מכבי ינסו להאריך את חוזהו של ג׳יימס

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ינסו להאריך את חוזהו של ג׳יימס

הודעהעל ידי rc4991 » 18 ינואר 2013, 11:07

EulGam05 כתב:
jol9 כתב:לפי זה
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2607733

כל הדיון הזה לא רלוונטי בכלל, ונוכל להנות מג'יימס עוד עונה אחת, וכנראה גם במחיר נורמלי.


אם זה נכון אז אלו חדשות מצוינות משתי סיבות:

1. הוא ישאר פה עונה נוספת.
2. במקרה שמחליטים להאריך לו את החוזה - זה נותן לו אינטרס נוסף לחתום על הארכה (הארכת חוזה תמורת שדרוג מסוים בעונה הבאה).

מסכים,טוב לדעת ישהוא בטוח ישאר איתנו עוד עונה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות
 
הודעות: 27130
הצטרף: 05 אפריל 2011, 13:58



Re: מכבי ינסו להאריך את חוזהו של ג׳יימס

הודעהעל ידי NY boy » 18 ינואר 2013, 14:52

שחף כתב:אני אחדד עוד יותר את מה שאמרתי קודם: אף זר מאז תקופת השושלת לא נשאר פה שלוש שנים. אף אחד. רק שני זרים שיחקו במכבי בשנים האחרונות מעל שלוש שנים באופן כללי. לאחד קוראים פארקר ולשני קוראים וויצ'יץ'. שניהם היו עילויים אדירים על המגרש, הכי טובים בעמדה שלהם באירופה, ואנשים מיוחדים שהתחברו למכבי ולישראל באופן כללי. מי שחושב ששון ג'יימס ברמה של אחד מהם חי בלה לה לנד. אם ג'יימס ראוי להישאר פה ארבע שנים(שוב, עצם זה שהוא ישאר שלוש שנים זה לא מעט) נראה בעונה הבאה, אלא אם כן מכבי איכשהו תדרוס את היורוליג מעכשיו כבר השנה. כנראה שהדבר השני לא יקרה..

אתה רק שוכח לציין את הדבר הכי חשוב במשוואה של אף זר לא נשאר יותר מ3 שנים. זה בעיקר כי מכבי לא הצליחה להשאיר אף זר כזה שהיא גם רצתה מעל 3 שנים, הקבוצות באירופה משלמות פי 2 כסף (זה לא היה בתקופת פארקר ווויצ'יץ, אם הם היו משחקים היום במכבי הם היו עוזבים ביום שהחוזה שלהם הסתיים כי ההצעות שהיו להם לא היו 200-300 אלף דולר כמו בזמנו, אלא 1-2 מיליון דולר יותר, ועל זה גם הם לא היו מוותרים). היו זרים שמכבי הייתה שמחה מאד להשאיר להרבה שנים, אפילו שחקנים חביבים כמו אידסון (שהוא לא מתקרב לרמה של פארקר או וויצ'יץ') או מוריס (כנ"ל) או פרקינס (אם לא הפציעה) אבל אף אחד מהם לא הסכים לחתום במכבי מחדש (למרות נסיונות במהלך העונה להחתים לעוד מספר שנים) כי הם הלכו וידעו מה מחכה להם בסיום השנה ואיזה הצעות וסכומים הם יקבלו שלא מתקרבים למה שמכבי משלמות.

ג'יימס בהחלט הוכיח את עצמו כזר שווה להשאיר. אני חושב שאפילו סמית הוכיח את עצמו ככזה. צריך להפנים שמכבי ואירופה כבר לא בעולם של לפני 5-6 שנים בתקופה של וויצ'יץ, פארקר או האפמן. בתקופה של היום שחקן כמו ג'יימס אם לא תצליח להגיע איתו להסכמות לפני שהחוזה יסתיים אז הוא יקבל הצעות מבכירות אירופה בפי 2 כסף ולא תוכל להשאיר אותו גם אם ממש ממש תרצה. צריך גם להפנים, פעם בליגות עשירות היו מותר 2 זרים, היום ברוסיה מותר כבר 5-6, בטורקיה יותר 5-6, ומה לעשות זה שינה את השוק ואם אנחנו לא נעשה את ההתאמות בחשיבה אז פשוט נמשיך למצוא את עצמו יורדים ברמת הזרים משנה לשנה.
NY boy
 
הודעות: 891
הצטרף: 17 דצמבר 2011, 21:19

Re: מכבי ינסו להאריך את חוזהו של ג׳יימס

הודעהעל ידי שחף » 18 ינואר 2013, 15:41

מכבי לא רצתה להשוות או להתקרב הצעות כמו של אידסון ומוריס כי הם לא פארקר וניקולה. על ניקולה מכבי שילמה 1.4 מיליון דולר, ו-50% מס. אני לא חושב שמכבי צריכה להתחרות בסכומים של הקבוצות המובילות כשזה נוגע לשחקן כמו שון ג'יימס שהוא לא בקליבר של החבר'ה האלה. סכומים כאלה צריך להוציא על שחקנים מהטופ של הטופ, רכז על כמו פארמר לדוגמא. הטיעון שלך מקביל לזה שאם צסק''א תציע מיליון דולר לגיא פניני, אז מכבי צריכה לסגור איתו מהר על 750K כדי שיהיה אפשר להשאיר אותו, כי צסק'''א מספיק טיפשים לשלם לו סכום כזה. לא, ממש לא.
שחף
 
הודעות: 5092
הצטרף: 12 אפריל 2011, 11:59

Re: מכבי ינסו להאריך את חוזהו של ג׳יימס

הודעהעל ידי NY boy » 18 ינואר 2013, 16:19

ובדיוק בגלל זה מכבי צריכה לשאוף להשאיר אותו מיד, בסכום הגיוני, ולא לחכות לסכומים הגבוהים (פי2 ו 3) שיגיעו לקראת סיום החוזה שלו, אז היא לא תוכל להשאיר אותו.
מכבי מאד רצתה להשאיר את אידסון בקרוב למיליון דולר, אבל הוא אמר לא תודה יש לי הרבה יותר במקום אחר. ולכן מכבי לא יכלה להשאיר אותו למרות שרצתה! אותו דבר מוריס.
לכן מכבי צריכה לעשות הכל עכשיו לסגור את ג'יימס, במחיר שפוי (600-700 אלף דולר) למספר שנים, ולא לחכות שהוא יקבל 1.5 מיליון דולר מברצלונה ואז גם אם תציע מיליון זה לא יספיק.
אני לא חושב שתמצא מישהו אחד שאמר פה שצריך להשאיר את ג'יימס בכל מחיר, אבל הדעה הרווחת והנכונה זה שחייבים להשאיר אותו שלא יברח, ולכן כדאי לעשות את זה היום במחיר סביר.
אם ג'יימס ידרוש היום מיליון דולר או מיליון וחצי בשביל לחתום לעוד שנתיים-שלוש, אז שילך לחפש את החברים שלו. אבל אם הוא יסכים לחתום ב600-700 אלף דולר, אסור להסס אפילו לשנייה.
NY boy
 
הודעות: 891
הצטרף: 17 דצמבר 2011, 21:19

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־25 אורחים