יום הזיכרון לשואה ולגבורה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יום הזיכרון לשואה ולגבורה

הודעהעל ידי LIAV10 » 05 מאי 2016, 18:50

שועל כתב:
LIAV10 כתב:מצטער אם מישהו נעלב, אבל יש בזה משהו:

תמונה

אני מאמין קטן, אבל את הטיעון הזה אני לא מבין. זה חדש לך שלבני אדם קורים דברים לא טובים ואפילו קשים? מי אמר שאלוהים עושה רק טוב ולא מתאכזר על ברואיו? אין אף מאמין שחושב כך, אלא להיפך. יש במקורות לא מעט ביטויים על כך שאלוהים יעשה דברים מהסוג הזה בסיטואציות מסוימות.

כעיקרון אני מאמין, אבל...לא קשה להבין למה המצווה היחידה בערך שאני מקיים זה צום פעם בשנה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yanay21 » 05 מאי 2016, 18:54

אני לא אכתוב פה הודעה חופרת, כי כמו שנכתב, צריכים להיות מוכנים לדיון ארוך, אבל זה גם מאוד תלוי באיך אדם תופס את האלוהים.
נגיד, אני מאמין באלוהים. יחד עם זאת, אני לא חושב שכל מה שקורה לי בחיים, או לא קורה, זה בזכותו\אשמתו. אף אחד לא כזה חשוב. בגלל זה אנשים שתולים את כל תקוותם בתפילות מרגיזים אותי, ויש כאלו שאפילו מתנגדים לכך בתוקף(ישעיהו לייבוביץ', לחובבי הז'אנר), כי האדם, לפחות מי שדתי, צריך לעבוד את האלוהים, ולא להיפך.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MaccabiTA » 05 מאי 2016, 19:07

משה כתב:
MaccabiTA כתב:השואה היא לא הוכחה לאי קיומו של אלוהים מן הסתם
אבל היא הוכחה לזה שלמאמינים (או יותר נכון לרבנים שמזינים אותם) תמיד תהיה תשובה שתתפתל סביב כל מקרה או מציאות, לא משנה באיזה עיקרון הכי בסיסי הם יפגעו או עד כמה מעוותת המציאות תהיה. התשובה תמיד תהיה שנסתרות הן דרכי האל או ניסים ונפלאות לצד השני, או בעברית-הגיון ודת לא הולכים, דת חסינה להגיון, קצת כמו צה"ל רק שהם מאומנים בזה כבר 3000 שנה לא 68.

אלוהים נתן לאדם בחירה חופשית. באפשרותו לעשות דברים טובים ומופלאים וגם דברים אכזריים ונוראיים שעולים על כל דימיון. צריך להבין שישנם דברים שהם מעל השכל וההבנה האנושית. האם זה נראה לך הגיוני ושכלי שיש איזשהו עם בהיסטוריה (שעבר/יעבור 10% ממה שהאומה הישראלית עברה) ועדיין ישאר עם? הרי אם הייתה חיי בזמן השואה בחיים לא הייתה חושב שמבחינה הגיונית תוך כמה שנים כנגד כל הסיכויים תיהיה לך מדינה ולא רק שתיהיה לך מדינה תצא למלחמה ותצא מנצח. אז ישנם אנשים שמבינים שישנם דברים בחיים שהם מעל ההבנה השכלית אנושית, ולא הפסיקו להאמין שעם ישראל לאורך למרות 2000 שנות גלות ישובו לארצם ויקימו פה מדינה.

מה שהוביל להקמת המדינה הוא היציאה של העם היהודי מהנאיביות ותהליך ההתחלנות. הדת רק כיוונה אותנו להמשך הגלות ולהמתנה חסרת מעש לגאולה, ספר להרצל שאלוהים הקים לנו את המדינה. ספר את זה לחיילים שהקריבו את חייהם.
העם היהודי שרד הרבה דברים מאוד לא סבירים, הסיכוי הוא אחד ל1000, לשמחתנו אנחנו חלק מאותו עם 1 לאלף, ויש מאות עמים שלא היה להם מזל וישמשו כסטטיסטיקה שמסבירה את קיומנו בלי צורך בהתערבות חיצונית. אם כבר התערבות אלוהית לא היה קצת יותר הולם אם היינו, נניח, עם ששורד 3000 שנה בלי לעבור שואה, פוגרומים ושאר ירקות? היה קצת יותר מצדיק את הטיעון.
ואם מדברים על דברים שנראים לא הגיוניים הייתי אומר שאדם שטוען להתגלות אלוהית ופרקים שנפלו עליו מהשמיים, מגורש מעירו שלו ובסופו של דבר כובש חלק עצום מהעולם הישן ומשאיר אחריו דת שהופכת לגדולה בדתות העולם ויש שיאמרו זו שבדרך להשתלט עליו הוא סיפור שנראה כאילו יש מאחוריו טיעון לא פחות חזק ל"אלוהים מאחורינו".
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 05 מאי 2016, 19:28

