09 נובמבר 2015, 01:11
כשלב ראשון אני לא הולך לצפות במשחק הקרוב! שלב שני השניצלים עוברים לשישי.
עד שגודס בבית אני בחוץ!
09 נובמבר 2015, 01:12
החציל האצטקי כתב:
אני צריך לשדרג את החתימה ולהוסיף גם את וויצ'יץ'. לא יכול לראות אותו יותר.
09 נובמבר 2015, 01:15
לא קשור, אבל רק עכשיו שמתי לב:

09 נובמבר 2015, 01:24
שמואל1 כתב:החציל האצטקי כתב:
אני צריך לשדרג את החתימה ולהוסיף גם את וויצ'יץ'. לא יכול לראות אותו יותר.
אבל אתה צריך להקפיד גם לסמן איקסים על מי שעוזב.
נראה לי שגופה אחת כבר יש לך...
09 נובמבר 2015, 01:33
jol9 כתב:שמואל1 כתב:החציל האצטקי כתב:
אני צריך לשדרג את החתימה ולהוסיף גם את וויצ'יץ'. לא יכול לראות אותו יותר.
אבל אתה צריך להקפיד גם לסמן איקסים על מי שעוזב.
נראה לי שגופה אחת כבר יש לך...
מי? דני? לא קונה את זה וגם שום דבר אחר שהבנאדם הזה אומר.
09 נובמבר 2015, 13:01
זוכרים את זה?:

ואת זה:

אז ככה ההיכל צריך להיראות בחמישי! אשכרה אבי אבן הולך לעמוד על הקווים של האימפריה שלנו!
09 נובמבר 2015, 14:09
כן, כי זה מה שחסר פה, הערסיאדה של הכדורגל...
09 נובמבר 2015, 14:10
JarJarBinx כתב:כן, כי זה מה שחסר פה, הערסיאדה של הכדורגל...
אויש נו...מה שחסר פה זה שכולם שם יתעוררו...
מחאת הקהל אז עבדה וזה מה שצריך לקרות עכשיו...
11 נובמבר 2015, 16:08
אחד הפוסטים הטובים, ממישהו שכן יודע משהו:
פוסט ארוך מאד על מכבי, אני מזהיר מראש.
מי שמספר לכם שזיקנה הוא דבר יפה, משקר. יש יוצאים מהכלל. מוטי קירשנבאום למשל. האנשים שנשארים חדים הם נדירים. אני תמיד נזכר בסבתא שלי, שהיינו מגיעים לאכול אצלה בכל שבת מהיום שאני זוכר את עצמי ועד שכבר אי היה אפשר. ובשנים האחרונות שלה זה כבר לא היה אותו אוכל שגלדתי עליו. הטעם התחיל להיעלם או שפתאום קיבלת איזה מוצק הזוי בתוך המרק. לפעמים מלוח עד כאב, לפעמים חריף כאילו נשפך שם משהו מזרחי בבית הכי אשכנזי בהיסטוריה. ואנחנו, כמו ילדים טובים, אכלנו, חייכנו ולא אמרנו מילה. זכרנו את הימים ההם, דמיינו שהכל כמו אז למרות שהבנו שזה כנראה הסוף. אמרנו תודה עם גוש מלח על הלשון והלכנו הביתה עצובים בלי שום קשר לאוכל.
לא צריך להתכחש אליה, לזיקנה. היא מקהה את החושים, היא מאטה את קצב המחשבה, היא גורמת לשיכחה. אבל הדבר הכי נורא בעיני אצלה זה שאין לך את היכולת להבין שנגמר לך הסוס, שאתה כבר לא כ"כ טוב במה שאתה עושה, שאתה צריך לתת למישהו אחר. יחידי סגולה מצליחים להבין את זה, אבל הרבה מאד אנשים לא. הנה, תראו את יעקב שחר. מה ההבדל? 5 שנים העסק שלו מתפורר פעם אחר פעם ברמה המקצועית, והאיש יושב כל קיץ ומכריז הכרזות כאילו איבד קשר עם המציאות. חוסר מודעות עצמית משווע. בדיוק כמו התשובה שנתן שלשום שמעון מזרחי בראיון רדיו, כשנשאל האם גודס האשם היחידי. הוא ענה שלא, ממש לא, ברור לגמרי שגם לשחקנים יש חלק במה שקרה. אם לשמעון מזרחי ולחבריו היה שמץ של מודעות עצמית, הוא היה מבין שיש עוד משוואה לנעלם של הנעלמת מת"א. וזו הבעיה הבסיסית של הקבוצה הזו. העובדה שחבורת האנשים שמנהלים את המועדון הזה, הזדקנה ומסרבת להפנים שחושיה קהו, מסרבת להפנים שהיא כבר לא יכולה ולא מתאימה ומסרבת להיות מודעת לעצמה ולמציאות. מסרבת להפנים ש... פשוט אין לה מושג מקצועי.
