המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
עפר כתב:בהנחה שאכן העונה בארה"ב מבוטל מה צריכה מכבי לעשות:
1. אם חזרתו של כספי יהיו למכבי 6 שחקנים ישראלים בכירים + שאייר. צריך להשאיל את שאייר, אפילו לשלם את שכרו בדי שהוא ישחק במקום אחר ואולי יצא ממנו משהו. כי ברור מה מצבו עכשיו ומה מצבו יהיה אם גם כספי יהיה בסגל. זה שכספי 3 זה אומר ש סמית ישחק הרבה בעמדה 2 בצוותא עם לנגפורד שמתקרב לכושר משחק סביר.
2. לנצל את העובדה שהרבה שחקנים טובים (ברמה אירופית) יהיו מחוסרי אופציות כי הקבוצות העשירות יתנפלו על שחקני NBA ואז להחתים שחקן כזה לחוזה שכולל את שנה הבאה במחיר שפוי. לדעתי בעמדת הרכז- פרמר שנה הבאה בכל מקרה לא נשאר ופפאלוקס
בן 34.
3.לא להחתים אחד מתותחי העל שיגיעו לאירופה כי גם ככה זה ייצור בעיה בקבוצה בגלל עודף השחקנים הצפוי. ובכל מקרה פרמר וכספי לא יהיו פה שנה הבאה אז לא צריך עוד שחקן שיעזוב אלא
עדיף השנה לשחק עם מה שיש (ויש קבוצה לא רעה בכלל) ולבנות תלכיד טוב לשנה הבאה.
אפשר להגיע לפחות להצלבה גם עם מה שיש עכשיו.
itay92 כתב:למה אתם ישר חושבים שאם יבוא תותח לקבוצה זה ישר ישפר אותה ויהפוך אותה לקבוצה שמועמדת לפיינל פור?
תסתכלו לדוגמא מה קרה אם וויאצ'יץ' בפילזן:שחקן אגואיסט שהרס את הקבוצה.
הכוכבים יבואו לאירופה עם המון אגו ורצון להוכיח,ואני בטוח ש80% אחוז מהמקרים הם רק יפגעו בקבוצה ולא יעזרו לה .
קובי כתב:לגבי החמישייה, במידה ולאנגפורד ייכנס לכושר משחק טוב וכספי יגיע בהמשך, היא תיראה כך:
1 - פארמר
2 - לאנגפורד
3 - כספי
4 - אליהו
5 - סופו
חמישייה שבעיניי יכולה להתמודד יפה עם כל יריבה אירופאית באשר היא, גם אחרי חיזוקים מפוצצים וגם מראה גאווה ישראלית במובן מסויים, עם שני ישראלים בחמישייה ואם תרצו, גאווה יהודית - שלושה יהודים בחוד החנית של הקבוצה מתל אביב.
לגבי הספסל - עמדה 3 תהיה מכוסה כראוי עם סמית' ופניני, עמדה 4 עם בלו ועמדה 5 עם הנדריקס וג'יימס. סביר ואולי סביר בהחלט, אם ג'יימס ייכנס לעניינים במהרה.
בנוגע לקו החוץ, ישנה בעייתיות, כאשר המחליפים של פארמר ולאנגפורד הם בורשטיין, יוגב, שאייר ופאפאס, אבל אני מניח שעם התאמות מסויימות ויותר דקות של פאפאס, יהיה אפשר להסתדר עם זה.
לגבי צוות האימון, בראשם בלאט, אין צורך להוסיף. מאמן ברמות הכי גבוהות שיש ורק יקנה לקבוצה נקודות זכות בכל משחק. ע"ע המשחק נגד פילזן, קבוצה ששפכה 30 מליון דולר תקציב ולא מעט שמות נוצצים וממש לא הרשימו עד כה. רק לחשוב על הפוטנציאל הגלום בקבוצה הזו ומה מאמן מוכשר כדיוויד היה עושה עם החבורה הזאת.