yanay21 כתב:אני לא אכתוב פה הודעה חופרת, כי כמו שנכתב, צריכים להיות מוכנים לדיון ארוך, אבל זה גם מאוד תלוי באיך אדם תופס את האלוהים.
נגיד, אני מאמין באלוהים. יחד עם זאת, אני לא חושב שכל מה שקורה לי בחיים, או לא קורה, זה בזכותו\אשמתו. אף אחד לא כזה חשוב. בגלל זה אנשים שתולים את כל תקוותם בתפילות מרגיזים אותי, ויש כאלו שאפילו מתנגדים לכך בתוקף(ישעיהו לייבוביץ', לחובבי הז'אנר), כי האדם, לפחות מי שדתי, צריך לעבוד את האלוהים, ולא להיפך.

באסה, חשבתי שנוכל להסתדר
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MaccabiTA » 05 מאי 2016, 19:31

MTA2311 כתב:אלוהים נתן זכות בחירה, האדם חטא, אלוהים העניש.

הטיעון הזה לא באמת תופס כי אם הוא העניש דרך הגרמנים הוא לא נתן לגרמנים בחירה חופשית אלה הקשה את ליבם, פרעה the 2nd
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי yanay21 » 05 מאי 2016, 19:38

Holiday_Armadillo כתב:
yanay21 כתב:אני לא אכתוב פה הודעה חופרת, כי כמו שנכתב, צריכים להיות מוכנים לדיון ארוך, אבל זה גם מאוד תלוי באיך אדם תופס את האלוהים.

באסה, חשבתי שנוכל להסתדר

אל תשכחי שאולי אני מאמין באלוהים, ואת לא, אבל שנינו יודעים שיש גיהינום, וקוראים לו מכבי פוקס תל אביב. זה מאחד אותנו.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 05 מאי 2016, 19:44

yanay21 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

באסה, חשבתי שנוכל להסתדר

אל תשכחי שאולי אני מאמין באלוהים, ואת לא, אבל שנינו יודעים שיש גיהינום, וקוראים לו מכבי פוקס תל אביב. זה מאחד אותנו.

כן אבל בתסריטים שלנו, הסיוט הזה נגמר לך כשאתה פוגש שוב את הקבוצה של השושלת ושלי רק יתחיל כשאצטרך לראות לנצח את אבי אבן מאמן את היינס בליגת האלופות של פיב''א
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 05 מאי 2016, 19:57

Holiday_Armadillo כתב:
yanay21 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

באסה, חשבתי שנוכל להסתדר

כן אבל בתסריטים שלנו, הסיוט הזה נגמר לך כשאתה פוגש שוב את הקבוצה של השושלת ושלי רק יתחיל כשאצטרך לראות לנצח את אבי אבן מאמן את היינס בליגת האלופות של פיב''א

אני מעדיף לראות את אבי אבן מאמן את היינס בליגת האלופות, מאשר לראות את פארקר, להיות מאושר, ואז לקלוט שגם ניקולה לידו. את אבי אבן והיינס אפשר לשנוא בכיף, אבל לראות את ניקולה עם השושלת יעורר בי בליל רגשות בלתי מוסבר.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 05 מאי 2016, 19:59

yanay21 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
yanay21 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

באסה, חשבתי שנוכל להסתדר

אני מעדיף לראות את אבי אבן מאמן את היינס בליגת האלופות, מאשר לראות את פארקר, להיות מאושר, ואז לקלוט שגם ניקולה לידו. את אבי אבן והיינס אפשר לשנוא בכיף, אבל לראות את ניקולה עם השושלת יעורר בי בליל רגשות בלתי מוסבר.

אבל זה מה שטוב באמונה שלך, ששם, בסוף, ניקולה מלא בטוב ובחיים לא קיבל םה תפקיד מרכזי בגלל שהפסיד את הכסף שלו בנק שאסור לומר את שמו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי משה » 05 מאי 2016, 20:01

MaccabiTA כתב:
משה כתב:
MaccabiTA כתב:השואה היא לא הוכחה לאי קיומו של אלוהים מן הסתם
אבל היא הוכחה לזה שלמאמינים (או יותר נכון לרבנים שמזינים אותם) תמיד תהיה תשובה שתתפתל סביב כל מקרה או מציאות, לא משנה באיזה עיקרון הכי בסיסי הם יפגעו או עד כמה מעוותת המציאות תהיה. התשובה תמיד תהיה שנסתרות הן דרכי האל או ניסים ונפלאות לצד השני, או בעברית-הגיון ודת לא הולכים, דת חסינה להגיון, קצת כמו צה"ל רק שהם מאומנים בזה כבר 3000 שנה לא 68.