שלמה שרף, אדיוט בפני עצמו, נוהג להגיד: זה לא הם אשמים, זה מי שהביא אותם. כי בפיסקה הזו אני הולך לדבר על אבי אבן, ואני ממש לא הולך להאשים אותו. האמת, הלב שלי יוצא אליו בערך כמו שיוצא אל גיא גודס. מה אשם בן אדם שנמצא 10 שנים במערכת, שאפשר לתהות אם עשה את עבודתו נאמנה או לא, אבל אי אפשר לתהות באשר לנאמנותו למועדון? במכבי ביקשו ממנו בקיץ להיות עוזר המאמן והוא סירב. לא פעם, לא פעמיים. אולי 15 פעמים הוא סירב, עד שהגיע אליו הביתה דיויד פדרמן כדי לא לקבל תשובה שלילית. אז הוא נהיה עוזר למרות שלא רצה. כל מי שרצה שהוא ילך הביתה יחד עם גודס צריך לענות על השאלה הבאה: איך מפטרים מישהו מתפקיד שהכריחו אותו לקחת?
ההחלטה למנות את אבי אבן כמאמן זמני היא עוד אחת מההוכחות שלהנהלה הנוכחית אין שום קשר עם המציאות. כמה קשר יש עם המציאות אם לקחת מישהו שמעולם לא אימן משחק בקבוצת בוגרים והחלטת שהוא זה שיעמוד על הקווים במשחק ששווה בערך 16 מליון שקל? זה מסוג המשחקים שיכולים לגמור קריירה של בן אדם, לא פחות. כבר כתבתי בעבר, שאם ממשיכים לחלום על הקשר עם המציאות, אז 2-3 ניצחונות והגיוני שהוא ישאר עד סוף העונה. אני אפילו מדמיין את השיחה בין מזרחי לרקנאטי לפדרמן בחדר של אחרי המשחק. "אם הוא מנצח ככה את ראשון, אז כנראה שהוא האיש המתאים לתפקיד". זה לא מצחיק. ולא שיש לי משהו נגד יכולות האימון של אבי, אין לי מושג מהן אפילו. יכול להיות שהוא מאמן אדיר, אבל אתה רוצה לתת לו להתגלח על סגל ה-12 מליון דולר שלך? ובאיזה טיימינג?
ותגידו, ומי עושה וידאו עכשיו? יצא לי להיות עם הנבחרת באליפות אירופה ונחשפתי לעבודה המדהימה שעשו עוזרי המאמן ליאור ליובין ואלון שטיין. סוסי עבודה, נאמנים, חכמים. כולם מדברים על העובדה שמכבי נראית רע, אבל למה לא מדברים על זה שהיא לא מגיעה מוכנה למשחקים מול היריבות שלה? איך יכול להיות ששחקן שומר הפוך שחקן שמאלי שחודר רק שמאלה? איפה אלון שטיין ש-4 ימים לפני יכין את מה שצריך להכין? מי עושה את זה עכשיו? אין לי מושג. זה לא אבי אבן, הוא צריך לאמן. זה לא רפי בוגטין. זה יאיר שבח? לא יודע, אבל מי שזה לא יהיה, אם יש כזה, לא עושה את זה טוב. מכבי הרי יכולה לצאת גדולה, היא יכולה לקרוא לאלון שטיין חזרה. זה מטרד כלכלי זניח, זה יוציא אותה גדולה ברמת חוסר האגו, ולא תאמינו אבל האיש פנוי. אבל אתם כבר יודעים – החלטה נכונה ומכבי זה לא משהו שהולך ביחד. אתם באמת סומכים עליהם שידעו איזה מאמן זר נכון להחתים? הם מכירים אותם בכלל? על סמך מה הם בוחרים? או בעצם לא בוחרים.
