16 יולי 2014, 11:44
כולם יודעים שרציתי לחזור לישראל. אני מקווה שהאוהדים מבינים את זה", הוא אומר בשיחה עם וואלה! ספורט. "השארתי חצי מהבגדים שלי ואת רוב הדברים בדירה בתל אביב, רשמתי את הבן שלי לבית ספר, עשיתי את כל ההכנות.
"קיבלתי פניות מקבוצות אחרות מיד עם סיום העונה. היו גם גישושים מצד קבוצות ב-NBA. אבל ההחלטה העקרונית שלי הייתה להישאר במכבי, בכפוף לשדרוג בשכרי", אומר רייס.
החוזה המקורי של רייס במכבי היה לשנתיים: עונה פלוס עונה. כ-500 אלף דולר נטו בעונה הראשונה, שדרוג של כ-150,000 דולר בעונה השנייה. בהתאם למדיניות החוזית של מכבי, הצדדים החזיקו באופציית יציאה הדדית עד לסוף חודש יוני, בכפוף לפיצוי כספי מן הצד העוזב לצד הנעזב.
מה באמת דרש רייס?
"להכפיל, בערך, את החוזה שלי מהעונה הראשונה. זאת אומרת, תוספת של כמה מאות אלפי דולרים", מגלה רייס. "מכבי סירבה. הציעו לי שדרוג כספי מסוים, אבל לא מה שחשבתי שמגיע לי".
בזמן הזה, ההצעות שקיבל מקבוצות אחרות הלכו ותפחו והגיעו לממדים מפלצתיים. "רק אחרי שהבנתי ממכבי שהם לא יזוזו מהעמדה שלהם הוריתי לסוכן שלי להתקדם עם האופציות האחרות. קיבלתי הצעה נהדרת מחימקי, הצעה כספית שמשנה חיים, דיברנו ודיברנו, ובסוף אמרתי 'כן'. התחייבתי שאני מגיע".
על קו הסיום - או בעצם, ממש לאחריו - התרחשה דרמה נוספת. "בסוף מכבי כן שינו את דעתם והסכימו למה שביקשתי, אבל זה כבר היה באיחור של יום או יומיים. זה היה משונה, כי אם הם היו מסכימים 24 או 48 שעות קודם, לכן הייתי היום במדים של מכבי. ככה מצאתי את עצמי בחימקי, למרות שרציתי להישאר. היה לשני הצדדים תכנון מסוים, אבל זה לא הסתדר. זה לא עבד בינינו כפי שחשבתי שיעבוד".
16 יולי 2014, 11:46
16 יולי 2014, 12:01
16 יולי 2014, 12:18
16 יולי 2014, 12:23
dod כתב:כמובן שמכבי הסכימה לשלם רק אחרי שהיה ברור לה שההצעה לא תתקבל.
ע"ע לאנגפורד.
16 יולי 2014, 12:24
16 יולי 2014, 12:32
felix_r כתב:מצד אחד זו באמת התנהלות מאכזבת ומעצבנת של ראשי המועדון.
מצד שני רייס הוא לא שחקן של מיליון דולר (לדעתי האישית), למרות שהצליח בפיינל פור.
16 יולי 2014, 12:43
חנו'ש כתב:felix_r כתב:מצד אחד זו באמת התנהלות מאכזבת ומעצבנת של ראשי המועדון.
מצד שני רייס הוא לא שחקן של מיליון דולר (לדעתי האישית), למרות שהצליח בפיינל פור.
אם הוא לא אז מי כן?
יש כל כך הרבה שחקנים עלובים באירופה שלא עשו מאית ממה שהוא עשה שמרוויחים הרבה יותר ממיליון.
ומה זה שווה? הרי אנחנו מדברים על שווי ביחס לערכי השוק וביחס למה שקורה בזירה בה אנחנו מתמודדים, ולא לפי הסטנדרטים האישיים שלנו.
ולפי היחס הזה הוא בהחלט שווה.
16 יולי 2014, 12:48
felix_r כתב:חנו'ש כתב:felix_r כתב:מצד אחד זו באמת התנהלות מאכזבת ומעצבנת של ראשי המועדון.
אם הוא לא אז מי כן?
יש כל כך הרבה שחקנים עלובים באירופה שלא עשו מאית ממה שהוא עשה שמרוויחים הרבה יותר ממיליון.
ומה זה שווה? הרי אנחנו מדברים על שווי ביחס לערכי השוק וביחס למה שקורה בזירה בה אנחנו מתמודדים, ולא לפי הסטנדרטים האישיים שלנו.
תראי. כפי שכתבתי לפני שבוע בקשר לטיוס, אותו הדבר לגבי רייס. ההישג של מכבי היה תוצאה של עבודה קבוצתית. זה לא שרייס הופך כל קבוצה שהוא מגיע אליה למועמד וודאית לפיינל פור. כמו שהוא זכה ביורוליג במדי מכבי, הוא יכול להפסיד ביורוקאפ במדי חימקי.
16 יולי 2014, 12:52
16 יולי 2014, 12:52
16 יולי 2014, 14:19
16 יולי 2014, 14:34
16 יולי 2014, 18:43
16 יולי 2014, 19:53
חנו'ש כתב:felix_r כתב:מצד אחד זו באמת התנהלות מאכזבת ומעצבנת של ראשי המועדון.
אם הוא לא אז מי כן?
16 יולי 2014, 20:52
Allan Turing כתב:חנו'ש כתב:felix_r כתב:מצד אחד זו באמת התנהלות מאכזבת ומעצבנת של ראשי המועדון.
אם הוא לא אז מי כן?
לא שווה? לא בטח שיש גארד אירופי שהייתי מעדיף על טייריס. אם הוא לא שווה, אפשר לסגור את היורוליג.
16 יולי 2014, 20:57
16 יולי 2014, 20:57
16 יולי 2014, 21:01
16 יולי 2014, 21:03