omerk כתב:Blazergun כתב:omerk כתב:Blazergun כתב:omerk כתב:יאפ.
מהתחלה כתבתי ששחרור לויד לקבוצת יורוליג זה תקדים מסוכן ושחקן שאומר שמפחד צריך להבהיר לו שהשחרור שלו יהיה רק לקבוצות ביורוקאפ/סין/נבא. אם הסיבה באמת פחד אמיתי אז אמורים להסכים.
יש מצב ששחרור לויד דפק את הפועל יותר ממכבי
לדעתי לויד באמת פחד כי ישר אחרי שטיל נפל לו ליד הבית הוא פעל ובכללי רוב הזרים של מכבי פחדו אפילו להגיע לארץ. במקרה הזה מדובר במישהו שאשכרה היה בישראל ולא היו שום סימנים מקדימים למיטב ידיעתי, פשוט קיבל הצעה וישר הלך עליה.
פשוט בית זונות פה.
מאמין לו שהוא פחד, אבל גם למכבי יש את האינטרסים שלהם ולכן לא היו צריכים ליצור את התקדים הזה. לחילופין היו צריכים לבקש בייאאוט גבוה הרבה יותר ולהגיד ללויד שאם מונאקו לא מסכימים, אז שישלים מכיסו. פוחד או לא, חתם על זה חוזה ולא הגיוני שרק מכבי תפגע מזה והוא ישתדרג כספית.
זה יהיה מקרה מעניין לראות אם בית הדין של פיבא מקבל את הטענה על מלחמה גם בהינתן העובדה ששחקן חתם פה אחרי שהתחילה המלחמה. מקווה שמוטלי יקבל השהייה וקנס ויפסקו על בייאאוט גבוה (500+). אם זה הולך להיות בייאאוט סמלי בלי עונש למוטלי אז אין ספק שעוד שחקנים ממכבי, ירושלים והפועל יעזבו והפעם, בניגוד למקרה לויד, לא ינסו אפילו להגיע לסיכום עם מכבי.
אני בהחלט מסכים שהאינטרסים של הקבוצה גם חשובים לא פחות וחד משמעית מכבי נדפקו בסיטואציה הזו ולשחקן צריך להיות יותר אחריות להבין לאן הוא מגיע ובאיזו סיטואציה הוא נמצא, אני רק חושב שבמקרה של לויד זה היה פחות גרוע ממה שאנחנו רואים עכשיו כי אני חושב שהיה ברור לכולנו שאם לא הייתה מלחמה הוא היה נשאר וגם אז לפחות זה היה ממש בתחילת העונה, במקרה של מוטלי זה גרידיות לשמה כשהפועל כבר נמצאת באמצע עונת היורוקאפ ( וזה בלי לדבר על הדיווחים שמתקבלים לגבי בברלי וקאבוקלו ).
הבית זונות הזה צריך להיגמר ואם זה באמת בגלל המלחמה אני מצפה ממוטלי להתחיל ללמוד סינית ושישחק שם בעונה הקרובה.
חד משמעית מקרה מוטלי גרוע וחמור יותר. אני אפילו לא ראיתי שהוא מתאמץ להגיד שהוא פוחד, פשוט קיבל הצעה והלך עם 0 כבוד לקבוצה. לויד לפחות הסכים לשבת לדבר, לשמוע את מה שיש למכבי להגיד, להמתין קצת ולעזוב רק כאשר מכבי מגיעה להסכם עם מונאקו.
לדעתי 2 המקרים דומים, ההבדל העיקרי הוא שלויד בחר לעזוב תוך זמן קצר יותר מאז התחלת המלחלמה ומוטלי בחר שלעשות את זה לאחר מכן. יש לזה משמעות מסויימת אבל לא הייתי אומר שגדולה יתר על מידה . הטענה שלויד חווה חוויה טראומטית יותר ממוטלי לא מחזיקה באמת. אחד כי חוויה היא סובייקטיבית , ושני אנשים שונים יכולים להכיל ולתפוס את אותה סיטואציה בצורה שונה. ודבר שני מוטלי או כל זר אחר יכולים לטעון שאנחנו עוזבים בדיוק מהסיבה שלהימנע ממקרה כזה שיקרה לנו. אני לא מדבר מנקודת מבט משפטית , רק חולק את דעתי. ללויד הציעו אגב להישאר בבלגרד והוא סירב. הוא יוכל לטעון שכשהוא חתם במכבי הוא לא התכוון להישאר לבד בבלגרד ורוצה להיות עם חבריו לקבוצה ולחיות בתל אביב שזה נכון, אבל לפחות מכבי הוציאו את העוקץ מעיקר הטענה של לויד בכל הקשור למצב הבטחוני.
גם כל הגינונים של לויד לאחר עזיבתו לא שווים הרבה. סבבה נתן כבוד והיה מנומס והיה מוכן לשמוע את מכבי, אבל שמע והלך. מוטלי קיצר את התהליך.
בגדול לכולם ברור שמוטלי עזב בגלל הזדמנות , לגבי לויד יש ספק מסויים וזה כל ההבדל.
לגבי ינאי, אפשר לטעון שזה קרמה על ההתנהלות הלא ספורטיבית שלו בקיץ האחרון אבל הבעיה שגם מכבי וכל קבוצה ישראלית אחרת מתמודדת עם אותם קשיים.