עזבו רגע את מה שאני חושב על ניקולה וויצי'ץ' ברמה האישית (בן אדם נהדר), איך יכול להיות שמאז שהוא פה עברו פה כבר חמישה קרואטים ואולי השישי בדרך. חבר מביא חבר לאימפריית הספורט הגדולה באירופה. ז'יז'יץ עשה פה סיבוב וקיבל גביע אירופה, בנדר משתפשף פה לפני הNBA, ואת עירוני ר"ג, קבוצה עם אחלה סגל והרבה מסורת, מאמן מישהו קרואטי שאם תשאלו את אור לאומי, הקשר בינו לבין שפיות, לא קיים. וכל זה אך ורק כדי להוביל אותם למאזן שלילי בליגה הלאומית אחרי חמישה מחזורים. מרשים. מעניין מה אורן אהרוני, אותו הזיזו הצידה כדי לפנות מקום לחבר מביא חבר, היה אומר ומה היה משיג עם הקבוצה הזו. ויש עוד אחד, איזה מנטור של בנדר שנמצא בישראל, לא בדקתי אם זה בתשלום ומי משלם אבל כל עבודתו היא להיות כאן בשביל דראגן. אמיתי לגמרי.
ניקולה הקים פה אקדמיה, שאין לי שמץ של מושג מה קרה איתה, נשבע לכם. מה אני כן יודע? שהאקדמיה הזו חיסלה את קבוצת הנוער "מכבי טדי ת"א", כי מאז שניקולה פה, קבוצת הנוער הזו, האימפריה שלקחה פה אליפויות וגביעים כמו זיתים סורים בשוק הכרמל, לא מצליחה לחבר שני פסים. 10 שנים לא היה דבר כזה. כבר 4 שנים הם לא לקחו אליפות ורק פעם אחת הגיעו לגמר, פעם אחת לקחו גביע. מתוך 8 תארים, לקחו 1. שחקני נוער מובילים לא חותמים בקבוצה כמו פעם כי אין מי שיביא אותם לשם כמו פעם וגם אלו שגדלים שם לא הופכים להבטחות גדולות. וגולת הכותרת, הם החליטו לעבור למחוז דרום במקום להישאר במחוז ת"א, אך ורק כדי להבטיח את הישארותם בליגה, לא פחות. במחוז ת"א הם השאירו את קבוצת הנוער השניה, שקיבלה 20 הפרש בדרבי מול הפועל לא מזמן. וכך מתה האגדה, לאט לאט ובזהירות. העיקר שיש אקדמיה, ותודה לגוש הקרואטי.
וזה לא פלא שככה נראית הקבוצה הבוגרת, שבחירת השחקנים והרכבת הקבוצה נראית כאילו אוהד לא חכם במיוחד קיבל את הג'וב. כאילו משחקים פה במשחק מחשב או עושים כוחות. מילא הגנה, מילא איזון, מה עם להביא שחקנים שיש להם גם אופי מנצח? או בכלל סוג של אופי, כלשהו? כמות החסרונות המקצועיים בקבוצה הזו היא עצומה, עצומה, עצומה. מי שבנה אותה הוא ככל הנראה אחד האנשים הגרועים ביותר בעבודה שלו. ועדיין, למרות כל זה, לי מפריע בעיקר עניין האופי. הרצון, המוטיבציה, הרגש, הווינריות, המכביזם שיש אולי ל-2-3 שחקנים בסגל הזה. ועכשיו יבוא מאמן זר ככל הנראה ויצטרך להתמודד עם: חוק רוסי, חוק הצעירים, חוק ה-25, השארת 4 שחקנים בחוץ בליגה ורישום הסגל עד השעה 16:00 ביום לפני המשחק. אין דבר כזה באף ליגה בעולם, והוא יצטרך להתרגל לזה ביומיים, שיהיה בהצלחה.
מכבי כבר יצאה ממשברים ענקיים גם שבשנות ה-90 היו 5000 צופים במשחק גביע אירופה, אבל יש הבדל אחד קטן. אז לא היה אורי אלון. כשאתה חרא וכולם חרא אפילו יותר ממך, אז קל בסופו של דבר לצאת מזה. אבל כשאתה חרא ויש מישהו ממש טוב, הסיכויים שלך הולכים ופוחתים.
