Switch to full style
פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

הגנת החילופים

03 ינואר 2015, 22:54

אחד הדברים הכי מפגרים שמכבי עושה בשנים האחרונות
מה הקטע הדבילי הזה להחליט שבכל פיפס קטן השחקנים מחליפים שומרים?
למה כמעט כ-ל הגנה אחד הגבוהים שלנו רודף אחרי גארד זריז וגארד נמוך שומר על גבוה מאסיבי?

מה הבעיה לשמור אחד על אחד בצורה נורמלית? לנסות עוד סוגים של הגנות?
הכי מרגיז זה שהם מחליפים בכזאת קלות שומרים כשהם בשניה יכולים לחזור אליהם סתם ככה כאילו זה לא עושה לנו נזק עצום בהגנה

אפשר לפעמים לשחק עם החילופים האלה אבל למה זאת ההגנה שאנחנו שומרים כמעט כל הזמן?
שיתחילו כבר לשמור נורמלי בקבוצה הזאת בלי כל השטיקים כי סך הכל יש לנו שחקני הגנה טובים

Re: הגנת החילופים

03 ינואר 2015, 23:08

זו שיטה שנועדה לעצור קלעי 3. הטרייד אוף זה שמקבלים מצד של נמוך על גבוה.

03 ינואר 2015, 23:13

אני מתלונן על ההגנה הזאת כבר שנים ! כמעט יובל! :tongue3
שונאה את ההגנה הזאת שנאת מוות.

הבעיה אם ההגנה הזאת היא בהחלטה האם להחליף או לא. נגיד שחקן אחד החליט שצריך להחליף והשני חשב שלא צריך, מה נקבל? נקבל שחקן התקפה הולך לבד כי אחד השחקנים לא החליף. תוך כדי משחק אין זמן לעשות ישיבת צוות ולדסכס האם צריך להחליף או לא. זאת הסיבה שמחליפים על כל פיפס גם כשאין שום צורך בחילוף. זאת הסיבה שההגנה הזאת מביאה את הסעיף! :yuck

03 ינואר 2015, 23:17

roy1000 כתב:זו שיטה שנועדה לעצור קלעי 3. הטרייד אוף זה שמקבלים מצד של נמוך על גבוה.

לדעתי אתה לא מדייק. לדעתי זאת הגנה שאמורה לטפל בחסימות, אם זה חסימה לפיק-נ-רול, או אם זו חסימה בשביל קלעי, לא משנה.

03 ינואר 2015, 23:48

felix_r כתב:
roy1000 כתב:זו שיטה שנועדה לעצור קלעי 3. הטרייד אוף זה שמקבלים מצד של נמוך על גבוה.

לדעתי אתה לא מדייק. לדעתי זאת הגנה שאמורה לטפל בחסימות, אם זה חסימה לפיק-נ-רול, או אם זו חסימה בשביל קלעי, לא משנה.

שוב, הרעיון בהגנה הזו זה למנוע קליעה. לטפל בחסימות אפשר גם בדרכים אחרות (עזרה, טראפ, מעבר מתחת לחסימה וכו'). החילוף עוצר את הקליעה, להבדיל ממצב שבו שחקן מנסה לעבור על חסימה ומאפשר לגארד לקלוע או ששחקן נוסף בא לעזור ומאפשר לשחקן אחר לקלוע.

קבוצות הגנה טובות באמת לא משחקות ככה.

04 ינואר 2015, 01:11

אני חושב שלהשתמש בהגנה הזאת לפעמים זה דבר טוב, כי זה מכניס בלבול אצל המתקיפים. פתאום סנטר מוצא את עצמו בפוסט מול גארד,
וזה לא תמיד נוח לסנטר, או שגארד מוצא את עצמו מול גבוה אתלטי שלוחץ עליו (כמו טיוס או רנדל) וזה יכול לגרום לאיבוד או סתם לשבש את ההתקפה.

הבעיה שכשמשתמשים בזה באופן קבוע ומתמיד, היריבים מתכוננים לזה, ואז גבוה שימצא את עצמו למטה מול גארד לא יתבלבל כי הוא מוכן לזה,
וגם הגארד שמוצא מולו שחקן גבוה, יידע מה לעשות.
אבל מצד שני, כל דבר שעושים באופן קבוע הוא לא ממש טוב, גם הגנה אישית, גם איזורית, לא משנה. הדבר הכי טוב הוא לדעת להשתמש בכמה סוגי
הגנה ולגוון כל הזמן.

זה די דומה (וסליחה על דוגמא מהטניס) לסרבים של טניסאים. כשטניסאי שמגיש יודע לגוון את הסרב שלו וקשה לקרוא אותו, הוא יכול להרוויח
המון נקודות חופשיות מזה שהמקבל לא מצליח להחזיר את הסרב ולקרוא אותו. המשחק הוא גיוון.

04 ינואר 2015, 01:23

jol9 כתב:אני חושב שלהשתמש בהגנה הזאת לפעמים זה דבר טוב, כי זה מכניס בלבול אצל המתקיפים. פתאום סנטר מוצא את עצמו בפוסט מול גארד,
וזה לא תמיד נוח לסנטר, או שגארד מוצא את עצמו מול גבוה אתלטי שלוחץ עליו (כמו טיוס או רנדל) וזה יכול לגרום לאיבוד או סתם לשבש את ההתקפה.

הבעיה שכשמשתמשים בזה באופן קבוע ומתמיד, היריבים מתכוננים לזה, ואז גבוה שימצא את עצמו למטה מול גארד לא יתבלבל כי הוא מוכן לזה,
וגם הגארד שמוצא מולו שחקן גבוה, יידע מה לעשות.
אבל מצד שני, כל דבר שעושים באופן קבוע הוא לא ממש טוב, גם הגנה אישית, גם איזורית, לא משנה. הדבר הכי טוב הוא לדעת להשתמש בכמה סוגי
הגנה ולגוון כל הזמן.

זה די דומה (וסליחה על דוגמא מהטניס) לסרבים של טניסאים. כשטניסאי שמגיש יודע לגוון את הסרב שלו וקשה לקרוא אותו, הוא יכול להרוויח
המון נקודות חופשיות מזה שהמקבל לא מצליח להחזיר את הסרב ולקרוא אותו. המשחק הוא גיוון.

לא סולח!
תמונה

04 ינואר 2015, 14:15

זה נושא שאנחנו טוחנים כבר שנים . הבעיה הכי גדולה זהנשלוקח המון זמן לשחקנים ללמוד אותה בצורה מדויקת ו בתחילת העונה ההגנה ניראת נירפת ולא מתואמת... אני מניח שזה עוד ישתפר אבל אני מסכים שצריך לגוון בסוגי ההגנות מידי פעם...
פרסם תגובה