ליגת ווינר: מכבי נגד אשדוד - שבת, 20:00, ספורט5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר: מכבי נגד אשדוד - שבת, 20:00, ספורט5

הודעהעל ידי jol9 » 17 נובמבר 2013, 23:16

שחף כתב:יובל, לא מתאים לך כל כך. אני מכיר אותך בתור מישהו הגיוני ורציונלי פה, לא מישהו שמתבסס על דעות של כמה חברים של אילן השועל. לבלאט לא היה בעיה ליבש על הספסל שחקן כמו מאלט בשביל יוגב אוחיון. לא שרייס הוא איזה מציאה מטורפת, אבל כנראה שאם הוא היה טוב מרייס הוא היה משחק יותר ממנו, גם בליגה וגם ביורוליג. זה היה דורש מבלאט גם פחות התאמות בין המשחקים. מצד שני יש לך כמובן את החבר פניני שמרוויח על 300K על לשבת בברים ולהשמיםן ולא מסוגל לשמור על שום דבר שלא נשאר בשקט יותר מכמה שניות. ישראלים אין. לגבי מקל, שום שחקן לא היה מעדיף הצעה של מכבי ע''ח ה-NBA. לא פארקר שהיה לו יחס רגשי למכבי הרבה יותר מאשר מקל(שגדל באוסישקין), ולא מקל עצמו. אפשר לבוא בטענות לפדרמן על העובדה שבמקום רייס היה צריך להיות פה שחקן טוב יותר. אי אפשר לספר סיפורים על נעימי שהפך פתאום לשחקן יורוליג איכותי.

שחף, אני חושב שכולם יודעים שלבלאט יש פייבוריטים ושחקנים שהוא לא סופר.
האם רוט לא היה ראוי לדקות משחק בעונה שעברה? בלאט פשוט מחק אותו מהרוטציה בלי שום הצדקה.
אנחנו יכולים לדבר עד מחר על האימונים, אבל שחקנים לא נמדדים באימונים, ואם רייס בחודשיים של הסרחה מתמדת מקבל יותר הזדמנויות מרוט בכל השנה, אז משהו שם דפוק.

אין כאן שום קשר לאילן השועל, ואת מי בכלל מעניין מה הוא חושב ואומר? פשוט ניתוח בסיסי של המציאות של הקבוצה בשנים האחרונות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 17 נובמבר 2013, 23:42

עכשיו גם אתה?? :)

לבלאט יש אולי פייבוריטים, אבל את מורן רוט ראינו ביורוליג בשנה שעברה(בניגוד לנעימי). לרוט יש מגבלה פיזית מאוד קשה שמונעת ממנו להיות שחקן רוטציה ביורוליג. הוא נמוך,חלש ולא אתלטי. הוא לא יכול לעבור בחסימות, לא יכול לשמור על גארדים אתלטיים ואין לו יכולת לייצר כלום בהתקפה מול גארדים זריזים כמו רודריגז ויול כי המהירות והסייז העדיף שלהם מפריעים לו. אז כן, רוט נמחק מהרוטציה באירופה כי לא הייתה לו שום יכולת להיות שחקן מועיל ברמות האלה(והמשחק מול קבוצה מפורקת כמו פנר\אולקר היה היוצא מן הכלל שממש לא העיד על הכלל), בדיוק כמו שדרור חג'ג' לא יכל להיות שחקן מועיל ביורוליג. זה מה יש.
שחף

