Switch to full style
פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

יורוליג עונת 2026/27

24 אוגוסט 2026, 14:38

היום היורוליג הודיעה על טורניר סופרקאפ בהשתתפות אולימפיאקוס, פנרבחצ׳ה, ריאל מדריד ודובאי
שייערך ב… דובאי
https://x.com/euroleague/status/2091799 ... 46229?s=61

אין שום סיבה שבדוברי ישחקו טורניר הכנה לעונה ובישראל לא יתקיימו משחקים

Re: יורוליג עונת 2026/27

24 אוגוסט 2026, 14:46

מגוחך מאוד
גם נראה שהיורוליג רודפים אחרי כסף כשבמקום ולנסיה (הקבוצה הרביעית שהשתתפה בפיינל פור) שמו את דובאי

24 אוגוסט 2026, 16:15

הייתי אומר "אמן שתהיה להם אזעקה", אבל ברור שאזעקה תפגע גם במכבי.
אין מה להגיד גועל נפש וצביעות שזועקת לשמים, במיוחד מצד פנר' שלא הסכימו להגיע לארץ גם אחרי שהחזירו את המשחקים רשמית.

24 אוגוסט 2026, 17:49

omerk כתב:הייתי אומר "אמן שתהיה להם אזעקה", אבל ברור שאזעקה תפגע גם במכבי.
אין מה להגיד גועל נפש וצביעות שזועקת לשמים, במיוחד מצד פנר' שלא הסכימו להגיע לארץ גם אחרי שהחזירו את המשחקים רשמית.
וגם כי באופן כללי איחוד האמירויות היא בת הברית הכי גדולה שלנו באיזור, והיא בטח לא אשמה בזה שישראל היא מדינה מצורעת היום בעולם בלי קשר למצב הבטחוני

24 אוגוסט 2026, 18:40

MTA2311 כתב:
omerk כתב:הייתי אומר "אמן שתהיה להם אזעקה", אבל ברור שאזעקה תפגע גם במכבי.
וגם כי באופן כללי איחוד האמירויות היא בת הברית הכי גדולה שלנו באיזור, והיא בטח לא אשמה בזה שישראל היא מדינה מצורעת היום בעולם בלי קשר למצב הבטחוני

מדויק. אנחנו מצורעים כיום בעולם וזה כבר לא קשור רק למצב הבטחוני.

ובמיוחד שיש קבוצות טורקיות חזקות ביורוליג שמשפיעות גם הן על ההחלטות.

24 אוגוסט 2026, 19:26

מצד שני עד היום בדיונים אף אחד לא אמר ביורוליג שהסיבה שלא משחקים בארץ היא בגלל סיבה כביכול "מוסרית/אתית" וגם לא יגידו את זה כי זה כבר דיון אחר לגמרי.
הסיבה הרשמית, נכון להיום, שלא משחקים בישראל היא המצב הבטחוני ולא שום סיבה אחרת, ועל זה גם היה הדיון פעם קודמת שהחזירו את המשחקים. אם הקו הרשמי של היורוליג עד היום היה עניין המצב הבטחוני, אז אני באמת לא מבין איך מבחינת נראות זה הגיוני לתת לדובאי לשחק בבית כאשר בישראל הרבה יותר בטוח, נכון להיום. אף אחד מעולם לא אמר שמענישים את הישראליות על פשעי מלחמה או חרטא אחרת שמנסים להדביק לנו.

בסוף מכבי היא בעלת מניות, וזכותה (וגם חובתה כלפי האוהדים) לדרוש ולקבל תשובות מהיורוליג איך מצד אחד אפשר לתת לדובאי לארח ולישראל לא. אין שום הצדקה לעניין הזה. בכל חברה נורמלית בעל מניות, עם מושב בדירקטוריון, כשהוא דורש תשובות הוא גם אמור לקבל.

אם עכשיו בדובאי בטוח זה אומר שבישראל כבר בטוח 3 שנים (עם הפסקות קלות בגלל איראן). פעם המצב הסטנדרטי- נורמלי היה שכאשר יש טילים אז יש הפסקה זמנית של המשחקים בישראל וכאשר יש רגיעה אז ישר חוזרים ולא הייתה שאלה בכלל. הכישלון הגדול של ההנהלה הזאת היה להסכים לנרמול שהמצב ברירת מחדל זה משחקים מחוץ לישראל וכל פעם נטל ההוכחה על מכבי להראות שבטוח פה.

24 אוגוסט 2026, 19:58

אני חושב שמכבי צריכה לדרוש מהיורוליג תשובות. אני חושב שאם דובאי אכן תארח משחקים, הדברים כבר ברורים לכולם מה בדיוק קורה.

דרך אגב זאת הסיבה שלא אהבתי שהעיפו את הקבוצות הרוסיות מהמפעל,וזה לא ממש משנה עד כמה הסיטואציה דומה או לא. ברגע שפוליטיקה נכנסת לספורט ואיזה צד שלישי הופך למן שופט מוסרי, זה כמעט אף פעם לא טוב ולא בריא בספורט.

24 אוגוסט 2026, 20:17

סביר ששני הצדדים יודעים שזה יותר מכך ומכבי מעדיפה לשתוק כדי שלא יעשו עליה מהלך. האם זה נכון? לא יודע, אבל מניח שדווקא מהבחינה הזאת ההנהלה יודעת לקרוא את המהפה, בטח כשיש להם אינטרס עצום שהמשחקים יתקיימו בארץ.

מסכים מאוד לגבי הרחקת הרוסיות. כבר אז לא הסכמתי וטענתי ששה עשוי לשמש נגדנו בעתיד. לא צפיתי אפילו שתתחיל מלחמה כמו 7 באוקטובר.

24 אוגוסט 2026, 20:22

ברור שההחלטה היא פוליטית ולא בטחונית. שיחקו פה כאשר התפצוו אנשים ברחובות כל שבוע. ישראל היום מדינה שנואה ומצורעת ביחוד באירופה. הגענו למצב שמפגינים נגדנו באיטליה. משחקים בדלתיים סגורות בספרד. אין משחקים בטורקיה. מצב פסיכי. מזעזע. מופת של גועל וצביעות. ואי אפשר לדבר רק על הנהלת היורוליג ומכבי. יש חרם דה פקטו על קיום ספורט בארץ. אין כדורגל אין אתלטיקה. היורוליג הבליח פה לאיזה חודשיים רק בזכות המנכל הקודם. נרמלו את זה שאין יותר ספורט בישראל ויהיה מאד קשה להחזיר את המצב לקדמותו.
פרסם תגובה