על ידי felix_r » 15 פברואר 2026, 15:54
אני בקלות הייתי משלים את החסר עם שחקנים מהליגה הליטאית.
1) רכזה של נפטונאס ונבחרת ליטא Arnas Velička (195 ס"מ, בן 26). המספרים שלו ביורוקאפ: 14.1 נקודות, 7.7 אסיסטים, 4.3 כ"ח
המספרים שלו בליגה הליטאית: 15 נקודות, 7.4 אסיסטים, 3.9 כ"ח
2) הסנטר של ריטאס ונבחרת ליטא Arturas Gudaitis (208 ס"מ, בן 32). עד 2023 שיחק בפנאתינאיקוס, אחר כך שנתים ביפן. העונה חזר לליטא.
המספרים שלו בליגת האלופות: 11.8 נקודות, 7.3 כ"ח.
המספרים שלו בליגה הליטאית: 13.3 נקודות, 8.3 כ"ח.
וליצ'קה נותן עונת פריצה. בעבר בנבחרת העתודה הוא היה הכוכב של נבחרתו, אבל ההתקדמות שלו לא הייתה מהירה כול כך. העונה הוא סופסוף מתקדם (גם בקיץ החולף היה טוב בנבחרת לאחר שקיבל הזדמנות בגלל הפציעה של רוקאס יוקובאיטיס), וכנראה שכבר בקיץ הקרב יעבור לז'לגיריס (בה גדל). נפטונאס היא לא קבוצה עשירה, אפשר להביא אותו בזול יחסית. אם נביא אותו עכשיו, יש מצב שנרצה להשאיר אותו גם לעונה הבאה, כי אנחנו תופסים אותו בדיוק בנקודת הפריצה שלו...
גודאיטיס הוא הוא שחקן שהקריירה שלו די התפספסה. ציפו ממנו שיגיע ליותר, אבל בכול מקרה הוא שחקן עם 8 שנות ניסיון יורוליג (ז'לגיריס, מילאנו, זניט, פנאתינאיקוס). סנטר בסגנון הישן. גדול, חזק, פיזי. משחק בעיקר בצבע (ללא קליעה מבחוץ). אבל כן נותן גוף בהגנה מתחת לסל וכן סוגר טוב לריבאונד, גם חוסם לא רע בכלל... הוא לא אמור להישאר מעבר לעונה הזאת, אבל יתרון שלו בכך שהוא מכיר טוב את היורוליג ולא צריך תקופת הסתגלות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!