Switch to full style
פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

טופ 16, מח' 5: מכבי vs אולימפיאקוס - חמישי, 21:45, ערוץ10

22 ינואר 2013, 17:53

הלחץ במכבי ת"א ממשיך לחלחל לשחקני הקבוצה ולבעלי התפקידים הבכירים במועדון שכבר איבדו אמון בסגל השחקנים הקיים. הצהובים יארחו מחרתיים (חמישי) את אלופת אירופה, אולימפיאקוס היוונית במסגרת המשחק המרכזי של המחזור ה-5 בשלב הטופ 16 ביורוליג.

שתי הקבוצות מגיעות למפגש עם מאזן זהה של שלושה הפסדים וניצחון בודד, ונראה שמדובר במשחק מפתח וגורלי עבור שתי הקבוצות הללו. מעבר לכך, הפסד של אחת מהן, ככל הנראה יסיים עבורן את העונה האירופית למרות שנותרו עוד 9 משחקים לסיום שלב הטופ 16.

אולימפיאקוס אותה מאמן גיורגיס ברזוקאס שהחליף את דושאן איבקוביץ', רשם כאמור עד כה בטופ 16 שלושה הפסדים - 82:74 לקאחה לאבורל, 76:68 לברצלונה והפסד דרמטי 74:72 לסיינה.

במקביל הקבוצה מפיראוס רשמה כאמור ניצחון בודד בשלב הטופ 16, 64:77 על בשיקטאש הטורקית. שחקניה הבולטים של אולימפיאקוס שהובילו את הקבוצה גם לזכייה ביורוליג הם הכוכב הגדול, ווסיליס ספאנוליס שרושם העונה ביורוליג ממוצעים של 15.6 נקודות, 5.4 אסיסטים ו-.1.9 ריבאונדים, הפורוורד המוכשר גיורגיס פרטזיס, קוסטאס פאפאניקולאו, והאמריקאים איי.סי לואו וקייל היינס.

שחקנים נוספים אליהם יהיו חייבים הצהובים לתת דגש הם הפורוורד המקדוני פרו אנטיץ' ומיודענו הסנטר הגיאורגי גיורגי שרמדיני שפתח את העונה במכבי ת"א ועבר לאלופת יוון.

הכוכב הגדול של אולימפיאקוס, ווסיליס ספאנוליס אמר לספורט 2: "המשחק מול מכבי ת"א הוא מבחן גדול מאד עבורנו וזה משחק אדיר בו שתי קבוצות מחפשות ניצחון כדי להשאיר לעצמם סיכוי.

למרות שבמשחקים האחרונים לא הראינו יכולת טובה, וגם הפסדנו אני מאמין שעם הגב לקיר נוכל לתת משחק טוב בתל אביב ולהראות לכולם שעם כל הכבוד אנחנו עדיין אלופי אירופה. אנחנו לא מתכוונים לוותר כל כך מהר על התואר הזה."

באשר למשחק הטעון שיהיה בהיכל 'נוקיה' אמר הפורוורד: "מכבי ת"א קבוצה ביתית מצוינת שניצחה הרבה קבוצות גדולות באולם שלה אבל אנחנו מתכוננים למשחק הזה ברצינות, נבוא במלוא המוטיבציה כדי לנצח.

מכבי ת"א זה קבוצה עם מסורת אדירה ויש שם גם לא מעט שחקנים טובים שיכולים להתעלות בכל משחק. אנחנו נשתדל לא לאפשר להם את זה ולשחק את המשחק שלנו". אגב אולימפיאקוס ומכבי ת"א נפגשו בתחילת העונה בטורניר הכנה והקבוצה היוונית ניצחה.

Re: טופ 16, מח' 3: מכבי vs אולימפיאקוס - חמישי, 21:45, ערוץ1

22 ינואר 2013, 17:56

אני מאמין שננצח. אולימפיאקוס די מאכזבת אותי בינתיים, ובנוקיה אני נוטה לחשוב שרק בארסה וחימקי ינצחו. רק שלא נשמע סיפורים אחרי המשחק, כי כבר מתחיל להימאס לי מזה.

22 ינואר 2013, 18:23

משחק עונה נוסף למכבי.
יש בהחלט סיכוי לנצח, אבל חייב להיות שיפור משמעותי.

22 ינואר 2013, 18:25

jol9 כתב:משחק עונה נוסף למכבי.

צר לי, אבל זה לא משחק עונה אחרי שהעונה נגמרה כבר..

Re: טופ 16, מח' 5: מכבי vs אולימפיאקוס - חמישי, 21:45, ערוץ1

22 ינואר 2013, 22:48

העונה לא נגמרה, אבל בלי שיפור מקצה לקצה ביכולת, אין למכבי סיכוי נגד אולמפיאקוס, גם לא בבית.

22 ינואר 2013, 22:51

איי סי לואו לא ישחק אחרי שנפצע היום באימון ובכך הוא מצטרף לג׳וש פאוול הפצוע בברכו.

22 ינואר 2013, 22:51

אחרי שהגיעו מים עד נפש..
תמונה

23 ינואר 2013, 00:31

Holiday_Armadillo כתב:אחרי שהגיעו מים עד נפש..
תמונה

עד כדי כך? יהיה טוב! קצת אופטימיות! :cool

23 ינואר 2013, 06:04

למה 21:45? זה משחק המחזור?

23 ינואר 2013, 12:58

MTA2311 כתב:אני מאמין שננצח. אולימפיאקוס די מאכזבת אותי בינתיים, ובנוקיה אני נוטה לחשוב שרק בארסה וחימקי ינצחו. רק שלא נשמע סיפורים אחרי המשחק, כי כבר מתחיל להימאס לי מזה.

