ליגת ווינר: מכבי נגד חיפה - שני, 18:45, ערוץ 1

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר: מכבי נגד חיפה - שני, 18:45, ערוץ 1

הודעהעל ידי קודי » 22 אוקטובר 2013, 10:29

אגב, מישהו מתאר לעצמו מה היה קורה לקבוצה שנבנתה כאן בקיץ אם לבלו לא היה נגמר הכסף והוא לא היה מחליט לחזור מפרישה? פשוט בנו כאן בקיץ קבוצה הזויה לגמרי, עם רכז אחד סביר ובלי אפילו פאוור פורוורד אחד נורמלי - מה בדיוק הם חשבו?
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2013, 10:33

felix_r כתב:
jol9 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:
קודי כתב:כמה מסקנות ראשונות מהמשחק:
1. האליפות מונחת על הרצפה. אם תהיה קבוצה ישראלית מספיק טובה היא תוכל לקחת אותה שוב ממכבי.
2. מספיק עם הנסיונות להכניס את טייריס רייס לעניינים. לא מדובר באיזה רכז טוב שהוכיח את עצמו ברמות הגבוהות של אירופה. מדובר בגארד שכונתי ובינוני שגם אוחיון וגם רוט עולים עליו. אם רוט היה מקבל כאלה הזדמנויות בשנה שעברה הוא היה תורם למכבי המון. כל דקה של רייס על המגרש היא בלאגן אחד גדול ומכבי התחילה לרוץ רק כשהוא ירד ולא חזר.
3. תחנת הרכבת של בלאט במחצית הראשונה שוב פוגעת בקבוצה ונותנת מקדמה ליריבה. מספיק עם זה. רוטציה קצרה של שמונה שחקנים מוכיחה את עצמה.
4. מכבי ניצחה בעיקר בזכות שיפוט ביתי והחטאות ליי אפ של חיפה.

תחנת הרכבת זה משהו שמאפיין את ניהול המשחק של בלאט. אני האמת לא מבין את זה. ברבע האחרון הוא שיחק עם חמישה שחקנים נדמה לי, אולי שישה.
אז למה ברבע הראשון צריך לשחק עם 11?

הבעיה הכי גדולה של בלאט היא שהוא לא מצליח לבנות היררכיה. זה גם לא הולך לקרות בקרוב.

דווקא פה אני אפתיע ואצא להגנתו של בלאט!

למכבי יש סגל רחב אבל ללא כוכבים, ובתחילת המשחק בלאט אף פעם לא יודע מי ייתן לו משחק טוב היום, ומי לא. לכן, בכל התחלה של משחק הוא עושה סיבוב על כל הסגל על מנת לזהות את השחקנים שהוא יכול לסמוך עליהם ביום נתון.

בלאט עשה את אותו הדבר גם היום. הבעיה היא שהיום כולם היו רעים במחצית הראשונה (חוץ מסופו). בהפסקה בלאט הרביץ בהם תורה, ורצה לדעת מי מהשחקנים כן קלט אותו ומי לא. לכן הוא עשה עוד סיבוב קטן בתחילת הרבע השלישי, ובדק מי שומר ונלחם ומי ממשיך לשחק נרפה כמו בחצי הראשון.

אחרי שהוא עשה את הסיבוב הקטן ברבע השלישי, הוא השאיר את אלה שנלחמו בהגנה, ולא החליף אותם יותר. חוץ מסופו. אבל לגבי סופו יש קטע ייחודי. סופו באמת השקיע גם בחצי הראשון וגם בחצי השני, והגיע לו להישאר על המגרש הרבה יותר, אבל הקטע הוא שבלאט זיהה שיפור מסוים אצל שון ג'יימס, ורצה לתת לשון קצת בטחון ודקות משחק שיחזירו אותו לכושר לקראת היורוליג, ולכן הוא השאיר את סופו על הספסל.

ואני לא מגן על בלאט בגלל שאני מעריץ אותו :beee
:grin

אני מכיר את הקטע הזה של לנסות את כולם.
לדעתי לא ככה מנהלים רוטציה רחבה.

תראה את המאמנים בNBA - יש לרוב המאמנים שם סגלים בלתי נגמרים. אבל כל שחקן פלוס-מינוס, יודע שהוא יעלה למגרש, ויישחק את ה6-7 דקות שלו ברצף גם אם יהיה לא משהו.
ככה נבנית לה היררכיה, ושחקנים מקבלים ביטחון.
בשיטה של דייויד, אתה לא יודע אם תישאר דקה או עשר דקות, ואז בזמן קצר אתה מנסה לעשות כמה מהלכים בשביל להרשים את המאמן, ולרוב זה יוצא הפוך.