הודעהעל ידי toja27 » 17 נובמבר 2013, 23:47

קודי כתב:אני לא מבין מה הקשר לישראלים מול ספרדים. ברור שהשחקנים הספרדים טובים מהישראלים אבל גם הזרים בריאל וברצלונה טובים מאלה של מכבי. הבעיה היא שבמכבי מזלזלים בשחקנים הצברים ומתייחסים אליהם כנחותים.
הרי טייריס רייס לא שחקן יותר טוב, בטח לא בצורה מובהקת, מנעימי או ממורן רוט ועדיין הוא מקבל קרדיט שהוא פי 10 ממה שכל אחד מהם קיבל. אם היה מדובר בשחקן מוכח ברמות הגבוהות אז אני עוד יכול להבין אבל מדובר בשחקן שמדשדש כבר ארבע שנים בקבוצות בינוניות באירופה, אין לו סייז, אתלטיות, פיזיות, קליעה וחוכמה בשביל לשחק ביורוליג ועדיין מתעקשים לתת לו עוד ועוד הזדמנות, בשעה שרוט בקושי קיבל שברירי דקות בעונה שעברה ונעימי התלבש לראשונה העונה רק אתמול. וזה עוד כלום לעומת מה שעשו לגל מקל, שהיה השחקן ה-13 במכבי, לא התלבש כמעט לאף משחק ושוחרר מהקבוצה למרות חוזה לשלוש שנים (במהלכו שילמה לו מכבי לא מעט בכדי שישחק במקום אחר) ומאז הספיק לקחת למכבי שתי אליפויות ולקבל חוזה ב-NBA. הרי יכלו להביא אותו גם בתחילת העונה שעברה אבל בגלל שקוראים לו מקל ולא מקלוביץ או בראון/סמית וכד' אף אחד אפילו לא חשב עליו. דבר דומה קרה גם עם יוגב אוחיון, שהתחיל להיות מוערך רק אחרי שקיבל חוזה עתק בקובאן וגם היום, אחרי שדי ברור שלא יהיה פשוט למצוא רכז ברמתו, לא רק שמנסים כל קיץ (ללא הצלחה) להחתים רכז זר שיעלה לפניו אלא גם כל כך מזלזלים בו שחותמים איתו חוזה שיש לו אופציה לצאת ממנו אחרי שנה בשביל לחסוך עוד כמה גרושים.

מבחינתי שחקן שהוא ישראלי (אמיתי - צבר) עדיף על פני שחקן זר גם אם הוא מעט פחות טוב. הזרים אמורים לחזק את הקבוצה ולהיות הרבה יותר טובים מהישראלים ולא סותמי חורים כמו רייס. אם יש ישראלי שקרוב לרמה של שחקן זר שמגיע לכאן אני בהחלט מעדיף את הישראלי. מרוב רדיפה אחרי נצחונות ותארים קצת שכחנו מאיפה באנו ולאן אנחנו שייכים. אז נכון, יאמרו שגם בתקופת השושלת הגדולה לא היו הרבה ישראלים וכד', אבל אפילו אז, ברוטציה קצרה של 8-9 שחקנים, היה את בורשטיין, שלף, ששון ולפעמים גם הלפרין, והיה גם את שארפ שהוא מבחינת הקהל כמו ישראלי לכל דבר. אני מדבר לא מעט עם אוהדי מכבי, והסוף השבוע האחרון שמעתי מכמה מהם סימפטיה לירושלים הישראלית וסלידה ממכבי האמריקאית.

אני מסכים איתך. לי יש תחושות דומות לשלך.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 17 נובמבר 2013, 23:58

roy1000 כתב:
קודי כתב:לא עניין של אנטישמיות, אלא של זלזול בשחקן הישראלי והעדפה של שמות נוצצים של זרים. רוט ונעימי לא פחות טובים מרייס וגם הרזומה שלהם לא פחות טוב משלו. עדיין, רייס קיבל ומקבל קרדיט אינסופי ואילו השניים הללו לא קיבלו אפילו קרדיט מינימלי.
לגבי אוחיון - הוא קיבל שכר מצחיק ולא רצו אפילו לדבר איתו על שדרוג לפני שהוא חתם בקובאן. ברור שצריך להחתים עוד רכז לפניו אבל רכז רציני ולא איזה בדיחה, אחרת עדיף לתת לאוחיון את המושכות ולשים ישראלי (רוט, נעימי וכד') כמחליף.
יש ישראלים טובים - אליהו שחקן טוב (אני עדיין בהלם שמכבי ויתרו על הזדמנות להחתים אותו תמורת 300 אלף דולר לעונה), הלפרין לא כל כך רע וגם רוט מוכיח העונה שהוא שחקן טוב.

שמע, אני אוהד מכבי כבר עשרות שנים ואולי בפעם הראשונה אני מרגיש שאני באמת שלא יודע את מי אני מעודד. אני לא מזדהה עם הבעלים וההנהלה, לא עם הזרים המתחלפים וגם לא עם הזרים האחרים שנקראים מתאזרחים. אז ברור שאני רוצה קבוצה מנצחת ולא קבוצה ישראלית ומפסידה, אבל עדיין אפשר לעשות גם את זה במינון סביר ולא לפוצץ את הקבוצה בזרים גם בתפקידים שיש ישראלים באותה הרמה.