אלוהים נתן לאדם בחירה חופשית. באפשרותו לעשות דברים טובים ומופלאים וגם דברים אכזריים ונוראיים שעולים על כל דימיון. צריך להבין שישנם דברים שהם מעל השכל וההבנה האנושית. האם זה נראה לך הגיוני ושכלי שיש איזשהו עם בהיסטוריה (שעבר/יעבור 10% ממה שהאומה הישראלית עברה) ועדיין ישאר עם? הרי אם הייתה חיי בזמן השואה בחיים לא הייתה חושב שמבחינה הגיונית תוך כמה שנים כנגד כל הסיכויים תיהיה לך מדינה ולא רק שתיהיה לך מדינה תצא למלחמה ותצא מנצח. אז ישנם אנשים שמבינים שישנם דברים בחיים שהם מעל ההבנה השכלית אנושית, ולא הפסיקו להאמין שעם ישראל לאורך למרות 2000 שנות גלות ישובו לארצם ויקימו פה מדינה.

מה שהוביל להקמת המדינה הוא היציאה של העם היהודי מהנאיביות ותהליך ההתחלנות. הדת רק כיוונה אותנו להמשך הגלות ולהמתנה חסרת מעש לגאולה, ספר להרצל שאלוהים הקים לנו את המדינה. ספר את זה לחיילים שהקריבו את חייהם.
העם היהודי שרד הרבה דברים מאוד לא סבירים, הסיכוי הוא אחד ל1000, לשמחתנו אנחנו חלק מאותו עם 1 לאלף, ויש מאות עמים שלא היה להם מזל וישמשו כסטטיסטיקה שמסבירה את קיומנו בלי צורך בהתערבות חיצונית. אם כבר התערבות אלוהית לא היה קצת יותר הולם אם היינו, נניח, עם ששורד 3000 שנה בלי לעבור שואה, פוגרומים ושאר ירקות? היה קצת יותר מצדיק את הטיעון.
ואם מדברים על דברים שנראים לא הגיוניים הייתי אומר שאדם שטוען להתגלות אלוהית ופרקים שנפלו עליו מהשמיים, מגורש מעירו שלו ובסופו של דבר כובש חלק עצום מהעולם הישן ומשאיר אחריו דת שהופכת לגדולה בדתות העולם ויש שיאמרו זו שבדרך להשתלט עליו הוא סיפור שנראה כאילו יש מאחוריו טיעון לא פחות חזק ל"אלוהים מאחורינו".

לצאת מהנאיביות? כנראה שאת הרב קוק לא יצא לך לקרוא, או את הגאון מוילנה, או את המהר"ל שכתבו/ראו ודחפו לעלות לארץ ישראל הרבה לפני הרצל. תרצה או לא תרצה מה ששמר על הגחלת היהודית והסיבה לשמירה אל יהדותנו וזיקתנו לארץ ישראל במשך 2000 שנה הייתה התורה וכמובן יד ה'. ההסתכלות שלך והגישה אל התורה ובכלל אל "אלוהים" היא ילדותית כי אתה חושב שכל אדם דתי יושב מתפלל/מבקש מאיזושהי ישות חיצונית שלא קשורה לעולם לבוא מבחוץ ולחולל שינויים, מבלי לעשות שום מעשה ובלי לקשר לזרימת ומהלך החיים.
לגביי הישרדותנו וולגביי הולם או לא, כמו שאמרתי לך יש לאדם בחירה חופשית. בבחירתנו החופשית בחרנו לא להיות מוסריים בתקופת בית ראשון חטאנו וגלינו מארצנו, לאחר מכן בתקופת בית שני בחרנו גם שלא להיות מוסריים וגלינו שום פעם במשך 2000 שנה. זה שאלוהים בחר בנו וכרת איתנו ברית לא אומר שאנחנו יכולים לעשות מה שבראש שלנו ולא יקרה כלום. מה שכן הוא הבטיח שלא ניכחד לעולם, לא משנה מה נעשה. עברנו את פרעה, עברנו את נבוכנאצר והבללים, עברנו את רומא, עברנו את פרעות האינקוויזיציה והפוגורמים, עברנו את היטלר והשואה וגם נעבור את איראן וכל מי שרוצה ברעתנו, זו עובדה היסטורית.
ושלא תבין חלילה לא נכון בהחלט אפשר לאהוב לתרום ואף לסכן את נפשך גם מבלי להיות דתי ומבלי להאמין כלל (אני בעצמי אח שכול ולחמתי במלחמות ישראל לפני שחזרתי בתשובה), למה? כי לפני התורה אנחנו קודם כל חלק מעם ישראל ותרצה או לא, העם הזה קיים וימשיך להתקיים הרבה מעבר לכל הסבר שכלי/הגיוני שיש.
משה

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 20:29

MaccabiTA כתב:
MTA2311 כתב:אלוהים נתן זכות בחירה, האדם חטא, אלוהים העניש.

הטיעון הזה לא באמת תופס כי אם הוא העניש דרך הגרמנים הוא לא נתן לגרמנים בחירה חופשית אלה הקשה את ליבם, פרעה the 2nd

בוודאי שהטיעון הזה לא תופס.
לא שמעתי אלטרנטיבה אבל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], גל גל ו־21 אורחים