אבל אמרתי את זה במשפט הראשון: למכבי אין כוכבים! בקבוצות NBA יש חלוקה ברורה מי הוא כוכב ומי שחקן ספסל, ולכן הרוטציה היא גם כן ברורה לחלוטין. במכבי מעמדו של כל שחקן ושחקן לא ברור (חוץ מסמית', שהוא מאסט בכל משחק מבחינתו של בלאט). כל שאר השחקנים חייבים להוכיח בכל משחק שיש להם את היכולת על מנת לקבל דקות. ככה זה כשבונים סגל לרוחב!

חוץ מזה, יש גם שחקנים חדשים בקבוצה, שחקנים שלא נכנסו לכושר, שחקנים שחוזרים מפציעה וכו. זו תחילת העונה. אני בטוח, שעם הזמן בלאט יבנה את ההיררכיה.

גם בלי כוכבים אתה אמור לבסס רוטציה והיררכיה. ברור שזה אמור לקרות במהלך העונה, אבל עדיין, המצב בתחילת העונה הזאת הוא לא טוב גם בהשוואה לקבוצות אחרות
של מכבי מהשנים הקודמות, וגם בהשוואה ליריבות שלה היום.
הדבר נכון שבעתיים בקבוצה שממשיכה ברובה מהעונה הקודמת.

מה שכן, זה היה די ברור כבר בקיץ שגם פניני, גם טיוס, גם נעימי וגם כהן יהיו בקצה הרוטציה. היו גם גולשים רבים שחשבו שרייס לא מספיק טוב (אני לא בינהם), ובלו בכלל לא היה בתכניות.
כלומר, יש לך כאן משהו כמו 2.5 מליון דולר או אפילו יותר שהלכו על שחקנים לא נחוצים/לא מתוכננים. היה אפשר להשאיר את אליהו ולהביא רכז איכותי ולהיות עם סגל הרבה יותר
קצר ומאוזן, וגם יותר איכותי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 22 אוקטובר 2013, 10:38

תנו לי קבוצה אחת מצליחה של מכבי שהיו בה יותר מ-8-9 שחקנים ברוטציה. פשוט כל שנה זורקים במודע כסף לפח ואחרי זה בוכים שנגמר הכסף.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2013, 11:40

קודי כתב:תנו לי קבוצה אחת מצליחה של מכבי שהיו בה יותר מ-8-9 שחקנים ברוטציה. פשוט כל שנה זורקים במודע כסף לפח ואחרי זה בוכים שנגמר הכסף.

אני חושב שהקבוצה של צביקה/קטש היתה די עמוקה, אבל בסופו של דבר, ניקולה היה פצוע חצי עונה, ופייזר בחצי השני וליאור הוקפא על הספסל.
ככה שהנזק כאן היה די זניח.

אבל, למרות ההופעה הגדולה ביורוליג, מכבי הפסידה באותה עונה את כל התארים, כך שהיא קבוצה מצליחה עם כוכבית.

ד"א, כבר היום ברור, שמכבי לא גדולה על הליגה, ושהאליפות תוכרע במאבק צמוד לכאן או לכאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 23 אוקטובר 2013, 01:48

עברתי עכשיו על הנושא.
נתחיל מההתחלה:
1. למה היה די ריק? בגלל שמנסים להמית את הענף.
אתמול היה פאקינג משחק פתיחת עונה בהיכל, מול הקבוצה שלקחה את האליפות בשנה שעברה, ביום רגיל מכבי מביאה למשחק כזה 8000 בשקט (הממוצע בשנים האחרונות במשחקי בית הוא 5000-6000) אבל החליטו לעשות את המשחק הזה כהצגה מקדימה למשחק כדורגל (בין 2 קבוצות בינוניות) ולדחוף אותו ב18:45, אתם באמת מתפלאים שהיה יחסית ריק?
אני רק מנסה לדמיין איך זה יראה בדרבי או נגד ירושלים ומקבל חלחלה.
אני יכול להעיד על עצמי שהיה לי די קשה לצאת מהעבודה ולהגיע בזמן...

2. השיפוט בחצי הראשון הרג את מכבי, השופטים שרקו רק לצד אחד (אל תתפסו אותי אבל חיפה עמדה 22 פעמים על הקו ומכבי רק 10 במחצית הזו), במחצית השנייה השיפוט היה הפוך (זריקות העונשין בסוף התאזנו +-)
זה פשוט לא הגיוני שנותנים לצד אחד להרביץ ולצד אחד לא.

3. נראה במשחקים האחרונים שמכבי נותנת פור ליריבות שלה והיא משחקת בערך מחצית במשחק. זה די מטריף, אבל זה רק גורם לשאול מה יקרה שהם ישחקו באותה אינטנסיביות משחק שלם.

4. אני לא מבין את אלה שמדברים על רייס, אם לא ננסה להכניס אותו במשחקי ליגה, אז מתי כן ננסה להכניס אותו לשטף? ביורוליג.
בסדר גמור שדיוויד ניסה להכניס אותו למשחק בחצי הראשון מבחינתי.
בסופו של דבר הוא שחקן בסגל (לפחות עד סוף השלב הראשון ביורוליג) וצריך לקבל את הצ'אנסים במידת האפשר. (שראמדיני לא שיחק במכבי ובטופ 16 שוב חזר להיות שחקן סולידי ברמת יורוליג)

5. למרות שקלע רק 5 נקודות, באמת שראיתי דברים יותר טובים ממכבי שסופו היה על המגרש. כ"כ התגעגעתי. :wubyellow
הדרך שהוא עושה מסדרון בתוך הצבע לחודרים זה אחד הדברים היותר יפים שראיתי.

6. אני עדיין מאמין שהקבוצה תתחבר, ונראה כדורסל יותר טוב.
עם הפנים ליום חמישי.... (מכבי בהיכל ואז לראות שם חצי שני של הכדורגל... ערב מטורף...)
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 23 אוקטובר 2013, 09:06

מקובי כתב:עברתי עכשיו על הנושא.
נתחיל מההתחלה:
אתמול היה פאקינג משחק פתיחת עונה בהיכל, מול הקבוצה שלקחה את האליפות בשנה שעברה, ביום רגיל מכבי מביאה למשחק כזה 8000 בשקט (הממוצע בשנים האחרונות במשחקי בית הוא 5000-6000) אבל החליטו לעשות את המשחק הזה כהצגה מקדימה למשחק כדורגל (בין 2 קבוצות בינוניות) ולדחוף אותו ב18:45, אתם באמת מתפלאים שהיה יחסית ריק?

2. השיפוט בחצי הראשון הרג את מכבי, השופטים שרקו רק לצד אחד (אל תתפסו אותי אבל חיפה עמדה 22 פעמים על הקו ומכבי רק 10 במחצית הזו), במחצית השנייה השיפוט היה הפוך (זריקות העונשין בסוף התאזנו +-)
זה פשוט לא הגיוני שנותנים לצד אחד להרביץ ולצד אחד לא.

3. נראה במשחקים האחרונים שמכבי נותנת פור ליריבות שלה והיא משחקת בערך מחצית במשחק. זה די מטריף, אבל זה רק גורם לשאול מה יקרה שהם ישחקו באותה אינטנסיביות משחק שלם.

4. אני לא מבין את אלה שמדברים על רייס, אם לא ננסה להכניס אותו במשחקי ליגה, אז מתי כן ננסה להכניס אותו לשטף? ביורוליג.
בסדר גמור שדיוויד ניסה להכניס אותו למשחק בחצי הראשון מבחינתי.
בסופו של דבר הוא שחקן בסגל (לפחות עד סוף השלב הראשון ביורוליג) וצריך לקבל את הצ'אנסים במידת האפשר. (שראמדיני לא שיחק במכבי ובטופ 16 שוב חזר להיות שחקן סולידי ברמת יורוליג)

5. למרות שקלע רק 5 נקודות, באמת שראיתי דברים יותר טובים ממכבי שסופו היה על המגרש. כ"כ התגעגעתי. :wubyellow
הדרך שהוא עושה מסדרון בתוך הצבע לחודרים זה אחד הדברים היותר יפים שראיתי.

6. אני עדיין מאמין שהקבוצה תתחבר, ונראה כדורסל יותר טוב.
עם הפנים ליום חמישי.... (מכבי בהיכל ואז לראות שם חצי שני של הכדורגל... ערב מטורף...)

מכבי לא נותנת פור, אלא שזה מה שהיא מסוגלת כרגע. היא קבוצה לא יציבה, וככזאת זה מה שאנחנו רואים.

לגבי רייס - ברור שצריך לתת לו צ'אנסים, אבל אם לו כן מגיע, אז למה לנעימי לא?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 23 אוקטובר 2013, 13:08

נתחיל מההתחלה:

המשחק נערך בשעה כל כך מפגרת בגלל השידור בערוץ 1. אחר כך היה שם גם שידור של בית"ר נגד הפועל, וזאת הסיבה שהמשחק של מכבי שוחק מוקדם
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מקובי » 23 אוקטובר 2013, 21:22

felix_r כתב:
נתחיל מההתחלה:

המשחק נערך בשעה כל כך מפגרת בגלל השידור בערוץ 1. אחר כך היה שם גם שידור של בית"ר נגד הפועל, וזאת הסיבה שהמשחק של מכבי שוחק מוקדם

זה כל העונה...
ערוץ 1 רכש את הזכויות של המשחק המרכזי בכדורסל כדי לעשות ערב של ספורט.

ככה שהדרבי צפוי להיות בשעה המסריחה הזאת...

יוני, לזה התכוונתי, הם משחקים מחצית במשחק. מאמין שככל שהזמן יעבור הם ישחקו לאורך משחק שלם.
אחרי שהוא לא יושאל אני חושב שהוא גם יקבל צ'אנסים.
מקובי

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־33 אורחים