מכבי ת"א צריכה מערכת בריאה. כזו שהיא נטולת אינטרסים (מקרה בנדר), כזו שהיא נטולת אגו (מקרה יבזורי, מקרה מקל, מקרה פיני גרשון), כזו שבנויה היררכית כמו ארגון עסקי משגשג. עם בעלי מניות שאין ולא תהיה להם שום התערבות מקצועית, עם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, עם כימיה ביניהם. מה שיש עכשיו זה תוהו ובוהו שמעולם לא נתקלתי בו בקבוצה שמתיימרת. כל החלק השיווקי בקבוצה, המשרדים, הדוברות, המכירות, הקשר עם האוהדים, הבירוקרטיה – הכל מתקתק כמו שעון שוויצרי מושלם. בצד המקצועי – קטסטרופה. בכסף שיש אפשר להתנהל כמו ארגון קרוב לשלמות, אם רק רוצים. כל מה שצריך זה מודעות עצמית והבנה שהדברים לא יכולים להיות כמו פעם, כי מה לעשות, החברים הזדקנו.
וגם את העונה הזו אפשר להציל. להציל זה טופ 16 ונסיון לגנוב אליפות. לחזור לבסיס ברמת הכדורסל, תרגילים פשוטים, הגנה אישית בלבד בלי חוכמות ובלי החלפות. אגרסיביות למרות שהם לא יודעים לשמור ובעיקר הרבה הרבה רצון, אופי ומלחמה. היות וזה לא מה שהולך לקרות, כדאי להתחיל לעבוד על העונה הבאה, עם שינוי מבנה החלק המקצועי של המועדון מרמת היסוד ועד האבן האחרונה ויפה עונה אחת קודם, כי אם לא, ביום חמישי מתחילה תקופת האבן והיא לא תהיה קצרה.
11 נובמבר 2015, 16:20
פוסט מעולה. כל מילה בסלע.
מי הכותב?
11 נובמבר 2015, 16:32
לא מסכים עם הרבה דברים בפוסט. הוא מאשים את הזקנים, אבל מי עשה את הבלגן ? דווקא הדור הצעיר כשקיבל את המושכות.
11 נובמבר 2015, 16:38
החציל האצטקי כתב:פוסט מעולה. כל מילה בסלע.
מי הכותב?
חבר שלי דובי. אחד הטובים.
11 נובמבר 2015, 16:39
felix_r כתב:לא מסכים עם הרבה דברים בפוסט. הוא מאשים את הזקנים, אבל מי עשה את הבלגן ? דווקא הדור הצעיר כשקיבל את המושכות.
קודם כל, הבלאגן התחיל הרבה לפני תקופת דני. העזיבה של רענן כץ הייתה הקטליזטור.
דבר שני, מי נתן לילדים להפוך את מכבי לצעצוע הפרטי שלהם? ההורים, ועל כן האשמה היא עליהם.
11 נובמבר 2015, 16:46
felix_r כתב:לא מסכים עם הרבה דברים בפוסט. הוא מאשים את הזקנים, אבל מי עשה את הבלגן ? דווקא הדור הצעיר כשקיבל את המושכות.
ויכול להיות שגם אני וגם אתה לא מכירים הרבה דברים עד כה,ושואבים מידע מכל מני מקורות לא הכי ״מדויקים״????
תאמין לי בהכירי אותו, הכותב הוא איש מאד מאד קרוב להרבה נפשות פועלות.
כבר עכשיו ידוע שאחת הסיבות שדני פדרמן(הפוסט הזה לא בא לסנגר עליו , כן?) זז לכאורה מהתפקיד שלו, היא שיבזורי הוחתם על ידי שמעון, מעל הראש שלו.
כנראה שרב הנסתר על הגלוי וצמד הזקנים שלנו מהחבובות, הם לא כאלו שייות תמימים. אני אישית מאמין יותר לאנשים שאני מכיר כבר עשור ועוד מאשר לעוד כתבה יחצנית של גולדסטון או משהו מופרך של סרוסי.
אנחנו גם יודעים שג׳ף פוט הוחתם על ידי שמעון ל 3 שנים במליון$.
לי אישית אין שום ספק שלשמעון ודיוויד אחריות רבה למה שקורה עכשיו.