אליאור כתב:omerk כתב:אליאור כתב:אני לא מתעסק בליטיגציה מסחרית ועיקר העיסוק שלי כעורך דין הוא בשוק ההון, אבל כן עושה גם הייטק.
לדעתי, לפחות אינטואיטיבית, מבחינה משפטית שטילמן צודק. זכות הסירוב לא נועדה בשביל לעשות מניפולציות של מכירה לאחר, אלא כדי לתת זכויות לבעלי המניות הקיימים.
זה ברור כשמש שהעסקה עם לוין נסגרה עוד לפני או במקביל להפעלת זכות הסירוב של רקנאטי, וזה מלמד לא פחות גם על לוין.
לכן גם אפשר מאוד להבין למה שטילמן כל כך כועס, כי הוא מרגיש שרימו אותו, וכנראה בצדק.
לחלוטין נראה שיש פה קייס ושנעשתה פה עסקה מלאכותית שמפספסת את המהות.
הבעיה תהיה להוכיח את זה בבית משפט, וגם בכלל האם פדרמן ויתר בעלי המניות מוכנים יהיו להכנס בתור צדדים לתביעה, כי בסוף הזכויות שלהם נפגעו ופחות של שטילמן.
הזכות של שטילמן נפגעה יותר מהם כי קנו אותו בעסקה מלאכותית. בעל המניות שהפעיל עליו את הזכות המועדפת לא באמת הפעיל אותה בשבילו. לא הייתה לו זכות מעולם ךהוציא אותו.
לגבי ההוכחה - החברה הוקמה יום לפני מימוש זכות הסירוב. זה נראה לי די ברור. בסוף בדין האזרחי אתה צריך להרים נטל הוכחה של 51 אחוז.
זה נכון אם מסתכלים על זה בראייה של "אדם רגיל" שאמיתית מי שנראה שהכי נפגע וגם זה הכי מפריע לו זה שטילמן, אבל בראייה משפטית זה אחרת כי הוא לא צד להסכם ה- BMBY בין פדרמן לשאר בעלי המניות הישנים, הוא לכל היותר צד שנפגע בעקיפין ויכול להצטרף לתביעה שלהם ולטענות שלהם. זה כמו שתקנה ממני מכונית ואני סוגר עם הספק מאירופה שישלח לי את המכונית ואני אעביר אותה אליך ואז בסוף הספק יביא לי דגם משונמך בניגוד להסכם ביני לבין הספק. אז אני יכול לבוא ולהגיד לך שהספק דפק אותי גם ואין לי לתת לך את המכונית אז ההסכם יבוטל ביננו. אתה לכל היותר יכול לתבוע אותי על זה שלא עמדתי בהסכם ביננו, אבל אתה לא תתבע את הספק כי לא היה לך שום הסכם מול אותו ספק. אותו דבר שטילמן יכול לבחור לתבוע את פדרמן שלא עשה מה שנדרש כדי שהמניות יעברו או שהוא יכול לשכנע את הצדדים להסכם (בעלי המניות) לתבוע והוא צד לתביעה, אבל בסוף משפטית מי שניתנה לו הזכות הם בעלי המניות הישנים ולא שטילמן. תאורטית הוא יכול לנסות לעתור לבית משפט ולבקש ביטול עסקה, אבל אם אף אחד מבעלי המניות לא יעיד שמבחינתו הזכויות שלו נפגעו וכולם יגידו שהם בסדר הם איך שקרו הדברים, אז הקייס שלו מאד חלש כי השופטים לא נוהגים להתערב בחוזים פרטיים, וכל עוד אף צד לא אומר שיש בעיה, אז בית משפט מתיר לרוב (אלא אם היה משהו לא חוקי בחוזה).
בקיצור, אני בספק אם מזרחי, דיץ' ואשכנזי יסכימו להודיע שהם גם צד בתביעה כי הם לא רוצים להסתבך מול רקאנטי בתביעה שלא בטוח שתצליח והסיכוי הטוב ביותר של שטילמן זה פדרמן ופה השאלה אם פדרמן בכלל רוצה את המניות שלו בחזרה, או שטוב לו עם האקזיט שעשה ואחריו המבול.