מאיזושהי סיבה, נראה שבעלי קבוצות רבות ביבשת נוהגים להמעיט בחשיבות מאמן הקבוצה, כאשר ראינו ונוכחנו לאורך השנים, שדווקא בכדורסל האירופי, עמדת המאמן היא אולי מהמשפיעות ביותר בספורט העולמי.
לגבי החתמות נוספות ? בעיניי, לא צריך להיסחף יתר על המידה אחרי הקירקס הצפוי להיפתח, במידה ואכן עונת ה-NBA תבוטל. יחד עם זאת, במידה ומדובר על החתמות לטווח הארוך, אני לגמרי בעד. כלומר, אם ישנה הזדמנות להחתים שחקן NBA ברמה גבוהה, או לחלופין, שחקן אירופאי בכיר שהתפנה, או יתפנה, בעקבות הקירקס, בהחלט כדאי ורצוי מאוד להביא בחשבון.
האם נרוויח מכל הסיטואציה ? קשה מאוד להעריך ואפשר לחלק אתת זה גם לשני טווחים - הקצר והארוך:
מבחינת הטווח הקצר של העונה הנוכחית: ראשית, בנוגע לפארמר - אני רק יכול לומר שאני מאוד מחבב את פארמר. עושה רושם של אחד שמתאים ככפפה לכדורסל האירופי בכלל ולמכבי בפרט. לקח את המושכות בקבוצה במהרה והפך להיות חלק מרכזי בסגל. אחד, שקשה פתאום לדמיין את מכבי מסתדרת בלעדיו.
שנית, כפי שכתבתי קודם לכן, איתו ועם כספי, מכבי מעמידה חמישייה חזקה מאוד, כאשר בכל עמדה ישנו שחקן ברמות הגבוהות ביותר באירופה.
מאידך, קבוצה שתניח ידה על 2 סופרסטארים ומעלה (למרות שגם סופרסטאר אחד בקבוצה טובה, יכול לעשות הבדל עצום), יכולה באמת לשנות את מאזן הכוחות ביורוליג ובתוך כך להוציא גם את מכבי ת"א מהמשוואה, למרות שביורוליג, בסופו של דבר, הכל נקבע בשני ערבי הפיינל פור, שבהם הכל יכול לקרות.
לגבי הטווח הארוך, עוד יותר קשה להעריך והשאלה שנשאלת כאן היא כמה מכבי תהיה רכה על ההדק, אם וכאשר יהיו הזדמנויות להחתים שחקני NBA ברמה גבוהה לטווח ארוך, או לחלופין שחקנים אירופאיים בדרג הראשון שייפלטו, בעקבות הגעתם של שחקני NBA.
בנוסף, במידה ותהיה השתוללות מועדונים על סופרסטארים, דוגמת דוראנט, עולה השאלה המתבקשת - מה יהיה לאחר מכן, כלומר, בעונה הבאה. אני מניח, שייתכן והאופוריה של עונה שכזו, בה כל בעלים ינסה להראות שיש לו גדול יותר מהאחר (ובד"כ מכבי מעדיפה להישאר מחוץ למשחקים הללו), עלולה לגרום למפולת כלכלית למספר מועדונים, שמקרה הטוב, יורידו הילוך בעונה שלאחר האופוריה ובמקרה הרע - יתפוררו. ידוע שלאחר אופוריה, מגיעה ירידת מתח ובעקבותיה הבעלים עשויים להחליט שהם מיצו ונמאס להם לשחק במשחק הזה שנקרא כדורסל.
יש בי בסה"כ אופטימיות לא ברורה לגבי הסיטואציה (לדעתי, בעיקר בזכות איך שהקבוצה נראית עם פארמר והציפייה שלי לראות את הקבוצה עם לאנגפורד בכושר טוב), למרות שאני לא אוהב את הקרקס שיהיה כאן, אם כי יש סיכוי סביר שאתאהב בעניין, כאשר יגיעו להיכל סופרסטארים דוגמת דוראנט או לברון.
בקיצור, נראה לי שיהיה כיף (:
rc4991 כתב:המהלך שינצל הכי טוב את השביתה זה להחתים שחקן NBA נחמד שביום רגיל לא היה חותם אצלנו על חוזה לכמה שנים
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־26 אורחים