כדורסל מאירופה והעולם

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל מאירופה והעולם

הודעהעל ידי עידן » 25 אוגוסט 2026, 11:04

felix_r כתב:הייתם מביאים אותו?

בעיקרון, לא. הוא רכז נמוך שאני לא חושב שמסוגל לתרום כרגע ברמת יורוליג, ואנחנו צריכים קלעי או לכל הפחות קומבו גארד.

אבל מצד שני, אנחנו חסרים גארד, ואם זה כלום או הוא - אז כן, עדיף אותו מן הסתם מאשר כלום.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוגוסט 2026, 13:42

A.Parker כתב:חתיכת מכה עבורו כשעוד רגע העונה נפתחת

יחתום בהפועל בקרוב
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 25 אוגוסט 2026, 14:53

MTA2311 כתב:
A.Parker כתב:חתיכת מכה עבורו כשעוד רגע העונה נפתחת

יחתום בהפועל בקרוב

אני מניח שצחקת, אבל גם אם הפועל ירצו אותו בתור שחקן 23 בסגל, אני מקווה מאוד בשבילו שהוא יידע הפעם לקחת את ההחלטה הנכונה ויבחר בקבוצה שגם תיתן לו אשכרא לשחק
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 25 אוגוסט 2026, 15:44

רשמית: קנת' פאריד חתם בבסקוניה.

https://x.com/thebasket13/status/2092184434170548337
מרסר

הודעהעל ידי מרסר » 25 אוגוסט 2026, 18:10

דירקטוריון בעלי המניות של היורוליג התכנס היום (שלישי), כאשר במסגרת הודעה רשמית שפרסמה הליגה, עודכן הדירקטוריון על השלמתו המוצלחת של הסבב הראשון בתהליך הגשת המועמדויות לזיכיונות (פרנצ'ייז) במפעל. התהליך, שהושק ביולי האחרון, נועד להעניק עד שמונה זיכיונות ארוכי-טווח חדשים החל מעונת 2027/28.

לאחר סינון ראשוני מול קריטריונים פיננסיים וארגוניים, 11 הצעות אושרו ועברו לשלב הבא, בעוד ארבע הצעות נוספות נותרו כרגע בהמתנה. על פי יורוהופס, הפועל ת"א אחת מ-11 הקבוצות שביקשו פרנצ'ייז ביורוליג לצד ולנסיה, דובאי, רומא, פאוק סלוניקי, נאפולי, פריז, פרטיזן בלגרד, הכוכב האדום, וירטוס בולוניה ולונדון ליונס. יש שמונה רישיונות זמינים. הפועל ירושלים מצידה היא אחת מבין הקבוצות שנותרו בחוץ,
יחד עם בשיקטאש, זניט, קובאן וקאזאן. שלוש האחרונות בהשפעת השעיית הרוסיות.

בחינה כלכלית, המעבר למודל הזיכיונות מסמן קפיצת מדרגה חסרת תקדים עבור הליגה. 11 המועמדים שעברו את הסינון הראשוני מגישים כעת הצעות מחייבות, המייצגות שווי משולב של כמעט 700 מיליון יורו בדמי זיכיון בלבד, לצד צפי להשקעה כוללת שתעלה על 3.2 מיליארד יורו בחמש השנים הבאות. לפי תחזיות חברת 'JB Capital', תהליך ההתרחבות צפוי להזניק את השווי המצטבר של הליגה והמועדונים ל-4.3 מיליארד יורו עד שנת 2027.

כעת, הנהלת היורוליג תיכנס לשלב השני של התהליך ותבצע בדיקת נאותות מקיפה עבור 11 ההצעות שנבחרו. המטרה היא לגבש המלצות סופיות ולהציג אותן בישיבת הבעלים המתוכננת לסוף ספטמבר 2026. באותה ישיבה צפויים הבעלים להצביע רשמית על המעבר למודל הזיכיונות, לקבוע את זהות המועדונים ולהגדיר את מספר הקבוצות שיצטרפו בשלב הראשון של ההתרחבות.

יש לציין כי 13 הקבוצות שמחזיקות במניות במפעל, וביניהן מכבי ת"א, הבטיחו מקום אוטומטי במודל החדש, ולא נמצאות בין המועמדות לקבלת הזיכיונות.

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=558576
מרסר

הודעהעל ידי omerk » 26 אוגוסט 2026, 10:03

כל כמה שנים מישהו מנסה למכור לנו שהולכים להכניס כדורסל לאנגליה. זה לא קורה וזה לא מתרומם. מבין שלונדון ורומא זה שווקים גדולים עם פוטנציאל, אבל נראה לי מוזר להכניס אותם ככה ליורוליג בצורה קבועה בלי שהוכיחו שום התכנות לקבוצה רצינית ותחרותית.