תחשוב לרגע ותענה בכנות: אם אוחיון יעזוב בקיץ - האם תמשיך להזדהות עם קבוצה ללא ישראלים בכלל? האם יספק אותך שיהיו 2-3 "עלי תאנה" ישראלים בקצה הספסל? האם אתה מרגיש טוב עם זה שהחמישיה הראשונה של הקבוצה שלך כוללת את רייס, היקמן, אינגלס, סמית' וגיי'מס? האם קבוצה ישראלית צריכה להעלות שחקן כמו רייס בחמישיה, כשיש כמה וכמה גארדים ישראלים טובים יותר?

אגב, איך אתה מסביר את זה שגם פיני גרשון לא רצה את גל מקל וגם בלאט לא רצה להחזיר אותו? הוא מספיק טוב לדאלאס אבל לא למכבי?

קשה להזדהות עם קבוצה של שכירי חרב שבאים לשנה ועוזבים. היה קל להזדהות עם שאראס, פארקר וניקולה כי הם נשארו פה שנים וכי הם היו השחקנים הכי טובים לעמדה שלהם באירופה. הקונספט של המשכיות מת במכבי ולכן נוצר מצב שבו יש לך חבורה של אמריקאים בינוניים (שלחלקם יש אזרחות ישראלית) שבאים לשנה - שנתיים והולכים למקומות אחרים.
יכול להיות שעדיף קבוצה ישאלית מפסידה על הקונספט הזה.

לגבי מקל - הוא היה צריך להיות המכבי, אבל בגלל משקעי העבר, אף צד לא שש לעשות את החיבור הזה שוב. אני ראיתי אותו כמה פעמים בדאלאס ופשוט אין לו מקום ב- NBA. הוא לא יכול לשמור על אף אחד והוא מאבד כדורים בקצב בסיטונאי. זה שהוא הגיע ל- NBA לא הופך אותו לשחקן NBA לגיטימי כי הוא ממש לא.

אני ראיתי את מקל אתמול והוא שיחק יפה מאוד. לא כל המשחקים שלו הם כמו המשחק אתמול אבל זאת רק עונת הרוקי שלו שם. תן לו זמן.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 18 נובמבר 2013, 00:30

שחף כתב:עכשיו גם אתה?? :)

לבלאט יש אולי פייבוריטים, אבל את מורן רוט ראינו ביורוליג בשנה שעברה(בניגוד לנעימי). לרוט יש מגבלה פיזית מאוד קשה שמונעת ממנו להיות שחקן רוטציה ביורוליג. הוא נמוך,חלש ולא אתלטי. הוא לא יכול לעבור בחסימות, לא יכול לשמור על גארדים אתלטיים ואין לו יכולת לייצר כלום בהתקפה מול גארדים זריזים כמו רודריגז ויול כי המהירות והסייז העדיף שלהם מפריעים לו. אז כן, רוט נמחק מהרוטציה באירופה כי לא הייתה לו שום יכולת להיות שחקן מועיל ברמות האלה(והמשחק מול קבוצה מפורקת כמו פנר\אולקר היה היוצא מן הכלל שממש לא העיד על הכלל), בדיוק כמו שדרור חג'ג' לא יכל להיות שחקן מועיל ביורוליג. זה מה יש.

מה זה "יש אולי פייבוריטים"?

אתה חושב שדין היקמן, בלו וסמית' הוא כדין אליהו, רוט ונעימי?
אוקיי, אז רוט לא היה שומר גדול. אפשר לחשוב שבלו כן. בינינו גם היקמן לא בדיוק רונדו. שומר בסדר, לא איזה כוכב הגנתי גדול.
אבל רוט היה היחיד בסגל שידע לשחק פיק אנד רול, מה שהיה יכול להפוך את אליהו לסקורר איכותי יותר למשל. הוא לפחות היה ראוי לאיזה רבע צ'אנס. כזכור לך לא כל המשחקים של מכבי
היו מול ריאל והגארדים שלה, וכזכור לך עוד יותר, אותו היקמן ואותו אוחיון נראו כמו פח אחד גדול מול אותם יול ורודריגז...

