טופ 16, מח' 2: מכבי נגד קאחה לאבורל - חמישי, 21:05, ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טופ 16, מח' 2: מכבי נגד קאחה לאבורל - חמישי, 21:05, ערוץ

הודעהעל ידי EulGam05 » 03 ינואר 2013, 22:40

jol9 כתב:
EulGam05 כתב:
איזה איזורית? אנחנו סופגים מטח שלשות איתו על המגרש אז אנחנו צריכים לשמור איזורית? אפילו איזורית 2-3 זה בעייתי איתו כי הוא רך בצורה בלתי רגילה ויש לו מודעות מזעזעת למה שקורה סביבו בהגנה, שחקנים פשוט יחדרו מאחורי ההגנה ויעשו חגיגת ליי-אפים. ליאור הוא כמו קרלוס בוזר משיקאגו, כשהוא משחק טוב בהתקפה אז אפשר לחיות עם האין-הגנה שלו אבל כשהוא חלש בהתקפה אתה צריך לבחור: להמשיך להביא לו דקות ולספוג בהגנה מתוך תקווה שבשלב מסוים הוא יתעורר בהתקפה או לוותר על התענוג לפני שאתה נכנס לבור עמוק מדי.

אבל בלי קשר לכל זה, האמירה שלך שאתה מעדיף ללכת עם הנגרים האפורים שמשחקים סביר בהגנה, ולא עם הכשרון שייאפשר לנו גם קצת להנות מכדורסל,
היא אמירה בעייתית. מילא אם הנגרים היו מביאים קצת ניצחונות, אבל זה לא ממש קורה.
מכבי כבר 2-4 באותם המשחקים שהזכרתי, ובשני הניצחונות, ליאור היה אחד המצטיינים על המגרש. תחשוב אתה מה זה אומר.

את משחקו הטוב ביותר העונה ביורוליג (מבחינת נק' מדד) ליאור נתן בהפסד בחוץ לסיינה, הוא גם לא היה רע (במחצית השניה) מול סיינה בשבוע שעבר ועדיין הפסדנו אז מה הנק'?

וכן, אני מעדיף "נגרים" התקפיים שלפחות עושים איזשהי הגנה מאשר את התקווה שהשחקן שלא עושה כלום בהגנה יביא לידי ביטוי את הכישרון ההתקפי שלו.
EulGam05

הודעהעל ידי גל גל » 03 ינואר 2013, 22:41

יוסי22 כתב:
גל גל כתב:איפה שמואל שיראה קצת אופטימיות? :D

נראה לי שהשנה גם אלו שהיו תמיד אופטימים (ובדיעבד גם צדקו פעם אחר פעם)מבינים שהשנה הקבוצה באמת לא טובה , בניגוד לשנים קודמות אז זו היתה אגדה אורבנית.

חח זה היה בציניות..שמואל אף פעם לא היה אופטימי
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,בייסי/ריברו,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 22:55

EulGam05 כתב:
jol9 כתב:
EulGam05 כתב:
איזה איזורית? אנחנו סופגים מטח שלשות איתו על המגרש אז אנחנו צריכים לשמור איזורית? אפילו איזורית 2-3 זה בעייתי איתו כי הוא רך בצורה בלתי רגילה ויש לו מודעות מזעזעת למה שקורה סביבו בהגנה, שחקנים פשוט יחדרו מאחורי ההגנה ויעשו חגיגת ליי-אפים. ליאור הוא כמו קרלוס בוזר משיקאגו, כשהוא משחק טוב בהתקפה אז אפשר לחיות עם האין-הגנה שלו אבל כשהוא חלש בהתקפה אתה צריך לבחור: להמשיך להביא לו דקות ולספוג בהגנה מתוך תקווה שבשלב מסוים הוא יתעורר בהתקפה או לוותר על התענוג לפני שאתה נכנס לבור עמוק מדי.

אבל בלי קשר לכל זה, האמירה שלך שאתה מעדיף ללכת עם הנגרים האפורים שמשחקים סביר בהגנה, ולא עם הכשרון שייאפשר לנו גם קצת להנות מכדורסל,
מכבי כבר 2-4 באותם המשחקים שהזכרתי, ובשני הניצחונות, ליאור היה אחד המצטיינים על המגרש. תחשוב אתה מה זה אומר.

את משחקו הטוב ביותר העונה ביורוליג (מבחינת נק' מדד) ליאור נתן בהפסד בחוץ לסיינה, הוא גם לא היה רע (במחצית השניה) מול סיינה בשבוע שעבר ועדיין הפסדנו אז מה הנק'?

