך הסלים או אלוף ההטבעות.
מילוס כתב:אתה מתבלבל קצת עם העמדות..
אוואנס הוא לא הסקורר שחסר למכבי על הספסל, הוא כן רכז סולידי שצריך רכז בכיר לפניו ברוטציה (תחושתי שזה לא יקרה, ויוסיפו לו את בלאט או קומבו זול).
גינת וליף הם 4, אין לשניהם מקום פה ביחד, כשיש גם את סורקין. ובטח שלא 2 זרים בנוסף. כמה דקות יש בעמדה 4?
מניח שיותר בכיוון של זר, אחד מגינת\ליף וסורקין.
הייתי מתחיל בניקוי החוזים של זיו וריינולדס הבלתי-ניתנים לצפייה.

עידן כתב:מילוס כתב:הייתי מתחיל בניקוי החוזים של זיו וריינולדס הבלתי-ניתנים לצפייה.
אני באמת לא מבין מה הבעיה עם ריינולדס. הוא סנטר מחליף בסדר גמור. מכבי לא תביא שחקן טוב ממנו.
זיו זה סיפור אחר, וברגע שהוא לא תורם גם בליגה אין מה להשאיר אותו. כמו שאמרתי, צריך 2-3 ישראלים שמסוגלים לתת כמה דקות גם ביורוליג. פשוט חובה, אי אפשר להסתדר בלי זה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים