דריק שארפ מתכוון לתבוע את מכבי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דריק שארפ מתכוון לתבוע את מכבי

הודעהעל ידי jol9 » 24 אוקטובר 2013, 11:21

קודי כתב:
jol9 כתב:אני אומר דבר פשוט מאוד. דרק לא היה עושה מהלך שכזה (אם אכן יש מהלך כזה), מבלי שהתייעץ עם עו"ד ומבלי שחשב על זה לעומק.
הבן אדם היה למעלה מעשור וחצי במערכת. הוא הראה לויאליות מהתחלה ועד הסוף, ושיחק במכבי גם בעבור שכר נמוך יותר ממה שהגיע לו כשהיה בשיא הקריירה שלו.

מנגד, גם לפני עידן דני פדרמן, מכבי לא היה ידוע כמועדון שמתייחס יפה לveterans שלו, וזכורות לא מעט דוגמאות של מרמור אצל כוכבי על כמו ג'מצ'י, נדב ואפילו מיקי ברקוביץ'
כשפרשו מהמועדון.
על אחת כמה וכמה הדבר רלוונטי למכבי הנוכחית שמנוהלת כעסק כלכלי בלבד, בלי שום נשמה.

רק בגלל הסיבה הזאת, ובגלל היכרות (לא אישית כמובן) רבת שנים עם הנפשות הפועלות, אני נוטה מייד לייחס את הצד השלילי להנהלת מכבי. אולי אני טועה, אבל לא הייתי ממהר לשפוט
את דרק כ"כ מהר.

עורכי דין אוהבים לתבוע לא מעט בשיטת "מצליח". הרי החוק הוא לא תמיד שחור ולבן ולפעמים עורכי דין אוהבים לשכנע את לקוחותיהם להגיש תביעה בתקווה שהצדדים יתפשרו בסוף על משהו או שיהיה איזה שופט הזוי שיפסוק משהו לטובתם.

בדיוק. זה כנראה לא שחור ולבן ויכול להיות שלדרק יש קייס.
האמת, לא ממש איכפת לי אם יזכה. אני אוהב אותו הרבה יותר מרוב אנשי מכבי הנוכחיים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אוקטובר 2013, 12:42

קודי כתב:עורכי דין אוהבים לתבוע לא מעט בשיטת "מצליח". הרי החוק הוא לא תמיד שחור ולבן ולפעמים עורכי דין אוהבים לשכנע את לקוחותיהם להגיש תביעה בתקווה שהצדדים יתפשרו בסוף על משהו או שיהיה איזה שופט הזוי שיפסוק משהו לטובתם.

אני לא מומחה לעניין, אבל חוקים לגבי פיצויי פיטורין הם סדרך כלל שחור או לבן. זה לא חוזה שהופר או משהו בסגנון. או שחוק אומר שחייבים או שלא. בכל מקרה, לא מדובר על כסף גדול או משהו מעניין במיוחד.

מה שמגיע מגיע וזהו.
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 24 אוקטובר 2013, 13:18

roy1000 כתב:
קודי כתב:עורכי דין אוהבים לתבוע לא מעט בשיטת "מצליח". הרי החוק הוא לא תמיד שחור ולבן ולפעמים עורכי דין אוהבים לשכנע את לקוחותיהם להגיש תביעה בתקווה שהצדדים יתפשרו בסוף על משהו או שיהיה איזה שופט הזוי שיפסוק משהו לטובתם.

אני לא מומחה לעניין, אבל חוקים לגבי פיצויי פיטורין הם סדרך כלל שחור או לבן. זה לא חוזה שהופר או משהו בסגנון. או שחוק אומר שחייבים או שלא. בכל מקרה, לא מדובר על כסף גדול או משהו מעניין במיוחד.

מה שמגיע מגיע וזהו.

החוקים הללו הם שחור ולבן לגבי עובדים רגילים, וגם זה לא ממש נכון - רק לפני כמה ימים היתה פסיקה חדשה שגם עובד שהתפטר מרצונו זכאי לפיצויים. כאן מדובר על חוזה טאלנט נו קאט, שהוא חוזה שמקובל אצל ספורטאים מקצוענים ואנשי בידור. באמת נראה לך שכשנבארו יבוא לחדש חוזה בברצלונה בגיל 35 יציעו לו את אותו השכר שהוא קיבל עד עכשיו? ואם הוא לא יסכים לירידה בשכר הוא יתבע פיצויים מברצלונה? האם אובראדוביץ תבע פיצויים מפאו כשהציעו לו בקיץ שעבר שכר נמוך יותר?
אמנם לא מדובר בסכומים גדולים, כך שזה לא ממש מעניין, אבל עדיין מדובר בעזות מצח מצד שארפ (שאני אוהב אותו הרבה יותר מאשר את מנהלי מכבי) שהרוויח 200 אלף דולר נטו כעוזר מאמן שני.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אוקטובר 2013, 13:28

קודי כתב:החוקים הללו הם שחור ולבן לגבי עובדים רגילים, וגם זה לא ממש נכון - רק לפני כמה ימים היתה פסיקה חדשה שגם עובד שהתפטר מרצונו זכאי לפיצויים. כאן מדובר על חוזה טאלנט נו קאט, שהוא חוזה שמקובל אצל ספורטאים מקצוענים ואנשי בידור. באמת נראה לך שכשנבארו יבוא לחדש חוזה בברצלונה בגיל 35 יציעו לו את אותו השכר שהוא קיבל עד עכשיו? ואם הוא לא יסכים לירידה בשכר הוא יתבע פיצויים מברצלונה? האם אובראדוביץ תבע פיצויים מפאו כשהציעו לו בקיץ שעבר שכר נמוך יותר?
אמנם לא מדובר בסכומים גדולים, כך שזה לא ממש מעניין, אבל עדיין מדובר בעזות מצח מצד שארפ (שאני אוהב אותו הרבה יותר מאשר את מנהלי מכבי) שהרוויח 200 אלף דולר נטו כעוזר מאמן שני.

אני חושב שממילא לרובנו הפיצויים מופרשים כשחלק מהסדר הפנסיה וכל העניין נהיה לא רלוונטי. אני לא יודע אם החוק בכלל מכיר בדבר כזה שנקרא "חוזה טלאנט" בשביל פיצויי פיטורין. סתם בשביל הפרופורציות - מדובר על 8.33% מהשכר השנתי (על כל שנת עבודה), ככה שאם שארפ היה במכבי 15 שנה עם משכורת ממוצעת של 300 אלף דולר (ברוטו) אז כל הסיפור זה פחות מ- 400 אלף דולר שזה סכומים שדני פדרמן זורק על מדלי ונעימי ושות' בלי לחשוב פעמיים.

אני ממש לא מסכים שזה "עזות מצח" של שארפ. האיש אמנם קיבל כסף טוב כעוזר מאמן, אבל היה אנדרפייד באופן כרוני כשחקן. מה שמגיע מגיע וזהו. העניין הוא משפטי פרופר והתוצאה של הסיפור של ממש מעניינת אותי.
roy1000

הודעהעל ידי שחף » 06 נובמבר 2013, 00:30

רוי, שארפ קיבל 250K על העונה שלו בתור עוזר. בערך כמו שני העוזרים של אובראדוביץ' ביחד. זה היה סוג של "פיצוי" של פדרמן על השנים שדרק היה אנדרפייד. קראתי בעוד מקום שאם לשארפ היה שכל הוא היה מקים איזושהי חבר'ה בע''מ ומושך את הכסף עם מס הכנסה נמוך יותר. על בורשטיין לדוגמא סיפרו שעשה את זה. אני לא מת על הפדרמנים, אבל זה נראה לי מגוחך לדרוש פיצויי פיטורים. זה מועדון ספורט, והתנאים של החוזה הם משמעותית טובים יותר מאלו של 90% מהשכירים במשק. שמעת פעם על שכיר שכשמפטרים אותו מקבל את כל המשכורות שהוא היה אמור להרוויח במהלך אותה השנה?

יוני, מה שאתה טוען נכון גם לגבי פארגו ויוגב, ועדיין הם אכלו אותה חזק בבית המשפט\בוררות מול מכבי.
שחף

הודעהעל ידי roy1000 » 06 נובמבר 2013, 14:32

שחף כתב:רוי, שארפ קיבל 250K על העונה שלו בתור עוזר. בערך כמו שני העוזרים של אובראדוביץ' ביחד. זה היה סוג של "פיצוי" של פדרמן על השנים שדרק היה אנדרפייד. קראתי בעוד מקום שאם לשארפ היה שכל הוא היה מקים איזושהי חבר'ה בע''מ ומושך את הכסף עם מס הכנסה נמוך יותר. על בורשטיין לדוגמא סיפרו שעשה את זה. אני לא מת על הפדרמנים, אבל זה נראה לי מגוחך לדרוש פיצויי פיטורים. זה מועדון ספורט, והתנאים של החוזה הם משמעותית טובים יותר מאלו של 90% מהשכירים במשק. שמעת פעם על שכיר שכשמפטרים אותו מקבל את כל המשכורות שהוא היה אמור להרוויח במהלך אותה השנה?

יוני, מה שאתה טוען נכון גם לגבי פארגו ויוגב, ועדיין הם אכלו אותה חזק בבית המשפט\בוררות מול מכבי.

שחף, בינונו, למי אכפת? בין אם שארפ יקבל עוד כמה מאות אלפי דולרים מדני או לא, זה לא ישנה כלום מבחינת הסגל של הקבוצה. אני לא מכיר את הצד המשפטי של הסיפור, אבל יש חוק, והחוק אמור להיות מוחלט ומה שמגיע מגיע. להיפך, כל דולר שיקחו מהפדרמנים רק יזרז את עזיבתם, אז שיהיה לשארפ בהצלחה.
roy1000

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מרסר, שמואל1 ו־25 אורחים