וכן, אני מעדיף "נגרים" התקפיים שלפחות עושים איזשהי הגנה מאשר את התקווה שהשחקן שלא עושה כלום בהגנה יביא לידי ביטוי את הכישרון ההתקפי שלו.

הנקודה שלי היא שבשביל לנצח קבוצות טובות, לא מספיק כנראה רק לשרוט ולמשוך בשיער, אלא צריך גם לשחק כדורסל.
לפעמים גם זה לא מספיק, בגלל שהקבוצה לא טובה, אבל כנראה שבשביל לנצח נצטרך לראות את ליאור משחק טוב ומקבל קרדיט גדול והרבה דקות מהמאמן.

לגבי המשפט האחרון שלך - זאת זכותך. אני מעדיף משהו אחר לגמרי.
OK. זכותך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי EulGam05 » 03 ינואר 2013, 23:07

jol9 כתב:
EulGam05 כתב:
jol9 כתב:
EulGam05 כתב:

הנקודה שלי היא שבשביל לנצח קבוצות טובות, לא מספיק כנראה רק לשרוט ולמשוך בשיער, אלא צריך גם לשחק כדורסל.
לפעמים גם זה לא מספיק, בגלל שהקבוצה לא טובה, אבל כנראה שבשביל לנצח נצטרך לראות את ליאור משחק טוב ומקבל קרדיט גדול והרבה דקות מהמאמן.

אני מסכים שבשביל לנצח נצטרך את ליאור משחק טוב אבל הבעיה היא ששום דבר לא מבטיח לי שליאור ישחק טוב. ההבדל בינינו הוא שאני חושב שהסיכוי שנקבל הגנה טובה יותר באופן קונסיסטנטי גבוה יותר מהסיכוי שנקבל תרומה התקפית טובה מאליהו באופן קונסיסטנטי, בייחוד מול היריבות היותר איכותיות.
EulGam05

הודעהעל ידי קובי » 03 ינואר 2013, 23:46

דאח מחאק, איזה הפסד מחורבן...

ואגב, סל נצחון אדיר של אמטריו ששהה באוויר וחלף על פני החסימה של ג'יימס. בן אלף...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי or163 » 04 ינואר 2013, 08:16

הבעיה של אליהו אתמול, זה לא רק שהוא היה מזעזע בהגנה אלא גם בהתקפה הוא היה כלום ושום דבר.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי שמואל1 » 04 ינואר 2013, 09:31

קובי כתב:דאח מחאק, איזה הפסד מחורבן...

ואגב, סל נצחון אדיר של אמטריו ששהה באוויר וחלף על פני החסימה של ג'יימס. בן אלף...

סאן אמטריו מומחה במצבים האלו. לא פעם ראשונה שהוא קולע סל ניצחון בשניות האחרונות (ליאור אליהו בוודאי זוכר את טוב את סל הניצחון שלו בסדרת גמר הליגה הספרדית נגד ברצלונה).
מכבי דווקא עשתה עבודה טובה בהגנה בהתקפה הזו, ולשון ג'יימס היה חסר ממש מעט בכדי לחסום.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 04 ינואר 2013, 18:03

הטריף אותי לנדסברג במשחק הזה. קיבל המון מבטים פנויים משלוש וניצל אותם יפה, אבל גם כשלא, שומר עליך בייליצה השמן, 2.10, איטי, כבד. אתה סלאשר ושחקן שחי על בידודים מיסודך, קח ת'בנזונה לסל!
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 04 ינואר 2013, 19:46

לאנדסברג הוא ממש לא איזה אלן אנדרסון או סוני ווימס שיעבור בקלילות שומר. לא ממש ראיתי ממנו יכולת לשים כדור על הרצפה ביורוליג ולהוציא מזה הרבה, להוציא את הסל הדי מזליקי שלו בסוף הרבע הראשון. מול הגנה צפופה כמו של קאחה עדיף לא לבדוק אם הוא מסוגל לעשות את זה.
שחף

הודעהעל ידי yzafrir » 04 ינואר 2013, 21:06

שחף כתב:לאנדסברג הוא ממש לא איזה אלן אנדרסון או סוני ווימס שיעבור בקלילות שומר. לא ממש ראיתי ממנו יכולת לשים כדור על הרצפה ביורוליג ולהוציא מזה הרבה, להוציא את הסל הדי מזליקי שלו בסוף הרבע הראשון. מול הגנה צפופה כמו של קאחה עדיף לא לבדוק אם הוא מסוגל לעשות את זה.

