המשחק מול אלבא גרם לי לחשוב שוב על הנושא של מכבי כקבוצה עם סגנון אמריקאי לחלוטין. אני חושב שבשנה האחרונה יצא לנו לראות המון את הפלוסים של הדבר הזה, אבל פה ושם רואים גם את המינוסים, בעיקר כשבאות קבוצות עם רמה דומה של אתלטיות ומקשות על מכבי. חיפה עשו את זה בשנה שעברה, אלבא עשו את זה אתמול. כעיקרון אני חושב שהסגנון הזה נדרש ברמה כזו או אחרת. אם אנחנו לא יכולים להעמיד קבוצות עם הכישרון של ריאל או צסק''א או קווים קדמיים כמו של ברצלונה(ואין לנו את התקציב לזה) צריך להביא יתרונות ממקום אחר. אז הרגליים הזריזות של רייס\פארגו\היקמן והניידות והורסטיליות של דווין סמית' מביאות את זה. אבל אולי אפשר גם קצת לשלב ולא להביא רק אמריקאים. בעיקר כשבסופו של דבר מדובר בהימורים כמו היינס נניח(במקרה הזה נראה שההימור נכשל). בעמדות הפנים מכבי מביאה אירופאים(טוב, היחיד שהצליח זה סופו) אבל זה כן אין בדיוק מבחר גדול של אמריקאים בעמדה 5 לדעתי.
הנה כמה אירופאים שיכולים להחליף אותו, לדעתי בסכומים זהים או כמעט זהים. לא הבאתי פה כמובן שמות כמו קאלאת'יס או תיאודוסיץ' שמכבי תקציבית בוודאי לא יכולה להביא או שמות חרושים אחרי השיא כמו פלאניניץ'(כאלה שחקנים לדעתי לא יצליחו פה). הדיבור הוא כמובן על העונה הבאה. אגב, גל מקל בעיני לא אחד מהם. הוא ויוגב בעיני נותנים דברים דומים מידי.
מרטינס ג'צביצ'יוס, ריטאס- לא מזמן מכבי הייתה לוקחת שחקנים מריטאס בתדירות די גבוהה. גם מאמנים. עם אידסון זה די הצליח. עם ספאחיה ויאסיטיס פחות. גצ'ביצ'יוס הוא בעיקר אקדח מחוץ לקשת. 49% משלוש ביורוקאפ, כמעט 3 שלשות למשחק. יכול לקלוע קאץ' אנד שוט, אחרי כידרור, אחרי חסימה. היה לו שבריר של קדנציה באולימפיאקוס שלא ממש הצליח. השנה הוא מוסר גם 4.6 אסיסטים למשחק. השאלה בעיני זה הכידרור שלו, קצת בעייתי לרמות הגבוהות. חוץ מזה שליטאים לא ידועים בהגנה שלהם בדרך כלל. יכול לתת איום מחוץ לקשת שמאוד חסר השנה(היחיד שקולע בעקביות לשלוש זה דווין סמית')
קרונוסלב סימון, קובאן- יש מצב שאני אולי מגזים פה וסימון יעלה הרבה יותר מהיינס. בכל זאת כמה שנים ביורוליג, הוכיח את עצמו וכו'. מצד שני כמות השחקנים שקיבלו חוזי ענק אחרי שנה במכבי תשכנע אותו אולי לחתום בסכומים יותר נמוכים. שחקן מוכח יחסית. קליעה, פיזיות, יכול ללכת לסל, למסור, הכל מהכל. בצד הנגטיבי, קצת כבד ל-2, בן 29, כשהשחקנים שמכבי מביאה הם בדרך כלל קצת יותר צעירים.
מנטאס קליינטיס, קובאן- אולי השחקן האהוב עליי ברשימה הזאת. רכז אמיתי שלא היה למכבי כבר שנים, אם לא סופרים את פאפאלוקאס שהגיע לפה המון המון אחרי השיא). יכול להתחלק עם פארגו בניהול המשחק. אתלט טוב מאוד יחסית לאירופאי שיכול לתקוף את הטבעת ופיק אנד רולר מצויין. יכול לשחק גם 3 בהרכבים נמוכים בגלל הגובה שלו. בצד השלילי, קלע חלש לשלוש שצריך את הכדור ביד הרבה יותר מאשר האחרים. מצד שני האפסייד שלו הרבה יותר גבוה מהם.