על ידי felix_r » 10 יולי 2026, 12:16
חברים, הבעיה היא לא רק כסף. בעיה לא פחות חמורה היא צורת ניהול מו"מ. ההנהלה שלנו מנהלת מו"מ בדרך הישנה, לאט-לאט, כאילו שיש המון זמן, כאילו שאין מסביב קבוצות אחרות שטורפות כול דבר שזז.
לא פעם מכבי נותנת הצעות לסכומים מספיק גבוהים אבל לא מספיק תקיפה. לדוגמא,
מכבי נותנת הצעה של חוזה בגובה 2.1 מיליון לפרננדו. הסוכן שלו עונה: "נשמע סבבה, אבל אני צריך לבדוק את כול האפשרויות, ואז אני אחזור אליכם." מכבי עונה: "בסדר, כך את הזמן." אז הסוכן לוקח את ההצעה של מכבי והולך לכול הקבוצות שמחפשות סנטר. באנאדולו-אפס אומרים לו: "תראה, 2.1 מיליון אין לנו. יש לנו רק 1.75 מיליון. אבל בטורקיה אין מלחמה. בטורקיה מארחים בבית מול האוהדים הביתיים. השחקן לא צריך לטוס כול הזמן אפילו למשחקי הבית. המשפחה של השחקן לא מפחדת מטילים. הילדים בטוחים..." הסוכן מתייעץ עם השחקן, והשחקן עונה: "וואלה צודק. קצת פחות כסף, אבל הרבה יותר נוח ובטוח לשחק באנאדולו מאשר במכבי. יש לך אישור ממני, תסגור עם הטורקים."
ככה זה מתנהל במכבי. בקבוצות האחרות מודעים לחשיבות הזמן. מודעים לעובדה שהביקוש עונה על ההיצע. בקבוצות אחרות המו"מ מתנהל קצת אחרת. נותנים הצעה, ואומרים לסוכן: "זאת ההצעה, היא תקפה עד יום ראשון ב-10 בערב. כן, כן, לא, לא. אין לנו זמן למרוח. אם השעה הזאת לא עניתם, אנחנו מדלגים למועמד אחר."
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!