מסכים , ויותר מיזה , בייליצה ממש לא שמן ואיטי .
אני זוכר שהוא חתם בקאחאה , היה ברור לי שתוך שנתיים שלוש הוא הופך להיות שחקן אדיר כמו שציפו ממנו . הם פשוט אלופים בלתפח את הכשרונות האלו .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי קודי » 06 ינואר 2013, 08:13

אגב, לגבי פלאניניץ - יש דברים שהוא עושה ושלא רואים בסטטיסטיקה. הוא לא ריבאונדר גדול אבל מצד שני עושה בוקס אאוט נהדר לגבוה עליו הוא שומר ומאפשר ליתר השחקנים לקחת את הריבאונד די בקלות כשהרחבה פנויה. אבל התועלת הגדולה ביותר שלו בהגנה היא בפיק אנד רול. כמעט כל קבוצה באירופה מתחילה התקפה נגד אישית עם פיק אנד רול בין הרכז לגבוה וכאן פלאניניץ פשוט דוחף את הגבוה שאמור לחסום ומונע את הפיק אנד רול הזה, מה שמשבש את משחק ההתקפה של היריבה. שימו לב שבקות שהוא נמצא על המגרש משחק ההתקפה של היריבה נראה רע ומבולגן. לצערי ביום חמישי האחרון בלאט החליט לעשות חילוף תמוה כשיחד עם פלאניניץ מכבי היתה בריצה יפה וכבר הובילה 27-23 ומכאן הספרדים עשו ריצה מטורפת. פוטנציאל יש לבחור וגם יכולת, כאשר מצד שני יש לו עדיין עוד לא מעט דברים לשפר אבל הוא בהחלט חומר נהדר לעבוד איתו.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי LIAV10 » 06 ינואר 2013, 08:44

קודי כתב:אגב, לגבי פלאניניץ - יש דברים שהוא עושה ושלא רואים בסטטיסטיקה. הוא לא ריבאונדר גדול אבל מצד שני עושה בוקס אאוט נהדר לגבוה עליו הוא שומר ומאפשר ליתר השחקנים לקחת את הריבאונד די בקלות כשהרחבה פנויה. אבל התועלת הגדולה ביותר שלו בהגנה היא בפיק אנד רול. כמעט כל קבוצה באירופה מתחילה התקפה נגד אישית עם פיק אנד רול בין הרכז לגבוה וכאן פלאניניץ פשוט דוחף את הגבוה שאמור לחסום ומונע את הפיק אנד רול הזה, מה שמשבש את משחק ההתקפה של היריבה. שימו לב שבקות שהוא נמצא על המגרש משחק ההתקפה של היריבה נראה רע ומבולגן. לצערי ביום חמישי האחרון בלאט החליט לעשות חילוף תמוה כשיחד עם פלאניניץ מכבי היתה בריצה יפה וכבר הובילה 27-23 ומכאן הספרדים עשו ריצה מטורפת. פוטנציאל יש לבחור וגם יכולת, כאשר מצד שני יש לו עדיין עוד לא מעט דברים לשפר אבל הוא בהחלט חומר נהדר לעבוד איתו.

יכול להיות שהוא עושה בוקס אאוט, אבל להגיד שזה מאפשר לשחקנים אחרים לקחת ריבאונד זה לא נכון אחרי משחק שקאחה לקחו בו מליון ריבאונדים בהתקפה..
יכול להיות שהם פשוט לא לוקחים מה שהוא מאפשר, אבל קשה לקבוע אחרי משחק אחד שגם הוא לא היה להיט מבחינת דיפנסיב ריבאונדס..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yzafrir » 06 ינואר 2013, 08:52

מה שמדהים זה שרוב הדקות הטובות של מכבי היא שיחקה כשסמית' בעמדה 4 ולאנדסברג 3 , יחד עם ג'יימס או פלאנניץ'....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 06 ינואר 2013, 09:22

yzafrir כתב:מה שמדהים זה שרוב הדקות הטובות של מכבי היא שיחקה כשסמית' בעמדה 4 ולאנדסברג 3 , יחד עם ג'יימס או פלאנניץ'....

זה אם לקחת כהנחת יסוד שלמכבי היו דקות טובות...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: yon1 ו־21 אורחים