מניח שדובאי בטוח בפנים לא רואה סיכוי שלא יכנסו ומקווה שגם הבלגרדיות. זה יהיה נורא ואיום אם הפועל תקבל גם.

שוב פעם אדלסון מנמנם ולא מבין את גודל השעה. אולי יזכרו עוד שנה שנתיים שצריך לעבוד בזה ולנצל הזדמנויות כשזה יהיה מאוחר. איך אדם עם כאלו כיסים עמוקים לא מצליח לעבור אפילו את הסינון הראשוני.
omerk

הודעהעל ידי עידן » 26 אוגוסט 2026, 10:34

omerk כתב:כל כמה שנים מישהו מנסה למכור לנו שהולכים להכניס כדורסל לאנגליה. זה לא קורה וזה לא מתרומם. מבין שלונדון ורומא זה שווקים גדולים עם פוטנציאל, אבל נראה לי מוזר להכניס אותם ככה ליורוליג בצורה קבועה בלי שהוכיחו שום התכנות לקבוצה רצינית ותחרותית.

מניח שדובאי בטוח בפנים לא רואה סיכוי שלא יכנסו ומקווה שגם הבלגרדיות. זה יהיה נורא ואיום אם הפועל תקבל גם.

שוב פעם אדלסון מנמנם ולא מבין את גודל השעה. אולי יזכרו עוד שנה שנתיים שצריך לעבוד בזה ולנצל הזדמנויות כשזה יהיה מאוחר. איך אדם עם כאלו כיסים עמוקים לא מצליח לעבור אפילו את הסינון הראשוני.

אם רומא ולונדון עברו את השלב הראשוני זה אומר שהעמידו הצעה ראויה.

בכל אופן דין רומא לא כדין לונדון. לונדון הרי הגיעו לחצי גמר היורוקאפ ב-2023/2024 עם קבוצה חזקה ביחס ליורוקאפ, והפסידו לפריז שהגיעו בסוף ליורוליג. יכול מאוד להיות שהם יהיו מסוגלים להעמיד קבוצה תחרותית.

לגבי ירושלים - הם מתנהלים בצורה עלובה מאוד בכל הנוגע ליורוליג מאז שאדלסון שם, ללא ספק.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 26 אוגוסט 2026, 10:39

לרומא היתה קבוצת יורוליג בעבר
A.Parker

הודעהעל ידי omerk » 26 אוגוסט 2026, 10:55

A.Parker כתב:לרומא היתה קבוצת יורוליג בעבר

וירטוס רומא היו ביורוליג והתפרקו ב-2020. הקבוצה המדוברת עכשיו לעניין הזיכיון זו מקסימה רומא.
בכל מקרה גם אם זו הייתה אותה הרומא ששיחקה בעבר, זה לא רלוונטי כי עבר המון זמן ומאז הם לא השיגו כלום.
omerk

הודעהעל ידי עידן » 26 אוגוסט 2026, 11:07

כן במקרה של רומא זו היסטוריה עתיקה. לונדון העמידו קבוצה תחרותית ממש לא מזמן.

לא מבחינת קהל מה שכן, לא נראה לי שיהיה קהל אוהדים רציני לאף קבוצה בריטית...
עידן

הודעהעל ידי refael » 26 אוגוסט 2026, 12:20

A.Parker כתב:לרומא היתה קבוצת יורוליג בעבר

אחחח איבי ג׳אבר
איזה סקורר
תמונה
refael

הודעהעל ידי עידן » 26 אוגוסט 2026, 13:45

omerk כתב:כל כמה שנים מישהו מנסה למכור לנו שהולכים להכניס כדורסל לאנגליה. זה לא קורה וזה לא מתרומם. מבין שלונדון ורומא זה שווקים גדולים עם פוטנציאל, אבל נראה לי מוזר להכניס אותם ככה ליורוליג בצורה קבועה בלי שהוכיחו שום התכנות לקבוצה רצינית ותחרותית.

תגובת הפועל ירושלים:

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=558672

אמ;לק עם פרשנות שלי בין השורות:

אמנם לא הגשנו הצעה במועד שהיה צריך להגיש, אבל אל דאגה, תוך מספר שבועות (אחרי שהתהליך כבר יסתיים) נגיש הצעה מצוינת ואנחנו בטוחים שיתייחסו אלינו ברצינות.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 26 אוגוסט 2026, 16:25

omerk כתב:כל כמה שנים מישהו מנסה למכור לנו שהולכים להכניס כדורסל לאנגליה.

הם באמת מנסים! הבעיה היא שהאנשים היחידים שמתעניינים בכדורסל באיים הבריטיים הם 100 אלף המהגרים מליטא.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot], liran ו־40 אורחים