מה עם קאחאה לבוראל ??

בכל מקרה המשחק הזה הוא הרבה יותר קריטי לנו מאשר להם בגלל שזה משחק בית . הם עדיין במצב שהם יכולים להשיג יתרון על היריבות שהם כן הפסידו להם בגלל ההפרשים הצמודים . הם הפסידו בברצלונה ב-8 כך שהם בהחלט יכולים לנצח בבית ביותר מיזה , וכך גם מול קאחה בבית...גם את סיינה הם יכולים לנצח בחוץ ביותר מ-2...גם אם יפסידו בהפרש נמוך נגדינו הם יוכליו ליצור יתרון בניצחון בית . כך שאם יווצר שיוויון נקודות מול היריבות הם יוכליו להיות ביתרון . זה מה שיפה בטופ 16 ארוך .
לעומת זאת אנחנו במצב יותר בעייתי . מול חימקי כבר אין לנו סיכוי , מול סיינה בבית זה גבולי , ומול קחאה גם כן בעייתי כי הפסדנו בבית . אם נפסיד גם לאולימפיאקוס בבית זה בכלל תיהיה בעיה גדולה .

23 ינואר 2013, 13:07

yzafrir כתב:
MTA2311 כתב:אני מאמין שננצח. אולימפיאקוס די מאכזבת אותי בינתיים, ובנוקיה אני נוטה לחשוב שרק בארסה וחימקי ינצחו. רק שלא נשמע סיפורים אחרי המשחק, כי כבר מתחיל להימאס לי מזה.

מה עם קאחאה לבוראל ??

בכל מקרה המשחק הזה הוא הרבה יותר קריטי לנו מאשר להם בגלל שזה משחק בית . הם עדיין במצב שהם יכולים להשיג יתרון על היריבות שהם כן הפסידו להם בגלל ההפרשים הצמודים . הם הפסידו בברצלונה ב-8 כך שהם בהחלט יכולים לנצח בבית ביותר מיזה , וכך גם מול קאחה בבית...גם את סיינה הם יכולים לנצח בחוץ ביותר מ-2...גם אם יפסידו בהפרש נמוך נגדינו הם יוכליו ליצור יתרון בניצחון בית . כך שאם יווצר שיוויון נקודות מול היריבות הם יוכליו להיות ביתרון . זה מה שיפה בטופ 16 ארוך .
לעומת זאת אנחנו במצב יותר בעייתי . מול חימקי כבר אין לנו סיכוי , מול סיינה בבית זה גבולי , ומול קחאה גם כן בעייתי כי הפסדנו בבית . אם נפסיד גם לאולימפיאקוס בבית זה בכלל תיהיה בעיה גדולה .

יהיה קצת קשה להפסיד להם שוב בבית, בהתחשב בזה שהמשחק כבר היה...

23 ינואר 2013, 13:28

jol9 כתב:משחק עונה נוסף למכבי.

משחקי העונה נגמרו עד להודעה חדשה.

23 ינואר 2013, 14:00

MTA2311 כתב:
yzafrir כתב:

מה עם קאחאה לבוראל ??

יהיה קצת קשה להפסיד להם שוב בבית, בהתחשב בזה שהמשחק כבר היה...

ברור שזה מה שהתכוונת רק לא ניסחאת את זה ברור... זאת אומרת שניהיה עם 3 הפסדי בית (ואני מניח שנפסיד להם גם בחוץ)
אם ככה המשחק נגד אולימפיאקוס חשוב מאוד מבחינת ההפרשים כי לא סביר שננצח אותם בחוץ . ואולי נצטרך ליצור מולם יתרון כדי להתמודד על מקום בשלב הבא...

23 ינואר 2013, 14:32

יותר סביר שאתה לא הבנת כמו שצריך, אבל בקטנה.
"המאבק" על השלב הבא לא יהיה עם אולימפיאקוס, אלא עם בארסה, חימקי, סיינה וקאחה. רוב הסיכויים שהמאבק הזה הוכרע עוד לפני שהוא התחיל.

23 ינואר 2013, 19:27

משחק חשוב, לא חושב שהכל אבוד.
נכון, המצב די רע, אבל אני חושב שזה די דומה לאיבוד מערכת הגשה בטניס (כשהיריב מגיש ראשון) ואז ה-3-0 נראה גרוע יותר ממה שהוא באמת.
נכון שאיבוד הגשה נוספת (משחק בית) ואפשר לסגור את הבאסטה, אבל אם נשמור על הבית ונגנוב (ביכולת הנוכחית זה בהחלט יהיה לגנוב) ניצחון לא צפוי בחוץ ושוב יהיה קצת סיכוי ועניין.
שוב, לא מדובר בסיכוי ובעניין שהיינו רוצים ומקווים כמו מאבק על המקום הראשון, אבל בעונה כזאת גם מאבק על מקום רביעי הוא משהו...

24 ינואר 2013, 07:14

ניצחון קליל...

24 ינואר 2013, 08:10

אלמוג כתב:ניצחון קליל...

אויש , זה כלכך 2004-2005 להגיד דבר כזה....

24 ינואר 2013, 10:48

יתנו לחבורת הנגרים שלנו 15 הפרש וינעצו את המסמר האחרון בארון הקבורה של העונה הג'יפה הזאת :thumbdown

24 ינואר 2013, 11:25

ניצחון ב-14 הפרש ומעלה למכבי.

24 ינואר 2013, 11:34

רפאל נאה בראיון עם שון ג'יימס:
" תישאר עוד עונה במכבי?"
שון ג'יימס:" ביקשו ממני לא לדבר על זה".

מעניין...
פרסם תגובה