צר לי להגיד את זה, אבל מה שבלאט מוכיח בשנתיים האחרונות, שמעבר לזה שהוא איש עבודה רציני ומסור, ומאמן טוב, הוא לא חף מטעויות, ולעיתים אף טעויות גסות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 18 נובמבר 2013, 00:45

אני לא בא להיות הסנגור של בלאט, אבל מורן רוט בגיל 30 ומשהו לא יכול להיות שחקן יורוליג מועיל. אף אחד מאיתנו גם לא חשב כשהוא יהיה כזה כשהחתימו אותו. אז אני לא יודע למה פתאום אתה חושב שהוא היה הופך את אליהו לסקורר איכותי יותר ברמות האלה(ליתר דיוק, אולי השילוב של שניהם היה הופך את השחקנים שהם היו שומרים עליהם לסקוררים איכותיים). יש הבדל גדול, מה לעשות בין לעשות פיק אנד רול מול גוני יזרעלי ומאיר טפירו בן ה-39(באיזה עוד ליגה מישהו בגילו היה משחק כל כך הרבה? בליגה הספרדית קבוצות היו מפרפרות אותו) לבין לעשות אותו דבר מול קלייניטיס ובובי בראון עם גבוה בצבע שהוא אשכרה איום חסימה ולא איזה גמד של 2.01 מ' שהסבו אותו לשחק 5. ההשוואה שלך לשחקן מוכח כמו בלו היא משעשעת. לבלו יש סקיל אחד ברמה מאוד מאוד גבוהה ביורוליג וזה קליעה מבחוץ. השומר שיוצא אליו לוקח את זה בחשבון ולכן גם סקיל פחות מפותח אצלו כמו החצי חדירה הזאת הופך ליעיל. לרוט אין שום יכולת שהיא ברמות האלה. גם אם הוא יודע לעשות פיק אנד רול, הוא לא איום מספיק גדול מבחוץ או חודר מספיק טוב כדי שהגבוה שיוצא אליו אשכרה ייקח אותו ברצינות. ובכל מקרה, ראינו את רוט בנבחרת, שם לכאורה אין היקמן שיפריע לו. באופן מפתיע הוא לא כיכב גם שם.
שחף

הודעהעל ידי yzafrir » 18 נובמבר 2013, 07:28

אני לא מבין על מה ההיסטריה ?? הקבוצה מתפקדת טוב מאוד יחסית לשלב כזה של העונה ולא איכפת לי לי אם זה עם רייס , נעימי או אוחיון .
אם השיתוף של רייס היה בא על חשבון ניצחונות אז יש מקום לצעקות , אבל דווקא כשהקבוצה רצה טוב זו הזדמנות להכניס אותו לעניינים . זה לא סותר את זה שיש מקום להכניס גם את נעימי לעניינים ....
מי שלדעתי מכבי צריכה לוותר עליו מבחינת דקות משחק זה פניני שפשוט נראה גמור פיזית ומנטאלית כבר כמה עונות....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 נובמבר 2013, 08:10

jol9 כתב:
שחף כתב:עכשיו גם אתה?? :)

מה זה "יש אולי פייבוריטים"?

אתה חושב שדין היקמן, בלו וסמית' הוא כדין אליהו, רוט ונעימי?
אוקיי, אז רוט לא היה שומר גדול. אפשר לחשוב שבלו כן. בינינו גם היקמן לא בדיוק רונדו. שומר בסדר, לא איזה כוכב הגנתי גדול.
אבל רוט היה היחיד בסגל שידע לשחק פיק אנד רול, מה שהיה יכול להפוך את אליהו לסקורר איכותי יותר למשל. הוא לפחות היה ראוי לאיזה רבע צ'אנס. כזכור לך לא כל המשחקים של מכבי
היו מול ריאל והגארדים שלה, וכזכור לך עוד יותר, אותו היקמן ואותו אוחיון נראו כמו פח אחד גדול מול אותם יול ורודריגז...

צר לי להגיד את זה, אבל מה שבלאט מוכיח בשנתיים האחרונות, שמעבר לזה שהוא איש עבודה רציני ומסור, ומאמן טוב, הוא לא חף מטעויות, ולעיתים אף טעויות גסות.

על זה הדיון? על הטעויות שבלאט עשה?
אין פה מישהו שיגיד שבלאט לא טעה במהלך שלוש השנים האחרונות, אבל עם כל הכבוד, ספסול של נעימי ורוט, שהם שני שחקנים שהוא לא רצה בכלל, הוא לא טעות גסה. היינו מגיעים בדיוק לאותו מקום גם אם רוט היה משחק 15 דקות בערב.
היקמן שומר מצויין ד"א, אחד הטובים שעברו פה בשנים האחרונות. אתה מגזים איתו.

די ברור שדין סמית' והיקמן הוא לא כדין רוט ונעימי. בדיוק כמו שדין אליהו הוא לא כדין בן אלטיט.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־18 אורחים